!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka, tak są zalecenia że od 6 miesiąca. Ale każda mama robi jak uważa;) Ja jeszcze czekam:) ale widzę że Aniela coraz bardziej zainteresowana jedzeniem więc pewnie za jakiś tydzień-dwa zaczne. Też chce dać od razu w kawałkach. Jak Livia sobie poradziła? Posadziłas ją w krzesełku czy na kolanach ją trzymałaś?
-
Chmurka wrote:Kotka, tak są zalecenia że od 6 miesiąca. Ale każda mama robi jak uważa;) Ja jeszcze czekam:) ale widzę że Aniela coraz bardziej zainteresowana jedzeniem więc pewnie za jakiś tydzień-dwa zaczne. Też chce dać od razu w kawałkach. Jak Livia sobie poradziła? Posadziłas ją w krzesełku czy na kolanach ją trzymałaś?
Lezala w lezaczku a ja jej dalam kawalek rozgniecionego na palcu.
Ja napewno nie dam od razu kawalka bo ona jeszcze zupelnie nie wie co z tym robic. Krztusi sie i mieli jezykiem. Jak to troche ogarnie to bede dawac kawalki. -
U nas piękna pogoda ale syn na kwarantannie przez tydzień więc tylko córkę lecę zaprowadzić i odebrać z przedszkola.
My jeszcze wozimy się w gondoli ale myślę, że koło kwietnia wskoczymy do spacerówki. Trochę szkoda, że tak szybko ale cóż zrobić jak nasze dzieciaczki tak szybko rosną.
W weekend wyciągam mclarena i wozimy się po domu, łatwiej mi tak coś ugotować, bo młody widzi co robię i jest szczęśliwy.
Namiary na nocleg chętnie przekażę 😁
Krokodylica co u Was?
Co słychać u pozostałych mamusiek??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:53
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Są zalecenia, które mówią, że powinno się zaczynać po 6 miesiącu, ale są też takie, które mówią, że można po 4 😂 ja zaczęłam tydzień po skończonym 5 miesiącu. Wodę podaje w Doidy i Bboxie. Boje się kawałków póki co Na pewno poczekam do czasu, kiedy Amela sama usiądzie.
Ancys, Pawcio robi się podobny do siostry. Przecież to ten sam uśmiech! 😅 Jestem chętna na namiary! 🙃ancys85 lubi tę wiadomość
-
Erre ja sama gotuje. Dalam mu tez 3 sloiczki owocowe, bo dostalismy w prezencie. I kupilam sloiczki obiadowe z ciezko dostępnymi miesami bio, czyli z cielecina, wolowina, lososiem. Ale np indyk czy kurak kupuje bio i wtedy dodaje mu kawalek ugotowanego na parze.
U nas Adas zaczal od 5 skonczonego miesiaca. Czasem daje papki a czasem kawalki. Np wczoraj brokul na obiad w kawalkach. Tyle, ze ksieciunio nie lubie brudzic raczek i ja mu trzymam a on "gryzie".
Kotka wode daje w otwartym kubeczku i bboxie. U nas pije juz super i bardzo chetnie.
Ancys gratki 🥳 jakie śmiechowe skarpety 🤩
Co do drzemek. U nas "dzien dobry" zalezy czy 5 czy 6.. ale zazwyczaj przed 6, wtedy cyc i spanko przed 8., pozniej kolejna drzemka 11-12, 14-15 i czasem wpadnie o 17 (ale wtedy idziemy spac po 19), jesli jej nie ma to o 18 idziemy na gore szykowac sie do kąpieli i 19 juz spi. Kazda drzemka to 20-30 min. Juz roznych rzeczy probowalam zeby ktoras przedłużyć a bylo ich mniej.. nic nie dziala...
Chmurka podlaczam sie do pytania.. u nas w dzien karmienia co 2-2,5 h po 5 min, a w nocy czasem co godzine i wisi na cycu bo przez sen to i 15 min. Z tym, ze ja zaczelam spac z malym to az tak mi to nie przeszkadza.. ale jednak wolalabym mniej tych karmien nocnych. Kiedys potrafil przespać od biedy czasem 3-4 h ciagiem. A teraz to rzadkosc... czasem ciagnie i co 30 min. Nie wiem czy to niw efekt, zw spi ze mna...🤦♀️ jak myslicie??
I wogole.. u nas Adas zasypia juz sam. Ale jak lezy ze mna.. tak kulga sie z boku na bok a z w pewnym momencie wtula sie we mnie i zasypia. Slodkie to 🥰 ale.. tak myslalam, zeby spobowac to zrobić w lozeczku.. ktoras tak usypia? Jesli tak to jakies rady? Troche boje sie, ze bedzie marudzil ,ze nie ma mnie zupełnie obok.. i to zrazi go do lozeczka..ancys85, erre lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
No u nas zawsze byl problem ze snem.. ale czasem zaskoczyl, ze no przespal dluzej.. a teraz juz takich cudow nie ma..
Chmurka a kiedy te podciecie czy czegos nie doczytalam i juz bylo??Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila26 wrote:Są zalecenia, które mówią, że powinno się zaczynać po 6 miesiącu, ale są też takie, które mówią, że można po 4 😂 ja zaczęłam tydzień po skończonym 5 miesiącu. Wodę podaje w Doidy i Bboxie. Boje się kawałków póki co Na pewno poczekam do czasu, kiedy Amela sama usiądzie.
Ancys, Pawcio robi się podobny do siostry. Przecież to ten sam uśmiech! 😅 Jestem chętna na namiary! 🙃
Specjalnie dla Ciebie niespodzianka na Facebooku 🤭🙊🙈
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja staram się podawać w doidy i fakt więcej się rozlewa, ale ile frajdy za to 😂 z bboxa raz wypije raz się pobawi, wiec dałam w butelce zeby trochę więcej tej wody wypił. Ja zaczęłam jak miał 5 miesięcy i 10 dni, ale to było za wcześnie. W sobotę kończy 6 msc i teraz chętnie je. Dziś zjadł cała tubkę jabłuszka jutro może mu zetre sama. I kupiłam jeszcze ta siateczkę na owoce czy warzywka. Jak już większość spróbuje to dam mu ta siateczkę do pociumkania
-
Ancys słodziak 😍 skąd te skarpety ? Może zachęciłyby mojego pulpeta do chwytania za stopy 😂 mamy jedne z grzechotka, ale średnio go interesują 🤷🏼♀️
ancys85 lubi tę wiadomość