X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ptysio czemu uważasz, że z włosami przesada?
    U mnie od ok 3 tygodni wypadają i jestem przerazona, no jest tego ogrom. Uzywam jakis mega drogi super szampon i dupa. Kupilam wcierkę jakąs teraz. Tez wiem, ze to normalne, ale tak samo zaczelam się zastanawiać na ile :P na przodzie glowy to jyz mi się prześwity robią ...

Na wypadanie i wzmocnienie polecam herbatę krzemionkowa , ja piję od niedawna ale ponoć działa cuda

Ps. Po 4 msc dostałam pierwsza miesiączke megaaa bolesna i obfitą

Natalii lubi tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Joana, potwierdzam. Ja miałam nie pozwalać wisieć na cycu i karmić 15 minut ale w nocy przestało mi to wychodzić wiec teraz już karmie jak czuje :) ale fakt mniej więcej regularnie co 2/2,5 h... poza nocą gdzie jest miliard cycow 🤦‍♀️

Tak trochę zmieniając temat ... polecam Wam ten gryzak ark grabber. Zwłaszcza tym które chcą wprowadzić BLW. Wyglada trochę strasznie, ale dziecko ładnie sobie trenuje język i odruch wymiotny. Nie wiem jak to będzie wyglądało faktycznie ale wole zeby się teraz dławił gryzakiem niż później jedzeniem. Poza tym super się trzyma w rączce i dobrze masuje buzie :)

3e704d63be0b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:04

pap86, erre, Krokodylica, ancys85, Asia000, DarlAa, Leeila26 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana kp to uregulowane nie jest :) ja tez karmie i moj Szym nie ma takich samych pór jedzenia :) moge sie tylko domyslac,ze jesli nie poje przed drzemka to po niej bedzie wyglodnialy ale ja pisalam tez,ze Szym piersi nie odmowi nigdy-jak podam to bodsj 2min possie a jak nie chce to sie przysysa a zaraz puszcza albo mruczy,ze nie. Co do Chmureczki to zdecydowanie jestem za filmikami zeby pare ponagrywala z kilku dni, zeby mąz pomogl w nagrywaniu i zeby poszukac pomocy. Jak sie nie da to przejsc na mm bo macierzynstwo nie moze kojarzyc soe z bolem :(
    Dave jesli mialas cukrzyce ciazowa to musisz zrobic obciazenie glukozą tak jak w ciazy (szczegolnie namawiam jesli wychodzi ci cukier na czczo podniesiony). Ja jeszcze nie zrobilam z wzgledoe lpgistycznych-w tyg musiala bym z Szymkiem jechac i lewnie chodzic i go nosic miedzy kluciami.wiec wynik mogl by byc zafalszowany a w soboty maz do 13pracuje :/

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mi nie chodzilo, ze co do minuty dziecko je.. tylko ze juz raczej wie sie czy dziecko lubi jest co 1,5 - 3 h.. czy jest typem 3-5 h..

Mi Adas jak podam cyca po 30 min tez mi nie odmowi, zje 2 min i zadowolony. Ale chodzilo mi o takie typowe kiedy dziecko sie zgladza bo serio jest glodne.. to raczej sie juz wie czy wieczny glodomor jak Adas i cyc musi byc co 1,5- 2 h. Czy niejadek i przed 3-5 godzinami mu nie dawaj..
    Ale tez nie mówię ze dzieckonto otwarta księga bo czasem i mnie Adas zadziwi ze je po 4 h a wczeniej nie chce nawet na 2.min bo denerwuje sie.

I jak np u Pogody mimo ze w nocy miliard cycow to jest to uregulowane, bo juz wie czego oczekiwac.

Ale no dzis Adas w nocy mnie zakoczyl bo pierwszy raz od dawna zjadl o 20 i pozniej dopiero o 4. A tak zazwyczaj cyc co 1,5 jest w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 08:49

Pogoda lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziewczyny to nie tak że jest totalny chaos w tym karmieniu. Zle sie wyrwzilam.. w ciagu dnia je zazwyczaj co 2 g. Aaaaaale. Chodzi omówienie się na konkret a godzine z cdl czy do fryzjera to jest problem. Bo w nocy je różnie a w związku z tym karmieniawdzien też różnie wypadają.cos w stylu że raz zje np o 8,0,12,14,16 a kolejnego dnia o 9,11,13,15 itd. albo nasz dupy zrobi sobie przerwę 3-4godzinna( czasem rano albo popołudniu bo i nad ranem od tej 6 do 9 potrafi jeść co 50minut i ciumkac przez 15 min i tak samo wieczorem jak ma długą drzemkę 3h to podczas tej drzemki trzy razy je więc potem robi sobie dłuższą przerwę) ale sanie te przerwy są nie zawsze .
    A np jakieś 3 tygodnie temu jadła jak w zegarku co godzinę codziennie przez cały dzień.
    Drze się jak chce jej podać.cyxka flownieuw sytuacji jak mina 2h widzę że. Jest zmęczona i chce ją zabrać na spacer no. Ale chcę ją zabrać najedzona bo inaczej w trakcie się obudzi i będzie zła. Więc jak wtedy jej zaproponuje a ona nie chce to się drze. Albo jak robiła te dłuższe przerwy( a ja już się przyzwyczaiłam że co te 2 h je to jej czasem zaproponuje wtedy a ona się drze jak nie chce).

