!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No było, nie wiem o co chodzi, przystawiam tak samo, pozycja ta sama, łapie dobrze. Ale ostatnio ją te dziąsła tak swędzą i je chyba trochę bardziej niespokojnie. Często wypluwa i zasysa cycka od nowa, i nie zawsze zdążę go wtedy złapać i podać tylko wtedy ona go sobie 'wciaga'.. tak samo bawi się smoczkiem , trochę wyplunie i wciąga znów... No masakra... Ale to ulabie to było konkretne...
-
Chmurka rozumiem Cie, bo kiedyś mi zrobil tak Adas😪 dwa razy. Ale mi taka brazowa juz jakby..
Raz na przewijaku ulal i zobaczylam ta plame.. na początku nie skojarzylam, ze on. Pozniej powiazalam i spanikowalam.. dopiero zaczelam myslec racjonalnie i przypomniala mi sie ta pierś. Pozniej za kilka dni znow mocniej ale wiedzialam o co chodzi..
Ja ogolnie karmialam ta piersią, ale co drugie karmienie przez 2 dni. Ostro ja wietrzylam i smarowalam co chwile swoim mlekiem a po karmieniu grubo lanolina.
Gdzieś kiedys czytalam, ze to dziecku krzywdy nie robi, tylko kwestią jest zeby piers zagoila sie..
A jak nie bedziesz karmila to nie zrobi Ci sie zastoj?
A nie macie teraz skoku? U mnie bylo jak piszesz, ze jadl nerwowo i czasem to ja juz byle go nakarmic, jak zlapal tak zlapal i cierpialam.. ale karmilam.. dopiero pozniej zmienilam taktyke. I teraz pilnuje zeby lapal dobrze. Trudno denerwuje sie to denerwuje. Daje mu wtedy smok ewentualnie jesli ostro zacznie plakac. Ale nigdy nie pozwalam mu "zassac" nawet na chwile.
Ewentualnie u nas gorsze karmienie bylo jak byl skok tez..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka, jak nie chce to jej nie zmusza bo i tak nie pociągnie a tylko będzie się wkurzać że jej cycka podstawiasz. Wiesz, to już jest też ten czas jak dzieci sobie zaczynają dawkować mleko, np w dzień zje mniej a za to w nocy więcej. To nic złego. Jak zacznie marudzić to już sama będziesz widzieć że jest głodna 👍 swoją drogą witaj w klubie nieśpiących mam, może to wredne ale raźniej mi że nie jestem sama 😋🤣 u nas jest pobudka o północy na 180 mleka, potem o 2 na 90ml i potem w sumie do 7.30 nie pije. Z tym że po tej 2.00 to już mam gówno a nie sen bo Agata mruczy , wierci się, potrafi płakać i wtedy na ręce, milion razy podawać smoczek, o 4 już ja gniecie na kupę i zazwyczaj jak kupy nie zrobi tak nie zaśnie. Pierdyliard razy wstaje. Mam nadzieję że to przez ten długi skok i jej to minie bo w sumie nie śpię, chodzę jak zombie i w ogóle 🧟♀️ jak tęsknię za czasami 3 miesiące temu gdzie była tylko 1 pobudka o 5 rano i wstawianie o 8 😭
Zresztą Agata ostatnie dni jest strasznie marudna, nigdzie nie jest dobrze, ani na rękach, ani leżeć, ani na macie, no nie wiem 🤷♀️🤦♀️ a co dzisiaj robiła jak usypiałam na noc? Nosiłam a ona wyciągała rączkę i głaskała mnie po twarzy. Jak chowałam rączkę to ona spowrotem wyciągała 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:04
Chmurka lubi tę wiadomość
-
No niby wiem. Ale to jest strasznie trudne. Raz marudzi i chce jesc po godzinie. A raz przez 6h nie da się jej wcisnąć cycka( ale próbuje bo zazwyczaj jeat marudna, płaczliwa i nic jej nie pasuje to ja co jakieś pół godziny wpadam na pomysł że -pewnie jest głodna,a zazwyczaj kończy się to darciem:/).
Audrey ja z Aniela śpię to o tyle dobrze że jak tylko stęka czy smok wypada to tak tylko jedno oko otwieram. Co więcej często ona śpi trzymając mnie za rękę;p a ja delikatnie palcem przytrzymuje żeby smok bardzo nie wypadł( przez ten moment jak ona nie zaśnie twardo i wtedy wypluwa niczym z katapulty)
P.s. to głaskanie po twarzy to mnie rozwaliło ❤️❤️ moja też się lubi bawić twarzami ale nie w trakcie usypiania... To musiało być mega rozczulające 😍
Mnie na przykład mega rozczula jak Anielka obudzi się rano i patrzy na mnie i jak zobaczy że ja na nią też patrzę to strzela ten swój cudowny uśmiech a czasem aż się śmieje;PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:34
-
Ounai wrote:Dziewczyny, Marta od jakiegoś czasu wykazuje wszystkie oznaki gotowości do rozszerzania diety więc od wczoraj dostaje marchewkę. Dziś zjadła pół słoika i chciała jeszcze, więc pewnie pojutrze juz zje cały. I stąd moje pytanie. Czy w takim razie mam jej podawać wodę czy dalej samą pierś?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
A w ogóle to mamy kolejny skok i chyba już wiem czego dotyczy 🤪 Mała prostuje ręce będąc na brzuchu i odpycha się do tyłu. W ten sposób przesuwa się jak rak, tak więc rozpoczynamy oficjalnie pełzanie w tył. Na razie to tylko "kilka kroków", ale dla niej to tak naprawdę krok milowy.
