!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey mam podobne marzenie. A ja w ciazy narzekałam, ze mi się nudzi... No to mam.
Jaka ironia losu... największym marzeniem było mieć dziecko, a teraz się marzy o dniu bez niego... No dobra może nie bez dziecka, bo pewnie po 2h umierałabym z tęsknoty, ale zeby był taki grzeczniutki jak z obrazka 😁Chmurka, Audrey lubią tę wiadomość
-
Ja nawet nie bede pisać ide waze ale jest mnie mnisj niż przed ciąża. Ale tez chcialabym zejsc don60 czy 65kg.
Mamy cel z mężem, ze uda sie nam do chrztu. On tez duzo przytyl po slubie. Oprocz naszego chrztu, to w czerwcu szykuje sie nam jego 30stka i chrzest gdzie mam zostać chrzestna. Takze mobilizacja jest 😅
Natalii podpinm sie do pytania🙂 choc ja czesc gadzetow juz dostalam od siostry na swieta.
Dzis planuje zrobic zakupy i moze za tydzien czy dwa ruszyny..
Super marzenia... boze dla mnie to juz wystarczy, ze ja wreszcie ktoras noc bede miala spokoj.. czy nie wiem bede mogla wziac spokojny prysznic czy poczytac ksiazke.. a Adas niech sobie bedzie nawet obok, tyle byleby bez tego marudzenia i nanraczkach jak od 5 miesięcy ......Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 07:57
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai "jak taki pijak co mu się przysnęło po alkoholu" no wymiękłam po prostu 😂🤪😂
Ja od prawie 8 lat piję zimną kawę 🤪😂
Przyzwyczaiłam się już do obecności dzieci 24h na dobę a ponieważ jestem typem, który regeneruje się w kilka godzin, zaległości nadrabiam w nocy.
Dobrze, że moje dzieci śpią jak susły 🙊🙉 tym sposobem jeszcze dziś posiedzę do 3 i zamknę 2020 rok, powysyłam pity i na 15 dni spokój 😂
Mój mąż z kolei narzeka że nie mamy czasu dla siebie, no i on ten typ co większość doby mógłby przespać 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 08:32
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Czy którejś z was bolało podbrzusze jak na @? Chyba jakiś czas temu ktoś się wypowiadał na ten temat. Tak mnie od kilku dni ciągnie ten brzuch, a żadnej @ nie mam.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Edka ja mam dluzszy czas silne bole, okres nie przychodzi. Bol mija i za jakis tydzień znowu... Az robilam test ciążowy bo ostatnio mnie mdliło ale na szczęście negatywny🙈. Ciekawe kiedy wróci @🤔
Pogoda na odparzenia szyi mojej corci pomógł trochę sensi baby który stosuje też na pupe jak zaczyna sie czerwienić. No i duzo wietrzenia. (wiem że to nir łatwe), mpja dalej sporo u lewa wiec co chwila patrzę czy ma sucha ta szyję bo jak przeoczę to masakra -
Leila spóźnione ale szczere, wszystkiego najlepszego i oby się te 2h znalazły tylko dla siebie (na wannę, czytanie, sen...czy inną czynność, która zregeneruje w jakimś stopniu siły i poprawi samopoczucie)😘
Ja podobnie jak Ancys szybko się regeneruje (ale to już przyzwyczajenie organizmu, kiedyś łączyłam naukę z pracą, później praca na etacie plus dodatkowa, a na końcu starszak mnie przyzwyczaił do małej ilości snu, więc teraz nie musiałam się odzwyczajać od zarwanych nocek 🤣). A jak już dzieciaki zasną, to ja nie mogę się wyłączyć i albo z mężem posiedzimy pogadamy, albo obejrzymy jakiś film...i nagle jest 2 i dopiero się kładziemy spać 🤦
Ja młodej zacznę rozszerzać dietę po wizycie bioderkowej w lutym (mieliśmy mieć w styczniu tą druga kontrolną,miało być tylko tak że zadzwonię w styczniu przed terminem i nas umówią na termin bez problemu(tak twierdził lekarz jak wpisywał wizytę za 3mc)...a zadzwoniłam w grudniu dowiedzieć czy mam się umawiać na początku stycznia czy już mogę zaklepać termin, to babeczka do mnie że na styczeń się nie da, dopiero na luty bo już nie ma terminów, więc dobrze że nie czekałam na styczeń bo by już na marzec byśmy trafili). Pojedziemy do rodziców i muszę zabrać fotelik do karmienia, bo ostatnio zapomniałam poprosić, żeby przywieźli.
