X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, a jak siedzi mala w wozku? Moj Mikolaj nie toleruje spacerowki z wozka 3 w 1. Tam jedt tak zorbione siedzisko ze on w pozycji półleżącej sie zsuwa w dol bo zapiecie tzn klamra jest nizej. Juz kocyk podkladalam ale na nic sie to zdalo. Juz w weekend ze wlzami w oczach chodzilam po dworze bo jeden placze w ozki, drugi dwa rszy so przebrania bo wjezdza rowerem bez blotnikow w kaluze blota i kreci jak szalony pedalami :D przesadzilam go w druga spacerowke ktora mialam w domu (jest super tylko ma kola piankowe j to jest slabe na moje drogi) i tam siedzi super stabilnie i nie ma problemu. Jestem zadowolona ze juz sie uspokoil bo teraz starazaka prowadzamy rano do przedszkola i pozniwj odbieramy wiec sporo jest tego chodzenia.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Staś z tymi włoskami wygląda jak roczne i dziecko😱 w życiu bym nie powiedziała że na tym zdjęciu jest taki bobas jeszcze!

Katwie, u nas akurat lepsze noce teraz, nie wiem czemu ale cieszę się chwilą ;)

Asia000 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Leila, a jak siedzi mala w wozku? Moj Mikolaj nie toleruje spacerowki z wozka 3 w 1. Tam jedt tak zorbione siedzisko ze on w pozycji półleżącej sie zsuwa w dol bo zapiecie tzn klamra jest nizej. Juz kocyk podkladalam ale na nic sie to zdalo. Juz w weekend ze wlzami w oczach chodzilam po dworze bo jeden placze w ozki, drugi dwa rszy so przebrania bo wjezdza rowerem bez blotnikow w kaluze blota i kreci jak szalony pedalami :D przesadzilam go w druga spacerowke ktora mialam w domu (jest super tylko ma kola piankowe j to jest slabe na moje drogi) i tam siedzi super stabilnie i nie ma problemu. Jestem zadowolona ze juz sie uspokoil bo teraz starazaka prowadzamy rano do przedszkola i pozniwj odbieramy wiec sporo jest tego chodzenia.
    To samo pomyślałam. U nas był ten sam problem z synem. Darł się strasznie bo się zsuwal. Kupiliśmy nowa spacerówkę i można było godzinami chodzić :)

age.png

age.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no właśnie u nas przed tymi turbo drzemkami były ladne nocne z jedna pobudka, dnie calkiwm dobre jak na niego bo drzemki 1,5h i druga ok 40min. A teraz to ja nie wiem co sie dzieje.

Kasia

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem zawsze była masakra, ale teraz jest tragedia. Wcześniej dałam cyc u śpimy dalej a teraz ryki, płacze i stękanie. Skisne... ale za to byliśmy w końcu po 2 tygodniach na spacerze i obeszło się bez afery. Usnął w wózku ❤️ Także Leeila jest nadzieja 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka dziękuję że pytasz. W sumie to nic się nie dowiedziałam na temat tych bóli głowy. Jedynie że to co tam znaleźli w rezonansie to nic groźnego.
    Wczoraj byłam u okulisty, bo może głowa mnie boli od oczu, mam faktycznie mocniejsze szkła. Zabrałam ze sobą starszą córkę i też będzie miała okularki.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila polubilam za wstep. Szkoda kozki. Ja się strasznie do zwierząt przywiązuje zawsze.

Kroko moze przyczyny nie znasz ale informacja dobra.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się i my 🙂.
    Pomyślałam to samo co Ounai, że Staś wygląda na dużo starszego, z taką czuprynka 😁. Moje dzieci to w wieku niemowlęcym osiem włosów na krzyż 😅. Tak jak Igorowi w sumie rosną i coś tam mu się pokazuje, tak Amela bardzo długo była łysa 🙈. Tak naprawdę dopiero koło 2 urodzin mogłam zrobić ładne kiteczki czy jakieś mini warkoczyki. A że nie tolerowała żadnych opasek, spineczek (zresztą i tak nie było do czego przypiąć 😅) to sporo osób zawsze myślało, że to chłopak 🙈. Nieważne, że cała na różowo 🤣.
    Igi raczkuje już po całym domu. Jeszcze niedawno nie wyłaniał nosa z ich sypialni, gdzie mają zabawki, ale ostatnio zaczął zapuszczac się do salonu, kuchni i korytarza. Podnosi się przy wszystkim, co tylko się da. A ja nawet na sekundę nie mogę go spuścić z oczu, bo chce się puszczać i leci jak kłoda do przodu 😅.
    U nas spacery w wózku to tak średnio. Odkąd odwróciłam tyłem do mnie to jest ciut lepiej i myślałam, że będzie spoko no ale chyba zależy od dnia. Na rękach też niekoniecznie. Najlepiej go puścić na trawę, która namiętnie wyrywa i chce wkładać od razu do buzi 🙈. Coś czuję, że wakacje będą wesołe jak on stwierdził, że wszystko nadaje się do jedzenia 🙈. W sierpniu morze sobie wymyśliłam (Świnoujście, polecam z całym sercem jak ktoś nie był, cudowna szeroka plaża i nie ma "dupa przy dupie" i chodzenia z parawanem o 6 rano, żeby znaleźć miejsce przy morzu 😅) więc pewnie piasek będzie jego 🙈. Może mu nie będzie smakować albo już będzie trochę większy i zahamuje trochę z tym pakowaniem do buzi.
    W czerwcu, jak pootwieraja wszystko, jedziemy na tydzień w góry. Już się nie mogę doczekać, bo na ferie nie pojechaliśmy, a od ośmiu lat jeździmy co roku albo dwa razy do roku w to samo miejsce i ja już się śmieje, że jedziemy do rodziny 🙂. Mamy taki fajny kontakt z tymi właścicielami, że dzwonimy do siebie na święta, urodziny i zwyczajnie się za nimi stęskniłam. Poza tym kocham góry. No i w związku z wyjazdem muszę poszukać jakiegoś nosidła dla Igora, chyba będę stawiać na Tule bo z Ami miałam i fajnie się sprawdzała. Mamy co prawda chustę ale ze Igor już jest siedzący to nosidło będzie szybsze zdecydowanie niż motanie 🙂.
    Nocki u nas różne. Raz lepsze, raz gorsze. Je raz ale czasami kilka razy się budzi , przebudza, trzeba lulac albo wstać i dać smoczek. W dzień też różnie. Ma dni że śpi trzy razy po ponad godzinę, a czasami trzy razy po 30 min albo mniej 🙈.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było :) Czytam Was na bieżąco, ale ostatnio duzo sie u nas dzieje. Jasiek mial przed świętami ostre zapalenie ucha, dostal antybiotyk, tydzien temu na kontroli okazalo się, że nie przeszlo, badanie słuchu wyszlo mu w tym ucha fatalne :( I dostal drugi antybiotyk, mocniejszy. Pedoatra marudzi, że to za duzo, a laryngolog wcale tak lekką ręką go nie przepisała, ale powikłania po niedoleczonym zapaleniu mogą być jeszcze gorsze.
    Takze moje dziecko jeszcze nie poszło do przedszkola i mamy dom wariatów 😂 Tosia uwielbia brata, a on szaleje jak nigdy. Ktoś pytal o starszaków, u nas jest Ma-SA-KRA 😂

Tosia w poniedziałek skończyła 7 mcy, zębów brak, pelza po całym domu i lize krzesła 🤭 Uwielbia zabawki brata, czyli auta i dinozaury.
    Jutro mamy szczepienie.
    Katwie Ty pisałaś, że masz spacerowkę Joie Litetrax, tak? Mikolaj jezdzi w niej juz przodem do kierunku jazdy, tylem do Ciebie? Nasza spacerowka od 3w1 jest beznadziejna, mamy Joie, ale tak mam ją juz wozić przodem do świata? ;) ona się nie obraca wlasnie.

Aaa i ktos pytal o ten Bepanthen Sensiderm, ja przetestowałam na suchych plamkach u Antosi i pomoglo! Teraz jak tylko czasem coś jej sie pojawi to smaruję i na drugi dzień znika. A testował wszystkie kremy Janka, czyli Mediderm, Avene Xeracalm (to u Jasia na AZS najbardziej pomagalo), Dexeryl (tez ok!). Kąpiemy w Medidermie.
    U Janka AZS przedzlo, zostalo mu przymieszkoqe zapalenie, ale to juz na stale.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Edka dziękuję że pytasz. W sumie to nic się nie dowiedziałam na temat tych bóli głowy. Jedynie że to co tam znaleźli w rezonansie to nic groźnego.
    Wczoraj byłam u okulisty, bo może głowa mnie boli od oczu, mam faktycznie mocniejsze szkła. Zabrałam ze sobą starszą córkę i też będzie miała okularki.
    Kroko, moze to takoe bole związane z hormonani? Ja po urodzeniu starszego syna miałam tak potowrne bole głowy, ktore nasilaly sie zwlaszcza podczas skrecania glowy. Bol byl nie do wytrzymwnia. Poszlam wtedy do rodzinnego i dostalam skierowanie na tomografie głowy, ale tez wlasnie nci nie wykazala i przeszlo po jakims czasie...

