!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło, bo usnęło już ,,na noc" dokładnie o 19:40 😮 chyba zauważyła, że matka ma kiepski dzień i stwierdziła, że da mi trochę luzu 😅 obudziła się o północy na karmienie i śpi dalej 💪
Edka a od jakiej kaszki zaczynacie? Planujesz ją podawać butelką jeśli mała zaakceptuje czy jecie łyżeczką narazie?
Amela też jest drobna 🤷 ale od szczepienia 2 grudnia mamy już +350g więc jednak trochę więcej. I wtedy też było 64cm. Mi to się marzy ogólnie przeskoczyć etap butelki. Kaszki normalnie łyżeczką, woda w bboxie. Liczę, (mam nadzieję i bardzo bym chciała) że moja mleczarnia do roku będzie wydolna.. wydojna 😂Natalii, joana, Chmurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:Natalii, u mojej też słaby przyrost, jakieś 350g na miesiąc. Dostałam zielone światło na rozszerzenie diety już teraz. Zaczynam od kaszy i chciałam jednak zamiast łyżeczki użyć na początek butelki. No i mam problem, bo mala żadnej nie chce. Tylko cyc. Wczoraj męczyłam się z pół godziny, żeby przekonać ją do butli z mlekiem. Nie wypiła nic. Za to jak złapała cyca, to aż jej się uszy trzęsły.
Natalii, dobrze że zrobiłaś badania. Czasami przyczyną słabych przyrostów jest anemia. Może to też wynikać z ulewania, refluksu, albo po prostu... taka jest jej "uroda" . Ja na razie wstrzymałam się z badaniami, zobaczę co będzie po dokarmianiu. -
nick nieaktualnyLeeila dla mnie tez rok to max
A spania zazdroszczę 😀
Chociaz u nas tez niezle. Polozylam mala na gorze po kąpieli jakos kolo 19 i spala godzinę ale wzielam ja na dol jak sie obudziła, dalam pedicetamol, bo mialam dawac co 6h po tym szczepieniu i w sumie po 22 zasnela. I spala ladnie, nakarmilam ją o 24 i o 5. No i teraz.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Edka a od jakiej kaszki zaczynacie? Planujesz ją podawać butelką jeśli mała zaakceptuje czy jecie łyżeczką narazie?
Leeila26 lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Super Natalii, ze tak ladnie spała. A jak dzis po szczepieniu?
Ja zobacze jak bedzie ale chcialabym znow karmic minimum rok. Jestem po cc, więc z kolejna ciaza nie śpieszę sie. Ale zobaczymy jak bede jak to nazwala Leila wydojna, jak bedzie karmienie przy zabkach i czy wogole maly bedzie chcial..
Nie wiem od kiedy dobrze przystawiam to pokochałam ta nasza bliskość i tylko nasz czas.
Leila super, ze mala byla dla mamy laskawa 🥰 dziecko anioł 😍
A u nas chyba rwgres 4 miesiąca, bo i jedzenie w tempie turbo i spanie tez. Ostatnio chwalilam, ze ladnie spi a tu sie popsulo. I no dzis w nocy kamienia co 1.5 h ale wiem czemu.. bo w dzien chcial co 3 a na niego to długa przerwa. I bylo ciumkanie moze 5 min..
Dzis bede w dzien go czesciej przystawiała i jak np teraz niby nie chcial juz piersi to odczekalam a po chwili dalam druga.. pierwsza ciumkal raptem 5 min niecale ale juz druga 10..Leeila26 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja tym razem chcę karmić do osiemnastki 🤣
A tak serio, skoro kolejnego nie planujemy, to chcę karmić jak najdłużej. Przy starszaku niemal w depresję wpadłam przy odstawianiu.
U nas mały śpi pięknie w nocy, jakieś 9-10h, czasem przez sen pomarudzi, to na śpiocha go nakarmię. Gorzej jest że starszakiem, który budzi się kilka razy w nocy i tylko mamusia może przyjść 🙄
Dzisiaj jedziemy do teściowej na 3 dni. Już mnie skręca i łażę podenerwowana 😔
-
Dla mnie minimum to było 3 miesiące.. teraz misja, zeby starczyło nam mleka (i sił) do pół roku. No rok to by było takie marzenie.. ale jeśli do roku wytrwamy, nie będę też na siłę odstawiać.
Żeby za kolorowo nie było, miałyśmy koło 4 taką godzinę ,,nie spania" 🤷 ale pogadałyśmy, potuliłyśmy się i obeszło się bez noszenia 😉 -
Kroko moj "noworodzio"tez je co 2h a nad ranem co godzine.. pociumkac musi i popic choc chwilke. W ogole w nocy smoczkiem pluje a w dzien najchetniej smoczek caly czas. Jesli ide spac kolo22to mi te nocne 10min pobudki tak nie przeszkadzają ale od poniedzialku o21 zaczynam swiateczne szykowanie potraw i chodze spac o polnocy to odczuwam niewyspanie.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Krokodylica wrote:Edka z tego co kojarzę to po 4 miesiącu jest kaszka ryżowa a nie manna.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
nick nieaktualnyJoana po szczepieniu w miarę dobrze, mala wczoraj była bardzo marudna dzis juz lepiej, ale znow ulewa. Pewnie przez pedicetamol, albo samo szczepienie.
No i ma duzy odczyn na nozce, czerwoną gulka dosc spora.
Od rana nie udało mi się złapać moczu
Teraz mala przysnęła, pewnie zaraz sie obudzi glodna to od razu po karmieniu spróbuję, bo musze dzisiaj zawieźć eh. -
Ja chciałam zacząć od warzyw i owoców, a później wprowadzić kaszkę jaglaną na mleku modyfikowanym (muszę je zużyć 😅). Jak myślicie, dobry pomysł z tą kaszką? Wiem, że ona jest bez glutenu ale na początek, do przyzwyczajenia do konsystencji kaszki może będzie ok 👍 dawalyscie starszym jaglanke?
-
Pap, kroko nie jesteście same zeby tylko ten skubaniec spał po tym cycu a on po godzinie się budzi i trzeba lulac. Tej nocy znów było jeżdżenie łóżeczkiem przez godzinę, bo go w brzuchu wiercilo i inaczej nie umiał spać. Dziś już mu nie daje dicofloru i widzę, ze jest lepszy. Co prawda został z tata na ponad godzinę, bo ja pojechałam chociaż na chwile do rodziców. No i podobno dał mu w kość ale jak wróciłam to przy cycu zrobił kupsko wiec pewnie to go gniotło. A niech widzi ojciec jak to jest później już się ładnie bawili a ja zrobiłam ciasto. Mam nadzieje ze jutro nasze dziecko będzie aniołkiem jak na wigilie przystało
-
Moje dziecko dzisiaj łaskawie, większość mam już zrobione. Teraz musiałam uspać bo już marudna była,chciałam wyciągnąć jej mambellę ale był ryk więc zostawiłam. Przez pierwsze 5min jeżdżenia wózkiem patrzała na mnie jak na zbrodniarza żebym jej tylko zabawki nie wzięła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:01
Pogoda, Leeila26, Krokodylica, Asia000, ancys85, Chmurka, edka85 lubią tę wiadomość
-
Audrey słodka mała z tym grzybkiem 😍 Julson jutro pod choinkę dostanie
Filadelfia już się chłodzi w lodowce 😄Audrey lubi tę wiadomość