X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przekładanka się sprawdza, dostaliśmy tez raczkującego i grającego misia. Tez jest spoko. Jeszcze lubi taka piłeczkę z kolcami ktora się swieci.
    Ja chcialabym vos od zajaczka mu kupić ale jakoś na razie pomysłu nie mam a czas leci.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Julkowi ostatnio kupiłam w smyku taka mała zabawkę przekładanie w formie tak jakby piłki i fajnie się tym bawi. Teraz ma turbo mamoze... na spacer nawet mi się nie chciało z nim wychodzić, bo w wózku byłby ryk. Poza tym dziś taki piękny pierwszy dzień wiosny, ze śnieg spadł 😆 na macie tez się nie chce bawić, ale dobry patent mi sprzedała fizjo - ja siadam w siadzie płotkarskim i jego kładę klata na moim udzie, albo kładę go na brzuchu na obu moich nogach jak bardzo stęka i się jako tako bawi. Poza zabawkami uwielbia książeczki kicia kocia i książeczkę baranku (treść już znam na pamięć 😆). Śmiesznie się rzuca na te książki jak jest na brzuchu jakby chciał zjeść to co jest tam na obrazku 😂 czaje się na uciekająca ośmiorniczkę podobno jest całkiem fajna :) ale zauważyłam, ze lubi małe rzeczy które się mieszczą do raczki - bawi się smoczkami, szczoteczka a raczej jej pudełkiem, pudełkiem na smoczek, łyżeczka 🤷🏼‍♀️ Myśle ze spodobałyby mu się jakieś klocki manipulacyjne - macie coś godnego polecenia ?

A propos covida... dziadkowie w końcu wychodzą na prosta, ale po tygodniu wszyscy mieli nasilone objawy, ogromne osłabienie, ból kości, kaszel... teściowa jeszcze kaszle, ale chyba siły jej wracają, bo znów zaczyna pyskować 🤦‍♀️ Jak mi dobrze, ze jej nie widzę 😆 ale niestety słyszę 😭

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że na pewno chcę kupić klocki takie miękkie ze Smyka nie pamiętam teraz nazwy.. ale w późniejszym czasie, gdzieś za miesiąc może dwa :D

Pogoda a Wy? Jesteście zdrowi, wszystko ok? Jak ostatnio pisałam, że nie znam nikogo z koroną, to już znam. Mąż przyjaciółki ma pozytywny test - stracił węch. Ona i synek póki co spoko, ale to dopiero początek ich kwarantanny. Na szczęście jesteśmy w kontakcie telefoniczno-internetowym, a nie osobistym..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikolaj ma dużo zabawek aż się zastanawiam czy to oby nie za duzo jak na jego młody czas. Lubi się bawić z Fisher price mamy serię 4 szt leniwiec, Łoś, jeż, panda są ekstra bo ze sobą współgrają i uczą każda czegoś innego i świeca więc chętnie leży na brzuszku i słucha nauczył się nawet sam klikać. Bawi się takim autkiem co sam jeździ uwielbia na niego patrzeć i go jesc bo jak podjeżdża to go łapie a jak będzie większy to tam można wkładać przez otwory te takie klocki. I też ma kule sensoryczne do zabawy też lubi jesc wszystko by zjadał poza jedzeniem hehe :) szczególnie tym jednym zębem :) no i dużo gryzaków i książeczek też uwielbia i te takie szczeleszczace i takie co może dotknąć :) mamy też pianinko też lubi z resztą wszystko co swieci :) a hitem też jest miś co wyświetla gwiazdki na 3 kolory i jak leżymy w łóżku to mu włączam lubi sobie patrzeć :) więc chmurka może coś podpowiedziałam co do zabawek :)

Chmurka lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Qunai, ale dlaczego martwisz się tym, że Marta szybko się rozwija ruchowo? To według mnie nie jest powód do zmartwień, lecz radości.
    Bo martwię się czy jej kręgosłup już jest na tyle rozwinięty żeby wytrzymać te obciążenia które ona mu funduje. Ona potrafi złapać mnie za koszulkę i stanąć i próbuje stawać przy meblach. Tak robią dzieci 3 miesiące starsze. Poza tym jak byłam u logopedy z synem to właśnie pytałam kiedy raczkował, kiedy stawał i mówiła że to też nie dobrze jak dziecko za szybko osiąga pewne umiejętności, bo np może mieć wzmożone napięcie. Marta nie ma bo mieliśmy 2 tygodnie temu konsultację z fizjologiem, ale jednak wolałabym żeby szła bliżej średniej.

