!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też ginekologia i położnictwo jest osobnym szpitalem, w szpitalach gdzie jest SOR nie ma oddziałów ginekologicznych bo jest osobny cały szpital, więc to trzeba sobie sprawdzić gdzie jechać w zależności jak u Was jest.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai teściowe już tak mają Ja dzisiaj swoją muszę pochwalić, bo została prawie 2h z moim synem i naprawdę ładnie się nim zajmowała. Jutro też ma przyjść, bo mam wizytę u ortodonty.
Wy piszecie o brzuchach, A u mnie jakby od dwóch dni trochę przeszły te wzdęcia brzucha. Wcześniej miałam naprawdę brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Dzisiaj już jest ok, dopiero teraz na wieczór zrobiło mi się ciężko. W ogóle nie zjadłam dzisiaj jakoś dużo, w zasadzie w sam raz, A czuje się tak jakbym jadła cały dzień. Kupiłam dziś chleb żytni w nowej piekarni, naprawdę wygląda świetnie, miałam ochotę zjeść wieczorem chociaż dwie kanapki, A nie mam siły. I przeżywam osobistą tragedię że ten chleb tam leży a ja nie mam siły go zjeśćPtysio lubi tę wiadomość
-
Ounai teściowe mają wybitne umiejętności w wyprowadzaniu z równowagi. I wiadomo że zawsze wszystko wiedzą najlepiej. Widzisz, Twoja nawet normy zna lepiej. Mądra babka z niej.
Katwie to jest straszne nie? Chce Ci się jeść ale nie możesz bo Cię mdli. A jak nie zjesz to mdli Cię jeszcze bardziej. Ble. -
Kroko od dwóch dni mnie nie mdli na szczęście, ale czuje że nie mam miejsca, że nie mogę zjeść, A przecież nie jadłam dużo w ciągu dnia. Może moje samopoczucie jeżeli chodzi o mdłości powoli się poprawia. Drugi dzień czuje że mam więcej energii, zaczęłam już coś robić w domu, wczoraj ugotowałam zupę, dzisiaj zrobiłam spaghetti, w końcu nastawilam pralkę bo nawet to mnie przerastalo:P
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży kupowałam ciuchy ciążowe zgodnie z rozmiarem,który noszę na co dzień. Muszę zrobić przegląd i na pewno coś dokupie w tej ciąży bo poprzednia ciąża jesien, zima, początek wiosny a teraz zima wiosna, lato więc z poprzedniej ciąży mam raczej ciepłe ciuchy ciążowe. Chociaż pamiętam że na wiosnę kupiłam już jakies lżejsze. Dobrze że na wiosnę i latem będzie można ratować się sukienkami 😁.
Jaśmina lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja wlasnie mam wrazenie, ze te z lidla maja easkie nogawki a szeroki pas. W sensie legginsy.
Normalnie biore tam 40/42 i takie tez kupilam legginsy. Ale doslownie w gumie mi spadaja, czyli i zjezdza cala reszta..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:18
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
To moja teściowa nie tylko zna się na medycynie, ale nawet na kardiologii, bo stwierdziła, że jeśli nie przestane karmić piersią starszaka, to mlodsze dziecko urodzi się z wadą serca.
Krokodylica, katwie27, tym_janek lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
A ja mam tak dobrze , że moi teściowie mieszkają za granicą i ogólnie nie interesują się nami .... teściów widziałam dosłownie kilka razy w życiu i dobrze mi z tym jak poznałam męża to teściowa dała mi tak popalić, że nasze kontakty mocno się ochlodziły i tak już zostało od 8 lat
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja o mojej teściowej to mogę książkę napisać... Niestety mieszkamy we wspólnym domu, piętro nad nami. W pierwszej ciąży (utraconej) ciągle dawała mi złote rady co mogę czego nie mogę, a po poronieniu oczywiście sugerowała moja winę... Dlatego mam do niej większy dystans, rozmawiam z nią jak muszę. Ona też mało się na szczęście odzywa. M.in. Dlatego jestem na L4 żeby później znów nie było gadania że przez moją pracę poroniłam. Taki skrócik
-
Ale hitem było to, że dlatego tak długo nie mogliśmy zajść w ciążę, bo mamy tatuaże 😂😂😂😂
Ptysio, Totoro, erre, joana, darika, Krokodylica, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Za to ja mam bardzo fajnych teściów. Bardzo ich lubię, mamy super kontakt. Ale fakt, że nie mam ich na codzień jak niektóre z Was, bo mieszkają 80 km od nas, pewnie jakbym musiała z nimi mieszkać byłoby łatwiej o jakieś sytuacje konfliktowe. ☺️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja o mojej teściowej też książkę mogłabym napisał, jak nie dwie 😂
Jeszcze przed ślubem przeszła samą siebie. Historia w dużym skrócie. Bardzo chciała jechać że mną oglądać sukienki ślubne bo nie ma córki i to taka jedyna okazja. Nie powiem nawet się ucieszyłam. Okazało sie, że jak wybrałam sukienkę to ona szybko zrobiła zdjęcie w katalogu jej i na drugi dzień cała rodzina męża sukienkę widziała. Myślałam wtedy, że ją rozszarpie..
Jedna historia z wielu 😂 -
Dzień dobry w piątek 😊
Odebrałam wyniki krwi. Niby wszystko ok. Ale martwię się glukoza. Norma jest do 99 a mam 90. Teoretycznie wiec w porządku ale zastanawiam się czy jednak nie za dużo. Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę to się dowiem, czy wszystko ok. -
Mi wczoraj ciśnienie skoczyło, gdy mąż mi powiedział, że jedzie na tydzień w delegację i akurat teściowa do nas przyjedzie, bo ma ferie u siebie i nie ma co robić. Ale się wpieniłam, tylko tego mi brakuje, teściowej 24h/dobę... Mąż argumentuje, że przynajmniej sobie odpocznę, gdy ona zajmie się młodym, tylko to wcale tak nie wygląda, bo ja wtedy muszę być obok i autentycznie pilnować jej, żeby niczego głupiego nie zrobiła. Ostatnio stawiała herbatę z wrzątkiem w zasięgu ręki dziecka albo zostawiała odpakowaną tabletkę No litości...