!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila locoid jest z hydrokortyzonem właśnie. To działa tylko chwile.
Kroko może Maks ma jakaś alergie? -
Leeila26 wrote:Dziewczyny a hydrokortyzon? Nie wiem czy u takich maluchów można.. ale tak mi przyszło do głowy. Na pewno niweluje trochę świąd.
-
Ale tu cisza.. 🙈
Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych problemów skórnych i Tobie Kroko też.. ciągłych akcji z katarami, biegunkami.. i teraz jeszcze to
Gerber wypuścił chyba jakieś nowe kaszki.. nie widziałam ich wcześniej. Widziałyście?
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/gerber-kaszka-wielozb-banan-12470536,60793.html?https://www.ceneo.pl/99012984 -
edka85 wrote:Qunai, a Twój syn "wyrósł" z tego? Przeszło mu?
edka85 lubi tę wiadomość
-
Leila, tą samą serię ma (miało) Nestle.
Moja mała nie ma świądu, te zmiany jej nie swędzą. Oczywiście, jak było zaostrzenie, to potrafiła się trochę drapać, ale teraz w ogóle. Dlatego to tym bardziej wskazuje na łzs (a nie azs).
A w ogóle najlepiej wczoraj pediatra stwierdziła...Jej zdaniem to nie jest łzs, bo łzs - w jej opinii - "występuje tylko u dzieci do 3mż"...Kazała natłuszczać...Brak mi słów. Dobrze, że byłam wcześniej u dermatologa, bo dopiero bym krzywdę dziecku zrobiła słuchając pediatry.
Kroko, jak tam wizyta u neuro? -
Nibg starszak wrocil do przedszkola to jest trochę łatwiej ale za to maly jak nie spi to rozrabia. Normalnie pelza po całej chacie, ziemię z kwiatów wyciaga, liście obrywa. Ma ogromna radochę a ja musze wiecznie go przenosić.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
erre wrote:Ounai, a jak jest pogorszenie, to lecicie na sterydach? I w jakim emoliencie kąpiesz? I możesz polecić coś niesterydowego na świąd? Czytałam właśnie o Bepanthen Sensiderm, ale czy to serio działa...
https://m.ceneo.pl/38490540
Dla córki mam Hagi baby. Synowi pojawiają się pojedyncze plamy suchej skóry, mam na to triderm, od razu smaruję i szybko schodzi. Jak był mniejszy to mieliśmy maść z kwasem borowym czy borowinowym i bardzo fajnie pomagała (robiona od dermatologa). Nie musiałam sterydu używać. Dla siebie mam steryd i protopic. Po ciąży miałam tak ogromne zmiany skórne na dłoniach że nie byłam w stanie dzieci wykapac bo taki ból był. Nie spalam też z bólu więc musiałam dostać steryd. Podstawą jest natłuszczanie. Syna kapalismy co 2-3 dni jak był mały i zawsze smarowałam mu emolientami calutkie ciało. Do tej pory kąpiemy go co 2 dzień (no chyba że wygląda tak, że już się nie da czekać). Skóra z azs nie lubi wody, woda ja wysusza. Do mycia buzi używałam ręczników tami namoczonych w wodzie, bo tam straszne plamy mu wychodziły, a na wyjścia zamawiałam na Ali magiczne ręczniki, te co wyglądają jak tabletka. Na lato używamy wody termalnej, chroni od działania potu (pot to wróg azs). Nie przegrzewam ich, bo wtedy też są zaostrzenia. Póki co obydwoje mają ładna skórę
Generalnie na świąd to chyba najlepsze są preparaty na ospę no i trzeba próbować bo przy azs jest tak, że to co jednemu pomaga drugiemu szkodzi. Pamiętam jak kupiłam synowi krem z filtrem 50ml za 70zl. Poszedł do kosza bo go tak wysypało że nie wiedziałam jak z tym walczyć. W tym roku kupiłam im momme parasol od słońca. Zobaczymy jak zadziała
Kotka, ja 5-ciolatkoei robiłam o 15 i zamawiałam catering żeby każdy coś zjadł.
erre lubi tę wiadomość
-
erre wrote:Ounai, dzięki za cenne uwagi 💚
-
Właśnie! Ja też miałam o to pytać..
My dziś pierwsza próba spaceru po obróceniu siedziska - g. to pomogło. Jak było darcie po 10 minutach, tak jest dalej 🤷
U nas ogólnie dziś smutno, bo nie mamy już naszych kózek Kozia mama dostała zapalenia wymion i dziś rano odeszła do lepszego świata była pod opieką weterynarza, dostawała zastrzyki ale nie udało się jej uratować. Od 6 rano robiłam akcje poszukiwania nowego domu dla 3 tygodniowych bliźniaków, które osierociła. Finał histori szczęśliwy, bo mają już nową mamusie, która je zaadoptowała i karmi swoim mleczkiemPtysio, joana lubią tę wiadomość
-
Co więcej u nas... Stas zaczął dziś przymierzać się do siadania. Już mu niedużo brakuje 😊 a poza tym jest bardziej marudny. Może to zeby, bo cos w końcu ruszyło, szykują nam się obie dolne jedynki.
Ostatnio ulubione zabawki to balon z urodzin siostry i listwa przypodłogowa w kuchni 🙈 Raz mu się udało rozmontować i sobie skubany zapamiętał i co chwile się próbuje dobrać. 😜 Nie przeszkadza nawet jak czymś zastawie żeby miał utrudniony dostęp 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 23:37
Ounai, ancys85, Chmurka, Ptysio, Krokodylica, erre, edka85, joana lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Mialam problem z logowaniem ostatnio. Czy Wasze bąbelki tez tak fatalne spia ostatnio? Jezu, u nas juz było w moarek ok, noce sie nawet dobre zdarzały, a teraz to nocki roznie, ale w ciagu dnia masakra!!! Dwa dni pod rzad po dwie półgodzinne drzemki z zegarkiem w reku! No nie marudzi, na drzemki jiz na sile go biorę, no ale na litość ttlko pol godziny!!!! Moj brat ma synka niecaly miesiąc mlodszego od Mikolaja i bratowa mi pisze ze on spi 5-6 godzin w ciagu dbia! Akurat wczoraj z nia pisałam jak Miki wstal po pol godziny spania, a Milosz pobil wczoraj drzemkowy rekord 3,5h na jednej drzemce!!! Kurczaki!!!