!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Ja byłam w 1 ciąży pod opieką bardzo dobrej endokrynolog i utrzymywała mi Tsh=3
Tymjanek, w okolicy 1 to dla starających się, bo w ciąży tarczyca pracuje dla 2 osób i wtedy Tsh szybko skacze, więc zostawia się rezerwę właśnie na taki skok
Obawiam się, że Pani endokrynolog nie aktualizuje swojej wiedzy. Zapraszam na stronę Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego, gdzie są aktualne zalecenia odnośnie chorób tarczycy u kobiet w ciąży:https://www.ptendo.org.pl/strony/41-wytyczne-pte.html
Jak klikniecie to przekieruje was do artykułu z rekomendacjami, gdzie możecie je pobrać lub wyświetlić jako pdf.
Tutaj wklejam tylko screeny z tych wytycznych na potrzeby poruszanego tematu:
https://zapodaj.net/5064e6a047fa4.jpg.html
https://zapodaj.net/766719b7a74ff.jpg.htmlPtysio lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
Ja to bylam dzis mocno zaskoczona, ze az tak wyskoczyl i cisnie... Pewnie zauwazylabym wczesniej, ale w domu to biegam w legginsach 😊
Musze rozejrzeć sie za jakimis ciazowymi ale znow boje sie, ze na te mam za maly brzuch i beda opadac.
Polecasz jakies? Albo rady na co zwracac uwage?Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Tsh-mi skoczylo w 5 tyg.z 1.2 sprzed ciazy do 2.55.Odrazu bylam u endokrynologa.Mowila ze lekko wychodzi poza norme ale zeby nie panikowac i biore raz 50 a raz 75.Jutro mam badanie tsh i inne ciazowe,a u endo jakies specjalne.
Bole brzucha-u mnie to codziennosc.Czasem jak mi "sciagnie" to az mi nogi dretwieja i mi slabo.To taki bol jak na miesiaczke a ze ja mialam miesiaczki bardzo bolesne(omdlenia,drgawki,brak czucia) tp trochę mnie to przeraża.
Ja się za to martwie ze dzis sie lepiej poczułam...tzn.jakis apetyt miałam a niedobrze zrobilo mi sie tylko podczas plukania pasty do zębów...wzystkie spodnie za to cholernie cisna.Tych na zaamek nie dopnę a te na gumce cisną okrutnie.Czyli chyba ok...🤔13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
Ja wskoczyłam w ciążowe juz jakieś 4 tygodnie temu 😉 w moich dzinsach czułam juz dyskomfort i stwierdziłam, że nie ma co się męczyć. Wieczorami to już mam brzuszek jak chyba w 5 miesiącu z Synem. Aż się boje myśleć, co będzie dalej.
Joana, super wieści 😊
Aniolek, dobrze, że już lepiej. 😊
Aniołek84 lubi tę wiadomość
-
Ja mam babzola wielkiego i bez ciązy bo sie spasłam troche i nic z tym nie zrobilam (mam duza oponke tluszczu na brzuchu) wiec i bez ciazy wygladam jak w ciazy wiec jak brzuch bedzie od dolu sie zaokraglał to chyba dlugo nikt nie zauwazy 😂 tylko te pieprzone spodnie na guzik cisną
Chmurka, Ptysio, Aniołek84 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyjoana wrote:Ja to bylam dzis mocno zaskoczona, ze az tak wyskoczyl i cisnie... Pewnie zauwazylabym wczesniej, ale w domu to biegam w legginsach 😊
Musze rozejrzeć sie za jakimis ciazowymi ale znow boje sie, ze na te mam za maly brzuch i beda opadac.
Polecasz jakies? Albo rady na co zwracac uwage?
W sklepie internetowym lidla masz fajne rzeczy ciążowe kupiłam dwie pary legginsów i jestem bardzo zadowolona ☺️ -
Izunia :) wrote:Powiedzcie mi dziewczyny czy jak sie cos dzieje to powinnam jechac na sor do najblizszego szpitala czy do położniczego? I co przyjmą mnie odrazu czy musze sie zarejestrowac jak to jest? Macie jakies doswiadczenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 22:08
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Izunia, każdy szpital ma położnictwo, więc możesz spokojnie jechać do najbliższego. A coś się dzieje?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:Izunia, każdy szpital ma położnictwo, więc możesz spokojnie jechać do najbliższego. A coś się dzieje?
Ja np mieszkam w mieście, w którym jest szpital, a nie ma otwartego położnictwa, z powodu braków w personelu, podobno to chwilowe, ale już jakiś czas zamknięte