!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:17
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 11j
Rośnij maluszku

-
Chmurka jak w nocy nie przewijam to ma wilgotna pupe rano ale nic sie nie dzieje. Pampers jest wtedy naprawde nasikany i ciezki a na noc zakladam pampersy active. Dobre sa tez babydream-naprawde. Ale pupka po nocy w kadych wilgotna a zreszta moze trafilas jak akurat zdazyla nasiusiac?
Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Amela nosi active baby i ja jestem zadowolona. Dają radę całą noc, faktycznie wtedy pampers jest już wilgotny i wielki ale podejrzewam, że tak się robi dopiero po ostatnim siku 😉😅
Muszę zamowic następnym razem premium care, bo używała tylko 1 i nie pamiętam już jakie były 😅 i Pantsy też bym chętnie przetestowała. Póki co 300szt na stanie 😂 ale za miesiąc.. -
Babydream używalam. Zwyklych- dla mnie totalnie do kitu i fit &fun. Te są niby spoko ale wkurza mnie że są mega zapachowe i mdli mnie jak ten zapach łączy się z siłami. Poza tym robi się ponton pomiędzy nogami gigant. No i mokra dupka.
Te active baby zmieniałam najpierw po 4h- i pupa była mokra i pampers też i potem drugi raz zmieniałam po 6h i tak samo. Ale zmieniałam też po drzemce w ciągu dnia i po 2h taka sama sytuacja. Za każdym razem trafiam na to że akurat było siku?
-
Leeila no nieźle, siostra przygotowuje Cię do trudnych pytań od córki 😂😂
Ja używam pampers premium care i sobie chwalę. Pampersy activ baby nie dawały rady w nocy, z kolei pantsy ogólnie są mniej chłonne i służą głównie do rozpieluchowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:54
-
Chmurka ja kupiłam śliniak z kieszonką, taki jakby ceratkowy, miękk i łatwy w utrzymaniu czystości.
U starszaków taki rodzaj fajnie mi się sprawdzał.
Kupiłam też jeden taki wyglądający jak koszula ale w kolorze granatowym, żeby plam niebyło widać, bo jak by się człowiek nie starał, plamy są nieuniknione.
Jeśli macie gdzieś w okolicy TKMaxxx to polecam stamtąd sliniaki, są rewelacyjne! Ja tam zaopatrywałam każde dziecko 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:54
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Największą porażką wg mnie są śliniaki materiałowe, mi plamy nie schodzą 🤣
Mam te fartuszki z IKEA (te w kropki), ale kurcze nie pamiętam czy już takiego malucha pakowałam w ten plastik... Od siostry męża dostaliśmy taki sztywny i bez rękawów, co dla mnie było bezsensowne, bo brudziły się rękawki bluzki.
Mi się wydaje jednak fajne połączenie takiego silikonowego z rękawami 😀

(Zdjęcie ukradłam z IG 😉)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:27
edka85 lubi tę wiadomość

-
Robię dzisiaj kurczaka na ryżu wreszcie 😂 taki miks przepisu Chmurki i Ancys 😅 a co tam u Was w garach piszczy? 😉
Chmurka, ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Robię dzisiaj kurczaka na ryżu wreszcie 😂 taki miks przepisu Chmurki i Ancys 😅 a co tam u Was w garach piszczy? 😉
Czekamy na werdykt 😁🤪
U mnie dziś pierogi wigilijne więc można powiedzieć że w poniedziałek zastrajkowałam w kuchni, za to jutro będzie barszcz czerwony z uszkami 🙊
Na walentynki zrobiłam sałatkę śledziową, warstwową, pycha!!
Jakby któraś chciała na jutrzejszego śledzika to piszcie 🤭🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 16:43
-
Chmurka wrote:To u nas dziś żadne noszenie niej działa. Buzia w podkówkę i taki płacz pełen żalu:(
Bidusia
-
Kurczak na ryżu super 😍 kurczak jak to kurczak.. mi smakuje zawsze 😅 ale takiego ryżu to jeszcze nie jadłam 😍 robotę robi masło i czosnek 💪 dzisiaj nie czekałam na męża, nie będę się męczyć 😂🙈
Chmurka ciekawe ile to potrwa zanim przebiją się ząbki ;(
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Erre,no właśnie o co chodzi z tymi łyżeczkami?
My używamy Premium Care. Niestety nie ma opcji aby nie przebierać w nocy. Raz próbowałam i rano pampers chyba ważył 1kg i przesikany. Zmieniam przy mleku przez sen około 2 w nocy.
Odnośnie pampersow, czy któraś z waszych pociech (te które urodziny się z normalną wagą) nosi już rozmiar 4? Bo my już zdecydowanie mamy ostatnie 2 paczki 3 i będziemy ubierać 4 bo już te 3 uwierają i się odznaczają. I tak sobie myślę czy moja gwiazda jest taka pulchna 🤣🙊
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety. W tym tygodniu zaczynamy. Jak wiadomo karmimy się mm. I teraz pytanie, jak karmić teraz? Wiem że najlepiej w godzinach porannych żeby ewentualnie zaobserwować reakcje alergiczna. Ale pomiędzy jednym a drugim mlekiem, czy po mleku, czy przed następnym mlekiem? 🤔

Myślałam, że ząbki idą, ale jak noszę w pionie, to magicznie nie ma płaczu 🤷