Chmurka, joana, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Julson tez miliard razy w nocy się budzi. Ja na cwaniaka daje cyca, bo na smoczek reaguje rykiem w nocy. Jak już cyc nie pomaga to trzeba lulac i czasem jeszcze po odłożeniu 100 lat jeździć łóżeczkiem 🤦♀️ A niby po 3 miesiącach miał mniej jeść... owszem w ciągu dnia może tak, ale w nocy zamiast spać więcej to śpi mniej... na szczęście mam już więcej cierpliwości w przeciwieństwie do mojego męża. Wkurza się ze nie może go uśpić bo nic tylko cyc i cyc
-
Czy wasze dzieci też się ślinią na cala buzię i ruszają buzia jakby czegoś w środku szukały ? To jest na zęby ? Pytam bo to pierwsze dziecko więc nie wiem czy ten typ tak ma czy jakiś ząb będzie szedł 😁
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dodatkowo zauważyłam od kilku dni mam na czczo cukier między 102-108 ale z tendencją spadkowa czyli np mierząc o 6 rano mam 108 a jak zmierzę ( nie jedząc nic w tym czasie ) o np 9 to jest już 102
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai ja podaje wodę do tej marchewki mój dostaje wodę od urodzenia bo wcześniej 4 razy dziennie teraz 3 razy dziennie rozrabiam lek z wodą więc przyzwyczajony i nie ma problemów z brzuszkiem. Zakupiłam mu kubek otwarty z difraksa to lepiej nam picie wody wychodzi niż jedzenie dziś dynie podawałam to wszystko wypluwał. A jak już przy wodzie jesteśmy to jakie będziecie podawać swoim dzieciom? Z butelki jak tak to jaka firma czy przegotowana?
-
Dave87 wrote:Czy wasze dzieci też się ślinią na cala buzię i ruszają buzia jakby czegoś w środku szukały ? To jest na zęby ? Pytam bo to pierwsze dziecko więc nie wiem czy ten typ tak ma czy jakiś ząb będzie szedł 😁
Tak, dosłownie całą twarz i wszystko wokół w dłonie, jak rasowy plujek 🤦♀️😎 raczej nie zeby.
U nas noc tragiczna. Zasnęła o 20, ryk był już o 22 i do 00.30. No makabra, co odłożyłam to ryk 🧟♀️ -
Dave dzieci sie slinia bo dojrzewa uklad pokarmowy a one nie umieja tak szybko polykac tej sliny co do cukru to robilas juz krzywą po porodzie? Trzeba sprawdzic czy cukrzyca zostala (ja nadal nie zrobilam 😔🙈)Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas noc super. Obudziła się o22 zjadła i spala do 4! Potem zjadła i spala do 7.30. zjadła i śpi do teraz! Wreszcie czuje że trochę odesłałam.
Żabka skoro tak wypluwa to jedzenie to może nie podawaj na razie co? Do 6 miesiąca może być tylko na mleku więc po co się męczyć skoro dziecko nie chce jescPogoda lubi tę wiadomość
-
Natalii wrote:Pocieszam się tym, że jest wiele mam, które karmią juz duze dzieci i np. tylko rano i w nocy. I maja ten pokarm.
Moze u mnie tez tak będzie i uda się chociaz do 6 mcy dociągnąc, albo do roku
Wiecej nie chcialam karmic, rok to dla mnie max
Natalii ja karmiłam moje starsze dzieciaki po 20 miesięcy, z tym że po roku już tylko na noc i jak się domagały to w nocy i pokarm był
Chmurka, Natalii lubią tę wiadomość
-
Chmurka super, ze dziś lepsza noc 🥰
Zabka u nas tez strasznie slini sie. I pcha raczki. Dzidzia poznaje sie. Ale np u nas to jest i na zabek. Ewidentnie coraz bardziej widze, ze dziaselka sa opuchniete i czerwone. A prawa jedynka coraz bardziej widoczna.. wiadome, ze nie wyjdzie hop siup 2 dni, bo u nas to trwa juz troche. Ale mysle, ze maks 2-4 tyg i bedzie z nami pierwszy zabek.
Wogole to po tym dlugim skoku to jestem zaskoczona jak maly ruszyl do przodu 🥰 niby na boczki nadal sie nie przekreca, ale ja wiem ze u niego waga swoje robi. Niestety ale rzadko ktory niemowlak cwiczy to z ponad 9 kg masa... ale np jak lekko go popchne to w sekundzie obraca sie sam na brzuszek i wyciaga sam raczke spod siebie. Plus juz tak lezy super na brzuchu i podczas tego wyciaga raczki po zabawki. Ba naeet bawi sie nimi lezac na brzuszku. Np.wczoraj wpychal sobie alilo do buzi. Wiadome ze zabawka mu wypada itp czasem ale i tak pekam z dumy..
Plus super kreci sie wokol wlasnej osi. I wczoraj 3 razy podniosl sie na wyprostowanych przedramionach i chwile wytrzyl. Ostatnio tak szalal na macie, ze zszedl z niej w tyl 🤣
No i najlepsze.. pojawily sie pierwsze chichotki 🥰
Boze jak ja kocham tego goscia 😍 i jeden taki chichotek a zapominam o tych nieprzespanych nocach..
Audrey akcja z glaskaniem cudna 🥰🤩😍
Amcys super zakupy 🥰 boze ja na malego wydaje tyle na ubranka, ze maskara jakas 😂 ale pocieszam sie, ze zaczynamy wchodzic powoli w 80 więc mam wymowke dla meza do zakupow 🤣🤣🤣
A ta moja znajoma umowila sie na jutro z cdl 🙂
Edka gratki dla malutkiej 😛😍😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 11:02
Chmurka, Pogoda, edka85, ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.