!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaaa i jeszcze soutzokakia czy jakoś tak;P czyli takie greckie pulpety w pomidorowym sosie. Ciekawie to jest przyprawione, może nie każdemu podpisuje ale my uwielbiamy. Jedliśmy to na Krecie i tam się w tym daniu rozsmakowaliśmy;)
http://www.przepisygreckie.pl/dania_soutzoukakia.htm -
Ja bardzo lubię makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry z kwestii smaku.
A z ciast sernik z rosa robi furorę i szarlotka z beza i kruszonka -
Ptysio wrote:Jak się zdjecie wstawiało? To wstawie przepis.
A jaka ilość tego schabu do pozostałych składników i jak pieczesz z termo czy bez? Czy musztarda jest mocno wyxzuwalna? Bo nie lubie
Przyznam że nie pamiętam... Chyba na kilogram... Możesz musztardę pominąć. Albo zwiększyć proporcje ketchupu do musztardy. Chociaż wydaje mi się że nie jest bardzo wyczuwalna. Piekę bez termoobiegu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 12:14
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ptysio wrote:Ancys chyba w weekend bym zrobila te Twoje kulki do herbatki. Masz jakieś rady zeby na pewno wyszły? I ile wychodzi mniej więcej tego z tej porcji? Jaki rozmiar kulek robić?
Ptysio spokojnie, zawsze wychodzą 😁 ewentualnie możesz zakupić troszkę więcej kokosu i jak uznasz, że masa jest zbyt lepka albo za tłuściutka to wsyp więcej kokosu. Nigdy nie liczyłam ile sztuk wychodzi 🤔 ale do kawki na pewno wystarczy. Ja kulam w rękach i robię raczej takie malutkie kuleczki (coś jak rafaello).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 16:08
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Chmurka twój kurczak z ryżem to praktycznie ten sam przepis co na mojego kurczaka z ryżem parabolicznym 😁 z tym że mój o wiele szybszy bo wysypuje się ryż, kładzie się kurczaka i to wszystko zalewa się zalewą przygotowaną z kilku składników.
Uwielbiam ten przepis, idealny na imprezki urodzinowe albo spotkania ze znajomymi, praktycznie zero roboty i stania przy garach 😁 -
U nas z przewrotami na brzuszek jeszcze slabo... ale ma czas. Ja się nie przejmuje. Widzę że ogólnie się dobrze rozwija. Jest bardzo silny.
Ja mam inny problem. Moj starszak złapał katar i jest w domu. On się czuje nieźle jak na przeziebione dziecko natomiast zaraził braciszka. No i młody ma zatkany nosek. Działamy z solą fizjo i odciągamy do tego na noc aromactiv i jest jako tako ale! Mleka mi nie chce pic. Ciągle mu po troche wmuszam ale się martwię ze za mało płynów. Z tego też względu skupiłam się na konkretach czyli warzywa owoce i kaszki. Nie wiem jak tk się skonczy ale nie chce zeby byl głodny.
Zostając przy temacie jedzenia. Moj maluch chętnie zjada warzywa i owoce jak narazie. Natomiast mam problem z kaszkami. Widzę że nie jest zbyt chętny. Daje mu jakas z Nestlé z fajnym składem. Maciej coś innego sprawdzonego? A może same robicie jakieś kaszki które dzieci wsuwają?
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któryś maluch jeszcze nie obraca się na brzuszek czy tylko my zostałyśmy?
Julus się nie obraca -
ancys85 wrote:Chmurka twój kurczak z ryżem to praktycznie ten sam przepis co na mojego kurczaka z ryżem parabolicznym 😁 z tym że mój o wiele szybszy bo wysypuje się ryż, kładzie się kurczaka i to wszystko zalewa się zalewą przygotowaną z kilku składników.
Uwielbiam ten przepis, idealny na imprezki urodzinowe albo spotkania ze znajomymi, praktycznie zero roboty i stania przy garach 😁
Ancys to podrzuć ten przepis. Jak szybciej się robi to chętnie skorzystam;)