!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalii wrote:Ptysio czemu uważasz, że z włosami przesada?
U mnie od ok 3 tygodni wypadają i jestem przerazona, no jest tego ogrom. Uzywam jakis mega drogi super szampon i dupa. Kupilam wcierkę jakąs teraz. Tez wiem, ze to normalne, ale tak samo zaczelam się zastanawiać na ile na przodzie glowy to jyz mi się prześwity robią ...
Na wypadanie i wzmocnienie polecam herbatę krzemionkowa , ja piję od niedawna ale ponoć działa cuda
Ps. Po 4 msc dostałam pierwsza miesiączke megaaa bolesna i obfitąNatalii lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Tak Joana, potwierdzam. Ja miałam nie pozwalać wisieć na cycu i karmić 15 minut ale w nocy przestało mi to wychodzić wiec teraz już karmie jak czuje ale fakt mniej więcej regularnie co 2/2,5 h... poza nocą gdzie jest miliard cycow 🤦♀️
Tak trochę zmieniając temat ... polecam Wam ten gryzak ark grabber. Zwłaszcza tym które chcą wprowadzić BLW. Wyglada trochę strasznie, ale dziecko ładnie sobie trenuje język i odruch wymiotny. Nie wiem jak to będzie wyglądało faktycznie ale wole zeby się teraz dławił gryzakiem niż później jedzeniem. Poza tym super się trzyma w rączce i dobrze masuje buzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:04
pap86, erre, Krokodylica, ancys85, Asia000, DarlAa, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Joana kp to uregulowane nie jest ja tez karmie i moj Szym nie ma takich samych pór jedzenia moge sie tylko domyslac,ze jesli nie poje przed drzemka to po niej bedzie wyglodnialy ale ja pisalam tez,ze Szym piersi nie odmowi nigdy-jak podam to bodsj 2min possie a jak nie chce to sie przysysa a zaraz puszcza albo mruczy,ze nie. Co do Chmureczki to zdecydowanie jestem za filmikami zeby pare ponagrywala z kilku dni, zeby mąz pomogl w nagrywaniu i zeby poszukac pomocy. Jak sie nie da to przejsc na mm bo macierzynstwo nie moze kojarzyc soe z bolem
Dave jesli mialas cukrzyce ciazowa to musisz zrobic obciazenie glukozą tak jak w ciazy (szczegolnie namawiam jesli wychodzi ci cukier na czczo podniesiony). Ja jeszcze nie zrobilam z wzgledoe lpgistycznych-w tyg musiala bym z Szymkiem jechac i lewnie chodzic i go nosic miedzy kluciami.wiec wynik mogl by byc zafalszowany a w soboty maz do 13pracujeSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap mi nie chodzilo, ze co do minuty dziecko je.. tylko ze juz raczej wie sie czy dziecko lubi jest co 1,5 - 3 h.. czy jest typem 3-5 h..
Mi Adas jak podam cyca po 30 min tez mi nie odmowi, zje 2 min i zadowolony. Ale chodzilo mi o takie typowe kiedy dziecko sie zgladza bo serio jest glodne.. to raczej sie juz wie czy wieczny glodomor jak Adas i cyc musi byc co 1,5- 2 h. Czy niejadek i przed 3-5 godzinami mu nie dawaj..
Ale tez nie mówię ze dzieckonto otwarta księga bo czasem i mnie Adas zadziwi ze je po 4 h a wczeniej nie chce nawet na 2.min bo denerwuje sie.
I jak np u Pogody mimo ze w nocy miliard cycow to jest to uregulowane, bo juz wie czego oczekiwac.
Ale no dzis Adas w nocy mnie zakoczyl bo pierwszy raz od dawna zjadl o 20 i pozniej dopiero o 4. A tak zazwyczaj cyc co 1,5 jest w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 08:49
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Nie no dziewczyny to nie tak że jest totalny chaos w tym karmieniu. Zle sie wyrwzilam.. w ciagu dnia je zazwyczaj co 2 g. Aaaaaale. Chodzi omówienie się na konkret a godzine z cdl czy do fryzjera to jest problem. Bo w nocy je różnie a w związku z tym karmieniawdzien też różnie wypadają.cos w stylu że raz zje np o 8,0,12,14,16 a kolejnego dnia o 9,11,13,15 itd. albo nasz dupy zrobi sobie przerwę 3-4godzinna( czasem rano albo popołudniu bo i nad ranem od tej 6 do 9 potrafi jeść co 50minut i ciumkac przez 15 min i tak samo wieczorem jak ma długą drzemkę 3h to podczas tej drzemki trzy razy je więc potem robi sobie dłuższą przerwę) ale sanie te przerwy są nie zawsze .
