X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre tak! Albo wbija głowę w materac ale też z cyckiem w buzi!

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre auc 😳 moj tak na szczescie nie robi..
    Co do bialych sutkow.. tez myslalam, ze mam ten zespol co pisałam Darla.. ale.. jak tylko skorygowalam przystawienia na glebsze to teraz sutki mam super..
    Chmurka a oprocz tego, ze sutek jest bialy to jak wygląda? Jest sciety itp czy zwykly zaokraglony?w sensie po calym karmieniu jak mala go wyssie.

Darla ale piekna Lucja ❤
    U nas tez takie rzeczy stoja w pudlach na strychu 🙃

DarlAa lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darla słodka niunia;*
    Co do butelki i odciągania to będę próbować. Mamy Avent natural. Jak była młodsza to piła ładnie. Teraz ma smoczek 2. Zamówiłam 3 no bo może jest leniuch i jej za wolno leci bo z moich piersi to leci jak z kranu;P więc się nie musi męczyć:p ja mam wrażenie że tylko pomyślę o karmieniu a już mi cieknie mleko;P ogólnie to mleka mam w brud. Po 15 minutach odciągania laktatorem Canpol( ponoć wcale nie jest super ) mam 100-150 ml spokojnie.

A co do bboxow to najbardziej polecane jest picie z otwartych kubków bo to najbardziej angazuje mięśnie ust i twarzy ale bbox - czyli picie przez rurke też dobrze angażuje te mięśnie a przy okazji tak się nie wylewa jak z otwartego kubka( więc prawie jak niekapek). Poza tym jest łatwy dla dzieci bo ma obciążoną słomkę czyli jak jest mało wody a dziecko przechyli butelkę do góry nogami( tak dzieci próbują pić podobno naturalnie) to ten obciążnik przesuwa tą słomkę i wtem sposób dziecko bez problemu wypija wodę do końca. ;) Je zwykłym kubku z rurka jakby się przechyliło kubek do góry nogami to rurka została by na dnie a woda byłaby w innej części kubka i wtedy dupa;p

Darla to razem będziemy blw;) super;) bo już myślałem że jako jedyna będę;) a tu się okazuje że będzie nas kilka. Mam więc pytanie do dziewczyn co planują blw . Będziecie wprowadzać po kolei jedno warzywko na kilka dni czy od razu lecicie wszystko? Bo generalniew książce bobas lubi wybór i w moje dziecko nie chce jeść i na stronie alaantkoweblw jest napisane że można od razu wprowadzać kilka składników i nie trzeba się tak bawić . I że pojedynczo to się wprowadzało.kiedys jak były zalecenia wprowadzania w 4 miesiącu...
    Zaraz wkleje link jak wyglądał pierwszy tydzień rozszerzania diety u dziewczynki karmionej blw właśnie ze strony alaantkoweblw. Dla mnie szok! Ona od razu dostała tyle rzeczy! Ale w sumie to fajne jest ale nie wiem czy się odważe... Co myślicie?

O to ten link :
    https://alaantkoweblw.pl/blw-krok-po-kroku-tydzien-1/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 11:02

DarlAa lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana no ja mam wklęsłe sutki więc po karmieniu jest wyciągnięty i wystający i na czubek ma biały ..

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, tak właśnie robi! Szczególnie wtedy gdy się zainteresuje czymś obok 😁

Wybija nam dziś 5 miesięcy!!! 🍾🎊
    a9b722177d17.jpg

Chmurka, erre, ancys85, Pogoda, DarlAa, joana, pap86, Leeila26, Ptysio, Krokodylica, Asia000, Zabka_89, Dave87 lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Daaawno mnie tu nie bylo. Napisze wiec w skroci co u mnie. Zycie. Ale zycie w czasach zarazy. Mieszkam w De i tutaj i moje dzieci juz od polowy grudnia nie chodza do pkola. Do tego jest ograniczenie 15km czego nie do konca sie trzymamy i maz jezdzi z dziecmi na sanki troche dalej. Ja bylam raz ale z takim maluchem nie bardzo jest tam co zrobic. Dlatego kibluje w domu i ciesze sie z kazdego nawet najmniejszego wyjscia do sklepu. Znajomych juz zapraszac nie mozna wiec jezdzimy tylko do tesciow co tez jest juz zabronione (jedna osoba moze). Dobrze ze moj maz jest na rodzicielskim. Planujemy jakas podroz. Narazie napalilam sie na Oman.