Ja w maju 30 i nie wiem kiedy to zleciało😅 Dopiero męża poznałam, a to już będzie w tym roku 7 rocznica ślubu, starszak dopiero nie mógł przeczworakować przez próg, a teraz lata jak wyścigówka i zaraz zaczyna zerówkę 😔 Ani się obejrzę, a będę nosić babcine wdzianko i czekać aż wnuki przyjadą w odwiedziny 🤣
U mnie waga tylko kg większa niż przed ciążą, ale to pewnie kg na plusie przez piersi 🤣 Teraz znowu dla wszystkich jestem 'za chuda' i na bank 'jesteś na diecie i się głodzisz', a prawda jest taka, że jak zjem normalnie to zaraz to stracę w ciągu dnia przy dzieciakach . Mój organizm od zawsze był przyzwyczajony, że co dostanie to ma spalić (w pracy też robiłam kilometry w ciągu dnia przez lata, ciągle w biegu i już nie umie inaczej).
Muszę poćwiczyć brzuch, bo jest lekka galareta i czuję, że to nie to co było, ale to tak na spokojnie...jak będę mieć natchnienie, bo teraz z doskoku to robię, ciągle coś mi wyskakuje...albo mam brak mocy do kolejnych zajęć fizycznych 🤣
edka przed moją pierwszą @ po porodzie to tak z tydzień pobolewał mnie brzuch co jakiś czas, później byłam u gina na wizycie i już mnie uspokoił, że za 2 tygodnie mam mieć okres, więc już po prostu mi organizm wysyłał sygnał, że coś się święci. Wcześniej nie miałam żadnych bóli. Wczoraj znowu się pojawiły, ale właśnie mam planowo za tydzień półtora dostać okres kolejny.
Bo jak dobrze pamiętam, Ty jeszcze nie miałaś @ po porodzie prawda?
U nas jak już parę dni był spokój tak od nowa dzisiaj w nocy co chwilę wstawałam do młodej. Zje, niby zasypia...a nagle zaczyna się śmiać i heja od nowa usypianie 😅 Już nad ranem miałam omamy, jak zasnęła na dłużej, że znowu obudziła, ale to był fałszywy alarm. Więc już wstałam, zrobiłam sobie kawę i wypiłam gorącą póki dzieciaki spały w najlepsze 🤣Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja też chcę poczekać do wizyty bioderkowej w marcu przynajmniej.
Ja nawet nie wiem czy moja siedzialaby z poparciem:P bałabym się że coś jej zrobię.
U mnie już tyle co przed ciążą (55)ale też brzuch galaretka. Musze coś porobić ale nie wiem czy po CC już mogę...
Noce u nas kiepskie.. pobudki co 2-2,5h .ale to by było pół biedy...ale jakoś rzucała się przez sen, machała rączkami, eh ciężko to znoszę... -
AHope wrote:edka przed moją pierwszą @ po porodzie to tak z tydzień pobolewał mnie brzuch co jakiś czas, później byłam u gina na wizycie i już mnie uspokoił, że za 2 tygodnie mam mieć okres, więc już po prostu mi organizm wysyłał sygnał, że coś się święci. Wcześniej nie miałam żadnych bóli. Wczoraj znowu się pojawiły, ale właśnie mam planowo za tydzień półtora dostać okres kolejny.
