X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Syn poszedł do przedszkola, Mała w związku z tym też się obudziła po 7, co jej się raczej rzadko zdarza. Ale odkąd Syn wrócił do przedszkola, zmienia nam się tryb dnia i ja też muszę się przestawić.
    Mała zaraz będzie drzemkować, a ja się biorę za jakieś imieninowe ciasto 🍰

Super pomysł z tym wypożyczeniem stroju. Choć pamiętam dla Syna kupiłam takie ubranko, które później wykorzystał wiele razy, sweterek, buciki, spodnie nosił jeszcze później nie raz. Ale pewnie dla dziewczynki tak znaleźć to nie takie proste..

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długi ten mój synuś, prawie całą długość gondoli zajmuje 🙈 ale fałdeczki też ma 🙊

Krokodylica wrzuć zdjęcie swojego serdelka 😁
    Też bym spanikowała po takiej akcji 😱 daj znać po usg, czy wszystko ok.
    Dobrze że czuwasz nad naszą tajną grupą, toż to tylko dla wybrańców 🙊🙈

Temat kotów i pcheł jest mi dobrze znany, bo jak mieszkałam jeszcze z rodzicami to nasz blok opanowały koty bo jedna z sąsiadek je dokarmiała. W rezultacie były koty, pchły i szczury...nie szło się pozbyć tych sierściuchów.
    Teraz mam powtórkę z rozrywki bo kobita od pół roku dokarmia koty w klatce obok 🤦‍♀️ tu dodatkowo oprócz smrodu i pcheł doszło wylegiwanie się na masce auta więc mamy ślady pazurów na lakierze 😠😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 10:01

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane noc zarwana ale łazienka ogarnięta razem z kafelkami, w sumie niewiem po co 🙉 było tylko wysprzątać jak na weekend 🙈😂
    Kuchnia prawie ogarnięta.
    Ciasteczka upieczone czekają na polukrowanie, faworki zrobione i w połowie zjedzone już przez moje dzieciowe skrzaty.
    Za to pokój córki tragedia bo zrobił się tam składzik 🤦‍♀️ prasowania raczej też nie ogarnę a gdzie tam jeszcze... więc jestem w czarnej D.

Ounai a jak u Ciebie, wykonałaś zamierzony plan?

f644657d6eb0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 10:49

erre, Krokodylica lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Długi ten mój synuś, prawie całą długość gondoli zajmuje 🙈
    Moja już zgina nogi w gondoli :)

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, skąd te ceny? Ja za szytą na miarę sukienkę zapłaciłam 100zl, jako że zima to miałam kombinezon kremowy że smyka za 50zl, opaska 30zl.

U nas pierwsza noc od bardzo dawna normalna. 2x jedzenie przez sen i tylko polulałam po 5 trochę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 12:36

Chmurka, Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się pochwalić. Moj maluch się przekreca na brzuszek! A ile radochy ma 😁😊

Chmurka, Krokodylica, Audrey, ancys85, edka85, erre, Pogoda, DarlAa, joana lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, nie. Cały wieczór siedziałam z laktatorem, bo chyba zaczyna mi się stan zapalny. Cała pierś boli. Mieszkanie wygląda jakby tornado przeszło. Mąż już 3 razy był w sklepie, bo za każdym razem uważa że wie lepiej co trzeba kupić więc na przykład zaczął wczoraj piec sernik i okazało się, że nie ma sera (miał na liście zakupów, ale nie chciało mu się iść na lodówki). Bez komentarza po prostu.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze żeby było śmieszniej, wsadziłam mała do bujaka i ubijalam białka na bezę do malinowej chmurki. Obracam się, a tam moja córka siedzi obok bujaka i trzyma się go zadowolona. Obróciła się na brzuch i wysunęła się. Tak, że od dziś przypinam ja pasami

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno nie zostawiam Agaty samej na kanapie,bo aż strach 😱🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ja już dawno nie zostawiam Agaty samej na kanapie,bo aż strach 😱🙈
    No na kanapie tez nie zostawiam, ale w bujaku jest wygięta i jeszcze bujak się buja a ona jakoś dała radę. W dodatku od środy jest teściowa, miała pomoc przy małej a ona drze się na jej widok cały czas. A że teściowa kocha wnuczkę to ciągle do niej zagaduje. Więc nie jestem w stanie nic zrobić. Ja chyba będę w nocy sprzątać 🤦‍♀️
    Na widok mojej mamy też wyła, ale po 2h się przekonała a do teściowej nie chce za nic.

