X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też dostała Pismo Święte i akurat bardzo się cieszę. Uważam, że każdy chrześcijanin powinien mieć własny egzemplarz. Dla mnie to normalny prezent. U nas jeśli chodzi o prezenty to młody dostał mnóstwo lego (rodzina nie chciała żeby czuł się pokrzywdzony), a młoda pismo Święte i pluszaka, złoty łańcuszek z medalikiem (syn dostał analogicznie złoty krzyżyk jak był chrzczony) i taki ochraniacz do łóżeczka jamnik. Póki co leży na macie i pilnuje, żeby zabawki jej nie uciekały pod sofę ;)
    Chmurka, u nas Ibum najczęściej.

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka jest Apap dla dzieci w syropie, koleżanka sobie chwali - właśnie dlatego, że Pedicetamolu jej roczny synek już nie chce bo ohydny jest. Stropy z ibuprofenem mają więcej smaków i nie są tak gorzkie jak paracetamol.

Aina nie podawałas przed rokiem ziemniaczka z masełkiem, albo odrobiny masła do zupki? Mi się wydaje, że to taki klasyk starych czasów.. 😅

Z serków dobry skład ma też zwykły Bieluch :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze powtarza że w 4msc dawała nam to co oni mieli na obiad - ziemniaki, posusać ogórka suszonego itp.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zaklepany termin chrztu na 11.04. Mam nadzieje ze nie zamkną granic bo będziemy w d...

Gdzie zamawialyscie świece i szatki? Wiem, ze teoretycznie to zadanie chrzestnych, ale wole mieć komplet w swoim guście 😁

joana, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, u nas świecą chrzestny- przypomniałam mu że ma kupić. A szatke haftowała ręcznie ciocia. A jak chcesz sama kupić to w caritasie po prostu 😊

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szatke itp kupuje. Ustalilysmy tak ze znajoma. Ona ma byc chrzestna u Adasia, a ja u jej syna.
    Tez podlaczam sie do pytania Pogody 🙂

U nas dzis spontaniczna decyzja i daliśmy małemu jajecznicę na parze na śniadanie. Narazie jest super. Niby zrobiłam 2 jajka, ale ja zjadłam większość. Zawsze to zacheca Adasia jak je ze mna to samo. Później zrobilam tez naleśniki nam na obiad. U nas ze szpinakiem i dalam tez jemu ale juz z musem owocowym.

Edka masz racje 😊 moja siostra mieszka we Francji i musiala wrocic do pracy jak mala miala 2,5 miesiaca. Nie wyobrazam sobie zostawic w takim wieku Adasia, a kiedys kobiety nie mialy wyjscia.

Qunai nam nie chodzilo , ze nie powinien miec swojego pisma świętego. To wiadome, ze jesli ktos jest wierzący to powinien mieć. Bardziej mi i dziewczynom chodzilo, ze to sa malenstwa wiec teraz pasowalaby biblia wydanie dzieciece, bo takie mozesz pokazywac dziecku od malego i wprowadzac w wiare w przystępny dla niego sposob.
    A na te dorosle bedzie mialo czas np na komunie.
    A rodzic skoro jest wierzący to napewno ma swoje Pismo, więc jesli zalezy mu na czytanii dziecku i takiej wersji to moze ze swojego.
    My napewno Adasiowi jesli nie dostanie Pisma dziecięcego to kupimy, ale napewno wersje dziecieca. Raczej ta wersja dla dorosłych to moglaby go tylko zanudzic i zniechęcić.
    A co więcej nie da mu sie takiego do ogladania bo zaraz podrze kartki itp..
    Marta dostala super prezenty 😊

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila bie podawalam

O ile dobrze panietam podawalam oliwe z oliwek do posilkow

Mleko krowie po 12 miesiacu

Ale nie bede juz zabierac glosu.

Ja karmiw 6 miesiecy kp a pozniej stopniowo rozszerznie spokojne bardzo

W oparciu tez o zalecenia pani ordynator gastrologii ktora prowadzila moja starsza corke...

Musze sie pochwalic ze wzrosly plytki krwi ciesze sie niesamowiciw bo mala ma since po oczami i balam sie bialaczki

• joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina super, ze wyniki lepsze 🥳oby tak dalej 🥳🥳🥳
    I zabieraj glos. Kazda mam ma prawo robic jak chce. i jak Ty wolisz i czujesz sie pewniej powoli to tak rob. Nikt tak nie zna swojego dziecka jak jego mama 😊
    A u nas jednak alergia na jajko....
    Wyszla tyci wysypka przy uszach, buzi i ogolnie widze szyje itp...

Dobrze, ze dalam takie tylko troszke..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:18

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pogotowiu mam apap 😉

Leeila ja nigdy nie dawałam do zupy masełka 🤪 moja teściowa za to jedzie na zasmażce do zup 🤦‍♀️.
    Za to za chałke z masełkiem moje dzieci by się dały pokroić 🙊🙈 ja też daje im odrobinkę na pierogi bo omasta u nich nie wchodzi w gre.

Pawełcio też dostał Pismo Święte na chrzciny, piękne wydanie dla dzieci.
    Ja zrozumiałam Ptysio, że to wersja dla dorosłych, wiecie taka grubaśna kniga bez obrazków ...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dostawka jest w salonie z aneksem kuchennym bo przygotowaliśmy ją już do wywiezienia. Mówię Wam, ledwo dobiegłam. W życiu bym się nie spodziewała, że to już 😱

015e59c84a65.jpg

Zabka_89, erre, joana, Chmurka, Ptysio, edka85, Audrey lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dobrze, ze dałaś tak malutko jaja. Wrażliwe te nasze chłopaki :(

Ounai !!!!!! To już jest przesada 😂 Marta uspokój się 😆

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku za postępy Marty :)moj to starszy a jeszxze sam nie siedzi a ona już wsraje ekstra :)

Aina ja mleka krowiego też nie będę podawać do roku czasu zalecenia takie są ale jogurty i nabiał można podawać chodzi o takie mleko nie przetworzone :) ale wuadomo każda tam trochę inaczej ale każda najlepiej dla swojego dziecka :)

• joana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta idzie jak burza 🥳🥳🥳 brawo 🥳🥳🥳

Pogoda oj bardzo.. doslownie caly bordowy od wysypki 🤦‍♀️☹

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu 😁
    Poszło jak po maśle (ale dziś masełkowy dzień 🤭🤪) Młody nawet nie zapłakał bo lekarka i pielęgniarka do niego gugały, ja się śmieje że to przez te jego pulchne udeczka 😂
    Mój Klusek waży 9800g., córka była zemną więc przy okazji też ją zważyłam i....15,5 kg a za niedługo będą jej czwarte urodziny🙈🙊

Ptysio, Pogoda, erre, Audrey lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai szalona ta Twoja Marta 😃

Ounai lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai No faktycznie ekspresowo się rozwija.brawo

Ancys tak dokładnie to takie wielkie i grubasne wydanie. W zasadzie to jest większe od niego samego. Typowo dla dorosłych.

Moj starszak w czerwcu 4 lata a waży około 17 kg. I i tak wydaje mi się raczej z tych szczupłych dzieci tyle ze dość wysoki jest.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł noł, Marta wymiata! Mój syn tak pierwszy raz zrobił mając 7,5ms i każdy mówił, że to bardzo szybko. A Marta nie ma nawet 7 miechów! Wow. Za to moja mała nie ma ochoty na postępy na macie. Jeszcze nie ogarnęła pozycji czworaczej, a co dopiero podciągania w górę.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona. Jej jest wszędzie pełno. Na sekundę na łóżku się jej zostawić nie da bo spadnie, na macie siedzi, a za chwilę już włazi gdzieś między fotel i stolik, nie umie wyjść i wyje. Wstaje tak w łóżeczku, a potem nogi nie wytrzymują, przewraca się, wali głowa w szczebelki i ryczy. Jak ona zacznie chodzić, to ja momentalnie polecę z wagi. Już mi ta dieta nie będzie potrzebna chyba 😂

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam leniwca totalnego. Na macie kręci się jak zegarek, ale jak zobaczy zabawkę i mu zabraknie dosłownie centymetra, żeby sięgnąć, to nie postara się podpełznąć tylko w ryk. Albo jak niechcący odsunie jeszcze dalej, to też w ryk 🤦

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, Marta też tak robiła. A teraz raczkuje w stronę zabawki rycząc 😂 Nie wiem czy tak ja boli to poświęcenie czy co? 🤷‍♀️ Ona chyba ma taki limit płaczu na dzień i musi go wykorzystać - takie na oko 5h 😂😂😂

age.png

age.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