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bólu to już mnie nie boli aż tak. Podejrzewam że sama z własnej głupoty sobie zrobiłam kuku bo s lenistwa w nocy nie przekladalam jej na drugą stronę jak chciałam karmić druga piersią tylko podawałam leżąc na jednym boku( a wiadomo że technika wtedy nieidealna). No i przysypiałam w nocy podczas karmienia a Niuni sutek trochę wypadał,ale przypominala sobie i po jakimś czasie znów ssała ale już końcówkę. Teraz karmię już po ludzku i nie śpie to nie boli. Trochę tylko ten poraniony ale karmię nim rzadziej i tez już nie ma tragedii.
    Dziś przyjdzie położna zerknac na mój sutek i na buzię Anielki. A ja dzwonię jeszcze do jednej cdl.
    Tak czy siak do skończonego 6 miesiąca będę karmić choćby nie wiem co. Nie po to przeszłam taki bol na początku żeby teraz odpuszczać,;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:43

pap86, ancys85 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Chmurka u nas tez tak jest.. ze zalezy o ktorej zacznie sie dzien. To pozniej co 2 h.. a czasem 1,5 a czasem 2,5. Ba nieraz zrobi i zaskoczenie.

Co do tego ze nie chce to fajnie, bo widać wie ze nie jest glodna. To tak jak chcemy karmic blw. Nie daje sie lyzeczki na sile i ona tez nie chce piersi na sile..
    I u nas np tez jesli czasem posiedzi przy piersi chwile dluzej to pozniej np ostaynio nie jadl 3,5.
    Co wiecej.. mimo tego ze jak dam Adasiowi szybciej i ciumknie 2 min to tez powiem Ci ze to nienwydluza czasu... bo te 2 min to on napil sie tylko. A i tak zglasza sie do jedzenie pon2 h od tego normalnego jedzenia wczesniej 🤷‍♀️ wiec jakby tych 2 min wogole on nie zauwazyl.

I super, ze nie boli 🥰 i dobrze, ze ktos Ci ten sutek zobaczy.

Ale popieram Pap, ze gdyby okropnie bolalo to ja skończyłabym z kp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 09:52

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie gdyby okropnie bolało to bym rezygnowała, może nie zupełnie ale przynajmniej częściowo. Ale jak poprawiłam te kilka rzeczy jest dobrze więc wydaje mi się że tam był błąd. A że miałam podrażnione to bolało potem przy każdym karmieniu. Kompresy multi mam przyszły z pomocą. I teraz jest ok. No zobaczymy co powie położna

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka no to dobrze, ze troszke czujesz ulge. Moze bedzie znow ok. Polozna pewnie powie,ze nic zlego nie widzi ale to bedzie dobrze jak tak powie. Probuj korygowac bledy i to moze pomoze. Moj ciumlach lapie w sumie samego sutka od urodzenia ale mleko mu sie do paszczy leje, najedzony, nie robi mi krzywdy w piersi wiec niech sobie juz tak ie. Kiedys jak probowalam glebiej to mial odruch wymiotny 😂 dzisiaj naczytalam sie znowu o tej powiekszonej szparze posladkowej lub inaczej zatoce posladkowej w necie :/ po kiego wałka to czytalam :/ (szymik od urodzenia ma tak jak by dluzsza dupcie, w sensie przerwe miedzy posladkami, jak sie konczy normalnie to on ma przedluzona i tam ma zaglebienie ale ono jest zarosniete, nic sie nie dzieje). W przyszlym tyg ide z nim na kontrole do fizjo to przy okazji zapisze go do neurologa bo mamy skierowanie z tego powodu.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Anielka robi raz na dwa 3 dni kupkę taką ciemną brązową to normalne? w sensie czy kolor normalny bo to że robi takich odstępach czasowych to wiem że okej

