!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Was!
Audrey my podobny czas ciąży ale ja po 6km to bym skonala chyba. Dużo się ruszam z racji pierworodnego w domu ale z przerwami. Bardzo mi plecy doskwieraja...aż mi w noge promieniuje. Z jednej strony chce mieć poród za sobą A z drugiej jak tu rodzić jeszcze z tym bólem.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dave tak po zalozeniu balonika przez jakies 2h to byla masakra, jeden wielki skurcz ktory sie pisal gora do 30..bardzo nieprzyjemne-pomagal dlugi prysznic na kregoslup bo mialam bol krzyzowy. Po wypadnieciu balonika bylo troche lepiej,uspokoilo sie ale troche chyba wraca wiec znowu bylam pod prysznicem. Oczywiscie mialam juz samoistne oczyszczanie do porodu bez lewatywki co by poloznej pozniej przy parciu nie ofajdac haha. No zobaczymy jak dalej pojdzie. Chciala bym pospac ale jakos w pozycji lezacej skurcze sa gorsze. Nadal sie nie nasilają,sa tak samo nieprzyjemne i troche nieregularne.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP Skurcze były cała noc , dosyć częste ( takie miesiączkowe ale X10) i w sumie się zmniejszyły więc na pewno dziś podadzą oxytocyne 🙈 tak jak piszesz były non stop ale balonik mi jeszcze nie wypadł 🤷na szczęście ten ból kolki trochę przeszedł bo podali mi lidokainę w kroplówce i fajnie by bylo jakby już nie wrócił 😁 tamte bóle w nocy były mocne ale do zniesienia , cały czas oddychalam plus mam założony TENS ale z drugiej strony wolałabym żeby ten ból został i żeby się rozkręciło bo teraz na nowo będzie jazda z oxytocyna
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dziewczyny, dzisiaj będziecie już pewnie tulić swoje maleństwa 🥰
A u mnie dalej cisza, wydaje mi się że dziś w nocy było więcej boli miesiaczkowych ale to może sobie wkręcam 🤦♀️ marzę żeby się rozpakować i mówiąc trochę samolubnir, oprócz tego że chciałabym przytulić moja kluseczkę to chciałabym też pozbyć się brzucha i spać normalnie. Tak cholernie mi ciąży w nocy ten brzuch że szok, nawet bzykać się normalnie nie można 🤦♀️🙈 na dodatek jest już obolały 🤦♀️
Ptysio, ja nie idę ciągiem 6km - chyba bym płuca wypluła 😂 ale faktycznie tak zabrzmiało 🙈 ciągiem chodzę jakieś około 2km, rano na kawę pieszo do szwagierki, potem spowrotem, a po południu ten sam maraton. Poza tym chodzę po podwórku, grabie jabłka, sprzątam milion razy w domu itp. Więc zabobony o myciu okien, podłóg itp Żeby urodzić to można sobie w dupe wsadzić 😂🙈💩
No właśnie, Ptysio wiem że jesteśmy prawie że na tym samym etapie bo to tylko 1 dzień różnicy. Co i Ciebie jest w planach na przyszły tydzień jak nie rodzisz do terminu? Bo ja stoję pod znakiem zapytania 🤔 -
A co do boli krzyżowych też je miałam i jak leżałam to skurcze były gorsze. Ja co prawda nie poszłam pod prysznic ale miałam włączony cały czas ten tens i powiem Wam że super sprawa. Może nie niweluje zupełnie bólu ale jest stłumiony i mniej się o nim myśli. Łatwiej się wtedy skupić na oddechu
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Audrey bzykaj się, bzykaj i nie marudź, że ciężko 😉 Dziewczyny kciuki za dzisiejsze rozwiązania! ❤️
My dzisiaj do domku, jestem najszczęśliwsza pod słońcem ❤️❤️❤️ Jak będziemy już zainstalowane na spokojnie, to wrzuce Wam jakąś fotkę 😉 Ściskamy z Amelką! 😘Chmurka, Audrey, erre, joana, pap86, Natalii, Ptysio, Asia000, Krokodylica, Szczęśliwa, Zabka_89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za Was 😘
Leila czekamy na fotke 😊 nie ma jak w domu 🤩
Podlaczam sie do pytania o dobrym lakrator elektryczny. Taki na rozkrecenie laktacji. Chyba ze reczny medeli?? Ten kolezanki canpol nie daje rady..