Kasia

• erre Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, czuprynka super! Mój starszak też miał takie włoski i w wieku 10 miesięcy zaliczyliśmy pierwszą wizytę u fryzjera. A teraz mały taki łysolek jest...

W ogóle a propos włosów, mi od 2 tygodni już nie wypadają tak masowo i do tego jest mnóstwo tych okropnych baby hair :D

Dziewczyny, skoro już wszyscy są na RD, to polećcie coś do prania na te plamy...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja póki co sobie radzę odplamiaczem loveli i szarym mydłem :)

erre lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ale szkoda kózki 😟 tymbardziej że przejawiała się na naszym forum.

Moje dzieci ewidentnie z tych mniej włochatych 🙈
    Pawełek tak cuduje ostatnio że szok 🙉 wszędzie włazi, nie ma siły żeby go zatrzymać na macie 😂🤪

Moja córcia wczoraj skończyła 4 lata 😃Pamiętam jak byłoby to wczoraj...jak ją kangurowałam po porodzie, była taką malutką czarnulką, przezwałam ją wówczas małpką bo była mega owłosiona a teraz taka pannica 🙆‍♀️ niech ktoś zatrzyma ten czas albo przynajmniej trochę zwolni jego bieg 🙆‍♀️
    W sobotę mamy imprezkę, znalazłam kilka fajnych przepisów, jak wyjdą i będą godne polecenia to dam znać.
    Leeila poproszę przepis na sałatkę w arbuzie, starszak lipcowy więc może się przydać.

Dziewczyny w Tesco są promocje na pampersy premium care 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:05

Krokodylica, Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuprynka Stasia fajna, ale ma jedna poważna wadę... córa bardzo lubi go targać za włosy 🙈 nie zawsze zdąży się zareagować

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 8 miechów i bardzo nas to raduje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 17:52

Chmurka, ancys85, Krokodylica, Asia000, Pogoda, Ptysio, erre, joana, DarlAa lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia włoski mega! A mojej się tak wytarły:(
    Edka gratulacje! Super! Ale ten czas leci!
    Kroko, mam nadzieję że to nic poważnego z tymi Twoimi bólami a jak Maks? Wymiotuje jeszcze? Może spisuj co zjada.. może się uda wyłapać czy to od diety czy nie...
    Leeila szkoda kózek:(
    Ancys sto lat dla córci!;)

U nas mąż chorował w tamtym tygodniu więc izolowalam się od niego i od moich rodziców. ( Nie korona bo robil testy ale i tak nie chcieliśmy się zarazić). Dopiero teraz poczułam ile pomagał mi przy Małej on i rodzice.
    A poza tym ok. Aniela robi wysoki podpór i piwotuje. Zeby męczą. Moi rodzice zaszczepieni pierwsza dawką. Mamy termin na chrzciny (8.05). Bierzemy catering. Będzie 17 osób.

Pogoda, Ptysio, ancys85, Leeila26 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f35264f2b1c1.jpg

Już wiem jak to się robi! 💪🤣 Sorry za brudne body - dopiero jadłam 🙈

erre, Pogoda, ancys85, Chmurka, Krokodylica, edka85, Asia000, Ptysio, joana, Natalii, DarlAa lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Amelka! Mina najlepsza „ i co to niby takie trudne było? 🤷🏼‍♀️

Leeila26, joana lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Już wiem jak to się robi! 💪🤣 Sorry za brudne body - dopiero jadłam 🙈

Ciocia winszuje i ściska Amelcie 🤗

A u nas dziś wieczór gier planszowych, pingwiny skaczą jak szalone 😂🤪😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 16:49

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego naszego wózka ogólnie nie lubię. I kupię nowy - typową spacerówkę, pisałam już 🙈 ale póki co nosidło i będziemy się nosić 🤷🙈

Asia, Staś przesłodki. Już kiedyś miałam pisać, że idealnie pasuje do niego to imię 😅 bardzo je zresztą lubię ☺️

Ancys pochwal sie później co tam stworzyłaś 😉 arbuzową sałatkę podlinkuje wieczorem, bo mam w zakładkach na laptopie - to taki mój przepiśnik 😉🤭 no i wszystkiego najlepszego dla córeczki ❣️

Teście też już po pierwszym strzale 😉

A jeśli chodzi o plamy, to ja udaje, że nie widzę 😉 ma sliniak (No dobra, nie zawsze. Dziś nie miała 🤣🤣) a i tak się ubrudzi 🤷 czasami właśnie nie zakładam, bo i tak jest brudna. 😉 Ma body po domu, w których je i takie na dwór i do ludzi. W tych drugich nie je 🙈

Kroko dobrze, że wizyta Cię uspokoiła i jest wszystko ok ❣️ jak Maksiu?

ancys85, Asia000 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