Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w skończonym o 10:20 6 miesiącu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 16:14

Chmurka, joana, Leeila26, Ptysio, Pogoda, erre, Krokodylica, edka85, Audrey, Asia000, pap86 lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, tak są zalecenia że od 6 miesiąca. Ale każda mama robi jak uważa;) Ja jeszcze czekam:) ale widzę że Aniela coraz bardziej zainteresowana jedzeniem więc pewnie za jakiś tydzień-dwa zaczne. Też chce dać od razu w kawałkach. Jak Livia sobie poradziła? Posadziłas ją w krzesełku czy na kolanach ją trzymałaś?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ancys ale ekstra! Jaki piękny uśmiech;D a na drugim zdjęciu jak fajnie tą kartę trzyma!

ancys85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Kotka, tak są zalecenia że od 6 miesiąca. Ale każda mama robi jak uważa;) Ja jeszcze czekam:) ale widzę że Aniela coraz bardziej zainteresowana jedzeniem więc pewnie za jakiś tydzień-dwa zaczne. Też chce dać od razu w kawałkach. Jak Livia sobie poradziła? Posadziłas ją w krzesełku czy na kolanach ją trzymałaś?

Lezala w lezaczku a ja jej dalam kawalek rozgniecionego na palcu.

Ja napewno nie dam od razu kawalka bo ona jeszcze zupelnie nie wie co z tym robic. Krztusi sie i mieli jezykiem. Jak to troche ogarnie to bede dawac kawalki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajecie cos do picia np wode w butelce?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna pogoda ale syn na kwarantannie przez tydzień więc tylko córkę lecę zaprowadzić i odebrać z przedszkola.

My jeszcze wozimy się w gondoli ale myślę, że koło kwietnia wskoczymy do spacerówki. Trochę szkoda, że tak szybko ale cóż zrobić jak nasze dzieciaczki tak szybko rosną.
    W weekend wyciągam mclarena i wozimy się po domu, łatwiej mi tak coś ugotować, bo młody widzi co robię i jest szczęśliwy.

Namiary na nocleg chętnie przekażę 😁

Krokodylica co u Was?
    Co słychać u pozostałych mamusiek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 10:53

Krokodylica lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ojej Ancys ale ekstra! Jaki piękny uśmiech;D a na drugim zdjęciu jak fajnie tą kartę trzyma!

Chmurka tylko przez chwilę bo potem zaczęło się kosztowanie 🙉🙈🙊

Chmurka lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja podaję wodę w doidy i w bboxow. Zainteresowana jest i tym i tym kubkiem i chętnie pije z obu ale lepiej sobie radzi z bboxem.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Chmurka tylko przez chwilę bo potem zaczęło się kosztowanie 🙉🙈🙊
    Hahaha u mojej też by się tak skończyło:D wszystko musi skosztować:D

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są zalecenia, które mówią, że powinno się zaczynać po 6 miesiącu, ale są też takie, które mówią, że można po 4 😂 ja zaczęłam tydzień po skończonym 5 miesiącu. Wodę podaje w Doidy i Bboxie. Boje się kawałków póki co :/ Na pewno poczekam do czasu, kiedy Amela sama usiądzie.

Ancys, Pawcio robi się podobny do siostry. Przecież to ten sam uśmiech! 😅 Jestem chętna na namiary! 🙃

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbox to taki kubek z rurka??

A z tego doidy to te dzieci sie nie zaleja cale???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka zaleją:D moja pije w silikonowym śliniaczki siedząc u mnie na kolanach:D

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja sama gotuje. Dalam mu tez 3 sloiczki owocowe, bo dostalismy w prezencie. I kupilam sloiczki obiadowe z ciezko dostępnymi miesami bio, czyli z cielecina, wolowina, lososiem. Ale np indyk czy kurak kupuje bio i wtedy dodaje mu kawalek ugotowanego na parze.

U nas Adas zaczal od 5 skonczonego miesiaca. Czasem daje papki a czasem kawalki. Np wczoraj brokul na obiad w kawalkach. Tyle, ze ksieciunio nie lubie brudzic raczek i ja mu trzymam a on "gryzie".
    Kotka wode daje w otwartym kubeczku i bboxie. U nas pije juz super i bardzo chetnie.