Kroko gratki i oby udalo dostac sie do lekarza 😘Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Hejka kobitki. W nocy ok22 wypadl mi balonik i zaczely sie skurcze co 8min po 50sek ale sie wyciszyly wiec pare godzin snu zaliczylam
Wszystko sie u mnie wyciszylo.rozwarcie balonik pewnie zrobil ale nic sie dalej nie zadzialo (lekarka uprzedzala,ze tylko 10% kobiet po baloniku rozkreca akcje). Teraz drugi krok to oxy ale nie bylo jeszcze obchodu wiec nie wiadomo czy jwst miejsce na porodowce plus ile pan z indukcja jest przede mną 😱 moze bede musiala czekac.. na ta chwile czuje sie tak samo dobrze jak tu przyszlam, jeszcze bede zbierac sily.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Joana poszukaj na jakiejs lokalnej grupie czy ktos elektryczny sprzedaje jakis i odkup dla proby. Kazdy laktator rozkreci laktacje. Ty musisz uwiwrzyc w swoje piersi i nie zastanawiac sie ile z nich zjadl
jesli je(nawet i 40min!) A potem zasypia na pare h i sa przyrosty wagi to znaczy,ze mleczka jest odpowiednia ilosc
joana lubi tę wiadomość
-
No wlasnie je 40 min znow, bo od Wczoraj nie dajemy juz mu tej butli z odciagnietym. Je tak 40 min minimum bo z dwoch naraz. A pozniej spi tak 1.5 h.
Kurcze ja to z takimi początkami to nie wiem czy bede chciala jeszcze kiedys jakies dziecko 😔 serio staram sie wierzyc ze bedzie oki skoro przybiera na wadze. Ale ten szpital mnie tak dobil, ze martwie sie ze zaraz znow tam trafimy.
Pap dobrze ze udalo Ci sie odespac troszke. Mam nadzieje ze dzis poznasz swojego dzidziulka 😘Adaś
-
nick nieaktualnyJoana, a może jakiś dobry doradca laktacyjny by do Was przyjechal? Ja na pewno jak bedą problemy to kogos takiego poszukam, zaluję ze z synem tego nie zrobiłam, bo dokarmianie sprawiło, że kp tylko 4 mce plus mm. I ogolnie nie tak miało być, a polozna srodowiskowa, która przychodziła byla starej daty i kazala mi stosowac dietę, co i tak nie pomoglo.
-
nick nieaktualnydziewczyny trzymam za Was kciuki, dzisiaj jest piękny dzień na porod, ja mam deja vu, bo 4 lata temu urodzilam synka 😍 co prawda dopiero po 14stej, a o tej porze to były największe męczarnie
ale i tak to jeden z najpiękniejszych dni w życiu 😊
W ogole to wczoraj piekłam babeczki do przedszkola i nam nie przyjeli, bo koronaświrusnie pomyslalam, zeby zapytac i jestem zła, bo syn sie nastawil, ehh.
-
O! Joana doradca laktacyjny do domu to dobry pomysl. Bo ja uwazam,ze noworodek moze wisiec na piersi po40min i zglaszac sie do niej znowu za krotki czas. Wlasciwie Kochana wszystkie tu mamy, ktore karmily juz piersia Ci to mowily
tylko wtedy sie denerwowalas bo nie bylo przyrostow a teraz jak sa to daj spokoj z zastanawianiem sie ile wypil mililitrow
waz go po karmieniach, poczytaj w necie ile wagowo powinien przytyc na kolejny tydzien zycia i zapomnij o wydarzeniach ze szpitala
jestescie w domu,Adasiowi jest z Toba dobrze. On oprocz picia mleczka to chce pociumkac cycusia bo czuje Twoj zapach i bicie serca-wszystko co zna z 9miesiecy z brzuszka mamusi.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Tez juz myslelismy o tym z mezem . Mi np caly czas po głowie chodzi te wedzidelko. I moze stad tez u niego problem z poborem mleka.
Jak nie bedzie szlo nadal to napewno kogos poszukamy.
I musze sobie poukladac w glowie po tym ciezkim poczatku 😔
Natalii szkoda, ze tak wyszlo z babeczkami. I wszystkiego najlepszego dla syna 🍭🎂Adaś
-
nick nieaktualny
-
Agata gratulacje 😊
Dave, Pap trzymam kciuki żebyście jak najkrócej były w szpitalu i jak najszybciej tuliły swoje szkraby 😀
Krokodylica dużo zdrowia dla całej rodzinki, oby wszystko szybko puściło bo tylko dodatkowego stresu Ci brakuje na końcówce.
Joana zacznij cieszyć się macierzyństwem 😀 cycujcie się dużo, może Adaś potrzebuje ciumkania, przez to ciumkanie pobudza piersi do laktacji więc z czasem wszystko powinno się unormować...a jak pisały dziewczyny wcześniej-karmienie zaczyna się w głowie- pamiętaj! 😘
Leeila super że dziś do domku 😁
Dave87, joana, Krokodylica lubią tę wiadomość