!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda wrote:Zażywam dha. Mam prenatal duo. Wcześniej zażywałam omega dha mama.
Mamy zdiagnozowane ŁZS
Kurcze, a jesteś pewna że to LZS? Skoro osuszanie nie pomaga to może jednak azs? Ja na LZS się niepełnosprawnych znam, więcej wiem o azs -
Ounai w prenatal duo są osobno 2 kapsułki dziennie kwasu dha. Nie jestem pewna na 100% to diagnoza lekarki, ale na to wskazuje. Teraz próbuje z pudrem płynnym jak to nie pomoże to pójdę w druga stronę
-
Hej Dziewczyny.
Mamy pierwszego ząbka 😁
Wczoraj zauważyłam, bo poczułam ukłucie szpileczki w palec jak Mała dorwała moją rękę 😁
Za nami wizyta u alergologa. Nareszcie jakaś konkretna wizyta i konkretna pani doktor. Wypytała o wszystko, obejrzała dokładnie.
Poleciła dawać nadal Zyrtec i syrop Ketotifen, którego boję się podawać, bo się naczytałam już w internecie i bije się teraz z myślami...
Dostałyśmy skierowanie na testy z krwi, aż byłam zaskoczona, że dostaniemy dla takiego maluszka. Niestety wczoraj próbowałam cały dzień się dodzwonić i umówić, ale się nie udało...😐
Pani alergolog obstawia alergię na bmk, lub coś innego z pokarmu, lub ciągły remont w domu... 😐
Dalej pielęgnacja emolientami, ja mam nie szalec z nabiałem.. ale już jestem wykończona tym niejedzeniem, spadłam już do 2 kg mniej niż przed ciążą. Włosy mi wypadają okropnie. Chyba jakieś badania krwi powinnam sobie zrobić, ale czy w obecnych czasach wogole się da...
Mała się rozkręciła, czołgała się już wszędzie i za wszystkim, więc wykorzystaliśmy patent z nadmuchanym basenem. W środku ma mate, zabawki, sporo miejsca, ale nigdzie nie ucieknie😉
Rozszerzanie idzie nam powolutku. Ale tylko z mojego powodu, nie chce szaleć, żeby widzieć w razie czego reakcje na coś innego w diecie. A Mała to mam wrażenie zjadłaby wszystko 😊 jak widzi, że coś jemy to już otwiera buźkę. -
ATA ja tez się zastanawiam nad testami z krwi. Myślałam, ze u takich maluszków to się nie sprawdza, ale czytam, ze jednak da się wykryć alergeny. Ja za Chiny nie potrafię ocenić na co Julek jest uczulony, ale ewidentnie reaguje. 99% jabłko które teoretycznie nie jest alergenem.
Gratuluje ząbka 🤓Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 13:05
-
Audrey haha na pewno tusza ma znaczenie ale nie decydujące. Mój serdel ogarnął wsadzanie stóp do buzi ale co się przy tym nasapie yeraz robi coś takiego że podnosi tyłek i nogsmi raczkuje ale nie ogarnia że ręce muszą współpracować i głowa leży a nogi idą
Moja starsza córka zawsze była bardzo szczupła i raczkowała mając 5 miesięcy, chodziła mając 10,5 miesiąca. Młodsza córka też szczupła ale nie była taka szybka. Pierwsze kroki zrobiła dzień przed skończeniem roku i potem dopiero niepewnie sie rozkręcała. -
Dziewczyny bo tak piszecie, że mleko krowie po roku.. a w jakiej formie planujecie je podać? Bo mi się tam w sumie do podawania krowiego mleka nie spieszy i tak zastanawiam się po co ogólnie.. co innego w przyszłości jako składnik naleśników czy jakiś placuszków, ale to przed rokiem. Jogurt Amela dostanie jutro.
Chmurka ja też kojarzę ,,z rodziny", że wszyscy przewijali w bagażniku 😅 -
Ja krowie mleko podaje "w czystej postaci" późno, syn miał skończone chyba 2,5 roku, córce podałam trochę szybciej, chyba koło 2 lat ale to dlatego, że starszak już takie spożywał 😉
Ja przebieram bobasa w aucie na tylnej kanapie a jak jest ciepło/w lato to w wózku (rozkładam na płasko i robię serwis 😂🤪), z bagażnika nigdy nie korzystałam ale nasz zawsze zawalony po dach więc pewnie dlatego 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 15:12
-
Kroko, u nas to samo, tyłek w górze, nogi idą, a ręce, brzuch i głowa na glebie 🤣
Leila, piona, ja też kupiłam jogurt, ten z Piątnicy i jutro podam. Dzisiaj jadła kurczaka z gerbera i bardzo smakowało.
