!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTosia dzisiaj konczy 4 miesiące
Waga 5,5 kg i ok 65 cm 🙈
Przewraca się na jeden boczek i z niego na brzuszek, umie juz wyjąć rączkę spod siebie i ladnie leży. Na drugą stronę musze ją lekko nakierować i tez na brzuszek sie obroci, ale na boczek nie.
Bardzo nieśmiało wyciaga raczki do zabawek na brzuszku i powoli zaczyna okręcać się wokół własnej osi.
A tak to wiecej mamy śmieszków i chichotania niż placzu, wiec jest cudnie 😊ancys85, edka85, Pogoda, Ptysio, Chmurka, Krokodylica, DarlAa, Zabka_89, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Natalii, ja po roku karmiłam małego tylko na noc i pokarm był. Zanikł dopiero po odstawieniu. Także nie martw się.
Natalii lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Natalii super! Gratulacje;*
Edka, ekstra! Ale fajneteWasze dziewczyny;)
A ja mam pytanie. Już pytałam o pampersy ale pytam jeszcze raz.jakich dokładnie używacie? Ja używałam babydream fit &fun ale trójki są zapachowe co mnie wkurza strasznie! Dada złote mi się nie podobają bo są sztywne i mają ciasna gumkę przy nogach... Co polecacie? Chce potestowa -
Audrey Aniela też ani sie nie przekręca ani nic. Od paru dni dopiero zaczęła radzić sobie z gryzakami. Tzn potrafi już nimi celnie operować w rączkach i wkładać do buzi tą częścią którą chce. Rozgadała się też w ostatnich dniach ale do obrotów to dluuuuuga droga bo nawet nie próbuje. Dźwiga tylko namiętnie głowę jak leży na plecach. Jakby brzuszki robiła .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 13:59
-
Audrey Twoja jest duzo mlodsza od naszych. U nas ogromna roznice zrobil 1 tydzien. Zreszta dla dziecka 1 dzien to czasem jest pelno zmian.
Poza tym ja do tych kwestii rozwojowych podchodze na spokojnie. Dzieci ksiazek nie czytaja i kazde jest wyjatkowe. I mimo, ze rodzicom czesto do czegos spieszy się, to niestety ale dziecko uczy cierpliwosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 14:55
Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
A moje niechodki zostały awizowane, bo nie słyszałam kuriera 🤦🤦 na szczęście to Pocztex, więc jak odbiorę z poczty to się pochwalę. Tylko nie wiem kiedy dotrę 😂 Za to przyszła nam paczka z 5-10-15 💪😍
Chmurka współczuję ;( jak tak czytam, to boje się, że i u nas coś się pochrzani a już jest tak dobrze.. podobno przy wychodzeniu zębów mogą mieć miejsce jakieś trudności przy kp 😔🤷
Ja już chce wiosneee... 😵😵😵 Nigdy tak nie czekałam na marzec 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 15:56
Pogoda, Chmurka, joana lubią tę wiadomość
-
My przeważnie pampers premium care. Moim zdaniem najlepsze tylko cena nieciekawa... na noc i na wyjścia pampers premium care a w domu czasami lupilu. Innych nie kupuje. Dane dostałam to faktycznie ciasne te gumki.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Chmurka wrote:Kurcze, próbuję Aniele przekonać do butelki bo nigdzie wyjść nie mogę ale chyba ja ta butelka gryzie w buzię bo nie da się namówić czy to moje czy modyfikowane to ble
-
Kurde dużo osób chwali pampersy premium care a nam ciagle przeciekały. Ale faktycznie są fajne bo mięciutkie. Dostałam pare szt z babydream i będę testować. Póki co ciagle jadę na dada premium
-
Chmurka, Agata to dźwiganie w pozycji półleżącej ale jak leży na płasko to nie ma opcji żeby dżwignęła główkę, ogólnie ja mam wrażenie że u nas jest jakiś regres rozwojowy. Wcześniej próbowała obrócić się na brzuch a teraz bardzo rzadko próbuje bo jej nie wychodzi, chyba że sama z nią ćwiczę i namawiam tzn jak np przewroce na bok i zachęcę.
Joana, no faktycznie 3 tygodnie to dla dzieci jak kamień milowy więc może faktycznie. My jesteśmy na tym długim skoku teraz. Powiem wam że jest mi na nim ciężko, naprawdę jakby mi się dziecko popsuło. W każdej pozycji źle, spanie w nicy to już pisałam, jedzenie nocne to samo. Dzisiaj w nocy już chciałam dla świętego spokoju i żeby trochę się wyspać podać pedicetamol bo już nie mogłam.
Dziewczyny, czy więc ie od jakiego wieku można Camilie podawać? Bo nigdzie nie pisze. -
Audrey no nasza dźwiga właśnie najbardziej jak na płasko lezy. Śmieszne to bardzo. Ja myślę że wszystko w swoim czasie przyjdzie. Ani się obejrzymy a będą biegać nasze maluchy;)
Audrey camilia to homeopatia.chyba nie ma sensu faszerować dziecka bez potrzeby. Ale jak uważasz. Odsyłam do artykułów Pana tabletki.
https://pantabletka.pl/zabkowanie-preparaty-analiza-i-opinia/
https://pantabletka.pl/herbata-homeopatyczna/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 16:43
-
Audrey camilia to woda. Normalnie woda. Dawalam pierwszemu synkowi na ząbkiwanie-strata kasy. Ja tez mam z Szymim jak Wy w dzien marudzenie bo chce na rece, w nocy spi ale kwekac potrafi co15min i musze podawac piers bo smokiem pluje na odleglosc.taki lajf matki ja spie troche w dzien jak Szymon tez spi zeby odespac troszke nocki.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
-
Dziewczyny temat nie o dzieciach zupełnie. Czy któraś może mi polecić jakąś sensowną poduszkę? Taka zwykla dla mnie. Ja mam jakaś taka najzwyklejsza z Lidla z taką jakby wata w środku i to do dupy jest. Najpierw jest nienaturalnie duża ta poducha że nie da się spać a potem zbója się i niby sobie ja ukize a budże się i jestem w "dziurze" a ta wata układa się dookoła głowy. No non stop mnie boli kark. Miałam taką ortopedyczna z apteki( ale też jakąś kijowa bo za 30 zł) i też była lipna,ja lubię ułożyć sobie tą poduszkę jakoś tak do siebie... Śpię na boku lub na brzuchu... Ktoś coś?