X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, to że teściowa Ci sugerowała Twoją winę, to naprawdę przykre i nietaktowne :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach.Tez bylo z 6 ampulek plus mocz i beta i cos tam jeszcze.Wyniki niby dzisiaj.Zrobilam betę bo wczoraj w nocy dostalam plamień i bardzo mnie to przestraszyło...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dała kiedyś małemu do zabawy blister z tabletkami (Wit c). I jakie było zdziwienie, że brakowało jednej... Mi się wtedy słabo zrobiło na myśl, że mały mógł ją połknąć. Ale na szczęście się okazało, że ta tabletka wypadła mu na podłogę i tam ją znalazłam.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata glukoze masz oki. Mialam 87. I lekarz wczoraj nic nie powiedział.

Pogoda to straszne, ze padly takie slowa. Ja w sumie dlatego nie chcialam mowic tesciom bo tesciowa ma bardzo.. bardzo dlugi jezyk i za chwile wiedzialaby cala rodzina.. a ja chcialam ominac te rozmowy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...
    Niestety ja bardzo siebie obwinialam. I jeszcze wczoraj lekarz powiedzial, ze te poronienie wtedy on obstawialby, ze bylo z winy toxo... dla niego ono bylo swieze patrzac na wyniki.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ... chyba nie zawsze tak jest, że kobieta siebie obwinia . Jak straciłam Julkę w 14 tc to uwierzcie 14 tygodni leżałam plackiem, robiłam wszystko co było możliwe żeby utrzymać ciążę... dosłownie wszystko , ale i tak się nie udało... Nie mogę obwiniać siebie bo wiem, że zrobiłam wszystko .... dlatego w tej ciąży mam inaczej ... funkcjonuje "prawie" normalnie.... czasem można stanąć na rzęsach, a i tak się nie uda, a czasem wystarczy odpuścić trochę i niech się wszystko dzieje swoim rytmem... bo i tak na wiele rzeczy nie mamy wpływu...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Z teścowymi to jest różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Czasem mnie coś tak zaboli.Zaczęłam brać magnez no i nospę.Zaczęły się zachcianki.Lody.Dziewczyny jakie u was brzuszki. Bo ja mam jak bym była koło 4 miesiąca ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mieszczę w żadne spodnie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To moja teściowa nie tylko zna się na medycynie, ale nawet na kardiologii, bo stwierdziła, że jeśli nie przestane karmić piersią starszaka, to mlodsze dziecko urodzi się z wadą serca.

Uśmiałam się. :)

Aniołek84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poronienia to nie mamy wypływu tak się po prostu dzieje.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda padłam z tych tatuaży.

Erre też bym się wkurzała o taką niespodziewaną wizytę tygodniową.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki krwi, panie skserowaly mi bez problemu.
    Toxo oba ujemne.
    Na moje oko wyniki morfologii i moczu ok, glykoza spoko.

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo poronienia wlasnie jestem w szpitalu i czekam na poronienie. Serduszko przestalo bic :( Życzę Wam dziewczyny zeby wszystko dobrze poszlo i zebyscie urodzily sliczne rozowe bobasy. Niestety mi nie bylo dane, nie tym razem.

• Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia :( 😭
    Przesylam 🙏
    Jest ktos z tobą?

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja tez czekam na wynimi i nadal nic...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia bardzo mi przykro trzymaj się.

U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień bez nudności i wymiotów. Nie wiem czy to cisza przed burzą i jeszcze wrócą, czy może już zaczną powoli ustępować. Dziś 10+5 myślicie, że jest to możliwe? Bo zaczynam się już trochę stresować, ech tak źle i tak niedobrze. Chociaż piersi pobolewają.

Dziś o 17.00 wizyta u hematologa.

W ubrania się jeszcze mieszcze, bo na razie tylko niewielkie uwypuklenie nad spojeniem łonowym.

Co do teściowej, to w tej ciąży chyba ktoś mi ją podmienił. Przejęła na siebie gotowanie, coraz mi jakieś smakołyki podsuwa. Pomaga jak czegoś w domu nie mogę zrobić.

W poprzedniej gdy plamiłam i musiałam leżeć tak nie było. Gotowałam na siedząco na krzesełku. Ta ciąża ją odmieniła.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia :) wrote:
    A propo poronienia wlasnie jestem w szpitalu i czekam na poronienie. Serduszko przestalo bic :( Życzę Wam dziewczyny zeby wszystko dobrze poszlo i zebyscie urodzily sliczne rozowe bobasy. Niestety mi nie bylo dane, nie tym razem.

Strasznie mi przykro...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny które zakupiły jeansy z lidla dajcie znać jak będziecie miały, też mnie interesują, ale na mnie jeansy kupić to masakra, bo mam długie nogi i ciekawi mnie długość nogawek.

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechal do domu zalatwic opieke nad dzieckiem i po rzeczy dla mnie bo nie bylam przygotowana na zostanie. Przyjechalam do szpitala odeslali mnie do poradni poszłam do poradni i lekarz odrazu mi kazal isc na izbe przyjec na zabieg.
    Fajnie ze jestescie i wspieracie sie nawzajem. Jeszcze to chyba do mnie nie dotarlo. Jutro juz powinno byc po wszystkim wyrycze sie w domu i jakos pozbieram.

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