X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Ounai ja sobie taki dzień zrobiłam w piątek. Syn w przedszkolu, A ja nalalam wody do wanny, zrobiłam peeling, golenie i pomalowalam w końcu paznokci3 u stóp:D mi syn t3z wiecznie towarzyszy w łazience... W zasadzie kapiemy się razem odkąd zasyoianie zaczęło długo trwać, ale musi być zawsze kiedy ja mam jakaś potrzebę fizjologiczna...
    Bratowa dzisiaj napisała że j3st w ciąży. Termin na 10 października. Będzie wesoło w rodzinie.

Fajnie :)
    A Ty zachowaj spokój ducha, będzie dobrze u Was obu!
    Ja jestem z 9 października. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie ściągam pierścionki żeby dziewczyny wykąpać więc póki co jest luz. Ale w połowie ciąży na pewno trzeba będzie zdjąć.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Fajnie :)
    A Ty zachowaj spokój ducha, będzie dobrze u Was obu!
    Ja jestem z 9 października. :)
    Cudowna data :D jak moja córka ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego kota kiedyś otruli. To bylo straszne przez tydzien strasznie sie męczył i postanowilismy go uśpić. Przyjechal weterynarz sama bylam w domu. Jak lekarz szykowal zastrzyk to kot zaczal sie podnosic i uciekac pomimo tego ze od dwoch dni byl nie przytomny i mial drgawki. To bylo chyba jak instynkt przetrwania. Lekarz go nie uspil a po 3h sam zmarł :( straszne przeżycie wiec wspolczuje wszystkim co maja podobe historie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- milo cię tu widzieć :)
    Wpadam tylko życzyć wszystkim spokojniej ciąży i jak najwięcej radości z tej przygody

Pozdrawiam wrzesniowka 2019

• Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jakies bezpieczne sposoby na biegunkę w ciąży? Boleści takie ze az zimnych potów dostałam,słabo mi sie zrobiło tak mi dało popalić.Mozna brać węgiel?

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica wrote:
    Dziewczyny,jakies bezpieczne sposoby na biegunkę w ciąży? Boleści takie ze az zimnych potów dostałam,słabo mi sie zrobiło tak mi dało popalić.Mozna brać węgiel?
    Tak można brać węgiel,ale najbezpieczniejsza jest smecta,gorzka czekolada,herbatka z jagód,

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej współczuję przeżyć z kotem... ale trzymam kciuki żeby doszedł do siebie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w biedrze mialam pierwszy raz zmułkę taką,ze myslalam ze w kolejce do kasy zwymiotuje.. pierwszy raz w zyciu mnie tak zmulilo bo duszno bylo. I juz troszenke wiem co to nudnosci.. jak dluzszy czas nic nie zjem to je mam.takie uczucie w zolądku pus gula w gardle na bełta. Jutro o 8;00 mam wizyte u gina. Trzymajcie kciuki zeby jednak byl zarodeczek zgodny z wiekiem (jut mam 7+2).

Ptysio, Chmurka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica wrote:
    Kochana najlepiej Smecta i elektrolity, jeżeli boli Cie brzuch to weź nospe. W przypadku bardzo bolesnej biegunki (skórcze brzucha) udaj się do lekarza... kiedyś zlapalam bakterie przez którą miałam taka biegunkę, bóle brzucha, dreszcze, że serio chciałam umrzeć :/ A w ciąży niestety jesteśmy bardziej podatne, byłaś ostatnio w szpitalu albo u kogoś chorego?... uważaj na siebie!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:46

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Kroko- milo cię tu widzieć :)
    Wpadam tylko życzyć wszystkim spokojniej ciąży i jak najwięcej radości z tej przygody

Pozdrawiam wrzesniowka 2019

Hej Izolec :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja noszę w torebce reklamówkę... kiepsko by było rzygać do reklamówki w miejscu publicznym, ale pewnie i tak lepiej niż na podłogę....

Baletnica współczuję biegunki.

• erre Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, ale fajnie, że masz tak wcześnie wizytę! Kciuki!

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Wczoraj w biedrze mialam pierwszy raz zmułkę taką,ze myslalam ze w kolejce do kasy zwymiotuje.. pierwszy raz w zyciu mnie tak zmulilo bo duszno bylo. I juz troszenke wiem co to nudnosci.. jak dluzszy czas nic nie zjem to je mam.takie uczucie w zolądku pus gula w gardle na bełta. Jutro o 8;00 mam wizyte u gina. Trzymajcie kciuki zeby jednak byl zarodeczek zgodny z wiekiem (jut mam 7+2).

Pap- gratulacje. Spokojnej ciąży ( ◜‿◝ )♡

• Lililove Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko daj znać co z kotem. Też mam dwa i nie wyobrażam sobie jak by miało coś im się stać.

Izunia, plamienie nie koniecznie musi oznaczać coś złego. Oby u Ciebie było wszystko ok.

Ounai ja teraz gole się częściej niż kiedyś ale już sprawia mi to trudność. Przez to leżenie od 3 tyg męczy mnie każdy wysiłek.

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To dopiero 1 trymestr, a ja już muszę prasować na raty, bo inaczej boli mnie kręgosłup. Też tak macie?

Ja ie prasuje. Synek miał ponad 2 lata jak doszłam do wniosku że nie mogę o 22 stawac do prasowania po całym dniu pracy. Co się wyrobilam z prasowaniem to znowu rosła nowa góra prania. Teraz mi łatwiej wieczorem uprasowac komplet dla syna do przedszkola A sobie do pracy. Od razu stałam się szczesliwsza:)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• erre Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie wrażenia, że szybciej rosną Wam paznokcie? Ledwo co obcinałam, to znowu muszę :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai prasowanie spodni i bluzki dla przylądka to żadne prasowanie. A jak siedzę na zwolnieniu to sobie nie prasuje wcale. Wygodne leginsy na tylek, koszulka i bluza i w drogę;)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą plecy jak za długo stoję albo siedzę. I wciąż mnie pobolewa brzuch i jajniki. Także cały czas coś tam czuje.

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