!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leila, a jak siedzi mala w wozku? Moj Mikolaj nie toleruje spacerowki z wozka 3 w 1. Tam jedt tak zorbione siedzisko ze on w pozycji półleżącej sie zsuwa w dol bo zapiecie tzn klamra jest nizej. Juz kocyk podkladalam ale na nic sie to zdalo. Juz w weekend ze wlzami w oczach chodzilam po dworze bo jeden placze w ozki, drugi dwa rszy so przebrania bo wjezdza rowerem bez blotnikow w kaluze blota i kreci jak szalony pedalami przesadzilam go w druga spacerowke ktora mialam w domu (jest super tylko ma kola piankowe j to jest slabe na moje drogi) i tam siedzi super stabilnie i nie ma problemu. Jestem zadowolona ze juz sie uspokoil bo teraz starazaka prowadzamy rano do przedszkola i pozniwj odbieramy wiec sporo jest tego chodzenia.
-
katwie27 wrote:Leila, a jak siedzi mala w wozku? Moj Mikolaj nie toleruje spacerowki z wozka 3 w 1. Tam jedt tak zorbione siedzisko ze on w pozycji półleżącej sie zsuwa w dol bo zapiecie tzn klamra jest nizej. Juz kocyk podkladalam ale na nic sie to zdalo. Juz w weekend ze wlzami w oczach chodzilam po dworze bo jeden placze w ozki, drugi dwa rszy so przebrania bo wjezdza rowerem bez blotnikow w kaluze blota i kreci jak szalony pedalami przesadzilam go w druga spacerowke ktora mialam w domu (jest super tylko ma kola piankowe j to jest slabe na moje drogi) i tam siedzi super stabilnie i nie ma problemu. Jestem zadowolona ze juz sie uspokoil bo teraz starazaka prowadzamy rano do przedszkola i pozniwj odbieramy wiec sporo jest tego chodzenia.
-
Ounai no właśnie u nas przed tymi turbo drzemkami były ladne nocne z jedna pobudka, dnie calkiwm dobre jak na niego bo drzemki 1,5h i druga ok 40min. A teraz to ja nie wiem co sie dzieje.
-
U nas ze spaniem zawsze była masakra, ale teraz jest tragedia. Wcześniej dałam cyc u śpimy dalej a teraz ryki, płacze i stękanie. Skisne... ale za to byliśmy w końcu po 2 tygodniach na spacerze i obeszło się bez afery. Usnął w wózku ❤️ Także Leeila jest nadzieja 😁
-
Edka dziękuję że pytasz. W sumie to nic się nie dowiedziałam na temat tych bóli głowy. Jedynie że to co tam znaleźli w rezonansie to nic groźnego.
Wczoraj byłam u okulisty, bo może głowa mnie boli od oczu, mam faktycznie mocniejsze szkła. Zabrałam ze sobą starszą córkę i też będzie miała okularki. -
Meldujemy się i my 🙂.
Pomyślałam to samo co Ounai, że Staś wygląda na dużo starszego, z taką czuprynka 😁. Moje dzieci to w wieku niemowlęcym osiem włosów na krzyż 😅. Tak jak Igorowi w sumie rosną i coś tam mu się pokazuje, tak Amela bardzo długo była łysa 🙈. Tak naprawdę dopiero koło 2 urodzin mogłam zrobić ładne kiteczki czy jakieś mini warkoczyki. A że nie tolerowała żadnych opasek, spineczek (zresztą i tak nie było do czego przypiąć 😅) to sporo osób zawsze myślało, że to chłopak 🙈. Nieważne, że cała na różowo 🤣.
Igi raczkuje już po całym domu. Jeszcze niedawno nie wyłaniał nosa z ich sypialni, gdzie mają zabawki, ale ostatnio zaczął zapuszczac się do salonu, kuchni i korytarza. Podnosi się przy wszystkim, co tylko się da. A ja nawet na sekundę nie mogę go spuścić z oczu, bo chce się puszczać i leci jak kłoda do przodu 😅.
