!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No było, nie wiem o co chodzi, przystawiam tak samo, pozycja ta sama, łapie dobrze. Ale ostatnio ją te dziąsła tak swędzą i je chyba trochę bardziej niespokojnie. Często wypluwa i zasysa cycka od nowa, i nie zawsze zdążę go wtedy złapać i podać tylko wtedy ona go sobie 'wciaga'.. tak samo bawi się smoczkiem , trochę wyplunie i wciąga znów... No masakra... Ale to ulabie to było konkretne...
-
Chmurka rozumiem Cie, bo kiedyś mi zrobil tak Adas😪 dwa razy. Ale mi taka brazowa juz jakby..
Raz na przewijaku ulal i zobaczylam ta plame.. na początku nie skojarzylam, ze on. Pozniej powiazalam i spanikowalam.. dopiero zaczelam myslec racjonalnie i przypomniala mi sie ta pierś. Pozniej za kilka dni znow mocniej ale wiedzialam o co chodzi..
Ja ogolnie karmialam ta piersią, ale co drugie karmienie przez 2 dni. Ostro ja wietrzylam i smarowalam co chwile swoim mlekiem a po karmieniu grubo lanolina.
Gdzieś kiedys czytalam, ze to dziecku krzywdy nie robi, tylko kwestią jest zeby piers zagoila sie..
A jak nie bedziesz karmila to nie zrobi Ci sie zastoj?
A nie macie teraz skoku? U mnie bylo jak piszesz, ze jadl nerwowo i czasem to ja juz byle go nakarmic, jak zlapal tak zlapal i cierpialam.. ale karmilam.. dopiero pozniej zmienilam taktyke. I teraz pilnuje zeby lapal dobrze. Trudno denerwuje sie to denerwuje. Daje mu wtedy smok ewentualnie jesli ostro zacznie plakac. Ale nigdy nie pozwalam mu "zassac" nawet na chwile.
Ewentualnie u nas gorsze karmienie bylo jak byl skok tez..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka, jak nie chce to jej nie zmusza bo i tak nie pociągnie a tylko będzie się wkurzać że jej cycka podstawiasz. Wiesz, to już jest też ten czas jak dzieci sobie zaczynają dawkować mleko, np w dzień zje mniej a za to w nocy więcej. To nic złego. Jak zacznie marudzić to już sama będziesz widzieć że jest głodna 👍 swoją drogą witaj w klubie nieśpiących mam, może to wredne ale raźniej mi że nie jestem sama 😋🤣 u nas jest pobudka o północy na 180 mleka, potem o 2 na 90ml i potem w sumie do 7.30 nie pije. Z tym że po tej 2.00 to już mam gówno a nie sen bo Agata mruczy , wierci się, potrafi płakać i wtedy na ręce, milion razy podawać smoczek, o 4 już ja gniecie na kupę i zazwyczaj jak kupy nie zrobi tak nie zaśnie. Pierdyliard razy wstaje. Mam nadzieję że to przez ten długi skok i jej to minie bo w sumie nie śpię, chodzę jak zombie i w ogóle 🧟♀️ jak tęsknię za czasami 3 miesiące temu gdzie była tylko 1 pobudka o 5 rano i wstawianie o 8 😭
Zresztą Agata ostatnie dni jest strasznie marudna, nigdzie nie jest dobrze, ani na rękach, ani leżeć, ani na macie, no nie wiem 🤷♀️🤦♀️ a co dzisiaj robiła jak usypiałam na noc? Nosiłam a ona wyciągała rączkę i głaskała mnie po twarzy. Jak chowałam rączkę to ona spowrotem wyciągała 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:04
Chmurka lubi tę wiadomość
-
No niby wiem. Ale to jest strasznie trudne. Raz marudzi i chce jesc po godzinie. A raz przez 6h nie da się jej wcisnąć cycka( ale próbuje bo zazwyczaj jeat marudna, płaczliwa i nic jej nie pasuje to ja co jakieś pół godziny wpadam na pomysł że -pewnie jest głodna,a zazwyczaj kończy się to darciem:/).
Audrey ja z Aniela śpię to o tyle dobrze że jak tylko stęka czy smok wypada to tak tylko jedno oko otwieram. Co więcej często ona śpi trzymając mnie za rękę;p a ja delikatnie palcem przytrzymuje żeby smok bardzo nie wypadł( przez ten moment jak ona nie zaśnie twardo i wtedy wypluwa niczym z katapulty)
P.s. to głaskanie po twarzy to mnie rozwaliło ❤️❤️ moja też się lubi bawić twarzami ale nie w trakcie usypiania... To musiało być mega rozczulające 😍
Mnie na przykład mega rozczula jak Anielka obudzi się rano i patrzy na mnie i jak zobaczy że ja na nią też patrzę to strzela ten swój cudowny uśmiech a czasem aż się śmieje;PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:34
-
Ounai wrote:Dziewczyny, Marta od jakiegoś czasu wykazuje wszystkie oznaki gotowości do rozszerzania diety więc od wczoraj dostaje marchewkę. Dziś zjadła pół słoika i chciała jeszcze, więc pewnie pojutrze juz zje cały. I stąd moje pytanie. Czy w takim razie mam jej podawać wodę czy dalej samą pierś?
-
A w ogóle to mamy kolejny skok i chyba już wiem czego dotyczy 🤪 Mała prostuje ręce będąc na brzuchu i odpycha się do tyłu. W ten sposób przesuwa się jak rak, tak więc rozpoczynamy oficjalnie pełzanie w tył. Na razie to tylko "kilka kroków", ale dla niej to tak naprawdę krok milowy.
