X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja zaraz będę jeść;D dodałam trochę więcej mleka bo szybko gęstnieje;P ale też mi smakuje:D mam zamiar dodać trochę rukoli żeby było coś zielonego:D

Ptysio... Mniaaaam:D

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam w planie zrobić tego kurczaka w sosie paprykowo serowym, ale w przyszłym tyg :)

Ancys, Asia cudne bobasy, śmieszki małe kochane 🥰

Ja z chrzcinami tez czekam do ... nie wiem kiedy 🤷🏼‍♀️

joana, ancys85, Asia000, Ptysio lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja a nie wiem co dziś z moim dzieckiem się dzieje... Dwie drzemki po 20 minut... Wciąż się drze i od 12 nic nie chce zjeść:/:( niby już kiedyś robiła sobie takie przerwy ale chyba nie aż tak długo... Oj coś czuję że w nocy będzie nadrabiac:/
    Poza tym robi się nam błędne koło. Ona się drze więc ja myślę -pewnie głodna. Próbuję ją nakarmić ale ona nie chce i drze się jeszcze bardziej.... I tak w kółko

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f6349fe47f60.jpg

Miałam mało makaronu i musiałam dać dwa różne;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 17:26

erre, ancys85, joana, Ptysio, Leeila26, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, to zdjęcie mnie przekonało! 🤩
    Robię w przyszłym tygodniu, mąż nie może wiedzieć, że to z serka topionego, bo nie tknie 🤣

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    O wow, to zdjęcie mnie przekonało! 🤩
    Robię w przyszłym tygodniu, mąż nie może wiedzieć, że to z serka topionego, bo nie tknie 🤣
    Hahah, jest na prawdę smaczne. Tylko tak jak mówiłam, dałam więcej mleka. I rukolą to moja inwencja twórcza.ale ja tak jak Leeila zawsze cos zmodyfikuje;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurła joana! Chcialam fote a tu sie nie zalapalam ale na fejsie sie zalapalam :D dzis mam taka migrene,ze jestem na 2apapach i 2ibupromach.. moje dziecko bedzie grubo znieczulone przez mleko z piersi ale nie dalam rady. Az mi sie wymiotowac chcialo. Bylam z kaszlem Szyma u pediatray-na razie oskuchowo czysto wiec tylko cebion jakies kropelki do nosa i oklepywanie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście zapomniałam o zdjęciu 🙈😂 ale też podawałam lekko posypane serem i natką zielonej pietruszki. I też jedliśmy z penne - miałam cała paczkę 😅

My po teleporadzie. Chrypką podobno mam się nie przejmować, bo sporo dzieci tak ma w sezonie grzewczym 🤷 mokry ręcznik na kaloryfer lub nawilżacz, ale ostrożnie, żeby nie przedobrzyć. U nas ta chrypa faktycznie głównie po nocy lub spaniu w dzien. Póki nie ma kataru, kaszlu itp. obserwować, w razie czego przyjść w przyszłym tyg na osłuchanie.

Ptysio lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Aina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze pysznie gotujecie
    My po wizycie w poradni pedagogicznej mam nadzieję ze szubko ogarna temat i ze jeszcze w tym miesiącu trafimy na rehabilitację

Zaczynam sie niepokpic ze problem jest wiekszy noz trzymanie krzywo glowki. Bo mu w sumie nei nosimy sie na rekach bo sie nie da w zadnej pozycji. Bo tak sie wugina ucieka i sie przelewa i Pręży

• Aina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy wizyte w Krakowie u kardiologa a dzis zepsul nam sie samochód. Pierwsyz raz musimy od kogos pozyczyx bo kolejny termin dopiero koncem kwietnia.

Przukurcz biodra tez nadal trzyma.
    W poradni ma byc jeszcze konsultacja z logopeda.

Kryzys snu chyba tez do nas doszedl bo bywaja ciężkie nocki.

Wasze maluchy sliczne i duze

Ja wczoraj pierwszy raz nioslam pelny spiety wozek z dzieckiem po schodach bo tak to tylko w gondoli. I chyba cos przeciazylam lub naciaglam bo boli mnie dzis caly kręgosłup

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ja jeszcze tylko chciałam powiedzieć, że ten kurczak w sosie serowo-paprykowym to jest petarda! 😍 Mąż będzie po 17, więc tylko wyżeram i dolewam mleka 😂😂🙈 Ptysio, dzięki! ❣️

Bardzo się cieszę 😊 nieskromnie tez tak uważam tylko trzeba lubić te składniki oczywiscie. Ja chyba w przyszłym tygodniu zrobie

Chmurka, Leeila26 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja a nie wiem co dziś z moim dzieckiem się dzieje... Dwie drzemki po 20 minut... Wciąż się drze i od 12 nic nie chce zjeść:/:( niby już kiedyś robiła sobie takie przerwy ale chyba nie aż tak długo... Oj coś czuję że w nocy będzie nadrabiac:/
    Poza tym robi się nam błędne koło. Ona się drze więc ja myślę -pewnie głodna. Próbuję ją nakarmić ale ona nie chce i drze się jeszcze bardziej.... I tak w kółko

Jezuuu u nas dzisiaj to samo...

