!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie daje owoców bo jak dałam synowi a jeszcze nie zjadał całego słoika warzyw to zaczęło się wybrzydzanie i już warzyw nie chciał w ogóle. Kupy są plastelinowe i codziennie. Na piersi były raz na kilka dni nawet raz na 5.
Chmurka, nie wiem jak teraz, ale jak mój syn był mały to pieluchomajtki były mniej chłonne od pieluch
Co do siniaków to po pierwszym tygodniu zapierania marchewki olałam temat. Teraz po prostu rozbieram do pampersa, karmię, wrzucam pannę do umywalki, myję i gotowe -
Chmurka jak w nocy nie przewijam to ma wilgotna pupe rano ale nic sie nie dzieje. Pampers jest wtedy naprawde nasikany i ciezki a na noc zakladam pampersy active. Dobre sa tez babydream-naprawde. Ale pupka po nocy w kadych wilgotna a zreszta moze trafilas jak akurat zdazyla nasiusiac?Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Amela nosi active baby i ja jestem zadowolona. Dają radę całą noc, faktycznie wtedy pampers jest już wilgotny i wielki ale podejrzewam, że tak się robi dopiero po ostatnim siku 😉😅
Muszę zamowic następnym razem premium care, bo używała tylko 1 i nie pamiętam już jakie były 😅 i Pantsy też bym chętnie przetestowała. Póki co 300szt na stanie 😂 ale za miesiąc.. -
Babydream używalam. Zwyklych- dla mnie totalnie do kitu i fit &fun. Te są niby spoko ale wkurza mnie że są mega zapachowe i mdli mnie jak ten zapach łączy się z siłami. Poza tym robi się ponton pomiędzy nogami gigant. No i mokra dupka.
Te active baby zmieniałam najpierw po 4h- i pupa była mokra i pampers też i potem drugi raz zmieniałam po 6h i tak samo. Ale zmieniałam też po drzemce w ciągu dnia i po 2h taka sama sytuacja. Za każdym razem trafiam na to że akurat było siku? -
Leeila no nieźle, siostra przygotowuje Cię do trudnych pytań od córki 😂😂
Ja używam pampers premium care i sobie chwalę. Pampersy activ baby nie dawały rady w nocy, z kolei pantsy ogólnie są mniej chłonne i służą głównie do rozpieluchowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:54
-
Chmurka ja kupiłam śliniak z kieszonką, taki jakby ceratkowy, miękk i łatwy w utrzymaniu czystości.
U starszaków taki rodzaj fajnie mi się sprawdzał.
Kupiłam też jeden taki wyglądający jak koszula ale w kolorze granatowym, żeby plam niebyło widać, bo jak by się człowiek nie starał, plamy są nieuniknione.
Jeśli macie gdzieś w okolicy TKMaxxx to polecam stamtąd sliniaki, są rewelacyjne! Ja tam zaopatrywałam każde dziecko 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:54
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Największą porażką wg mnie są śliniaki materiałowe, mi plamy nie schodzą 🤣
Mam te fartuszki z IKEA (te w kropki), ale kurcze nie pamiętam czy już takiego malucha pakowałam w ten plastik... Od siostry męża dostaliśmy taki sztywny i bez rękawów, co dla mnie było bezsensowne, bo brudziły się rękawki bluzki.
Mi się wydaje jednak fajne połączenie takiego silikonowego z rękawami 😀
(Zdjęcie ukradłam z IG 😉)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:27
edka85 lubi tę wiadomość
-
Robię dzisiaj kurczaka na ryżu wreszcie 😂 taki miks przepisu Chmurki i Ancys 😅 a co tam u Was w garach piszczy? 😉
Chmurka, ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Robię dzisiaj kurczaka na ryżu wreszcie 😂 taki miks przepisu Chmurki i Ancys 😅 a co tam u Was w garach piszczy? 😉
Czekamy na werdykt 😁🤪
U mnie dziś pierogi wigilijne więc można powiedzieć że w poniedziałek zastrajkowałam w kuchni, za to jutro będzie barszcz czerwony z uszkami 🙊
Na walentynki zrobiłam sałatkę śledziową, warstwową, pycha!!
Jakby któraś chciała na jutrzejszego śledzika to piszcie 🤭🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 16:43
-
Chmurka wrote:To u nas dziś żadne noszenie niej działa. Buzia w podkówkę i taki płacz pełen żalu:(
Bidusia -
Kurczak na ryżu super 😍 kurczak jak to kurczak.. mi smakuje zawsze 😅 ale takiego ryżu to jeszcze nie jadłam 😍 robotę robi masło i czosnek 💪 dzisiaj nie czekałam na męża, nie będę się męczyć 😂🙈
Chmurka ciekawe ile to potrwa zanim przebiją się ząbki ;(Chmurka lubi tę wiadomość
-
Erre,no właśnie o co chodzi z tymi łyżeczkami?
My używamy Premium Care. Niestety nie ma opcji aby nie przebierać w nocy. Raz próbowałam i rano pampers chyba ważył 1kg i przesikany. Zmieniam przy mleku przez sen około 2 w nocy.
Odnośnie pampersow, czy któraś z waszych pociech (te które urodziny się z normalną wagą) nosi już rozmiar 4? Bo my już zdecydowanie mamy ostatnie 2 paczki 3 i będziemy ubierać 4 bo już te 3 uwierają i się odznaczają. I tak sobie myślę czy moja gwiazda jest taka pulchna 🤣🙊
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety. W tym tygodniu zaczynamy. Jak wiadomo karmimy się mm. I teraz pytanie, jak karmić teraz? Wiem że najlepiej w godzinach porannych żeby ewentualnie zaobserwować reakcje alergiczna. Ale pomiędzy jednym a drugim mlekiem, czy po mleku, czy przed następnym mlekiem? 🤔