U nas hitem jest szelescik, niezmiennie alilo - Marta aż się rwie jak słyszy "cześć, jestem Alilo, czy chcesz się ze mną pobawić?". To najlepsza zabawka świata jak dla mnie. Oball, mombella (ostatnio mniej bo uwielbia potrząsać zabawkami i słuchać jak dzwonią a mombella nie dzwoni), piłki sensoryczne, pianinko miękkie Fisher Price, wszystkie zabawki grające i mrugajace, mokre chusteczki (najlepiej jakby były otwarte, żeby mogła wyciągać chusteczki z opakowania), butelki np po wodzie albo pepsi ;) i wszystko co jest w kropki. Jak widzi kropki to szaleje ;)
    Edka, dobrze, że mi przypomniałaś, aż wyciągnę naszą, ciekawe czy się Marcie spodoba. Kule Hule też muszę przywieźć, bo dziś Marta goniła brata, to może za kula hula też będzie śmigać.

Pap, ja bym ją chętnie zatrzymała w tym rozwoju. Dziś syn ja przegonił po mieszkaniu. Kładł jej taka kulkę coś mruga a ona raczkowała za nią. Jego to śmieszyło a my mieliśmy spokój. Jak doszła to przekładał jej dalej. Jak zwiedziła sama mieszkanie tak nabrała odwagi i teraz naprawdę trzeba mieć oczy wokół głowy. Łapie się sofy albo fotela i chce stawać. Oczywiście nie wychodzi jej i się przewraca i wali głowa o podłogę i ryk.

Erre, ja chyba spróbuję jak Ty bo dziś Marta dostała kaszkę to pluła dalej niż widziała

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, butelki po wodzie to u nas hit 😆 daję taką 0,5, zgniatam, żeby się nie wyślizgiwała z rączek, zostawiam łyka wody, żeby się przelewało i nie ma dziecka na pół godziny 😅

Chmurka, Ptysio, Leeila26, Ounai lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila na szczęście my się dobrze czujemy. Maz robił test i miał negatywny. Później dzwoniliśmy na teleporade zeby nam dali skierowanie na test pcr ale oczywiście nie szło się dodzwonić wiec olaliśmy temat, a objawów nie mamy. Już minęło 10 dni od kontaktu z teściowa, wiec luzik. Oczywiście maz niestety i tak musi do niech wchodzić na kilka kroków, bo musi ogarniać tam codziennie 700l akwarium, ale wchodzi w masce i od razu myje i dezynfekuje ręce.

Ounai taaaak alilo to jest hit. Poleciłam koleżance co ma córkę 3 msc starsza i nie rusza się bez niego. Myślała ze to nie jest warte tyle kasy, ale teraz jest miłość ❤️ Butelka tez była fajna, ale już mu przeszło. Któraś z Was polecala inteligentny głośniczek z fisher price. Kupiłam i jakiegoś szału nie ma. Czasem spojrzy. ZwlaszcZa jak słyszy dźwięki zwierząt

Leeila26 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co ten alilo robi? Bo jak czytam opis w necie to jakoś mnie nie przekonuje ale dużo osób mówi właśnie e to hit. Weźcie mi tu opiszcieq

