X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaona gratuluję.
    Aniołek i jak przeszło trochę?

joana lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • erre Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, gratulacje!! <3

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 powiem Wam, ze kamien z serca 😁

Qunai co do brzucha to mi tez jakos na dniach wyskoczyl. Az mi dzis bylo ciasno w dzinsach....

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja byłam w 1 ciąży pod opieką bardzo dobrej endokrynolog i utrzymywała mi Tsh=3

Tymjanek, w okolicy 1 to dla starających się, bo w ciąży tarczyca pracuje dla 2 osób i wtedy Tsh szybko skacze, więc zostawia się rezerwę właśnie na taki skok

Obawiam się, że Pani endokrynolog nie aktualizuje swojej wiedzy. Zapraszam na stronę Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego, gdzie są aktualne zalecenia odnośnie chorób tarczycy u kobiet w ciąży:https://www.ptendo.org.pl/strony/41-wytyczne-pte.html
    Jak klikniecie to przekieruje was do artykułu z rekomendacjami, gdzie możecie je pobrać lub wyświetlić jako pdf.

Tutaj wklejam tylko screeny z tych wytycznych na potrzeby poruszanego tematu:

https://zapodaj.net/5064e6a047fa4.jpg.html

https://zapodaj.net/766719b7a74ff.jpg.html

Ptysio lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a jaki magnez polecacie? Ja mam jakiś chela magb6 mama ale on ma i magnez i b6 a ja witaminę b6 mam w femibionie który biorę i tak nie bardzo chyba podwajac dawkę b6

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeszło mi.Nic mnie nie boli.

Chmurka, Monia91:), Krokodylica, Jaśmina, Totoro lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bylam dzis mocno zaskoczona, ze az tak wyskoczyl i cisnie... Pewnie zauwazylabym wczesniej, ale w domu to biegam w legginsach 😊
    Musze rozejrzeć sie za jakimis ciazowymi ale znow boje sie, ze na te mam za maly brzuch i beda opadac.
    Polecasz jakies? Albo rady na co zwracac uwage?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh-mi skoczylo w 5 tyg.z 1.2 sprzed ciazy do 2.55.Odrazu bylam u endokrynologa.Mowila ze lekko wychodzi poza norme ale zeby nie panikowac i biore raz 50 a raz 75.Jutro mam badanie tsh i inne ciazowe,a u endo jakies specjalne.
    Bole brzucha-u mnie to codziennosc.Czasem jak mi "sciagnie" to az mi nogi dretwieja i mi slabo.To taki bol jak na miesiaczke a ze ja mialam miesiaczki bardzo bolesne(omdlenia,drgawki,brak czucia) tp trochę mnie to przeraża.
    Ja się za to martwie ze dzis sie lepiej poczułam...tzn.jakis apetyt miałam a niedobrze zrobilo mi sie tylko podczas plukania pasty do zębów...wzystkie spodnie za to cholernie cisna.Tych na zaamek nie dopnę a te na gumce cisną okrutnie.Czyli chyba ok...🤔

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskoczyłam w ciążowe juz jakieś 4 tygodnie temu 😉 w moich dzinsach czułam juz dyskomfort i stwierdziłam, że nie ma co się męczyć. Wieczorami to już mam brzuszek jak chyba w 5 miesiącu z Synem. Aż się boje myśleć, co będzie dalej.
    Joana, super wieści 😊
    Aniolek, dobrze, że już lepiej. 😊

Aniołek84 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babzola wielkiego i bez ciązy bo sie spasłam troche i nic z tym nie zrobilam :/ (mam duza oponke tluszczu na brzuchu) wiec i bez ciazy wygladam jak w ciazy wiec jak brzuch bedzie od dolu sie zaokraglał to chyba dlugo nikt nie zauwazy 😂 tylko te pieprzone spodnie na guzik cisną :/

Chmurka, Ptysio, Aniołek84 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ja to bylam dzis mocno zaskoczona, ze az tak wyskoczyl i cisnie... Pewnie zauwazylabym wczesniej, ale w domu to biegam w legginsach 😊
    Musze rozejrzeć sie za jakimis ciazowymi ale znow boje sie, ze na te mam za maly brzuch i beda opadac.
    Polecasz jakies? Albo rady na co zwracac uwage?

W sklepie internetowym lidla masz fajne rzeczy ciążowe :) kupiłam dwie pary legginsów i jestem bardzo zadowolona ☺️

• joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kupilam wlasnie jedne ale niestety w brzuchu sa za duże...

Co do oponki to tez ja mialam ale dzidzia wypcjnela jeszcze mocniej teraz 😜

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moze wzielam zly rozmiar 🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• erre Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie pary ciążowych z C&A w swoim rozmiarze i leżą doskonale, jestem zadowolona.

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy jak sie cos dzieje to powinnam jechac na sor do najblizszego szpitala czy do położniczego? I co przyjmą mnie odrazu czy musze sie zarejestrowac jak to jest? Macie jakies doswiadczenie?

• Annia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia :) wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy jak sie cos dzieje to powinnam jechac na sor do najblizszego szpitala czy do położniczego? I co przyjmą mnie odrazu czy musze sie zarejestrowac jak to jest? Macie jakies doswiadczenie?
    Jedz tam gdzie jest ginekologia i położnictwo, jeśli chodzi o sprawy ciążowe. Na każdym Sorze czy Izbie przyjęć muszą cię najpierw wpisać do systemu i zarejestrować. :) No i później w zależności ile jest ludzi, co się dzieje u Ciebie czekasz aż ciebie wezwą do gabinetu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 22:08

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia, ale jeśli u mnie coś by się działo to pierwsze co jechałabym chyba na sor, tam gdzie najbliżej

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia, każdy szpital ma położnictwo, więc możesz spokojnie jechać do najbliższego. A coś się dzieje?

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Joana, ja mam leginsy z Lidla i trzymają super, zaraz zamawiam spodnie, biorę w 2 rozmiarach, zobaczę co będzie ok i te zostawię ;)

Daj znać jak spodnie, bo tez planuję kupić ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Izunia, każdy szpital ma położnictwo, więc możesz spokojnie jechać do najbliższego. A coś się dzieje?

Ja np mieszkam w mieście, w którym jest szpital, a nie ma otwartego położnictwa, z powodu braków w personelu, podobno to chwilowe, ale już jakiś czas zamknięte

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