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął piec sernik bez sera? To tylko chłop mógł na to wpaść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 15:46

ancys85, Ptysio lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys są przecież zdjęcia serdelka na grupie. :P

Po usg wszystko dobrze, i u Maksa i u córki, także już jestem spokojniejsza.

ancys85, Leeila26, Chmurka, erre, Pogoda, Ptysio, edka85, DarlAa, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ancys są przecież zdjęcia serdelka na grupie. :P

Po usg wszystko dobrze, i u Maksa i u córki, także już jestem spokojniejsza.

Serdelek jest i owszem ale głównie widać jego czuprynke a nie słodkie fałdki 🤪😁

Usg w normie.... Ufff....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 16:08

• erre Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, a wiadomo jaka mogła być przyczyna tej krwi?

I ja się też dzisiaj pochwalę: mały ogarnął przewrót z pleców na brzuszek, co jest okraszone wrzaskami, bo rączki nie wyciąga. Jak mu wyjmę rączkę i zostawię na brzuszku to ryk, jak przekręcę na plecy, to też ryk, no nie dogodzisz 🤣

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai stam zapalny piersi?bleh wspolczuje. I tyle roboty. Co do facetow to ostatnio o tym pisalysmy i wiekszosc z was ma superowych tylko moj do wymiany jak tak dalej pojdzie :/ mowilam mu przed urdzoeniem Szymona,ze ma nie brac wiecej roboty bo damy rade a on tylko kasa kasa kasa(hoho zeby jeszxze z tego kokosy byly :( ) i jest tylko w weekendy i jeszczr marudzi,ze chce odpoczac,zeby mu dac isc kur** na drzemke a ja zapier*** z dwojka dzirci, ogarniam pranie, gotowanie (on sprzata, ja tylko takie biezace pierdoly) i w kolko w domu , dziecmi sama... mam ochote trzepnac mu w leb bo ani prosba ani grozba tylko ciagle to samo-on zarabia a ja siedze w domu. Ile razy mu mowilam,ze xiekawe co bedzie jak wroce do pracy.kto wtedy zajmie sie wszystkim tym czym teraz ja bo ON PRACUJE :/ ulewa mi sie bo mialam mega ciezki tydzien, statszy strasznie daje mi w kosc, az go nie poznaje i zastanawiam sie czy to bunt czy kij wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 17:45

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP rozumiem... Ja świruje z jednym dzieckiem w domu... I tez czasem marudzę ze mój mało się zajmuje Aniela. Niby kończy 16.30, ale zanim wróci do domu... Po drodze zakupy, potem spacer z psem, potem musi zjeść. A potem znów a to kanapki do pracy robi a to je kolację a to się myje i raptem z pół godziny z Aniela siedzi w ciągu dnia

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj maz sie malo angazuje w opieke nad maluchem. Ze starszym chetnie bo ma juz 5lat i wiecie-latwiejszy w obsludze, raczej nie placze, dogada sie.. dzis mam taki dzien,ze musialam sobie tu ulać. Zle sobie wychowalam męza i tyle :/ i s8e okaze,ze wroce do pracy i bede miala jeszcze kolejny etat na glowie a maz bedzie mial wlasciwie tylko prace. Wrrrr. Przy ostatniej sprzeczce powiedzialam mu,ze jak mlody bedzie mial rozszerzona diete i bedzie mozna go nakarmic czyms innym niz piersia to maz bedzie zostawal wiecej z dziecmi bo nie jestem niewolnikiem a tak sie czuje to raczyl zapytac czy go straszne na co ja,ze tylko oznajmiam. Normalnie wredziuch jak nikt inny..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pap współczuję Ci.ale wiesz. Każdy facet ma cos. Moj pod tym kątem ok ale ma inne wady które wkurzają tak ze ręce opadają. Walcz o swoje do skutku

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam poczatac co u was.
    Krok mam nadzieje ze sie to wyjasni. Strzadna dupa z tymi teleporadami.

Katwie widze nie pojawila sie znowu 😟

Moja Livka od tygodnia przewraca sie na brzuch a dzisiaj zaczela podnosic tylek. W ogole jest mega slodka, zjadlabym ja poprostu i juz zaluje ze nie bedzie 4😂.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre tak, mogło to być po antybiotyku, przy biegunce lub zaparciu. Gdyby ta krew była z wewnątrz to była by ciemna. A to była świeża krew więc musiało pęknąć jakieś pojedyncze naczynko.
    Na szczęście to była jednorazowa akcja.

Tak z córką miałam dzisiaj KOLEJNĄ teleporadę. :] Nic nowego się nie dowiedziałam, mam kontynuować leki które daję od tygodnia. Zapisałam ją do laryngologa, mamy wizytę we środę, oczywiście prywatnie.

‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