A np jakieś 3 tygodnie temu jadła jak w zegarku co godzinę codziennie przez cały dzień.
Drze się jak chce jej podać.cyxka flownieuw sytuacji jak mina 2h widzę że. Jest zmęczona i chce ją zabrać na spacer no. Ale chcę ją zabrać najedzona bo inaczej w trakcie się obudzi i będzie zła. Więc jak wtedy jej zaproponuje a ona nie chce to się drze. Albo jak robiła te dłuższe przerwy( a ja już się przyzwyczaiłam że co te 2 h je to jej czasem zaproponuje wtedy a ona się drze jak nie chce). -
A co do bólu to już mnie nie boli aż tak. Podejrzewam że sama z własnej głupoty sobie zrobiłam kuku bo s lenistwa w nocy nie przekladalam jej na drugą stronę jak chciałam karmić druga piersią tylko podawałam leżąc na jednym boku( a wiadomo że technika wtedy nieidealna). No i przysypiałam w nocy podczas karmienia a Niuni sutek trochę wypadał,ale przypominala sobie i po jakimś czasie znów ssała ale już końcówkę. Teraz karmię już po ludzku i nie śpie to nie boli. Trochę tylko ten poraniony ale karmię nim rzadziej i tez już nie ma tragedii.
Dziś przyjdzie położna zerknac na mój sutek i na buzię Anielki. A ja dzwonię jeszcze do jednej cdl.
Tak czy siak do skończonego 6 miesiąca będę karmić choćby nie wiem co. Nie po to przeszłam taki bol na początku żeby teraz odpuszczać,Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:43
pap86, ancys85 lubią tę wiadomość
-
To Chmurka u nas tez tak jest.. ze zalezy o ktorej zacznie sie dzien. To pozniej co 2 h.. a czasem 1,5 a czasem 2,5. Ba nieraz zrobi i zaskoczenie.
Co do tego ze nie chce to fajnie, bo widać wie ze nie jest glodna. To tak jak chcemy karmic blw. Nie daje sie lyzeczki na sile i ona tez nie chce piersi na sile..
I u nas np tez jesli czasem posiedzi przy piersi chwile dluzej to pozniej np ostaynio nie jadl 3,5.
Co wiecej.. mimo tego ze jak dam Adasiowi szybciej i ciumknie 2 min to tez powiem Ci ze to nienwydluza czasu... bo te 2 min to on napil sie tylko. A i tak zglasza sie do jedzenie pon2 h od tego normalnego jedzenia wczesniej 🤷♀️ wiec jakby tych 2 min wogole on nie zauwazyl.
I super, ze nie boli 🥰 i dobrze, ze ktos Ci ten sutek zobaczy.
Ale popieram Pap, ze gdyby okropnie bolalo to ja skończyłabym z kp...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:52
Adaś
-
Pewnie gdyby okropnie bolało to bym rezygnowała, może nie zupełnie ale przynajmniej częściowo. Ale jak poprawiłam te kilka rzeczy jest dobrze więc wydaje mi się że tam był błąd. A że miałam podrażnione to bolało potem przy każdym karmieniu. Kompresy multi mam przyszły z pomocą. I teraz jest ok. No zobaczymy co powie położna
-
Chmurka no to dobrze, ze troszke czujesz ulge. Moze bedzie znow ok. Polozna pewnie powie,ze nic zlego nie widzi ale to bedzie dobrze jak tak powie. Probuj korygowac bledy i to moze pomoze. Moj ciumlach lapie w sumie samego sutka od urodzenia ale mleko mu sie do paszczy leje, najedzony, nie robi mi krzywdy w piersi wiec niech sobie juz tak ie. Kiedys jak probowalam glebiej to mial odruch wymiotny 😂 dzisiaj naczytalam sie znowu o tej powiekszonej szparze posladkowej lub inaczej zatoce posladkowej w necie po kiego wałka to czytalam (szymik od urodzenia ma tak jak by dluzsza dupcie, w sensie przerwe miedzy posladkami, jak sie konczy normalnie to on ma przedluzona i tam ma zaglebienie ale ono jest zarosniete, nic sie nie dzieje). W przyszlym tyg ide z nim na kontrole do fizjo to przy okazji zapisze go do neurologa bo mamy skierowanie z tego powodu.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Natalii wrote:Chmurka wspolczuję I jednocześnie podziwiam, ja bym juz to cale kp w diabły posłała jakbym miała takie przeboje a probowalas roznych butelek?