Livka jest przeslodka. Zasypia okolo 20/21 i spi do ok 7/8. Budzi sie ok 4 i wtedy pakuje ja do otulacza (czasem jexzcze cycek+apka z suszarka) i spimy jeszcze pare godzin.

Chmurka, Pogoda, Leeila26, Asia000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam do was pytanie. Moze juz o to pytalam ale wybaczcie- demencja kobiety karniacej.
    Chce sprzedac ubranka.
    Pojedynczo czy zestaw?Jedenrozmiar czy na przyklad 50-68?
    Najwiekszy problem mam z rozmiarami bo rzeczy po praniu i suszeniu w suszarce bebnowej sie kurcza (moze juz to zauwazylyscie, to nie wasze dzieci tak szybko rosna😉 ani wy przytylyscie😉) wiec rozmiar z metki nie odpowiada rzeczywistosci. (Teraz jak kupuje dzieciom ubrania to biore na to poprawke i np corce ktora normalnie nosi 98/104 kupuje 116 i po suszeniu pasuje idealnie.).

Mozecie mi poradzic jak to sperzedac?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś używa albo używała pieluchy happy? Możecie polecić? Jak one rozmiarowo wychodzą?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre małpa mi dzisiaj rozwaliła system 🙈😂🤪 jacy my jesteśmy podobni do tych zwierzów 🙊🙉😂🤪
    Mojemu zdarzyło się ze dwa razy tak zrobić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 12:01

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja osobiście kupuje używane ubranka i z jednego rozmiaru często biorę cała pakę albo np tylko body lub tylko pajace. Wydaje mi się ze dobrze jest podzielić kategoriami. Jeśli ktoś będzie chciał to kupi więcej :) nieraz mi kobiety proponowały ze maja jeszcze to czy tamto i zazwyczaj brałam :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre właśnie dziś nagrałam filmik co Julson robi z cyckiem 😂 co prawda może tak nie ciągnie, ale sobie nim strzela jak z gumki 🤦‍♀️😅

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ikea z torbami, o matko i córko, było siedzieć w domu 🙈🙉

Dziewczyny urocze te Wasze panienki 🤗

Kotka super że się odezwałaś.
    Z ubrankami i ich sprzedażą nie pomogę, moje też zalegają w pudlach przygotowane do wystawienia ale obecnie cierpię na brak czasu 🙈 i chęci 🙊

Chmurka z pieluchami nie pomogę a co do poduszek to ja jeszcze śpię na swojej panieńskiej 🤭😂 tyle lat i dalej jest rewelacyjna ale to puch i pierze, więc ponadczasowa. Ja nie lubię tych wypychanych kulka sylikonowa.

• erre Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Erre właśnie dziś nagrałam filmik co Julson robi z cyckiem 😂 co prawda może tak nie ciągnie, ale sobie nim strzela jak z gumki 🤦‍♀️😅
    Aż mnie zabolało 🤪

Chmurka, nam w szpitalu dawali Happy i Premium Care, tę Happy wydawały mi się bardzo sztywne. Z rozmiarem nie pomogę, bo to były jedynki pasowały 😉

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Możesz spokojnie zacząć poić ją wodą. Ja uważam, że głównie decyzja zależy od Ciebie.
    Jak byłam z Pawłem w szpitalu (miał wówczas miesiąc) to na czkawki zalecano podawanie wody.
    Mój pediatra kazał poić go wodą jak skończył trzy miesiące i miał minimalnie podwyższoną bilirubinę, z kolei starszaka kazała położna poić zaraz po urodzeniu bo były mega upały.
    Woda więc nie taka straszna 🤪

Dzięki za odpowiedź odnośnie chusty, rozejrze się za jakąś, póki co wydaje mi się to czarną magią 🙈 pomyślałam jednak, że sprawniej będzie mi wpakować Młodego w chustę i zaprowadzić dzieciaki do przedszkola i szkoły niż pchać wózek. A korzystasz ze splotu kangurek?
    Tak, to moje ulubione wiązanie i bardzo szybko mi idzie. W zasadzie tylko tak noszę. Jak się zacznie robić cieplej to wezmę doradcę chustonoszenia jeszcze raz i będę się chciała nauczyć wiązania na plecy bo jednak młoda zaczyna swoje ważyć. Przyznam szczerze, że nie jestem jakimś chustoswirem, ale np teraz młoda wyje w wózku bo nie podoba jej się jak ja wytelepie na śniegu więc do przedszkola po syna chodzę z nią w chuscie.

