X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, to że teściowa Ci sugerowała Twoją winę, to naprawdę przykre i nietaktowne :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach.Tez bylo z 6 ampulek plus mocz i beta i cos tam jeszcze.Wyniki niby dzisiaj.Zrobilam betę bo wczoraj w nocy dostalam plamień i bardzo mnie to przestraszyło...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dała kiedyś małemu do zabawy blister z tabletkami (Wit c). I jakie było zdziwienie, że brakowało jednej... Mi się wtedy słabo zrobiło na myśl, że mały mógł ją połknąć. Ale na szczęście się okazało, że ta tabletka wypadła mu na podłogę i tam ją znalazłam.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata glukoze masz oki. Mialam 87. I lekarz wczoraj nic nie powiedział.

Pogoda to straszne, ze padly takie slowa. Ja w sumie dlatego nie chcialam mowic tesciom bo tesciowa ma bardzo.. bardzo dlugi jezyk i za chwile wiedzialaby cala rodzina.. a ja chcialam ominac te rozmowy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...
    Niestety ja bardzo siebie obwinialam. I jeszcze wczoraj lekarz powiedzial, ze te poronienie wtedy on obstawialby, ze bylo z winy toxo... dla niego ono bylo swieze patrzac na wyniki.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ... chyba nie zawsze tak jest, że kobieta siebie obwinia . Jak straciłam Julkę w 14 tc to uwierzcie 14 tygodni leżałam plackiem, robiłam wszystko co było możliwe żeby utrzymać ciążę... dosłownie wszystko , ale i tak się nie udało... Nie mogę obwiniać siebie bo wiem, że zrobiłam wszystko .... dlatego w tej ciąży mam inaczej ... funkcjonuje "prawie" normalnie.... czasem można stanąć na rzęsach, a i tak się nie uda, a czasem wystarczy odpuścić trochę i niech się wszystko dzieje swoim rytmem... bo i tak na wiele rzeczy nie mamy wpływu...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Z teścowymi to jest różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Czasem mnie coś tak zaboli.Zaczęłam brać magnez no i nospę.Zaczęły się zachcianki.Lody.Dziewczyny jakie u was brzuszki. Bo ja mam jak bym była koło 4 miesiąca ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się nie mieszczę w żadne spodnie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To moja teściowa nie tylko zna się na medycynie, ale nawet na kardiologii, bo stwierdziła, że jeśli nie przestane karmić piersią starszaka, to mlodsze dziecko urodzi się z wadą serca.

Uśmiałam się. :)

Aniołek84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poronienia to nie mamy wypływu tak się po prostu dzieje.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda padłam z tych tatuaży.

Erre też bym się wkurzała o taką niespodziewaną wizytę tygodniową.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki krwi, panie skserowaly mi bez problemu.
    Toxo oba ujemne.
    Na moje oko wyniki morfologii i moczu ok, glykoza spoko.

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo poronienia wlasnie jestem w szpitalu i czekam na poronienie. Serduszko przestalo bic :( Życzę Wam dziewczyny zeby wszystko dobrze poszlo i zebyscie urodzily sliczne rozowe bobasy. Niestety mi nie bylo dane, nie tym razem.

• Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia :( 😭
    Przesylam 🙏
    Jest ktos z tobą?

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja tez czekam na wynimi i nadal nic...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia bardzo mi przykro trzymaj się.

U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień bez nudności i wymiotów. Nie wiem czy to cisza przed burzą i jeszcze wrócą, czy może już zaczną powoli ustępować. Dziś 10+5 myślicie, że jest to możliwe? Bo zaczynam się już trochę stresować, ech tak źle i tak niedobrze. Chociaż piersi pobolewają.

Dziś o 17.00 wizyta u hematologa.

W ubrania się jeszcze mieszcze, bo na razie tylko niewielkie uwypuklenie nad spojeniem łonowym.

Co do teściowej, to w tej ciąży chyba ktoś mi ją podmienił. Przejęła na siebie gotowanie, coraz mi jakieś smakołyki podsuwa. Pomaga jak czegoś w domu nie mogę zrobić.

W poprzedniej gdy plamiłam i musiałam leżeć tak nie było. Gotowałam na siedząco na krzesełku. Ta ciąża ją odmieniła.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia :) wrote:
    A propo poronienia wlasnie jestem w szpitalu i czekam na poronienie. Serduszko przestalo bic :( Życzę Wam dziewczyny zeby wszystko dobrze poszlo i zebyscie urodzily sliczne rozowe bobasy. Niestety mi nie bylo dane, nie tym razem.

Strasznie mi przykro...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny które zakupiły jeansy z lidla dajcie znać jak będziecie miały, też mnie interesują, ale na mnie jeansy kupić to masakra, bo mam długie nogi i ciekawi mnie długość nogawek.

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechal do domu zalatwic opieke nad dzieckiem i po rzeczy dla mnie bo nie bylam przygotowana na zostanie. Przyjechalam do szpitala odeslali mnie do poradni poszłam do poradni i lekarz odrazu mi kazal isc na izbe przyjec na zabieg.
    Fajnie ze jestescie i wspieracie sie nawzajem. Jeszcze to chyba do mnie nie dotarlo. Jutro juz powinno byc po wszystkim wyrycze sie w domu i jakos pozbieram.

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