!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za rady co do wyjazdów 😘
Zabka sorry ze dopiero odp ale przy malym to czasem nie wiem gdzie rece wsadzic.. a raczej kogo mam na niech 🤣🤣🤣 to my wyjazd planujemy w lipcu lub maju. Czerwiec chrzciny, sierpień urodziny i napewno przyleci moja siostra jak co roku na 2 tyg.
Ancys podłączam sie do pytania o polecenie miejsc 😅
U nas 2 dni temu i dzis rano padlo: " mama" 🥳🥳🥳
Leila my juz dajemy warzywa, owoce, kaszki i mieso oraz rybe. Maly je 3 dodatkowe posiłki. Objetosciowo jak te sloiczki 80 czy 120g. Gotuje mu sama, więc dokladnie nie powiem 😊
Edka gratuluje 🥰
Audrey lacze sie w bolu, ale ja nie wiem co to sen ciagiem 3 h od 6 miesiący 🤣 u mnie czasem pobudka w nocy na ciumkanie i co godzine...🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 08:50
erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Skoro służba medyczna została zaszczepiona, to mogliby zacząć normalnie pracę, nie odwoływać wizyt i rehabilitacji
A ja z kolei najbardziej uwielbiam moment startu samolotu Jak się samolot tak bardzo rozpędza, tego samochodem nie osiągniemy Za pierwszym razem, to do męża krzyknęłam "juhuu" A potem to już nuda...
Natomiast nie znoszę obniżania pułapu lotu, bo mam coś nie tak z zatokami i jak nie zostanie wyrównane ciśnienie, to ja dosłownie płaczę z bólu
-
Tak Chmurka - wszystkie, które miałam zamiar na tym etapie wprowadzić 😅
-
Julusiowi już całkiem dobrze idzie jedzonko, ale faktycznie mało jest słoików z pojedynczymi warzywami i takim sposobem dziś już damy jabłko. Tym bardziej ze od 3 dni nie ma kupy, tylko śmierdzące baki a to dziwne bo kupa była codziennie. Daje mu wodę do picia, ale jednak mu się zrobiły zaparcia. Aż się boje tej kupy 😂
Jeśli chodzi o problemy skórne, to na szczęście leki sobie z nimi radzą, także szyjka i dupka już ładne tylko te zmiany wolniej schodzą, ale schodzą
Ze spacerami u nas się zepsuło nieważne jak go ubiorę jest alarm. Odkąd się pogoda zmieniła. Wczoraj to już było apogeum. Nie zliczę ile razy go wyciągałam. W końcu zasnął ale akurat w aptece się obudził i ryk. Później musiałam mu aż cyca gdzieś na ławce po drodze dać, bo droga do domu daleka. Ale j tak był ryk. Dopiero pod koniec wpadłam na to zeby go położyć na brzuchu w gondoli i tylko dzięki temu dojechaliśmy do domu bez płaczu. Także chyba się przesiadamy na spacerówkę, bo już nuda w gondoli. -
Co do dźwięków to króluje u nas dededede emde di i czasem wyjdzie mu takie coś jakby mówił „w lidlu” 😆 No i piski wróciły 🤦♀️
erre, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pojedynczych warzyw w słoikach jest mało, chyba z 5. Ale te mieszanki to dosyć spory wachlarz..
Pogoda u nas było dokładnie to samo, zanim przesadziłam Amelę do spacerówki. Jedno darcie i zero przyjemności ze spaceru 🙈 apropo spacerów, to ogólnie zaraz ma się znowu psuć pogoda.. ale mam nadzieję, że od kwietnia już będzie ładnie 👍Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ja od samego początku mieszam warzywa i u nas dzieki rozszerzaniu jest ladna kupa albo 2 codziennie. Bez jekow i boli jak wczesniej. Ale maly tez pije nam dużo i chetnie wode.
Leila u mnie juz jest brzydka pogoda od soboty 😪 a ze mnie cos lapalo mocno to darowalismy sobie spacery.. moze w weekend wyjdziemy, jesli dojde do konca do siebie.
Pogoda u nas procz pogadanek, bo gadula swoimi dzwiekami z niego bardzo, to jest tyle piskow 🙈 tesciowa śmieje sie, ze spiewak operowy..... chyba w operze nie byla 🤣🤣🤣
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila dajesz nadzieje ze dzięki spacerowce będę znów z przyjemnością wychodzić na spacery pogoda dziś się psuje, ale fakt było pięknie dla mnie spacery to było wybawienie bo jedno lulanie mniej i dłuższy sen wiec wszyscy zadowoleni. Ale jak mam go lulac na spacerze to bez sensu i ten litościwy wzrok ludzi przechodzących obok 🤦♀️
Uwielbiam teksy teściowych 😆Leeila26 lubi tę wiadomość
-
A ile drzemek w ciągu dnia mają Wasze dzieci? Amela ma dwie, mniej więcej o 10:30 i koło 14:30-15.
-
Leeila Aniela wstaje o 7-7.30. Pierwsza drzemkę ma koło 9.30-10 i zazwyczaj trwa około 1h(czasem 1,5h). Potem ma drzemkę koło 13( ta już tylko pół godziny) potem koło 15.30-16 i ta trwa 1-2h. Zasypia koło 19.30-20.30 w zależności od tego o której wstanie z tej trzeciej drzemki. Ale generalnie zdarza się że każda drzemka trwa po pół godziny i wtedy robi sobie cztery drzemki a nie trzy
-
Moja ma 4 drzemki. Pierwsza ok.9, druga ok.12, trzecia 14.30 i czwarta 17.00. Ale zamierzam przesunąć tę trzecią na 16 i zrezygnować z tej czwartej. Bo cztery to zdecydowanie za dużo. Ale cóż zrobić, skoro ona lubi spać Mimo tych drzemek, jak się położy o 20, to śpi do 6 rano.
-
U nas koło 9/10 turbo drzemka zazwyczaj, koło południa taka dłuższa najlepiej z cycusiem w buzi. No i teoretycznie po 14 na spacerze powinna być dłuższa i jak już wstanie o 15.30 to nie idzie spać do 19 o ile dobrze pospi. Wczoraj tak niestety nie było wiec była drzemka przed 18 ale o dziwo ładnie spał (aż prawie 2h 😆) po kąpieli która się trochę przeciągnęła w czasie. Wstaje ostatnio Ok 6.30, ale ze się przesiural tej nocy, bo mamusi się nie chciało przewijać to wstał o 5 i świetnie się bawił 🤦♀️
-
Od kiedy zaczelyscie rozszerzac diete? Bo chyba powinno sie od 6go miesiaca? Tzn wedlug jakichs tam norm ale ja wychodze z zalozenia ze jak juz widac ze dziecko chce to mozna zaczac wczesniej.
Moja juz dostala dlatego kawalek ziemniaka i marchewki, wszystko z naszego normalnego obiadu 🤪. Bo tak sie patrzy jak wkladamy cos do buzi i sama dzioba otwiera.
Aina- my mamy miejsca na 5 osob w przyczepie. Jest bardzo duza. Jest tez towleta i lazienka ale.... My sie i tak na kempingu pod prad podpinamy i nie uzywamy wody w kuchni ani nie kapiemy sie w przyxzepie bo to za duzo roboty ciagle ta wode tam targac. Jedyni to z toalety dzieci korzystaja i my w nocy.
A gotuje na kuchence elektrycznej na dworze. Chociaz we Wloszech trzeba na gazowej leciec bo tam maja takie limity na prad ze ledwo herbate ugotujesz.
Chmurka lubi tę wiadomość