!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey współczuję u nas noc tak wygląda jak młody za dużo spi w dzień. I doskonale wiem ze dziecka na siłę nie przeciągniesz bez snu. Moj sposób kładę spać jak juz ma dość ale budze np. Po 30 min.tzn. rano jak ma drzemkę to spi ile chce a popołudniu albo wcale albo króciutko. Nie pomoże od razu ale po kilku dniach widać poprawę.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pogoda, dzisiaj podam na noc.
Ptysio, u nas od 16.00 do 19.30 już żadnej drzemki nie ma. Te które są to około 8.30, 11.00, i dłuższą między 13-16.
Edka, nie wiem co to nawet, zobaczę, dzięki 🙂 też uważam że gdzieś musi być powód 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 12:17
-
Leelia, ja mam kołdry Medical 4 pory roku - kupujesz jedną, masz na każdy sezon. Jest cienka, grubsza i można obydwie spiąć ze sobą tworząc grubą kołdrę zimową. Można prać w 90°C
Audrey u nas tak było przez ostatnie 4 tygodnie. Nie spala prawie w ogóle, w nocy pobudki co 30 min albo jak lepsza noc to co godzinę. Dziś druga noc kiedy miała set 5h. To chyba skok był po prostu. Ja nawet nie walczyłam bo wiedziałam po pierwszym dziecku, że raczej nie mam szans i że takie okresy gorsze raz na jakiś czas się zdarzają. Mojej czas email zdarzało się przysnac 2h cięgiem jak miała cycka w buzi. W dzień śpi tylko na rękach, rzadko udaje się ją odłożyć. Trudno, jakoś przetrwamy
Ancys no weź, ja nie jestem robotem 😂 Mamy super wings knajpę blisko nas. Wypróbowaliśmy ten catering na urodziny syna. 20 kawałków mięsa (rolady wołowe, devolaye, kotlety nadziewane pieczarkami, podelwiczki w sosie borowikowym, 3 rodzaje dodatków typu ziemniaki, frytki i 3 rodzaje surówek kosztuje 250zl. 30zl za dowóz albo odbiór osobisty. My bierzemy 30 kawałków na chrzciny, ale nie pamiętam teraz ile to kosztuje. Chyba coś ponad 300zl. To co zostanie zamrozimy sobie
Mój mąż zawsze mówi, że tylko głupi ludzie harują jeśli można sobie coś ułatwić 😂ancys85 lubi tę wiadomość
-
Ja gotować a nawet bardziej piec uwielbiam ale nie dla tylu osob na raz. Przy dwójce dzieci. Mega szacun jak ktoś to ogarnia sam.
Ancys dzieki za przepis. Uwielbiam sprawdzone (takie naprawdę sprawdzone od lat) przepisy ale niestety nie każdy chce się dzielić a w internecie jest fuuulll przepisów ale nie jest łatwo znaleźć perełkę.ancys85 lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
ancys85 wrote:Dobrze że napisałaś o tym cateringu bo już się przeraziłam że jakaś nieporadna jestem i poszłam na łatwiznę 😂😁 w każdym razie i tak szacun, bo obiad to wielkie wyzwanie.
p.s. Podsuwam pomysł, może skorzystasz 🙉🙊 na jednym z wesel rosół podawany był w dzbanach, o wiele łatwiej szło nalewanie zupy (takie podaj dalej) i tak szybko nie stygła jak w wazie. Moja szwagierka na roczku syna też tak serwowała i super się sprawdziło 😁 -
Ptysio, jednak nie podam pedicetamol tylko viburcol. Ogólnie chce poczekać do końca przyszłego tygodnia bo może faktycznie kolejny skok. Jak nie minie to faktycznie pogadam z lekarzem. Wiesz, to nie jest tak że jestem wyssana z życia. Jak rano się ogarnę to dzień jest ok, jestem w ciągłym ruchu więc nie odczuwał tego zmęczenia tak. Ale np o północy to czuje już że mam wiotkie mięśnie i ogóle osłabienie, że np ma z coś do mnie mówi A ja nawet za bardzo nie kontaktuje 😅
Ounai, dzięki, to daje mi jakaś nadzieję 🤣 -
Chmurka mam ten sam problem właśnie i wtedy faktycznie brodawka brodawka boli. Ja nakładam lanoline na wacik i tak chodzę cały dzień żeby odmokło. Wczoraj podwazylam lekko igła miejsce przytkania i jest dzisiaj dużo lepiej, tak jakby zaczęło puszczać. W nocy też spałam z piersią na wierzchu żeby się podleczylo to miejsce gdzie dłubałam.
-
Chmurka podobno nieraz peditarzy slabo sprawdzają 🥺 przykre, ze tyle czasu meczysz sie przez jego pomyłkę...
Audrey nie spalam prawie 4 miesiące wiec rozumiem Cie doskonale.. moim zdaniem jak dziewczyn musi cos byc problemem. Albo przebodzcowanie albo cos ja boli..w nocy tez np inaczej dzialaja jelita dziecka. U nas czasem okreslam to do meza, ze Adas ma "noc pierdow" bo idzie jeden za drugim.
Wiem, ze jestes zmęczona ale.. ja mimo 4 miesięcy nie spania podalam tylko raz pedicetamol ze wzg, ze kazala pediatra. Nic nie pomogl..
Ogolnie moim zdaniem nie powinno sie podawać tego, bo to lek, ktory ma dzialnie przeciwbólowe i tylko wtedy powinien byc podawany.
Poradzilabym sie pediatry i nie czekala dłużej. Obstawiam albo skok albo cos z brzuszkiem albo przebodzcowanie. Jednak duzo mowi, ze dzieci dopiero odreagowuja w nocy te wszystkie wrazenia z dnia. Wczesniej moze Agatce pewne rzeczy nie przeszkadzaly a teraz jak dziecko bardziej odbiera otoczenie to jest jednak dla niej za dużo.
Ale moim nr 1 jest skok. U nas Adas spal juz jak na siebie spoko a jak przyszedl ten dlugi to jeszcze dlugo dlugo po nim bylo malo mowiac chu.....
A z tego co licze to Agatka ma 18-19tyg?a ten dlugi jest od 15 do 19 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:03
Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana, pomysł z pedicetamolem już skreślony 🙈
Faktycznie dwie ostatnie noce pierdzi że hej, wcześniej nie zauważyłam tego. Brzusio miękki ale pierdziała faktycznie. Coś jest na to? Sab simplex?
W czwartek Agata kończy 20tyg, jest właśnie po tym długim skoku więc dla mnie to szok że właśnie po skoku ma skok🤪 -
Audrey sab simplex jest na pierdziochy. Ja dałam raz Julkowi już po kolkach bo tez miałam wrażenie ze przez bąki gorzej śpi, ale mi sab simplex wtedy nie pomógł ale napewno lepiej to spróbować niż pedicetamol. Dużo cierpliwości, wytrwałości i siły Ci życzę. Ja jestem przyzwyczajona do niespania od początku, a Ty zaznałas przespanych nocy przy dziecku, wiec to może irytować mocno...
-
Pogoda wrote:Audrey sab simplex jest na pierdziochy. Ja dałam raz Julkowi już po kolkach bo tez miałam wrażenie ze przez bąki gorzej śpi, ale mi sab simplex wtedy nie pomógł ale napewno lepiej to spróbować niż pedicetamol. Dużo cierpliwości, wytrwałości i siły Ci życzę. Ja jestem przyzwyczajona do niespania od początku, a Ty zaznałas przespanych nocy przy dziecku, wiec to może irytować mocno...
A co wampomoglo? Wiesz, mi nie przeszło przez myśl że to pierdy. Bo niby po 3 miesiącu układ pokarmowy jest już dość dojrzały. Nawet odstawiłam wtedy bio gaie i śmiem twierdzić że u nas wtedy noce się pogorszyły. Nie wiem czy to się wiąże.
A tak w ogóle. Podajecie jakieś probiotyku na jelita?