Ancys gratki 🥳 jakie śmiechowe skarpety 🤩

Co do drzemek. U nas "dzien dobry" zalezy czy 5 czy 6.. ale zazwyczaj przed 6, wtedy cyc i spanko przed 8., pozniej kolejna drzemka 11-12, 14-15 i czasem wpadnie o 17 (ale wtedy idziemy spac po 19), jesli jej nie ma to o 18 idziemy na gore szykowac sie do kąpieli i 19 juz spi. Kazda drzemka to 20-30 min. Juz roznych rzeczy probowalam zeby ktoras przedłużyć a bylo ich mniej.. nic nie dziala...

Chmurka podlaczam sie do pytania.. u nas w dzien karmienia co 2-2,5 h po 5 min, a w nocy czasem co godzine i wisi na cycu bo przez sen to i 15 min. Z tym, ze ja zaczelam spac z malym to az tak mi to nie przeszkadza.. ale jednak wolalabym mniej tych karmien nocnych. Kiedys potrafil przespać od biedy czasem 3-4 h ciagiem. A teraz to rzadkosc... czasem ciagnie i co 30 min. Nie wiem czy to niw efekt, zw spi ze mna...🤦‍♀️ jak myslicie??
    I wogole.. u nas Adas zasypia juz sam. Ale jak lezy ze mna.. tak kulga sie z boku na bok a z w pewnym momencie wtula sie we mnie i zasypia. Slodkie to 🥰 ale.. tak myslalam, zeby spobowac to zrobić w lozeczku.. ktoras tak usypia? Jesli tak to jakies rady? Troche boje sie, ze bedzie marudzil ,ze nie ma mnie zupełnie obok.. i to zrazi go do lozeczka..

ancys85, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana Aniela śpi od początku ze mną a wcześniej budziła się tylko o 3 i o 5.30... eh znów mam rozkrwawionego sutka:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas zawsze byl problem ze snem.. ale czasem zaskoczyl, ze no przespal dluzej.. a teraz juz takich cudow nie ma..
    Chmurka a kiedy te podciecie czy czegos nie doczytalam i juz bylo??

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wizytę u drugiego neutologopedy. Za tydzień mamy. Pediatra i j logopeda uznały że nie ma potrzeby. Dziś wizyta u stomatologa za tydzień neurologopeda ,za dwa tygodnie chirurg dziecięcy

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Są zalecenia, które mówią, że powinno się zaczynać po 6 miesiącu, ale są też takie, które mówią, że można po 4 😂 ja zaczęłam tydzień po skończonym 5 miesiącu. Wodę podaje w Doidy i Bboxie. Boje się kawałków póki co :/ Na pewno poczekam do czasu, kiedy Amela sama usiądzie.

Ancys, Pawcio robi się podobny do siostry. Przecież to ten sam uśmiech! 😅 Jestem chętna na namiary! 🙃

Specjalnie dla Ciebie niespodzianka na Facebooku 🤭🙊🙈

Leeila26 lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podałam namiary na noclegi na naszej grupie 😉

Joana skarpety z grzechotkami więc mają wzięcie i stale są ciumkane 🙈😂

joana lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się podawać w doidy i fakt więcej się rozlewa, ale ile frajdy za to 😂 z bboxa raz wypije raz się pobawi, wiec dałam w butelce zeby trochę więcej tej wody wypił. Ja zaczęłam jak miał 5 miesięcy i 10 dni, ale to było za wcześnie. W sobotę kończy 6 msc i teraz chętnie je. Dziś zjadł cała tubkę jabłuszka :) jutro może mu zetre sama. I kupiłam jeszcze ta siateczkę na owoce czy warzywka. Jak już większość spróbuje to dam mu ta siateczkę do pociumkania :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys słodziak 😍 skąd te skarpety ? Może zachęciłyby mojego pulpeta do chwytania za stopy 😂 mamy jedne z grzechotka, ale średnio go interesują 🤷🏼‍♀️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