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim jest idealnie do małej raczk, często robi za gryzak 😆. Są piosenki do snu którymi zabawiamy przy kąpieli, w trybie grzechotki przeróżne dźwięki świata, są tez piosenki do zabawy które nam towarzysza przy zabawach w ciągu dnia. Dźwięk jest znośnej jakości i możesz dowolnie regulować głośność. W trybie grzechotki jak położyć krolika na czymś np białym to Ci powie „ white sheep - biały owca bee” 😂 są do tego specjalne karty, ale bez tego tez odgaduje kolory :) jak Julian dostał ta zabawkę to sobie pomyślałam co to za shit 🥴 a jak obczailam to jestem w szoku ze w tak małej zabawce jest tyle opcji. I jest dobrej jakości. Dzieci uznały to za fenomen :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Pogoda. To brzmi fajnie. Z opisu z netu wywnioskowałam że to po prostu ma piosenki do snu i piosenki do zabawy i tyle. I pomyślałam że bez sensu- odtwarzacz muzyki za tyle hajsu;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Hmm. Pogoda. To brzmi fajnie. Z opisu z netu wywnioskowałam że to po prostu ma piosenki do snu i piosenki do zabawy i tyle. I pomyślałam że bez sensu- odtwarzacz muzyki za tyle hajsu;P

Za ta cenę kupisz niezły głośnik Bluetooth 😆 ale to na szczęście nie jest zwykły odtwarzacz :) rozbroiła mnie „przecena” w smyku na alilo z 199,99 na 199,00 😂😂😂

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no przecena super:) a jak myślisz, na długo ten alilo starczy? Myślisz że roczne dziecko tez bedzie zainteresowane?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Hahah no przecena super:) a jak myślisz, na długo ten alilo starczy? Myślisz że roczne dziecko tez bedzie zainteresowane?

Sądzę, ze tak. Nawet starsze. Koleżanki bratanek ma 2 latka i jak zobaczył u kuzynki alilo, to płakał jak zabrali króliczka ze sobą

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Wpisuje na listę.
    Leeila czy ten telefonik wydaje jakieś dźwięki czy to tylko lusterko z gryzakiem? Bo generalnie Aniela bardzo się i teresuje telefonem moim i męża więc coś takiego by się przydało;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smartfona Fisher price. Starszak dostal dawno temu i do dzisiaj się nim bawi. Najpierw jako grajava zabawka a teraz udaje ze do kogoś dzwoni i coś zalatwia

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam jakiegoś drobiazgu dla malucha od zajączka bo starszak to juz sam mowi co by chciał. No ale jak przeglądam internety to albo juz mamy dana zabawkę albo mamy coś podobnego... nie wiem... może nowa zawieszka do smoczka zamówię..

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma tradycji zajączka, ale zawsze można wprowadzić :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda woow 700l to jest coś 😍 my mamy póki co tylko skromne 180, ale marzę o takim wielkim 😅

Chmurka ten telefon nie ma żadnej melodyjki, jest tylko lusterko i kuleczki w środku, czyli grzechocze 😅 z tylu ma pokrętło, jak się nim pokręci to wydaje taki specyficzny dźwięk.. no jak pokrętło 😂 i dookoła ma taką gumę - super się gryzie, chyba dlatego jest taka miłość 😆 Ja ogólnie unikałam do teraz zabawek grających, bo stwierdziłam, że jak wejdziemy w etap interaktywnych to zglupieje i ogłuchne jednocześnie 🙈 ale będę chciała też o czymś pomyśleć, co będzie praktyczne i posłuży dłużej.

A co robi raczkujący miś? Spodobał mi się, a któraś pisała, że ma. 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila to spadek po teściu - miał pasje akwarystyka morska i teraz mój maz się tym zajmuje :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rządzi wszystko, co można jeść i gryźć 😁
    Ale Mala bardzo chętna jest do zabawek brata. Na przykład uwielbia odkrywczy domek Dumel.
    https://www.51015kids.eu/zabawka-dumel-odkrywczy-domek-5y35bl?cid=km0001&gclid=CjwKCAjwgOGCBhAlEiwA7FUXkq5LtWPXvEWKzxKZnvGCeVZmCZChgWuZsSZonocyZ4HNwlKDNnrxQxoCHlAQAvD_BwE
    Syn go dostał jak miał jakieś 14 miesięcy. Jest to zabawka dla starszych, ale ona uwielbia, bo kolorowy, są dzwieki, melodyjki i światełka. Super sprawa, bo Syn ma 4 lata a nadal chętnie się nim bawić, więc polecam. Na przykład jako prezent na roczek.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