Dziewczyny, mam takie pytanie, myślałam że to kwestia czasu no ale nic się nie zmienia. Mianowicie, Agata jak się urodziła to wiadomo, miała jasne rzęsy i brwi, po jakiś 2msc rzęsy i brwi na lewym oku zciemniały a na drugim dalej są jasne że aż przeźroczyste. I tak myślę czy to normalne? Czy może coś na zasadzie heterochromii tylko nie w oczach? Czy to brak melaniny? Każdy kto ja widzi pierwszy raz to zdziwiony. Mi to nie przeszkadza bo sama jestem daleka od typowej piękności ale wiem na swoim przykładzie jak jest traktowana czyjąś "inność" w jakiejkolwiek postaci by się objawiała.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Audrey może się jeszcze wybarwią.. 🙈 ale faktycznie, może to być jakaś heterochromia. Ja mam oczy w różnych kolorach i też mnie zawsze wkur* jak każda nowopoznana osoba się przygląda i rzuca: TY MASZ RÓŻNE OCZY! 🤣 Spoko, że to baba. Zrobi sobie hennę i będzie git 😅 jak byłam mała to denerwował mnie mój pieprzyk na nosie. Tata mnie zawsze ,pocieszał" - przecież będziesz się malować.. 🙈😅
Co do jogurtu - ja kupiłam Skyra i Fruvite pure owocową -
Chciałabym mieć tylko różne oczy - zresztą zawsze mi się to podobało 🤩
Ja z kolei w wieku 7 miesięcy się oparzylam i mam blizne na całym prawym policzku i o ile pamiętam że dzieci fajnie to odbierały, w sensie ani się nie śmiały ani nic (możliwe też że bały się że im przywale bo byłam krnąbrnym dzieckiem 🤣) to dorosła baba potrafiła na rynku powiedzieć " Dziewczyno, za co Bóg Cię tak pokarał" - miałam 12 lat 😎 także wolałabym córce tego oszczędzić chociaż nie jest to coś dużego. Ale masz rację, to baba, rzęsy przejedzie tuszem a brwi henną 👍🤣 -
Co do mleka krowiego to ja ze starszakiem mialam tak,ze tez wydawalo mi sie,ze po co mam mu dawac jak pije mm a potem przestal pic mm i nie chciak jesc nabialu i pic mleka i balam sie,ze wapnia nie dostaje dlatego z Szymonkiem musze to jakos inaczej wymyslic.
Kurde to Wasze bobasy duze postepy ruchowe robia a Szymo jak robil szeroki wysoki podpor tak robi i nic dalej sie nie dzieje.. no troszke udaje mu sie krecic w kolo jesli potrzebuje cos sobie wziac z boku. Ale coz-trzeba czekac. Ma jeszcse czas, a lekarz-rehabilitant nie mowil o jakichs wiekszych klopotach tylko kazal zachecac do siadu poprzez unoszenie go lezacego na boku zeby lapke wyciagal pod swoj bok i sie podpieral (to odruch i mamy to cwiczyc 2:1czyli na lewa strone 2razy a na prawa tylko 1raz bo prawa ma mocniejsza).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 16:09
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, Twój Szymcio tydzień starszy od Agaty, nam fizjo nic nie mówiła o zachecaniu do siadu 🤔 a z śniadaniem żadnych postępów, nawet w podporze, dalej nie idzie. Może faktycznie jest trochę stabilnie ale jak poleci do przodu w siadzie tak nie ma opcji żeby się wyprostowała spowrotem 🤷♀️
-
Chmurka,Audrey ja to rozumiem jak bym mu pokazywala siad z podporem ale jak zapytalam rehabilitantke czy on musi umiec juz to wykonywac to powiedziala,ze nie, se to takie zachecanie i mowila cos zeby kupic w sklepie rehabilitqcyjnym walek srednicy jak dlugosc kosci udowej Szyma i mu wkladac zeby do raczkowania zachecac.. i kontrola za 2miechy a ja mysle,ze to niepotrsebne bo on jeszcse nie ma takich mocnych miesni zeby dac sobie x tym rade. On teraz powinien zaczac te piwoty(czyli obroty wokol wlasnej osi-troche mu sie udaje ale bez wiekszej swiadomosci,ze moze w ten sposob siegnac i przewracanie na plecy niedlugo-i bede zadowolona).Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt