X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też dostała Pismo Święte i akurat bardzo się cieszę. Uważam, że każdy chrześcijanin powinien mieć własny egzemplarz. Dla mnie to normalny prezent. U nas jeśli chodzi o prezenty to młody dostał mnóstwo lego (rodzina nie chciała żeby czuł się pokrzywdzony), a młoda pismo Święte i pluszaka, złoty łańcuszek z medalikiem (syn dostał analogicznie złoty krzyżyk jak był chrzczony) i taki ochraniacz do łóżeczka jamnik. Póki co leży na macie i pilnuje, żeby zabawki jej nie uciekały pod sofę ;)
    Chmurka, u nas Ibum najczęściej.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka jest Apap dla dzieci w syropie, koleżanka sobie chwali - właśnie dlatego, że Pedicetamolu jej roczny synek już nie chce bo ohydny jest. Stropy z ibuprofenem mają więcej smaków i nie są tak gorzkie jak paracetamol.

Aina nie podawałas przed rokiem ziemniaczka z masełkiem, albo odrobiny masła do zupki? Mi się wydaje, że to taki klasyk starych czasów.. 😅

Z serków dobry skład ma też zwykły Bieluch :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze powtarza że w 4msc dawała nam to co oni mieli na obiad - ziemniaki, posusać ogórka suszonego itp.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zaklepany termin chrztu na 11.04. Mam nadzieje ze nie zamkną granic bo będziemy w d...

Gdzie zamawialyscie świece i szatki? Wiem, ze teoretycznie to zadanie chrzestnych, ale wole mieć komplet w swoim guście 😁

joana, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, u nas świecą chrzestny- przypomniałam mu że ma kupić. A szatke haftowała ręcznie ciocia. A jak chcesz sama kupić to w caritasie po prostu 😊

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szatke itp kupuje. Ustalilysmy tak ze znajoma. Ona ma byc chrzestna u Adasia, a ja u jej syna.
    Tez podlaczam sie do pytania Pogody 🙂

U nas dzis spontaniczna decyzja i daliśmy małemu jajecznicę na parze na śniadanie. Narazie jest super. Niby zrobiłam 2 jajka, ale ja zjadłam większość. Zawsze to zacheca Adasia jak je ze mna to samo. Później zrobilam tez naleśniki nam na obiad. U nas ze szpinakiem i dalam tez jemu ale juz z musem owocowym.

Edka masz racje 😊 moja siostra mieszka we Francji i musiala wrocic do pracy jak mala miala 2,5 miesiaca. Nie wyobrazam sobie zostawic w takim wieku Adasia, a kiedys kobiety nie mialy wyjscia.

Qunai nam nie chodzilo , ze nie powinien miec swojego pisma świętego. To wiadome, ze jesli ktos jest wierzący to powinien mieć. Bardziej mi i dziewczynom chodzilo, ze to sa malenstwa wiec teraz pasowalaby biblia wydanie dzieciece, bo takie mozesz pokazywac dziecku od malego i wprowadzac w wiare w przystępny dla niego sposob.
    A na te dorosle bedzie mialo czas np na komunie.
    A rodzic skoro jest wierzący to napewno ma swoje Pismo, więc jesli zalezy mu na czytanii dziecku i takiej wersji to moze ze swojego.
    My napewno Adasiowi jesli nie dostanie Pisma dziecięcego to kupimy, ale napewno wersje dziecieca. Raczej ta wersja dla dorosłych to moglaby go tylko zanudzic i zniechęcić.
    A co więcej nie da mu sie takiego do ogladania bo zaraz podrze kartki itp..
    Marta dostala super prezenty 😊

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila bie podawalam

O ile dobrze panietam podawalam oliwe z oliwek do posilkow

Mleko krowie po 12 miesiacu

Ale nie bede juz zabierac glosu.

Ja karmiw 6 miesiecy kp a pozniej stopniowo rozszerznie spokojne bardzo

W oparciu tez o zalecenia pani ordynator gastrologii ktora prowadzila moja starsza corke...

Musze sie pochwalic ze wzrosly plytki krwi ciesze sie niesamowiciw bo mala ma since po oczami i balam sie bialaczki

• joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina super, ze wyniki lepsze 🥳oby tak dalej 🥳🥳🥳
    I zabieraj glos. Kazda mam ma prawo robic jak chce. i jak Ty wolisz i czujesz sie pewniej powoli to tak rob. Nikt tak nie zna swojego dziecka jak jego mama 😊
    A u nas jednak alergia na jajko....
    Wyszla tyci wysypka przy uszach, buzi i ogolnie widze szyje itp...

Dobrze, ze dalam takie tylko troszke..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:18

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pogotowiu mam apap 😉

Leeila ja nigdy nie dawałam do zupy masełka 🤪 moja teściowa za to jedzie na zasmażce do zup 🤦‍♀️.
    Za to za chałke z masełkiem moje dzieci by się dały pokroić 🙊🙈 ja też daje im odrobinkę na pierogi bo omasta u nich nie wchodzi w gre.

Pawełcio też dostał Pismo Święte na chrzciny, piękne wydanie dla dzieci.
    Ja zrozumiałam Ptysio, że to wersja dla dorosłych, wiecie taka grubaśna kniga bez obrazków ...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dostawka jest w salonie z aneksem kuchennym bo przygotowaliśmy ją już do wywiezienia. Mówię Wam, ledwo dobiegłam. W życiu bym się nie spodziewała, że to już 😱

015e59c84a65.jpg

Zabka_89, erre, joana, Chmurka, Ptysio, edka85, Audrey lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dobrze, ze dałaś tak malutko jaja. Wrażliwe te nasze chłopaki :(

Ounai !!!!!! To już jest przesada 😂 Marta uspokój się 😆

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku za postępy Marty :)moj to starszy a jeszxze sam nie siedzi a ona już wsraje ekstra :)

Aina ja mleka krowiego też nie będę podawać do roku czasu zalecenia takie są ale jogurty i nabiał można podawać chodzi o takie mleko nie przetworzone :) ale wuadomo każda tam trochę inaczej ale każda najlepiej dla swojego dziecka :)

• joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta idzie jak burza 🥳🥳🥳 brawo 🥳🥳🥳

Pogoda oj bardzo.. doslownie caly bordowy od wysypki 🤦‍♀️☹

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu 😁
    Poszło jak po maśle (ale dziś masełkowy dzień 🤭🤪) Młody nawet nie zapłakał bo lekarka i pielęgniarka do niego gugały, ja się śmieje że to przez te jego pulchne udeczka 😂
    Mój Klusek waży 9800g., córka była zemną więc przy okazji też ją zważyłam i....15,5 kg a za niedługo będą jej czwarte urodziny🙈🙊

Ptysio, Pogoda, erre, Audrey lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai szalona ta Twoja Marta 😃

Ounai lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai No faktycznie ekspresowo się rozwija.brawo

Ancys tak dokładnie to takie wielkie i grubasne wydanie. W zasadzie to jest większe od niego samego. Typowo dla dorosłych.

Moj starszak w czerwcu 4 lata a waży około 17 kg. I i tak wydaje mi się raczej z tych szczupłych dzieci tyle ze dość wysoki jest.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł noł, Marta wymiata! Mój syn tak pierwszy raz zrobił mając 7,5ms i każdy mówił, że to bardzo szybko. A Marta nie ma nawet 7 miechów! Wow. Za to moja mała nie ma ochoty na postępy na macie. Jeszcze nie ogarnęła pozycji czworaczej, a co dopiero podciągania w górę.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona. Jej jest wszędzie pełno. Na sekundę na łóżku się jej zostawić nie da bo spadnie, na macie siedzi, a za chwilę już włazi gdzieś między fotel i stolik, nie umie wyjść i wyje. Wstaje tak w łóżeczku, a potem nogi nie wytrzymują, przewraca się, wali głowa w szczebelki i ryczy. Jak ona zacznie chodzić, to ja momentalnie polecę z wagi. Już mi ta dieta nie będzie potrzebna chyba 😂

Pogoda lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • erre Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam leniwca totalnego. Na macie kręci się jak zegarek, ale jak zobaczy zabawkę i mu zabraknie dosłownie centymetra, żeby sięgnąć, to nie postara się podpełznąć tylko w ryk. Albo jak niechcący odsunie jeszcze dalej, to też w ryk 🤦

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, Marta też tak robiła. A teraz raczkuje w stronę zabawki rycząc 😂 Nie wiem czy tak ja boli to poświęcenie czy co? 🤷‍♀️ Ona chyba ma taki limit płaczu na dzień i musi go wykorzystać - takie na oko 5h 😂😂😂

BOY 2015
    GIRL 2020
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