X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana tyle osób tez by się pomieścilo u nas, ale ze mam 4 rodzeństwa z dziecmi i maz kuzynostwo, które traktuje jak rodzeństwo to nie ma szans, żebyśmy się pomieścili :( imieniny Tesciowej są zazwyczaj na ponad 20 osób :/
    Mam dylemat co robić :( chciałbym zeby byli wszyscy, ale z drugiej strony nie chce czekać niewiadomo jak długo, zwłaszcza, ze chrzestni są za granica...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzciny robię 14.03. Jak się uda wszystko. Bo chrzestny ze Szwajcarii... robię w domu i juz mam stresa. Zupe robię sama, ciasto i kolacje tez ale obiad to catering. Ancys do kawy robię miwdzy innymi kulki bounty 😎 będą najbliżsi i wyjdzie 13-14 osób. Mieszkam w domu wiec z miejscem nie ma problemu ale to całe zamieszanie... lubię gosvi ale chrzciny jakoś mnie bardziej stresują niż np. Urodziny. Juz się boję czy o niczym nie zapomnę...

Dzisiaj hylismy na szczepinieiu bexero teraz dziecie spi qiec jest jak na razie ok. W połowie kwietnia synflorix i infanrix hexa. Biedne te nasze dzieciaczki tyle tych szczepien No ale trzeba. Waży 7 400 przez 4 dni 100g.

Chmurka, ancys85, joana, erre, Pogoda, Asia000 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio kciuki oby minelo dobrze bez nop 😘

Pogoda no to jak liczyc kuzynostwo itp.. to czasem takie ciotki sa z rodzenstwa tylko tescia z synem jego zona i dziecmi. I wtedy np obiad u nich w 1 dzien swiat to 30 osob...🤦‍♀️ i to tez najblizsi..bo tylko jedna siostra tescia z dziecmi. Inna jest sama. A od tesciowej nie ma na tych obiadach rodzenstwa.. gdyby liczyc najblizsza rodzine taty na takie rzeczy.. szczerze nie wiem czy nawrt serio z tymi bliskimi, ktorymi sie trzymamy zamknelibysmy sie w 50...

Szczerze to albo czekalabym na Twoim miejscu na lokale czyli okolice lata.. albo zrobila obiad chrzestni plus dziadkowie i Wy w domu..tez myslalam nad ta opcja ale z rodzina meza nie przeszloby to.. byliby wielce urazeni. to samo jesli wszystkich nie zaprosimy na 1 urodziny.
    Dlatego jedno robimy w lokalu a drugie nie, ze wzg na koszty. Choc w sumie i zrobic dla nich obiad urodzinowy to bedzie zadanie.. bo maja wymagania 🤦‍♀️

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny robimy w domu dla najbliższych. Moje rodzeństwo, męża rodzeństwo, rodzice i dziadkowie. I wychodzi 20 osób:/ bierzemy catering...
    Gdyby były czynne lokale to byśmy robili na więcej osób bo mąż ma dużą rodzinę.u nich na święta jest normalnie 30 osób... No ale cóż. Nie pomieszcze 50 osób w domu;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta rodzina męża jest problem, bo oni zawsze robią duze imprezy i zapewne czekają na chrzciny Julusia. Bardzo ich lubię, ale są czay jakie są.. zwłaszcza, ze całkiem możliwe, ze chrzestna męża ma COVID bo się fatalnie czuje, łamie ja w kościach :/ najrozsądniejszym rozwiązaniem jest skromna uroczystość. Ale nie ukrywam, ze jakby otworzyli restauracje to byłoby idealnie. Eh tez nam się trafiło z ta pandemia

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chore czasy...
    Wogole ludzie tak nie widuja sie czesto jak normalnie.
    My pewnie tez juz mielibysmy za soba jakies wyjazdy z malym gdzies chocby na weekend a tak to d...
    I dzieciaki moim zdaniem nie mają takiego poczatku zycia latwego, bo niestety trudniej zeby byly "towarzyskie"... az strach co bedzie dalej.
    Dobrze ze mieszkamy w domu to zrobimy malemu plac zabaw kolo domu i nie bedziemy na cieple miesiace zamknieci w domu.
    A wogole gdzie planujecie pierwsze wakacje lub wyjazdy z maluchami??

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• erre Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z 5-miesiecznym byliśmy w Karpaczu. Naczytałam się na blogach, że ze spacerówką połazimy po szlakach, ale wyszła dupa 🤣 Pozostało nam miasto i hotelowy zalesiony ogród.
    Teraz planujemy pod koniec sierpnia nad morze do jakiegoś domku.

