X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey a próbowałaś z viburcolem?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey współczuję u nas noc tak wygląda jak młody za dużo spi w dzień. I doskonale wiem ze dziecka na siłę nie przeciągniesz bez snu. Moj sposób kładę spać jak juz ma dość ale budze np. Po 30 min.tzn. rano jak ma drzemkę to spi ile chce a popołudniu albo wcale albo króciutko. Nie pomoże od razu ale po kilku dniach widać poprawę.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, dzisiaj podam na noc.

Ptysio, u nas od 16.00 do 19.30 już żadnej drzemki nie ma. Te które są to około 8.30, 11.00, i dłuższą między 13-16.

Edka, nie wiem co to nawet, zobaczę, dzięki 🙂 też uważam że gdzieś musi być powód 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 12:17

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem zmęczenie ale leki bez powodu zeby dziecko spalo to zly pomysł. Nie mam Cie za zla matkę bo brak snu jest tortura ale leki na dłuższą metę mogą zaszkodzić.no chyba ze jest powod

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, ja mam kołdry Medical 4 pory roku - kupujesz jedną, masz na każdy sezon. Jest cienka, grubsza i można obydwie spiąć ze sobą tworząc grubą kołdrę zimową. Można prać w 90°C

Audrey u nas tak było przez ostatnie 4 tygodnie. Nie spala prawie w ogóle, w nocy pobudki co 30 min albo jak lepsza noc to co godzinę. Dziś druga noc kiedy miała set 5h. To chyba skok był po prostu. Ja nawet nie walczyłam bo wiedziałam po pierwszym dziecku, że raczej nie mam szans i że takie okresy gorsze raz na jakiś czas się zdarzają. Mojej czas email zdarzało się przysnac 2h cięgiem jak miała cycka w buzi. W dzień śpi tylko na rękach, rzadko udaje się ją odłożyć. Trudno, jakoś przetrwamy ;)

Ancys no weź, ja nie jestem robotem 😂 Mamy super wings knajpę blisko nas. Wypróbowaliśmy ten catering na urodziny syna. 20 kawałków mięsa (rolady wołowe, devolaye, kotlety nadziewane pieczarkami, podelwiczki w sosie borowikowym, 3 rodzaje dodatków typu ziemniaki, frytki i 3 rodzaje surówek kosztuje 250zl. 30zl za dowóz albo odbiór osobisty. My bierzemy 30 kawałków na chrzciny, ale nie pamiętam teraz ile to kosztuje. Chyba coś ponad 300zl. To co zostanie zamrozimy sobie :)

Mój mąż zawsze mówi, że tylko głupi ludzie harują jeśli można sobie coś ułatwić 😂

ancys85 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak spi 2-3 h w dzien to nocjest względnie ok ale jak spi dłużej i/lub po 17 to noc w dupie. Może z pediatra pogadaj? Długo tak niepociagniesz

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotować a nawet bardziej piec uwielbiam ale nie dla tylu osob na raz. Przy dwójce dzieci. Mega szacun jak ktoś to ogarnia sam.

Ancys dzieki za przepis. Uwielbiam sprawdzone (takie naprawdę sprawdzone od lat) przepisy ale niestety nie każdy chce się dzielić a w internecie jest fuuulll przepisów ale nie jest łatwo znaleźć perełkę.

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Dobrze że napisałaś o tym cateringu bo już się przeraziłam że jakaś nieporadna jestem i poszłam na łatwiznę 😂😁 w każdym razie i tak szacun, bo obiad to wielkie wyzwanie.

p.s. Podsuwam pomysł, może skorzystasz 🙉🙊 na jednym z wesel rosół podawany był w dzbanach, o wiele łatwiej szło nalewanie zupy (takie podaj dalej) i tak szybko nie stygła jak w wazie. Moja szwagierka na roczku syna też tak serwowała i super się sprawdziło 😁
    Aaaa no i zdecydowałam że nie będzie rosołu. Bo w sumie my mamy ten chrzest o 16:00, obiad będziemy pewnie jeść o 17:00, do tego ciasto, więc nawet jeśli goście posiedzą do późna to i tak nie zjedzą nie wiadomo ile.