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja bym poiła woda bo to też należy do rozszerzania diety. Od wody nic jej się nie stanie., nawet w szpitalu noworodków poją wodą z glukozą.

Darla, śliczną dziewczynka 😍

Edka, jeju, Twoja laska to jest duża, to po tej książce 😋

Dziewczyny, pisałam wam że kiepska sytuacja z mężem. W końcu pojechał na sor i udawał ból. Dzięki temu miał spotkanie z ordynatorem który umowili to na operację w poniedziałek ale najpierw w piątek test na covid. 🙈

Jesteśmy dzisiaj po pełnej sesji u fizjo. Pani powiedziała że naprawdę jest dobrze, nie jest źle, prawie nie płakała, dopiero przy masażu klatki piersiowej leciały grochy i był straszny płacz. Ale to podobno normalne. Ale napięcie nie jest jakieś duże, mamy pracować nad asymetrią. Kolejna wizyta za tydzień. Fizjo mówi że wystarczy bam tylko kilka sesji.

DarlAa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarlA, jak nie zamierzasz zostać chustoswirem to żakardowa albo skośno krzyżowa, bawełniana wystarczy. 4,6m powinno być ok chyba że jestes baaaardzo chuda. Ale w 4,6m to i Twój mąż ponosi chyba że jest otyły jak mój ;) używaną kupisz już za 100-200zl

Kotka, ja wolę kupować paki, jeden rozmiar bo jak mam płacić za przesyłkę jednego ubranka to mi się nie kalkuluje.

DarlAa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darla, Kotka - fajnie, że się odezwałyście! ☺️👍
    Dziewczynki śliczne 😍

Było o poduszkach, my też śpimy na tych z Jyska, ale nie na jakiś wypasionych, tylko takich zwykłych.. nie wiem, chyba za 70zl. Lubię je 👍

Pisałam to już, ale tak strasznie Wam współczuję tych poranionych brodawek.. 😣🤦 U nas póki co spokojnie, nie ma żadnego ciągnięcia ani szarpania. Chociaż jak czasami obserwuje co robi z grzybem, to od samego patrzenia boli 😅 Uwielbiam za to patrzeć na uśmiech z cyckiem w buzi 😅 najczęściej pod koniec karmienia. Rozczula mnie to strasznie 😍

Ja mam wystawione na olx kilka rzeczy, ale to raczej pojedyncze komplety bluza+spodnie. Takie rzeczy, z których jeszcze ktoś będzie miał pożytek. Jakieś pojedyncze body, pajace muszę przejrzeć i te, które uznam za ładne spakować i zostawić, a inne po prostu komuś oddam lub wystawie za czekoladę 🙈 Kupowałam z olx tylko raz używane ubranka, chyba 8 rzeczy za 40zl. Ale wszystko w idealnym stanie, podobno nie uzywane.

Z zębami cisza. W sensie nie jest cisza, tylko nic nie wychodzi 🙈😅 ale chyba swędzi strasznie i przeszkadza :( za to dzisiaj zaliczony pierwszy obrót na brzuszek z wyciągnięciem ręki! 😉💪

Ounai ja co prawda jeszcze czekam z rozszerzaniem diety, bo dla mnie głównym warunkiem jest stabilny siad w podporze (bez latania głowy 😅) ale zamierzam podawać wodę od początku. W bboxie. Pierś oczywiście tez będę proponować po jedzeniu. Woda do picia, a pierś żeby dojeść 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 15:41

DarlAa lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra... Przy Odciąganiu też krew się leje:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, moja młoda już tak siedzi, że właśnie głowa jej nie lata, ale mi też pediatra już dawno mówiła, że możemy rozszerzać bo młoda wykazuje gotowość. Z tym, że ja nie jestem fanką zbyt szybkiego rozszerzania więc zwlekałam ile mogłam. Pierś jej daję na razie przed jedzeniem i potem dostaje zupkę. No nic, spróbuję jej podać wodę. Też dobrze, żeby się przyzwyczajała do picia :)

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai nieźle;) to silna ta Twoja panna! Super;) Ja na Twoim miejscu pewnie dawalabym trochę tą wodę właśnie żeby się przyzwyczajała do picia tak jak mówisz;)

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