!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko ciężko jest ustosunkować się do każdego jednego posta jak jest kilka stron do przeczytania. Przecież wiadomo, że każda życzy Ci tutaj jak najlepiej. Ja się wcale nie obrażam jak ktoś się nie odniesie do czegoś co pisałam - przecież to normalne.
Chmurka a byłaś u swojego lekarza? Ja bym była rozczarowana z takiej wizyty.A miałaś już USG bo nie pamiętam?
Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
To faktycznie dziwne, że lekarz kazał zrobić betę a nie zrobił USG... Jak plamilam to A każdym razem podglądali serduszko. Nie mierzyli dziecka, nie bawili się w betę tylko sprawdzali czy serduszko bije.
Może warto zasięgnąć porady jeszcze u innego lekarza?
A jaka masz grupę krwi? Pytam bo ja przy ujemnej oczywiście musiałam dostać zastrzyk z immunoglobuliny.Krokodylica lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ale miała w gabinecie w ogóle aparat?
No słabo. Chyba musisz przejechać się gdzieś prywatnie. Byłabyś spokojniejsza wiedząc, że to plamienie to nic takiego. A może jest krwiak? To tylko na usg można zobaczyć.
Moja lekarka na NFZ też pozostawia wiele do życzenia. Ale przymykam już na to oko. Bo mam dwóch fajnych prywatnych dżinów, którzy w razie czego mnie przyjmą.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Co do L4 to w ciazy z synem nagle w 12tc z niewiadomej przyczyny mialam krwawienie,ze mozna bylo podpaske wyżymać.. wiec od 3miesiaca ciazy L4 i lezenie. To mi tak dalo w kosc,ze teraz chciala bym pracowac. Jestem przedszkolanką (jestem jedna z niewielu ktorym takie okreslenie nie przeszkadza hehe) i mma 5latki. Chciala bym dopracowac do czerwca i puscic je do zerowki bo mam te dzieci pod swoja opieka od 3latkow i szkoda by mi bylo je zostawic. Dlatego jakies tam L4 odpoczynku chetnie ale jak dam rade to bym chciala dopracowac.
Annia lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
W ogóle czy oznaczanie bety na takim poziomie jak ma Chmurka jeszcze cokolwiek wnosi? Ile wtedy ma rosnąć beta prawidłowo? Bo chyba przyrost już się zmniejsza przy takich wartościach. Według mnie Chmurko musisz trafić do kogoś kto podgladnie na USG co tam się dzieje.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Moj doktorek (on tez prowadzi kobiety przy ivf) powiedzial,ze plamienia to luzik. Tylko na krwawienie trzeba reagowac. (Dziwne nie? Toz to wiadomo ze i przy plamieniu czlowiek dostaje zawalu..) i jeszcze powiedzial,ze jest przeciwnikiem dupka! 🤔😲 ze nie ma udowodnionego dzialania dupka.. oj lepiej zeby mi w tej ciazy nie byl potrzebny..Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
edka85 wrote:Ja idę na obciążenie glukoza jutro albo w środę. Zastanawiam się czy mogę przygotować roztwór w domu. Tak żeby nie rozpuszczać glukozy na miejscu. W ostatniej ciąży tak się spieszyłam z tym roztworem, że porobiły mi się grudy w szklance i długo czekałam, żeby się rozpuściły. Przez to wydłużył mi się czas do następnego pobrania. Któraś z was spotkała się z tym żeby przed przyjściem do labu zrobić ten roztwór?
edka85 lubi tę wiadomość
-
Szkoda, że Ci nie zrobiła tego USG bo może już by było serduszko i byś trochę bardziej spokojna była Chmurko. Nie wiem też co z tą betą, bo przecież jej przyrost już zwalnia od pewnego etapu fizjologicznie. No, ale ja nie jestem ginekologiem.
Pap86, ja wiem że ginowie się nie stresują plamieniem i całe szczęście że my się stresujemy - w mojej ciąży pozamacicznej takie skąpe, rdzawe plamienie było jedynym objawem, że coś jest nie tak - całe szczęście, że tego nie zignorowałam, bo dzięki temu mam oba jajowody a mogło być różnie. Plus ten po cp jest drożny. 😁Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Serduszko na tym etapie w każdej chwili może zacząć bić (swoją drogą ku mojemu zaskoczeniu na pierwszej wizycie w 5t4d już było widoczne i biło). To że nie biło w piątek, to nie znaczy że dzisiaj już by się nie pojawiło. Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem, dla własnego spokoju, bo jak wiadomo stres w ciąży nie służy dziecku.
A jak plamienia trwają dłuższą chwilę no to wiadomo że tym lepiej to sprawdzić.
Moja gin akurat plamieniami się przejmuje. Tzn kazała mi dzwonić gdyby wystąpiły plamienia, krwawienia czy jakiekolwiek bóle brzucha. Prowadziła mnie w pierwszej ciąży i naprawdę byłam bardzo zadowolona. Tylko z pieniędzy,które u niej zostawiałam nie byłam zadowolona:-P.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
A właśnie- ile płacicie za wizytę prywatnie? Mój elakrza bierze za wizytę z USG 250 zł. Ode mnie po znajomości bierze 200 zł. 3 lata temu było jeszcze 150...
-
Ja płacę obecnie 150 zł za wizytę plus za USG wczesnej ciąży 160 zł (później 180zl z przepływami). Wiem ,że to duzo ale tak jak pisałam jestem bardzo zadowolona z mojej gin. Nigdy w tamtej ciąży mnie nie zawiodła, gdy coś się działo dawała skierowanie na oddział (pracuje w szpitalu na oddziale patologii ciąży) , zawsze odbierała mój telefon. Pamiętam jak jakoś w okolicach 30tc brzuch mi twardniał. Kazała mi leżeć przez dwa dni (akurat to był weekend) i liczyć skurcze i zadzwonić w niedzielę ,żebym jej powiedziała ile było w ciągu dnia jak leżałam. Nie spodobało jej się wtedy, stwierdziła że za dużo więc dostałam skierowanie do szpitala na sterydy na rozwój płuc bo miałam zagrożenie porodem przedwczesnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 17:13
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Kurcze, Chmurka, naprawdę przegięcie u tej lekarki
Mam nadzieję, że jutro się wyjaśni, może powiedz na wejściu, że chcesz mieć to USG?
Ja płacę 200zł (z ewentualną cytologią 250zł), na każdej wizycie mam USG, zdjęcie, a pod koniec ciąży przepływy i KTG bez dodatkowej opłaty. Jestem stałą pacjentką od wielu lat, nie wiem czy nowe nie płacą więcej. Na pewno drożej jest dla takich z doskoku, jednorazowa wizyta np. na USG 4D.