U nas spacery w wózku to tak średnio. Odkąd odwróciłam tyłem do mnie to jest ciut lepiej i myślałam, że będzie spoko no ale chyba zależy od dnia. Na rękach też niekoniecznie. Najlepiej go puścić na trawę, która namiętnie wyrywa i chce wkładać od razu do buzi 🙈. Coś czuję, że wakacje będą wesołe jak on stwierdził, że wszystko nadaje się do jedzenia 🙈. W sierpniu morze sobie wymyśliłam (Świnoujście, polecam z całym sercem jak ktoś nie był, cudowna szeroka plaża i nie ma "dupa przy dupie" i chodzenia z parawanem o 6 rano, żeby znaleźć miejsce przy morzu 😅) więc pewnie piasek będzie jego 🙈. Może mu nie będzie smakować albo już będzie trochę większy i zahamuje trochę z tym pakowaniem do buzi.
W czerwcu, jak pootwieraja wszystko, jedziemy na tydzień w góry. Już się nie mogę doczekać, bo na ferie nie pojechaliśmy, a od ośmiu lat jeździmy co roku albo dwa razy do roku w to samo miejsce i ja już się śmieje, że jedziemy do rodziny 🙂. Mamy taki fajny kontakt z tymi właścicielami, że dzwonimy do siebie na święta, urodziny i zwyczajnie się za nimi stęskniłam. Poza tym kocham góry. No i w związku z wyjazdem muszę poszukać jakiegoś nosidła dla Igora, chyba będę stawiać na Tule bo z Ami miałam i fajnie się sprawdzała. Mamy co prawda chustę ale ze Igor już jest siedzący to nosidło będzie szybsze zdecydowanie niż motanie 🙂.
Nocki u nas różne. Raz lepsze, raz gorsze. Je raz ale czasami kilka razy się budzi , przebudza, trzeba lulac albo wstać i dać smoczek. W dzień też różnie. Ma dni że śpi trzy razy po ponad godzinę, a czasami trzy razy po 30 min albo mniej 🙈.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, dawno mnie nie było Czytam Was na bieżąco, ale ostatnio duzo sie u nas dzieje. Jasiek mial przed świętami ostre zapalenie ucha, dostal antybiotyk, tydzien temu na kontroli okazalo się, że nie przeszlo, badanie słuchu wyszlo mu w tym ucha fatalne I dostal drugi antybiotyk, mocniejszy. Pedoatra marudzi, że to za duzo, a laryngolog wcale tak lekką ręką go nie przepisała, ale powikłania po niedoleczonym zapaleniu mogą być jeszcze gorsze.
Takze moje dziecko jeszcze nie poszło do przedszkola i mamy dom wariatów 😂 Tosia uwielbia brata, a on szaleje jak nigdy. Ktoś pytal o starszaków, u nas jest Ma-SA-KRA 😂
Tosia w poniedziałek skończyła 7 mcy, zębów brak, pelza po całym domu i lize krzesła 🤭 Uwielbia zabawki brata, czyli auta i dinozaury.
Jutro mamy szczepienie.
Katwie Ty pisałaś, że masz spacerowkę Joie Litetrax, tak? Mikolaj jezdzi w niej juz przodem do kierunku jazdy, tylem do Ciebie? Nasza spacerowka od 3w1 jest beznadziejna, mamy Joie, ale tak mam ją juz wozić przodem do świata? ona się nie obraca wlasnie.
Aaa i ktos pytal o ten Bepanthen Sensiderm, ja przetestowałam na suchych plamkach u Antosi i pomoglo! Teraz jak tylko czasem coś jej sie pojawi to smaruję i na drugi dzień znika. A testował wszystkie kremy Janka, czyli Mediderm, Avene Xeracalm (to u Jasia na AZS najbardziej pomagalo), Dexeryl (tez ok!). Kąpiemy w Medidermie.
U Janka AZS przedzlo, zostalo mu przymieszkoqe zapalenie, ale to juz na stale. -
Krokodylica wrote:Edka dziękuję że pytasz. W sumie to nic się nie dowiedziałam na temat tych bóli głowy. Jedynie że to co tam znaleźli w rezonansie to nic groźnego.
Wczoraj byłam u okulisty, bo może głowa mnie boli od oczu, mam faktycznie mocniejsze szkła. Zabrałam ze sobą starszą córkę i też będzie miała okularki. -
Asia, czuprynka super! Mój starszak też miał takie włoski i w wieku 10 miesięcy zaliczyliśmy pierwszą wizytę u fryzjera. A teraz mały taki łysolek jest...