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, apropo wakacji! 😅 Jak macie jakieś fajne godne polecenia miejsce w górach, to piszcie :) ostatnio było o morzu, sama polecałam Sarbinowo. Marzy mi się, ale chyba w przyszłym roku - w tym, trochę obawiam się trasy bo to cała Polska do przejechania 🙈 Myślałam o Ustroniu, bo to takie ,,nasze" miejsce, mamy z mężem sentyment.. cały czas zastanawiam się, czy zdecydujemy się na jakieś dłuższe wakacje, czy po prostu kilka razy pojedziemy sobie gdzieś na weekend. Szczerze to jak mieszkałam w bloku, w Kato to wyczekiwałam urlopu.. teraz mieszkamy w domu, mamy własne podwórko i jakoś tak nic mi nie brakuje. Może właśnie tylko trochę ludzi :) Bo ileż można oglądać ,,swoje" twarze 😅 Planujemy wypad do puszczy Niepołomickiej, bo mamy blisko i to chyba będzie nasza pierwsza wycieczka, ale czekamy jak wiosna zagości na dobre.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w maju planujemy morze. Blisko bo Krynica morska.i to na 4nocki jedynie. Mamy do Krynicy 360km. Ale i tak się bojejak przetrwamy podróż,jak będzie tam na miejscu, jak z karmieniami itd...

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre dobrze, ze mnie uprzedzilas, bo tez myslelismy o Karpaczu 😅 ogolnie tez chcieliśmy gdzies w gory... myslelismy tez nad Zakopanem ale tam zapewne beda tłumy.

Ogolnie chcielismy jakies miejsce, zeby wlasnie ze spacerowka moc aktywnie spedzic czas. Np jesli Zakopane to maz ma ambitny plan Morskie Oko 😋 ale pokoj to zawsze lubie miec z aneksem kuchennym obiady zawsze jemy na miescie ale sniadanie czy kolacje lubimy sami sobie zrobić. I mysle, ze to tez dobra opcja przy maluchu, bo zawsze bede mogla kaszke ugotowac czy cos podgrzać. A skoro bedzie roczny to mam nadzieje, ze uda sie zeby zjadl tez jakis obiad na mieście.
    Jakie Wy macie rady i doswiadczenie?
    Np brac pokoj z prysznicem czy upierac sie i szukac taki z wanna? W sensie kapieli bobo.. bralyscie ze soba lozeczko turystyczne? My mamy po corce siostry jak spali u nas, ale nie wiem czy jest sens zajmowac miejsce w aucie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• erre Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zakopanem można jeszcze ogarnąć Dolinę Kościeliską i Chochołowską. I nie wiem czy na Gubałówkę nie ma przypadkiem jakiejś asfaltowej drogi? No i można na Kasprowy wjechać 😉
    My w hotelu braliśmy opcję z łóżeczkiem turystycznym, a i tak syn spał między nami w łóżku.
    I zabieraliśmy dmuchaną wanienkę 🤣

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana znajomi z niespełna roczna córka szukali apartamentu z wyposażeniem dla niemowlaka. Było lozeczko, wanienka itd także nie musieli dużo brać :)
    Ja bym chciała jechać w Bieszczady, bo byłam tam ostatnio jak byłam malutka. Morze tez jest fajna opcja chociażby ze względu na zdrowie. Obawiam się tylko, ze będziemy mieć ogon w postaci Tesciowej :/ wiecznie się wkurzała jak jechaliśmy na wakacje a jej nie braliśmy ( wiem, wiem to nie jest normalne 🤦‍♀️), a teraz nie będzie wymówki, ze chcemy poszaleć i jechać z przyjaciółmi 🤷🏼‍♀️ Z jednej strony spoko bo byłaby opieka dla Julka i pewnego rodzaju odciążenie, ale i tak ja mam na codzień wiec chyba wolałabym od niej odpocząć... chociaż o dziwo ostatnio jest naprawdę Ok

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wspolczuje.. choc jak mowisz plus, ze zajelaby sie troche Julkiem wiec Wy mielibyscie możliwość spedzic troche czasu razem we dwojke.. ale ja chyba wolalabym jednak przemeczyc sie w trójkę. No ale to przez moja traume z tesciowa na co dzien 🤣🤣🤣 więc moim zdaniem w temacie tesciowych nie ma co sugerowac sie 🤣