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była u mnie doradca laktacyjny... I są dwa problemy... Jeden to mam zatkane kanaliki w lewej brodawce a dwa to Mała ma jednak za krótkie wędzidełko...( Pediatra sprawdzała i mówiła że jest ok:()1

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, jednak nie podam pedicetamol tylko viburcol. Ogólnie chce poczekać do końca przyszłego tygodnia bo może faktycznie kolejny skok. Jak nie minie to faktycznie pogadam z lekarzem. Wiesz, to nie jest tak że jestem wyssana z życia. Jak rano się ogarnę to dzień jest ok, jestem w ciągłym ruchu więc nie odczuwał tego zmęczenia tak. Ale np o północy to czuje już że mam wiotkie mięśnie i ogóle osłabienie, że np ma z coś do mnie mówi A ja nawet za bardzo nie kontaktuje 😅

Ounai, dzięki, to daje mi jakaś nadzieję 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, to czym prędzej do podcięcia. Czy powiedziała Ci jak odetkac te kanaliki?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała gazik moczyć w mocno ciepłej oliwie i taki okład robic na 5 minut przed karmieniem...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka mam ten sam problem właśnie i wtedy faktycznie brodawka brodawka boli. Ja nakładam lanoline na wacik i tak chodzę cały dzień żeby odmokło. Wczoraj podwazylam lekko igła miejsce przytkania i jest dzisiaj dużo lepiej, tak jakby zaczęło puszczać. W nocy też spałam z piersią na wierzchu żeby się podleczylo to miejsce gdzie dłubałam.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, u mnie piecze mąż 💪

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai tylko u mnie jest ten problem ze nie widac miejsca zaczopowania
    Tzn nie ma tego białego punktu. I doradca nie mogła podwazyc igła bo nie widziała gdzie.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka podobno nieraz peditarzy slabo sprawdzają 🥺 przykre, ze tyle czasu meczysz sie przez jego pomyłkę...

Audrey nie spalam prawie 4 miesiące wiec rozumiem Cie doskonale.. moim zdaniem jak dziewczyn musi cos byc problemem. Albo przebodzcowanie albo cos ja boli..w nocy tez np inaczej dzialaja jelita dziecka. U nas czasem okreslam to do meza, ze Adas ma "noc pierdow" bo idzie jeden za drugim.
    Wiem, ze jestes zmęczona ale.. ja mimo 4 miesięcy nie spania podalam tylko raz pedicetamol ze wzg, ze kazala pediatra. Nic nie pomogl..
    Ogolnie moim zdaniem nie powinno sie podawać tego, bo to lek, ktory ma dzialnie przeciwbólowe i tylko wtedy powinien byc podawany.
    Poradzilabym sie pediatry i nie czekala dłużej. Obstawiam albo skok albo cos z brzuszkiem albo przebodzcowanie. Jednak duzo mowi, ze dzieci dopiero odreagowuja w nocy te wszystkie wrazenia z dnia. Wczesniej moze Agatce pewne rzeczy nie przeszkadzaly a teraz jak dziecko bardziej odbiera otoczenie to jest jednak dla niej za dużo.
    Ale moim nr 1 jest skok. U nas Adas spal juz jak na siebie spoko a jak przyszedl ten dlugi to jeszcze dlugo dlugo po nim bylo malo mowiac chu.....
    A z tego co licze to Agatka ma 18-19tyg?a ten dlugi jest od 15 do 19 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:03

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A porpo przepisów. Macie jakie popisowe ciasta lub inne dania?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, pomysł z pedicetamolem już skreślony 🙈

Faktycznie dwie ostatnie noce pierdzi że hej, wcześniej nie zauważyłam tego. Brzusio miękki ale pierdziała faktycznie. Coś jest na to? Sab simplex?
    W czwartek Agata kończy 20tyg, jest właśnie po tym długim skoku więc dla mnie to szok że właśnie po skoku ma skok🤪

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey sab simplex jest na pierdziochy. Ja dałam raz Julkowi już po kolkach bo tez miałam wrażenie ze przez bąki gorzej śpi, ale mi sab simplex wtedy nie pomógł :/ ale napewno lepiej to spróbować niż pedicetamol. Dużo cierpliwości, wytrwałości i siły Ci życzę. Ja jestem przyzwyczajona do niespania od początku, a Ty zaznałas przespanych nocy przy dziecku, wiec to może irytować mocno...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Audrey sab simplex jest na pierdziochy. Ja dałam raz Julkowi już po kolkach bo tez miałam wrażenie ze przez bąki gorzej śpi, ale mi sab simplex wtedy nie pomógł :/ ale napewno lepiej to spróbować niż pedicetamol. Dużo cierpliwości, wytrwałości i siły Ci życzę. Ja jestem przyzwyczajona do niespania od początku, a Ty zaznałas przespanych nocy przy dziecku, wiec to może irytować mocno...
    Nie zaprzeczam że irytuje 😅

A co wampomoglo? Wiesz, mi nie przeszło przez myśl że to pierdy. Bo niby po 3 miesiącu układ pokarmowy jest już dość dojrzały. Nawet odstawiłam wtedy bio gaie i śmiem twierdzić że u nas wtedy noce się pogorszyły. Nie wiem czy to się wiąże.

A tak w ogóle. Podajecie jakieś probiotyku na jelita?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