W ogóle a propos włosów, mi od 2 tygodni już nie wypadają tak masowo i do tego jest mnóstwo tych okropnych baby hair
Dziewczyny, skoro już wszyscy są na RD, to polećcie coś do prania na te plamy...
-
Erre ja póki co sobie radzę odplamiaczem loveli i szarym mydłem
erre lubi tę wiadomość
-
Leeila ale szkoda kózki 😟 tymbardziej że przejawiała się na naszym forum.
Moje dzieci ewidentnie z tych mniej włochatych 🙈
Pawełek tak cuduje ostatnio że szok 🙉 wszędzie włazi, nie ma siły żeby go zatrzymać na macie 😂🤪
Moja córcia wczoraj skończyła 4 lata 😃Pamiętam jak byłoby to wczoraj...jak ją kangurowałam po porodzie, była taką malutką czarnulką, przezwałam ją wówczas małpką bo była mega owłosiona a teraz taka pannica 🙆♀️ niech ktoś zatrzyma ten czas albo przynajmniej trochę zwolni jego bieg 🙆♀️
W sobotę mamy imprezkę, znalazłam kilka fajnych przepisów, jak wyjdą i będą godne polecenia to dam znać.
Leeila poproszę przepis na sałatkę w arbuzie, starszak lipcowy więc może się przydać.
Dziewczyny w Tesco są promocje na pampersy premium care 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:05
Krokodylica, Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Mamy 8 miechów i bardzo nas to raduje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 17:52
Chmurka, ancys85, Krokodylica, Asia000, Pogoda, Ptysio, erre, joana, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Asia włoski mega! A mojej się tak wytarły:(
Edka gratulacje! Super! Ale ten czas leci!
Kroko, mam nadzieję że to nic poważnego z tymi Twoimi bólami a jak Maks? Wymiotuje jeszcze? Może spisuj co zjada.. może się uda wyłapać czy to od diety czy nie...
Leeila szkoda kózek:(
Ancys sto lat dla córci!
U nas mąż chorował w tamtym tygodniu więc izolowalam się od niego i od moich rodziców. ( Nie korona bo robil testy ale i tak nie chcieliśmy się zarazić). Dopiero teraz poczułam ile pomagał mi przy Małej on i rodzice.
A poza tym ok. Aniela robi wysoki podpór i piwotuje. Zeby męczą. Moi rodzice zaszczepieni pierwsza dawką. Mamy termin na chrzciny (8.05). Bierzemy catering. Będzie 17 osób.
Pogoda, Ptysio, ancys85, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
erre, Pogoda, ancys85, Chmurka, Krokodylica, edka85, Asia000, Ptysio, joana, Natalii, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Brawo Amelka! Mina najlepsza „ i co to niby takie trudne było? 🤷🏼♀️
Leeila26, joana lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:
Już wiem jak to się robi! 💪🤣 Sorry za brudne body - dopiero jadłam 🙈
Ciocia winszuje i ściska Amelcie 🤗
A u nas dziś wieczór gier planszowych, pingwiny skaczą jak szalone 😂🤪😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 16:49
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja tego naszego wózka ogólnie nie lubię. I kupię nowy - typową spacerówkę, pisałam już 🙈 ale póki co nosidło i będziemy się nosić 🤷🙈
Asia, Staś przesłodki. Już kiedyś miałam pisać, że idealnie pasuje do niego to imię 😅 bardzo je zresztą lubię ☺️
Ancys pochwal sie później co tam stworzyłaś 😉 arbuzową sałatkę podlinkuje wieczorem, bo mam w zakładkach na laptopie - to taki mój przepiśnik 😉🤭 no i wszystkiego najlepszego dla córeczki ❣️
Teście też już po pierwszym strzale 😉
A jeśli chodzi o plamy, to ja udaje, że nie widzę 😉 ma sliniak (No dobra, nie zawsze. Dziś nie miała 🤣🤣) a i tak się ubrudzi 🤷 czasami właśnie nie zakładam, bo i tak jest brudna. 😉 Ma body po domu, w których je i takie na dwór i do ludzi. W tych drugich nie je 🙈
Kroko dobrze, że wizyta Cię uspokoiła i jest wszystko ok ❣️ jak Maksiu?ancys85, Asia000 lubią tę wiadomość