Erre na te doliny wlasnie za nami przemowily.. no te morskie oko itp.. zawsze po drodze mozemy Krakow zahaczyc. Takze u nas pewnie wygra Zakopane.. morze napewno tez odwiedzimy, bo meza siostra tam mieszka. Wiec napewno zanocujemy u nich, ale to bylby wyjazd taki weekendowy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujesz zakopane? Bo ja też już z mężem ustaliliśmy my jakoś w czerwcu :) co prawda mam cała Polskę fo przejechania ale zrobimy sobie gdzieś przystanek w połowie drogi oczywiście nocny.
    Jejku coraz to częściej Mikolaj mi się budzi z płaczem w nocy i nie wiem czy to żeby czy co. Mąż chory od soboty 39stopnibtemp i potwierdzony ma covid slabo przechodzi boli go wsztstko mam kwarantannę do 17marca czujecie? Dobrze ze mieszkam w domku mam podwórko i taras A teraz ja leze i chyba mnie zaczyna brać bola mnie plecy i trochę gardło. Plecy to też może od noszenia bo 5dni praktycznie tylko ja mlodego noszę a jest co nosić.
    Mój po meningokokach drugiej dawce gorączkował dwa dni i nie miał wtedy nic poza tym. Miałam szczepić na te dodatkowe nimerix czy jakoś tak ale na razie się wstrzymuje bo mamy zaległą gruźlice i w kwietniu będziemy szczepić aż się tego boję.
    A czy wasze dzieci też tak podczas snu się na brzuszek chcą przewrócić? No co mój ma od dwóch dni to nie wiem aż zasnąć nie mogę bo się boję że mi na brzuszek się przekręci i tak będzie spal.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z pierwszym synem to byliśmy w górach jak mial jakieś 3 miesiące potem jak 6, czy jakoś tak. Powiem Wam ze spoko było. Braliśmy wanienkę, łóżeczko, wózek i nosidełko. Opcja z wyżywieniem. Na szlaki oczywiście lajtowe. Typu morskie Oko dolina chocholowska. Braliśmy nosidło czy karpacz to samo. Jak szliśmy ,,na miasto" to wtedy wózek. Polecam było super. Idzie się zorganizować. Teraz to już gylismy nad morzem ale mamy tam prababcie i ciocie maluchów także dość często bywamy w Gdańsku.
    Uwielbiam podróżować i z dziećmi j bez. Ale wiadomo z dziećmi to program musi być spokojniejszy

joana lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd mam dzieci mam dużo wymagań co do wynajmowanego pokoju i nie chodzi tu o gwiazdki tylko wygodę 🙊🙈 np. pokój musi mieć łazienkę, balkon, aneks kuchenny.

Ja zawsze biorę mały, dmuchany basenik ze sobą, jak jest kabina to wsadzam go do kabiny i myje w nim dziecko, jak starszaki były starsze to rozkładałam mate antypoślizgową. Ja w ogóle zawsze biorę ze sobą sanitol i dezynfekuje wszystko 🙈 takiego mam bzika 😂
    Aneks kuchenny mile widziany, moje dzieciaki są nauczone jedzenia duszonego i gotowanego a takiego niestety niema w knajpkach (nawet jak będą otwarte), wszystko jest pieczone a moje szkudy nawet frytek nie bardzo lubią 🙉 zazwyczaj coś na szybko im robię i są pojedzone i szczęśliwe.
    Jak Wasze maluchy będą na sloiczkach to pół sukcesu ale ja sama bym padła po tygodniu jedzenia pieczonego, bo po prostu nie jestem nauczona takiego jedzenia.
    Dzieciaki kładliśmy z mężem i spędzaliśmy wieczór na tarasie, winko, świece i te sprawy...takie randkowanie wakacyjne z mężem 🙊🙈

My zawsze jedziemy kombikiem załadowanym po sam dach 🤦‍♀️ łóżeczka turystyczne, wózki, rowerki, hulajnogi i co najmniej dwie walizki 🤪😂🤪😂

Ja mogę polecić Wisłę Malinkę jakby co 🤪
    Sentymentalnie też co roku odwiedzamy Rabkę Zdrój
    Zakopane jak dla mnie zbyt tłoczne w obecnych czasach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 07:28

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że tak wyjeżdżacie i że się da;) my przed ciążą wyjeżdżaliśmy dwa-trzy razy w roku. Na wiosnę i jesień za granicę a w lato na mazury. I jak jeździliśmy za granicę to zawsze wszystko sami organizowaliśmy, a lataliśmy zawsze tylko z bagażem podręcznym:D czyli tydzień wyjazdu i spakowanie w plecak:D a teraz kurde;P ogólnie mieliśmy plany i marzenia żeby na przełomie września i października polecieć gdzieś z Anielką ale przez ten covid to się pewnie nie uda a już mi się tak che...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 08:22

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez strasznie tęsknię za dalszymi wyjazdami typu Chorwacja. Uwielbiam to miejsce. No ale czasy sa kijowe w tym roku jak to będzie możliwe to jedziemy w góry i wiadomo troche do Gdańska moze jeszcze,e jakieś weekendowe zwiedzanie miast. Zobaczymy. Fajny gadzet praktyczny jak wyjeżdżaliśmy gdy starszak byl maly to turystyczne krzeselko do karmienia benbat w formie walizeczki.mega przydatne unas. Ale my jeździmy na dłużej z bagażnikiem na dach

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozmarzyłam...

erre lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała przesypia całe noce. Kładzie się ok.20 i śpi do 6 rano. Chwilo trwaj!

Ptysio, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