Jak ja musialam zacząć dokarmiac to na poczatku Tosia teznie chciala butli, plula i płakała (nic nowego, piersią tez:P), ale probowalam kilka razy dziennie, zmieniłam butelkę i dawalam jak miala dobry humor i po 3 dniach zalapala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 12:17
Natalii lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Pap ja mam takie dwie dziurki w miejscu gdzie się kończą plecy a dupa zaczyna że tak powiem;P nikt nigdy nic mi z tym nie robił i nie widzę żadnych problemów z tym związanych. Zawszę myślałam że taki mój urok;p
Co do kupki to jeslu dzieje sie to od czasu krwi w buzi to ona sie nspila tej krwi i dlatego. Jeztemna95% pewna.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Albo ta krew albo moze cos zjadlas..
Najbardziej obrzydliwa kupe mielismy po bananie 🤣 az od tamtej pory nie tykam 😅
Co do włosów bylam fenomenem bo mi zaczely leciec tydzien czy dwa pp porodzie juz 😵 na potege. Bralam cerabione mama i jest lekka poprawa. ale biore to za duze słowo 🤣 jem jak pamiętam czasem.codziennie a czasem i tydzien nie 🤷♀️🤦♀️ czekam az to sie zatrzyma, bo pierwszy raz od kilku lat mam tak dlugie włosy i szkoda mi obciac.. choc koncowki i tak muszę..Adaś
-
Dziewczyny oglądałam dziś webinar z żywieniowo.pl odnośnie rozszerzania diety. Mimo, ze dość długo trwał to jednaj dość ogólnikowo. Generalnie wytyczne wytycznymi, ale trzeba dostosować do dziecka. Powyżej 5 msc spokojnie można dawać, zeby zobaczyć reakcje. Dla takich cycocholikow robiących masę najlepiej na początek same warzywa i owoce bez kaszek plus tłuszcz do tego- olej lniany, rzepakowy lub masło ( tego jednak mniej niż tłuszczy roślinnych). BLW najlepiej jak dziecko samodzielnie siedzi. Tyle co mi przychodzi teraz do głowy. Jakby któraś chciała to do poniedziałku jest rabat na książkę -20% na hasło Bobas. Książka ma tytuł „ co jedzą szczęśliwe bobasy”
joana lubi tę wiadomość
-
Chmurka nawet nie strasz, bo ja też tak karmię 😉 na leżąco, obiema cyckami na tym samym boku. Ale w dzień tez 👍 cóż, w razie czego bd wiedziała co poprawić 🤷
A Julson wygląda na takiego półrocznego chłopczyka! 😍 Kawał faceta!
-
Witam, witam i o zdrowie pytam .
Co do dziurki nad pupką, to moje dzieci tez ja mają. Synek był z tego powodu kilka razy kontrolowany, w tym 2 razy usg rdzenia kręgowego i raz usg brzuszka. Za to przy córeczce nikt tego nie zauważył (dziurka jest plastsza) i nikt tego nie kontroluje.
A co do włosów, to u mnie tez lecą garściami, ale tak jak napisała Quinai: musi wypaść to co nie wypadło podczas ciąży.
-
Ktosiowa no moj Szymik ma taka dziurke/zaglebienie i przez to jak by dluzszy przedzialek na pupie(wychodzacy jak by na plecki z normalnienwygladajacej pupci, to wyglada jak taka dluzsza pupcia, nie wiem jak to jeszcze opisac). W necie takie historie z tym,ze masakra. W ogole to duzo tez jest info o mutacji mtfhr (no tej co i kobitki sobie badaja jak nie moga zajsc w ciaze), se dzoeci z ta mutacja mają wlasnie taka pupcie, naczyniaki i krotkie wedzidelko. Wszystko to ma moj Szymonek.. 😐🙄😏Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt