!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta też dostała Pismo Święte i akurat bardzo się cieszę. Uważam, że każdy chrześcijanin powinien mieć własny egzemplarz. Dla mnie to normalny prezent. U nas jeśli chodzi o prezenty to młody dostał mnóstwo lego (rodzina nie chciała żeby czuł się pokrzywdzony), a młoda pismo Święte i pluszaka, złoty łańcuszek z medalikiem (syn dostał analogicznie złoty krzyżyk jak był chrzczony) i taki ochraniacz do łóżeczka jamnik. Póki co leży na macie i pilnuje, żeby zabawki jej nie uciekały pod sofę
Chmurka, u nas Ibum najczęściej. -
Chmurka jest Apap dla dzieci w syropie, koleżanka sobie chwali - właśnie dlatego, że Pedicetamolu jej roczny synek już nie chce bo ohydny jest. Stropy z ibuprofenem mają więcej smaków i nie są tak gorzkie jak paracetamol.
Aina nie podawałas przed rokiem ziemniaczka z masełkiem, albo odrobiny masła do zupki? Mi się wydaje, że to taki klasyk starych czasów.. 😅
Z serków dobry skład ma też zwykły Bieluch -
Mamy zaklepany termin chrztu na 11.04. Mam nadzieje ze nie zamkną granic bo będziemy w d...
Gdzie zamawialyscie świece i szatki? Wiem, ze teoretycznie to zadanie chrzestnych, ale wole mieć komplet w swoim guście 😁joana, Ounai lubią tę wiadomość
-
U nas szatke itp kupuje. Ustalilysmy tak ze znajoma. Ona ma byc chrzestna u Adasia, a ja u jej syna.
Tez podlaczam sie do pytania Pogody 🙂
U nas dzis spontaniczna decyzja i daliśmy małemu jajecznicę na parze na śniadanie. Narazie jest super. Niby zrobiłam 2 jajka, ale ja zjadłam większość. Zawsze to zacheca Adasia jak je ze mna to samo. Później zrobilam tez naleśniki nam na obiad. U nas ze szpinakiem i dalam tez jemu ale juz z musem owocowym.
Edka masz racje 😊 moja siostra mieszka we Francji i musiala wrocic do pracy jak mala miala 2,5 miesiaca. Nie wyobrazam sobie zostawic w takim wieku Adasia, a kiedys kobiety nie mialy wyjscia.
Qunai nam nie chodzilo , ze nie powinien miec swojego pisma świętego. To wiadome, ze jesli ktos jest wierzący to powinien mieć. Bardziej mi i dziewczynom chodzilo, ze to sa malenstwa wiec teraz pasowalaby biblia wydanie dzieciece, bo takie mozesz pokazywac dziecku od malego i wprowadzac w wiare w przystępny dla niego sposob.
A na te dorosle bedzie mialo czas np na komunie.
A rodzic skoro jest wierzący to napewno ma swoje Pismo, więc jesli zalezy mu na czytanii dziecku i takiej wersji to moze ze swojego.
My napewno Adasiowi jesli nie dostanie Pisma dziecięcego to kupimy, ale napewno wersje dziecieca. Raczej ta wersja dla dorosłych to moglaby go tylko zanudzic i zniechęcić.
A co więcej nie da mu sie takiego do ogladania bo zaraz podrze kartki itp..
Marta dostala super prezenty 😊Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leila bie podawalam
O ile dobrze panietam podawalam oliwe z oliwek do posilkow
Mleko krowie po 12 miesiacu
Ale nie bede juz zabierac glosu.
Ja karmiw 6 miesiecy kp a pozniej stopniowo rozszerznie spokojne bardzo
W oparciu tez o zalecenia pani ordynator gastrologii ktora prowadzila moja starsza corke...
Musze sie pochwalic ze wzrosly plytki krwi ciesze sie niesamowiciw bo mala ma since po oczami i balam sie bialaczki
-
Aina super, ze wyniki lepsze 🥳oby tak dalej 🥳🥳🥳
I zabieraj glos. Kazda mam ma prawo robic jak chce. i jak Ty wolisz i czujesz sie pewniej powoli to tak rob. Nikt tak nie zna swojego dziecka jak jego mama 😊
A u nas jednak alergia na jajko....
Wyszla tyci wysypka przy uszach, buzi i ogolnie widze szyje itp...
Dobrze, ze dalam takie tylko troszke..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:18
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja w pogotowiu mam apap 😉
Leeila ja nigdy nie dawałam do zupy masełka 🤪 moja teściowa za to jedzie na zasmażce do zup 🤦♀️.
Za to za chałke z masełkiem moje dzieci by się dały pokroić 🙊🙈 ja też daje im odrobinkę na pierogi bo omasta u nich nie wchodzi w gre.
Pawełcio też dostał Pismo Święte na chrzciny, piękne wydanie dla dzieci.
Ja zrozumiałam Ptysio, że to wersja dla dorosłych, wiecie taka grubaśna kniga bez obrazków ...
-
Joana dobrze, ze dałaś tak malutko jaja. Wrażliwe te nasze chłopaki
Ounai !!!!!! To już jest przesada 😂 Marta uspokój się 😆 -
Jestem w szoku za postępy Marty :)moj to starszy a jeszxze sam nie siedzi a ona już wsraje ekstra
Aina ja mleka krowiego też nie będę podawać do roku czasu zalecenia takie są ale jogurty i nabiał można podawać chodzi o takie mleko nie przetworzone ale wuadomo każda tam trochę inaczej ale każda najlepiej dla swojego dziecka -
My dziś po szczepieniu 😁
Poszło jak po maśle (ale dziś masełkowy dzień 🤭🤪) Młody nawet nie zapłakał bo lekarka i pielęgniarka do niego gugały, ja się śmieje że to przez te jego pulchne udeczka 😂
Mój Klusek waży 9800g., córka była zemną więc przy okazji też ją zważyłam i....15,5 kg a za niedługo będą jej czwarte urodziny🙈🙊Ptysio, Pogoda, erre, Audrey lubią tę wiadomość
-
Qunai No faktycznie ekspresowo się rozwija.brawo
Ancys tak dokładnie to takie wielkie i grubasne wydanie. W zasadzie to jest większe od niego samego. Typowo dla dorosłych.
Moj starszak w czerwcu 4 lata a waży około 17 kg. I i tak wydaje mi się raczej z tych szczupłych dzieci tyle ze dość wysoki jest.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Oł noł, Marta wymiata! Mój syn tak pierwszy raz zrobił mając 7,5ms i każdy mówił, że to bardzo szybko. A Marta nie ma nawet 7 miechów! Wow. Za to moja mała nie ma ochoty na postępy na macie. Jeszcze nie ogarnęła pozycji czworaczej, a co dopiero podciągania w górę.
-
Ja jestem wykończona. Jej jest wszędzie pełno. Na sekundę na łóżku się jej zostawić nie da bo spadnie, na macie siedzi, a za chwilę już włazi gdzieś między fotel i stolik, nie umie wyjść i wyje. Wstaje tak w łóżeczku, a potem nogi nie wytrzymują, przewraca się, wali głowa w szczebelki i ryczy. Jak ona zacznie chodzić, to ja momentalnie polecę z wagi. Już mi ta dieta nie będzie potrzebna chyba 😂
Pogoda lubi tę wiadomość