Bo jak dobrze pamiętam, Ty jeszcze nie miałaś @ po porodzie prawda?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Aaaa miałam się Wam 'pochwalic'. Jestem ostatnio tak niewyspana i rozkojarzona że wczoraj nałożyłam sobie lyzke ziemniakow na telefon zamiast na talerz( telefon leżał na blacie obok talerzy także ten;P)
edka85, joana, AHope, Leeila26, Audrey, ancys85, erre, Pogoda, pap86, DarlAa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Erre a propos poparzenia kawą to mi się przypomniało, jak po urodzeniu syna ciągle narzekałam, że pije zimną albo letnią. To mąż kupił mi kubek termiczny, mówi 'zrobisz sobie jak zawsze z rana, to może chociaż trochę ciepła będzie zanim usiądziesz ją wypić'. No to wstałam z rana, zrobiłam sobie kawę...młody wstał poszłam go ogarnąć...tu pokrecilam, tam się pokrecilam...zasnął to mówię dobra, czas na kawę 🤣 Tyle czasu minęło, że pewnie już taka w sam raz do wypicia(bo w filiżance czy kubku szybko stygnie). Jak wzięłam porządnego łyka, tak nie wiedziałam, czy połykać czy wypluć ten gorący napój z ust, bo akurat porządny kubek wtedy mi kupił i nic nie wystygła 🤦 dwa dni czułam poparzenie w buzi, później to już bałam się z niego pić, bo ciągle o tym sobie przypominałam🤣
Chmurka 🤣 Ja ostatnio zrobiłam sobie wodę z cytryną,ogórkiem i miętą,i wzięłam rurkę do picia (a takie szaleństwo). Chciałam się napić i rurka w usta i nagle siup, przechyliła szklankę jakbym normalnie piła. Pół szklanki na siebie wylałam i siedziałam i śmiałam się z siebie, że po co wydziwiałam i brałam rurkę 🤣Leeila26, erre, Pogoda, Chmurka, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Chmurka 😂😂😂
No to u nas wczoraj był mój tata. Amelka była na rękach u męża. Kątem oka widzę, że cała obsliniona.. idę po pieluchę i rzucam ją MOJEMU tacie na kolana 😂😂 i to zdziwione spojrzenie i komentarz: po co mi to? Ubaw mieliśmy niezły 😂 W zamiarze miałam ją dać mężowi, ale jakoś mi się strony pomyliły.. 🤦😅
Mnie też ciągle pobolewa brzuch, ale ja już miesiączkuje.
O miseczkach też chętnie poczytam, bo jeszcze nie mam. Ale na bank kupię coś z przyssawką bo już widzę to machanie rękami 😂AHope, Pogoda, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Ja do dzisiaj śmieje z męża jak przypomnę jedną sytuację. Urodził się syn, więc te pierwsze noce wiecie jak wyglądają. I tak którejś nocy budzę się, bo coś za długo młody spał. Pytam męża która godzina. On przez sen że 18. Mówię jak 18 jak już noc. On usiadł na łóżku, złapał pilota popatrzył na niego i 'dobra masz rację, jest 23', odłożył go i poszedł dalej spać 🤣🤣🤣🤣🤣
Albo śpiny, nagle ten się zrywa i zaczyna bujać rękami, ja zaspana pytam co robi a on 'no jak to co młodego usypiam bo placze' 🤣 Młody spał w łóżeczku, a jemu się przyśniło, że obudził.Pogoda, erre, Leeila26, joana, Chmurka, DarlAa, ancys85, Ptysio, Krokodylica, Audrey lubią tę wiadomość
-
Dobre historie 😂 ahope może myślałaś podświadomie ze pijesz z bboxa 😂😂 a tu psikus zwykła szklanka 😅
Chmurka to dlatego ze takie płaskie te telefony i duze wiec nie ma co się dziwić ze się pomyliłaś 😆AHope, Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mnie maz kiedyś odciągnął od Julka jak go karmiłam w nocy na leżąco bo mu się ubzdurało ze go cyckiem dusze 😂
AHope lubi tę wiadomość
-
Ahope Twoj mąż wygrywa konkurs 🤣🤣🤣
Edka ja nie mialam @ i brzuch mnie boli.. wydaje mi sie, ze to w okresie starej owulacji i pozniej znow w terminie @...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:49
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Laseczki jak któraś zamawia na Gemini, to dzisiaj dzien darmowej dostawy. Zamówiłam 198szt pampersów 3 za 109zl i gratis kosmetyczka. 😅
ancys85, joana, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Laseczki jak któraś zamawia na Gemini, to dzisiaj dzien darmowej dostawy. Zamówiłam 198szt pampersów 3 za 109zl i gratis kosmetyczka. 😅
Właśnie rozmawiałam koleżanka która miała w koszyku pampersy za 135 zł a nagle jak weszła „darmowa dostawa” to cena podskoczyła do 162 także słabo trzeba patrzeć na ceny