Chmurka, joana, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Julson tez miliard razy w nocy się budzi. Ja na cwaniaka daje cyca, bo na smoczek reaguje rykiem w nocy. Jak już cyc nie pomaga to trzeba lulac i czasem jeszcze po odłożeniu 100 lat jeździć łóżeczkiem 🤦♀️ A niby po 3 miesiącach miał mniej jeść... owszem w ciągu dnia może tak, ale w nocy zamiast spać więcej to śpi mniej... na szczęście mam już więcej cierpliwości w przeciwieństwie do mojego męża. Wkurza się ze nie może go uśpić bo nic tylko cyc i cyc
-
Czy wasze dzieci też się ślinią na cala buzię i ruszają buzia jakby czegoś w środku szukały ? To jest na zęby ? Pytam bo to pierwsze dziecko więc nie wiem czy ten typ tak ma czy jakiś ząb będzie szedł 😁
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dodatkowo zauważyłam od kilku dni mam na czczo cukier między 102-108 ale z tendencją spadkowa czyli np mierząc o 6 rano mam 108 a jak zmierzę ( nie jedząc nic w tym czasie ) o np 9 to jest już 102
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai ja podaje wodę do tej marchewki mój dostaje wodę od urodzenia bo wcześniej 4 razy dziennie teraz 3 razy dziennie rozrabiam lek z wodą więc przyzwyczajony i nie ma problemów z brzuszkiem. Zakupiłam mu kubek otwarty z difraksa to lepiej nam picie wody wychodzi niż jedzenie dziś dynie podawałam to wszystko wypluwał. A jak już przy wodzie jesteśmy to jakie będziecie podawać swoim dzieciom? Z butelki jak tak to jaka firma czy przegotowana?
-
Dave87 wrote:Czy wasze dzieci też się ślinią na cala buzię i ruszają buzia jakby czegoś w środku szukały ? To jest na zęby ? Pytam bo to pierwsze dziecko więc nie wiem czy ten typ tak ma czy jakiś ząb będzie szedł 😁
Tak, dosłownie całą twarz i wszystko wokół w dłonie, jak rasowy plujek 🤦♀️😎 raczej nie zeby.
U nas noc tragiczna. Zasnęła o 20, ryk był już o 22 i do 00.30. No makabra, co odłożyłam to ryk 🧟♀️ -
Dave dzieci sie slinia bo dojrzewa uklad pokarmowy a one nie umieja tak szybko polykac tej sliny
co do cukru to robilas juz krzywą po porodzie? Trzeba sprawdzic czy cukrzyca zostala (ja nadal nie zrobilam 😔🙈)
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas noc super. Obudziła się o22 zjadła i spala do 4! Potem zjadła i spala do 7.30. zjadła i śpi do teraz! Wreszcie czuje że trochę odesłałam.
Żabka skoro tak wypluwa to jedzenie to może nie podawaj na razie co? Do 6 miesiąca może być tylko na mleku więc po co się męczyć skoro dziecko nie chce jescPogoda lubi tę wiadomość
-
Natalii wrote:Pocieszam się tym, że jest wiele mam, które karmią juz duze dzieci i np. tylko rano i w nocy. I maja ten pokarm.
Moze u mnie tez tak będzie i uda się chociaz do 6 mcy dociągnąc, albo do roku
Wiecej nie chcialam karmic, rok to dla mnie max
Natalii ja karmiłam moje starsze dzieciaki po 20 miesięcy, z tym że po roku już tylko na noc i jak się domagały to w nocy i pokarm był
Chmurka, Natalii lubią tę wiadomość
-
Chmurka super, ze dziś lepsza noc 🥰
Zabka u nas tez strasznie slini sie. I pcha raczki. Dzidzia poznaje sie. Ale np u nas to jest i na zabek. Ewidentnie coraz bardziej widze, ze dziaselka sa opuchniete i czerwone. A prawa jedynka coraz bardziej widoczna.. wiadome, ze nie wyjdzie hop siup 2 dni, bo u nas to trwa juz troche. Ale mysle, ze maks 2-4 tyg i bedzie z nami pierwszy zabek.
Wogole to po tym dlugim skoku to jestem zaskoczona jak maly ruszyl do przodu 🥰 niby na boczki nadal sie nie przekreca, ale ja wiem ze u niego waga swoje robi. Niestety ale rzadko ktory niemowlak cwiczy to z ponad 9 kg masa... ale np jak lekko go popchne to w sekundzie obraca sie sam na brzuszek i wyciaga sam raczke spod siebie. Plus juz tak lezy super na brzuchu i podczas tego wyciaga raczki po zabawki. Ba naeet bawi sie nimi lezac na brzuszku. Np.wczoraj wpychal sobie alilo do buzi. Wiadome ze zabawka mu wypada itp czasem ale i tak pekam z dumy..
Plus super kreci sie wokol wlasnej osi. I wczoraj 3 razy podniosl sie na wyprostowanych przedramionach i chwile wytrzyl. Ostatnio tak szalal na macie, ze zszedl z niej w tyl 🤣
No i najlepsze.. pojawily sie pierwsze chichotki 🥰
Boze jak ja kocham tego goscia 😍 i jeden taki chichotek a zapominam o tych nieprzespanych nocach..
Audrey akcja z glaskaniem cudna 🥰🤩😍
Amcys super zakupy 🥰 boze ja na malego wydaje tyle na ubranka, ze maskara jakas 😂 ale pocieszam sie, ze zaczynamy wchodzic powoli w 80 więc mam wymowke dla meza do zakupow 🤣🤣🤣
A ta moja znajoma umowila sie na jutro z cdl 🙂
Edka gratki dla malutkiej 😛😍😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 11:02
Chmurka, Pogoda, edka85, ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.