Chmurka lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Qunai spoko, rozumiem. U nas nie ma wypożyczalni a to faktycznie nie głupia sprawa jest
    Mam namiary na 3, w których wypożyczasz online. Pani wysyła Ci strój i potem odsyłasz. Np ja mam już na poniedziałek zamówionego kuriera który przyjedzie po ciuchy Marty. Mam tego nie prac Pani sama sobie wypierze. Pani za płaszczyk wzięła 20 zł, za sukienkę 30zl, za buciki 5zl a za opaskę 3zl. Daje się też kaucję zwrotną. Dla mnie super sprawa bo taki kompletę sklepie kosztuje dobre 500zl. Za używany trzeba dać 300zl a młoda będzie w tym kilka godzin.

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj!

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a oni mają tylko sukienki na chrzest? Czy jakieś inne też? Może jakaś sesja czy coś, to nie będę kupować tylko wypożyczę? 😅
    Ja w taki sposób wysyłkowy, wypożyczałam pokrowce na krzesła na chrzciny - super sprawa. Przyszły w paczce razem z listem przewozowym do odesłania, w pon przyjechał kurier i zabrał 😅

W weekend chyba robię cycki na ryżu 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dawaj!
    https://m.facebook.com/107508177493171

https://m.facebook.com/317680042175018

https://m.facebook.com/104576781168900

Wszystkie 3 podobno sprawdzone, koleżanka mi podsyłała. Ja biorę w "chrzest w dobrym stylu"

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Przepraszam za ociąganie się z dodaniem do grupy, strasznie dużo mam ostatnio na głowie.
    Tak, ja zatwierdzam osoby po tym jak napiszą mi na belly jak się nazywają bo już chciała wejść do grupy jakaś całkiem obca osoba, a takich przecież nie wpuszczamy. ;)

Ounai skąd takie ceny? Ja w miejscowym sklepie kupiłam nowe ubranko do chrztu, komplet, za jakieś 260zł, licząc z polarową kurteczką.

Ancys dziękuję za pamięć o nas :)
    U nas tak sobie, nie mogę doleczyć młodszej córki która od jakiś 4 tygodni jest leczona przez teleporady. :(
    Przedwczoraj rano wstała, powiedziała że brzyszek ją boli i zrobiła kupkę z krwią. Było to jednorazowe póki co ale nie ukrywam że się mocno przestraszyłam. A że jestem panikara to biorę dzisiaj ją i Maksa na usg brzuszków. Maksa z powodu częstego rzygania. Może taki typ rzygliwy ale wolę sprawdzić.

Leeila Maks też często ma taką chrypkę, ale on znowu bo jedzeniu kaszki czy słoiczka, tak jak by mu to jedzenie tam charczało. Jak ponoszę dłużej do góry to mu przechodzi.

Cdn.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki macie cudne. <3
    Ancys jaki Pawełek jest chudziutki. Maks to taki serdelek okrąglutki. :)

Któraś z Was pisała że ma pluskwy. Mega współczuję.
    Mi kot przyniósł w tamtym roku pchły to myślałam że mu łeb skręcę. Skakały dosłownie wszędzie, po całym mieszkaniu. I gryzły nas wszystkich. A rozpanoszyły się dosłownie w ciągu jednego dnia. Fuj. Teraz profilaktycznie kroplę mu te krople na pchły bo to była jakaś masakra.

ancys85 lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, też bym spanikowała, dobrze że lecicie na USG dzisiaj. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Nam kot przyniósł pchły w zeszłym roku, byłam w szoku, gdy mi łaziły w łóżku i kąsały nas. Za karę kot się dorobił obroży przeciwpchelnej i przy okazji kleszczy nam nie znosi do domu.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks obraca się już na brzuch ciągle i ciągle, od kilku dni opanował też wyciągnięcie ręki po przewrotce.
    Wczoraj jak zmieniałam mu pieluszkę to zostawiłam go na łóżku, ale w poprzek, głową do ściany, i poszłam myć ręce. Wracam a on na bezuchu i się cieszy. Myślę: ocho, koniec zostawiania na łóżku bo będzie awaria.
    A gdy leży na brzuchu to albo trzyma głowę wysoko, albo ją kładzie i podnosi dupkę. Także coś tam próbuje zdziałać ruchowo i wkurza się jak mu nie wychodzi.

Pogoda, DarlAa lubią tę wiadomość

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