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja mam takie dwie dziurki w miejscu gdzie się kończą plecy a dupa zaczyna że tak powiem;P nikt nigdy nic mi z tym nie robił i nie widzę żadnych problemów z tym związanych. Zawszę myślałam że taki mój urok;p

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Chmurka wspolczuję :( I jednocześnie podziwiam, ja bym juz to cale kp w diabły posłała jakbym miała takie przeboje :/ a probowalas roznych butelek?
    Jak ja musialam zacząć dokarmiac to na poczatku Tosia teznie chciala butli, plula i płakała (nic nowego, piersią tez:P), ale probowalam kilka razy dziennie, zmieniłam butelkę i dawalam jak miala dobry humor i po 3 dniach zalapala.
    Nie ścinaj, to nie zatrzyma wypadania. Drogi szampon też nie pomoże. Musi wypaść to co powinno wyjść w ciąży a nie wyszło przez hormony. Za miesiąc będzie już mniej wypadać i zaczną Ci odrastać baby hair. Mi już na zakolach odrastają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 12:17

Natalii lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Pap ja mam takie dwie dziurki w miejscu gdzie się kończą plecy a dupa zaczyna że tak powiem;P nikt nigdy nic mi z tym nie robił i nie widzę żadnych problemów z tym związanych. Zawszę myślałam że taki mój urok;p
    Chmurka!!masz takie cuś jak moj Szymcio?no to mnie troszke pocieszylas!!
    Co do kupki to jeslu dzieje sie to od czasu krwi w buzi to ona sie nspila tej krwi i dlatego. Jeztemna95% pewna.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ta krew albo moze cos zjadlas..
    Najbardziej obrzydliwa kupe mielismy po bananie 🤣 az od tamtej pory nie tykam 😅

Co do włosów bylam fenomenem bo mi zaczely leciec tydzien czy dwa pp porodzie juz 😵 na potege. Bralam cerabione mama i jest lekka poprawa. ale biore to za duze słowo 🤣 jem jak pamiętam czasem.codziennie a czasem i tydzien nie 🤷‍♀️🤦‍♀️ czekam az to sie zatrzyma, bo pierwszy raz od kilku lat mam tak dlugie włosy i szkoda mi obciac.. choc koncowki i tak muszę..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądałam dziś webinar z żywieniowo.pl odnośnie rozszerzania diety. Mimo, ze dość długo trwał to jednaj dość ogólnikowo. Generalnie wytyczne wytycznymi, ale trzeba dostosować do dziecka. Powyżej 5 msc spokojnie można dawać, zeby zobaczyć reakcje. Dla takich cycocholikow robiących masę najlepiej na początek same warzywa i owoce bez kaszek plus tłuszcz do tego- olej lniany, rzepakowy lub masło ( tego jednak mniej niż tłuszczy roślinnych). BLW najlepiej jak dziecko samodzielnie siedzi. Tyle co mi przychodzi teraz do głowy. Jakby któraś chciała to do poniedziałku jest rabat na książkę -20% na hasło Bobas. Książka ma tytuł „ co jedzą szczęśliwe bobasy”

joana lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP no tak mi się wydaje że to to samo;p ja to kiedyś myślałam że każdy tak ma;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nawet nie strasz, bo ja też tak karmię 😉 na leżąco, obiema cyckami na tym samym boku. Ale w dzień tez 👍 cóż, w razie czego bd wiedziała co poprawić 🤷

A Julson wygląda na takiego półrocznego chłopczyka! 😍 Kawał faceta!

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila może po prostu u mnie to nie działa.ale dziś nawet odciągnąć nie mogłam mleka bo czerwone mleko leciało:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam i o zdrowie pytam :).

Co do dziurki nad pupką, to moje dzieci tez ja mają. Synek był z tego powodu kilka razy kontrolowany, w tym 2 razy usg rdzenia kręgowego i raz usg brzuszka. Za to przy córeczce nikt tego nie zauważył (dziurka jest plastsza) i nikt tego nie kontroluje.

A co do włosów, to u mnie tez lecą garściami, ale tak jak napisała Quinai: musi wypaść to co nie wypadło podczas ciąży.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa no moj Szymik ma taka dziurke/zaglebienie i przez to jak by dluzszy przedzialek na pupie(wychodzacy jak by na plecki z normalnienwygladajacej pupci, to wyglada jak taka dluzsza pupcia, nie wiem jak to jeszcze opisac). W necie takie historie z tym,ze masakra. W ogole to duzo tez jest info o mutacji mtfhr (no tej co i kobitki sobie badaja jak nie moga zajsc w ciaze), se dzoeci z ta mutacja mają wlasnie taka pupcie, naczyniaki i krotkie wedzidelko. Wszystko to ma moj Szymonek.. 😐🙄😏

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