X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona je tak nieregularnie że nie ogarniam kiedy najlepiej mimo że prowadze jej dziennik karmien to nic nie da się wywnioskować;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was wrzucała kiedyś linka do drewnianych domków/placów zabaw dla dzieci na ogród?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ona je tak nieregularnie że nie ogarniam kiedy najlepiej mimo że prowadze jej dziennik karmien to nic nie da się wywnioskować;P

Eh no tak 🤷🏼‍♀️ To rzeczywiście najlepiej będzie nagrać w razie gdyby jednak nie była glodna

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Oj chmurka współczuję przejść... silna babka jesteś.
    Ja z kolei z włosami mam problem. Pisałam Wam juz ze mi wypadają. I ok rozumiem ze po porodzie tak jest itd. Ale u mnie to juz lekka przesada. Musze się w najbliższym czasie przebadać bo może moja tarczyca coś niedomaga i to jest powód...

My na dzień babci pokupowalismy czekoladki i po jednej różyczce od starszaka plus ich praca czyli odciski w masie solnej ich raczek.

U nas starszak zasmucony bo snieg się topi... zobaczymy czy to koniec zimy czy może się jeszcze coś pojawi.
    Niedługo bal przebierańców młody ma wymarzony stroj dinozaura. Doczekać się nie mogę a ja trzęsę gaciami zeby tylko byl zdrowy. Bo cały grudzień byk w domu bo a yo katar a to kaszel.
    Ptysio czemu uważasz, że z włosami przesada?
    U mnie od ok 3 tygodni wypadają i jestem przerazona, no jest tego ogrom. Uzywam jakis mega drogi super szampon i dupa. Kupilam wcierkę jakąs teraz. Tez wiem, ze to normalne, ale tak samo zaczelam się zastanawiać na ile :P na przodzie glowy to jyz mi się prześwity robią ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wspolczuję :( I jednocześnie podziwiam, ja bym juz to cale kp w diabły posłała jakbym miała takie przeboje :/ a probowalas roznych butelek?
    Jak ja musialam zacząć dokarmiac to na poczatku Tosia teznie chciala butli, plula i płakała (nic nowego, piersią tez:P), ale probowalam kilka razy dziennie, zmieniłam butelkę i dawalam jak miala dobry humor i po 3 dniach zalapala.

Chmurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki za wyjaśnienie co do bboxow, faktycznie zwykle bidony maja zwykle rurki i trudno wypić koncowke. Wypróbujemy :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie czekam na nowy smoczek do tej butli ..i dzielnie próbuje. Jak nie zalapie to będę próbować innych butelek

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam MAM, bo aventem się krztusił mimo, ze najmniejszy przepływ. Ale nie testowałam jeszcze 🙊 wiec się nie wypowiem

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka i umówilas sie z cdl?

U nas dzisiaj tematyczna sesja.. :D powędrowało do babci, druga widziała na żywo :D dostaną też wersje zdjęciową, żałuje, że tak pozno zaskoczyłam..

5242ac4c0a93.png

(jakby co - nie ,,chodzi" ubrana tak grubo po domu haha :D wysłałam przyjaciolce, odpisała: zimno tam na tej Twojej wsi.. :D)

Chmurka, erre, Krokodylica, edka85, Ptysio, Pogoda, DarlAa, Asia000, Audrey, ancys85, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila dostałam dwa numery i na żaden id rana się dodzwonić je mogę:( ..

A ja trochę przeglodzilam Aniele ... No i zjadła w końcu z butli bez problemu raz i dwa... Ale co się nadarla wcześniejszych...:( Jakby ją ze skóry obdzierali. Efekt był taki że mimo że zjadła z butli to musiałam i tak podać cyca i jeszcze sobie 10 minut ciumkala:P także ten

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila pomijając "buciki" to jakie grubo?

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko może tak nie widać, ale to jest sweterek 🙈 pod spodem ma jeszcze koszule (widać kołnierzyk 😉)

Chmurka może Aniela jak nie jest głodna, to też krzyczy? Moja tak robi, z takim ,,wkurwem" jakim prawem cycka mi wsadzasz, jak tym razem nie o to chodzi 😅 A swoją drogą ciekawe czy zaskoczyłaby teraz przez nakładkę, żeby Ci te brodawki trochę odpoczęły skoro z butlą ciężko.. no ale to już takie wymyślanie 🙈 ja też Cię bardzo podziwiam i tak jak pisała Natalii chyba też bym piznęła już tym kp z takimi atrakcjami.. 🤦

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaaak. Jak nie jest głodna to się drze jak głupia;P że jak ja mogłam jej zaproponować cycka wbrew jej woli!

Przez nakładkę nie umie. Próbowałam i wczoraj i dziś i nie potrafi. Odruch wymiotny ma:(

A doradca laktacyjny nie dojeżdża do mojej miejscowości a nie wiem czy jest sens jechać do niej:/... Muszę to przemyslec

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka z tym brakiem checi cie rozumiem
    Moja mala ma tak ze jak nie chce jesc to jak by mogla to by mnie w twarz strzelila ze ja tak namawiam i ze racze proponowac księżniczce.

Syn na cycka sie rzucal w kazdej chwili i na kazda propozycje

Corka juz pisalam miala potworne przejscia z karmieniem

A teraz
    Taki maly maruda z tej mojej gwiazdy i matka wciaz sie martwi ze ksiezna glodna

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii przesada bo właśnie tak duzo ich wychodzi i sa wszędzie. Może musze zmienić dawkę euthyroxu i się poprawi? Nie wiem tak czy inaczej musze iść na tsh itd. Ale jakoś mi ciągle jie po drodze... tyle innych spraw mam.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dave dzieci sie slinia bo dojrzewa uklad pokarmowy a one nie umieja tak szybko polykac tej sliny :) co do cukru to robilas juz krzywą po porodzie? Trzeba sprawdzic czy cukrzyca zostala (ja nadal nie zrobilam 😔🙈)
    Nie robiłam krzywej. Lekarz dał mi skierowanie na morfologię i glukozę na razie z żyły i mówił że zobaczymy co dalej

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziewczyny temat nie o dzieciach zupełnie. Czy któraś może mi polecić jakąś sensowną poduszkę? Taka zwykla dla mnie. Ja mam jakaś taka najzwyklejsza z Lidla z taką jakby wata w środku i to do dupy jest. Najpierw jest nienaturalnie duża ta poducha że nie da się spać a potem zbója się i niby sobie ja ukize a budże się i jestem w "dziurze" a ta wata układa się dookoła głowy. No non stop mnie boli kark. Miałam taką ortopedyczna z apteki( ale też jakąś kijowa bo za 30 zł) i też była lipna,ja lubię ułożyć sobie tą poduszkę jakoś tak do siebie... Śpię na boku lub na brzuchu... Ktoś coś?
    Ja polecam z jyska poduszki wellpura które się dostosowują do głowy i są z pianki specjalnej. Wszystkie problemy ze spaniem i bólami zniknęły

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio rozumiem, może też zbadam tsh. Chociaz u mnie zawsze bylo z tarczyca ok, wiec to pewnie normalne. Juz nawet zastanawiam się nad ścięciem włosów do ramiom, bo mam teraz za łopatki. Nie wiem czy to coś da, z drugiej strony tak chcialam zapuszczać:P

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka skoro doradca nie dojeżdża do Twojej miejscowości to ja bym ściąga do siebie położną albo poszła do ginekologa.
    Trochę to dziwne, bo po prawie czterech miesiącach karmienia sutki powinny być zahartowane 🤔 warto to skonsultować.

Erre ja kiedyś pisałam o domku do ogródka i nawet wrzuciłam zdjęcie poglądowe 🤭 linku żadnego konkretnego nie mam ale na olx było sporo firm, które oferowały różnorakie domki.

Leeila Amela urocza 😊

erre lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka filmiko wartp nagrać bo ja kiedy kontaktowalam sie z cdl i wiedzialam ze zadna nie dojedzie bo najbliższa byla 100 km od nas.. to mowily o nagraniu filmiku.. ze niby po tym moga mnie skonsultowac..
    Ale ja wtedy sama skorygowalam przystawienia. I gdzie nawet polozna rodzinna czy polozne w szpitalu mowily, ze przystawiam dobrze to tak nie bylo. Robilam to znacznie za plytko... a wygladalo ze.dobrze, bo maly lapal ladnie i brodawke. Jednak za malo.
    Dopiero naogladalam sie filmikow na tej grupie na fb i poprawilam. Jednak gdyby nie pomoglo to przez 2 dni to mialam wysylac filmiki..

Co do Ciebie to sa moim zdaniem dwa wyjacia:
    Albo chcesz bardzo karmic i wysylasz chociazby filmiki, zeby skorygowala... i jakos pomogla a alternatywnie próbujprzekonac i do butli gdyby nie wyszlo..
    Dwa przechodzisz od razu na mm.. a mala wkoncu do butli sie przyzwyczai... bo serio ale wkoncu doprawisz sie jakies choroby sutkow itp.. czy mala w buzi. Ja jak naogladalam sie wtedy na necie jakie sa efekty zlego przystawiania i tych wiecznych raz to bylam przerazona...
    Co do butli sama pamietasz jak zglodniala to zjadla i w aucie z piersi..więc moze i wreszcie odobrazi sie na butle.. albo zwyczajnie Aniela to dziudziula co rzadko chce jesc bo masz szybki wyplyw i najada sie w sekunde.

Moim zdaniem cos jest problem bo normlanie kp nie boli. I to nie chodzi o zadne progi boli itp... serio. Ja od kiedy poprawilam to wogole nie czuje ze maly ssie. A wczesniej? Lala sie krew i czasem to az mnie mdlilo z bolu.. wiadome ze czasem cos maly wyrywa sie i powstanie podrażnienia. Ale to sa pojedyncze przypadki od 2 miesięcy..

Co do cdl to Pogoda napewno potwierdzi ona rozmawia o wszystkim. O godzinach.. i kamieniach ale i planie dnia. O Anieli.. jak je.. pyta o pokarm, Twoja dietę i Ciebie.. Twoje hormony.
    Wiem bo ta moja znajoma mi opowiadała, bo wczoraj miala pierwsza konsultacje.. i dali rade mimo ze maly zjadl i byl po szczepieniu. Widziala jak karmiala tylko raz.. i dala jej duzo wskazowek bo wlasnie nie interesowalo jej tylko samo przystawienie ale i caloksztal.. ba one ogolnie radza co do opieki. A moze wlasnie cos Ci poradzi jak to usystematyzowac te karmienia?
    Bo raczej w wieku 3 miesięcy to dziecko raczej jest choc w miarę jakos tak uregulowane. Sa dni kiedy cos sie przesunie ale zazwyczaj jest to juz jakos przewidywalne minimalnie.. a Ty piszesz jakby to byl chaos..

Leila super zdjęcia 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