!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia przystojniak Ci rośnie 😍
Julus wysoki podpór już ogarnął. Nowa mata mu w tym pomaga bo jest odpowiednio twarda i się nie ślizga
Spacer zakończony sukcesem 💪 usnął chwile po wyjściu z domu, ale nie odważyłam się jeszcze na spacerówkę. Dziś strasznie wieje i jest pochmurno, ale chyba mój dziec lubi jak jest zimno, bo ładnie wtedy śpi.Chmurka, Asia000, edka85, ancys85 lubią tę wiadomość
-
erre wrote:Ja dziś przy obiedzie musiałam trzymać małego na kolanach, bo marudził i tak kłapał buźką patrząc na nas, że dałam mu kawałek ziemniaka z talerza. Tyciusi kawałek, zaczął się trochę krztusić, mąż zaraz w panikę i połowa kawałeczka wypluta. Druga chyba wpadła do brzuszka
erre lubi tę wiadomość
-
Pogoda, ale widzisz, taka też prawda. Wuwm że mija mama też nam już dużo dawała. Mąż z kolei w 3msc kaszki z butli pił. Wtedy nikt za bardzo się nie przejmował takimi rzeczami. Założę się że za 10 lat to co my teraz robimy to też już będzie daleko za murzynami.
Chmurka ma rację, obroty spokojnie do 8 mać i ancys też ma rację, teraz to podstawa żeby wyciągało dziecko rączki po zabawki na brzuchu. Agata już dawno to robi, wyciąga w przód i na boki, łapie zabawki, wali wściekłe o ziemię i wyrzuca 🤦♀️ a potem siedzę że nic nie ma. Robi pivoty. Od 2 dni delikatnie pełza do tyłu ale jeszcze nieświadomie.
Z brzucha na plecy obróciła się na razie tylko 3 razy. Po co ma to robić jak matka przyleci i przewróci? 🤷♀️🤦♀️🤣 A wysoki podpór ma w jednym palcu 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 16:40
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do lekarza z wynikami i mówi że cukrzycy nie ma , jest tzw stan przedcukrzycowy ale jest podejrzenie IO bo współczynnik Homa mam 3.76 a od 4 jest typowe IO . O hiperinsulinemii nic nie mówił ale szczerze to on się mało co zna , raczej działa na zasadzie wujka google i dał skierowanie do diabetologa .
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Zapisał mi metformax 500 mg do śniadania przez 2 tyg a później do śniadania i kolacji
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
A no duży 😎 na dzisiejszej wizycie wymierzony na 75cm i 9,46 kg 😁 i to w sumie jedyny konkret bo na te zmiany skórne mamy dalej stosować maść sterydowa na zmianę z czymś nowym, a i fenistil jeszcze mam podawać...
Leeila26, joana, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Dave wiem, że są jakieś kalkulatory w necie, gdzie możesz wprowadzić swoje wynik i porównuje Ci. Ale jak masz już wstępną diagnozę od lekarza to dobrze
Takie wielkie Wam rosną te dzieciaczki, a mój szczypiorek dopiero do 7kg dobija 🙈😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 18:10
-
Moja aktualnie 7800g i 70 cm
Leeila26, joana, Pogoda, erre lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
U mnie cm nie wiem, dopiero za 1,5 tyg mam szczepienie. Ale dzis wazylam i 10.250kg💪💪💪
No i dziewczyny.. mam sukces macierzynski!!! Udalo sie uspic malego w jego lozeczku. Napewno pozniej wezme go do siebie. Usypailam go 25 min. Tzn jak on usypial ze mna w moim zawsze to tula sie z boku na bok az zasypia przytulony do mnie. Wiec siedzialam na szafce nocnej obok łóżeczka i trzymalam go za raczke.. i turl sie 25 min az zasnal odwrócony w moja strone trzymajac mnie za raczke..
Boze daje mi ostro w kosc od samego poczatku, ale jest calym moim swiatem i nawet jakby dawal mi milion razy bardziej w kosc a zobacze jego usmiech to czuje, ze zyje ☺
I jestem dzis z siebie dumna z tego uspienia w lozeczku, choćby mial sie obudzic za 20 min. Ale usnal w lozeczku bez bujania 🥰
Gdzie moj maly bubus? 😵
Musze myslec o kolejnym jak mina 24 miesiace od cc 🤣🤣🤣ancys85, Leeila26, Pogoda, Asia000, erre, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ancys pewnie po pół roku zwolni, być może na rok też będzie ok. 9 Ale najważniejsze, że przybiera, nie spada z wagi no i mieści się w normach
Joana ja mam dokładnie tak samo.. bywają ciężkie dni (chociaż moje ciężkie w porównaniu do tego co Ty przeszłaś - to pestka) ale jak już leżymy wieczorem w łóżku, albo patrze na śpiącą Amelke to aż sama na siebie jestem wścekła, że czasami narzekam. Najpiękniejszy widok świata Rosną nam te dzieci strasznie.. zawsze jak odkładam za małe ubranka, to z jednej strony się ciesze, że rośnie i możemy wyciągnąć nowe.. a z drugiej, jakoś tak człowiekowi żal, że ten czas tak szybko leci.. i kolejny rozmiar do schowania Gratuluję sukcesu macierzyńskiego i podzielam Twoją radość!!joana lubi tę wiadomość
-
Joana super! Jak tego dokonałaś? Wow!
Ja tez się czasem wściekam na niego ale już duuuuuzo mniej i tak jak mówicie ten uśmiech rozwala... a ze coraz więcej się uśmiecha, robi różne śmieszne rzeczy, jest cholernie słodki łobuz jeden. Nawet jak mnie kopie, szczypie, drapie i gryzie 😁joana lubi tę wiadomość
-
Leila masz racje.. ja tez niby ciesze sie, ze jest latwiej niz bylo na początku i robi sie taki chlopiec do zabawy. Ale tak patrze i przeraza mnie jak ten czas ucieka. chce z niego wyciagnac tyle ile sie da calusow, przytulania i tulenia. Drugi raz takie malutkie nie beda 🥰 choc mimo to, ze daja nam ostro popalic to sa nasze male cudy 🥰
Zawsze mowie, ze Adas mnie uratowal, bo bylam jednym chodzacym smutkiem po poronieniu.
Pogoda chyba zaczelo sie od tego, ze pewnego dnia postanowiłam, ze dzis na drzemke idziemy bez bujania 😅 mialam dosyc tego bujania z przysiadami w tle bo wysiadaly mi plecy. i bylo duzo turlania i przytulania.. czasem nadal bujam, np dzis do jednej drzemki. Ale np juz na noc nigdy nie bujalam tak chyba od 3 tyg. Gdyby plakal to oczywiscie wzielabym na rece, ale nie widze potrzeby.
Stad bylp dzis moje postanowienie, ze ide o krok dalej..
Maz czasem denerwuje sie, ze przy Adasiu pilnuje godzin, planu dnia itp.. ale sam tez mowi, ze ja tym organizowaniem, tym ze on ma swoj rytm dnia to znacznie stal sie spokojniejszy.. i niby marudzi a zarazem chwali..
I czasem jak ma cos nam wypasc to sam przezywa, ze zepsuje plan dnia i maly bedzie rozbity.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 21:27
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.