!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Maks ok, on wieczorem wtedy tylko wymiotował, w nocy go naciągało, a na następny dzień było dobrze. Nie mam pojęcia od czego to. On ma refluks od urodzenia. I takie delikatne cofki przy beknięciu to u niego normalka. Ale wtedy wymiotował bardzo i 2,5 tygodnia wcześniej jeszcze bardziej.
Amelka brawo!
Maks ruszył z raczkowaniem w końcu. Próbuje też siadać od wczoraj, ale że jeszcze nie trzyma pionu to leci na głowę.
Maruda do sześcianu. Wszystko źleeeee.
Ja mam dzisiaj z mężem rocznicę ślubu. Nie świętujemy jakoś specjalnie.Leeila26, ancys85, Beddina lubią tę wiadomość
-
Kroko gratki za raczkowanie i z okazji rocznicy
Julson się ciagle buja na kolanach w pozycji czworaczej, ale ni hu hu nie idzie do przodu... do tylu na pełnej 😆Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kilka dni mnie nie bylo, ale czytalam..tylko nie bylo kiedy odp.
Leila przykro mi z powodu kozki i gratki dla Amelki 🥰 ale zdolna 🥰
Kroko gratki rocznicy slubu 😘
Asia Stas jest przeslodki 🤩
U nas noce okropne .. myslalam, ze juz byly a okazuje sie, ze moga byc jeszcze gorsze. Poza tym jak Adas byl leniuchem, tak nadal jest 🙈 ale zarty zartami ale coraz czesciej mydle o fizjo.. niby wszystko robi na swoj wiek. I ruchowo moze srednio, ale widze jak na zdolnosci do innych rzeczy.
Do plam uzywam odplamiacz Loveli, ale niestety jak czasem nie zapiore od razu plamy albo chociaz w nim nie namocze to juz zostanie plama.Leeila26, Asia000, erre, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ancys sałatka arbuzowa z tego przepisu
https://www.poezja-smaku.pl/salatka-z-arbuzem-i-feta/
Kilka osób zastanawiało się czy to arbuz, czy takie słodkie malinowe pomidory Robiłam już kilka razy, jest super. Zamiast miski jako naczynia używam skóry od arbuza i raz wycinałam arbuzowe kulki taką łyżką do melona z dziurką - jest jeszcze bardziej efektownie
I jeszcze apropo arbuza, miałam w zakładkach takie cudo
https://www.youtube.com/watch?v=-XtF3tqa4zs
Kto jeszcze prócz Amelki nie ma zębów? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 23:02
ancys85 lubi tę wiadomość
-
U nas też nie ma ząbków 🤷🏽♀️ Chociaż wczoraj wieczorem było takie darcie paszczy, że już chciałam z przeciwbólowym lecieć, ale dentinox pomógł.
W ogóle nocki dramat dla mnie. Mały przez sen się przekręca na brzuch i jak się obudzi, to zaczyna ględzić i hałasować. Jak biorę na cyca to się wykręca i nie idzie go nakarmić...
Czy Wasze maluchy jeszcze ulewają po mleku? Nasz ulewa, gdy po jedzeniu kładę na matę, to zaraz jest na brzuchu, zaczyna pełzać albo wierzgać, to po chwili jest bleee. Niby niedużo, ale denerwuje mnie to. Próbowałam przetrzymać go dłużej w pionie, ale nawet po pół godzinie potrafi ulać 😔
-
Leeila, Stas tez ciagle bezzębny. Chociaż widać ze w końcu dolne jedynki ruszyły, wiec już niedługo.
Erre, u nas tez problem z ulewaniem. Już tego prawie nie było, a ostatnio znów ulewa. I tak jak Ty staram sue go po jedzeniu przetrzymac troche w pionie, ale jak ma ulać to i tak uleje. Mam nadzieje ze jak w końcu usiądzie to problem zniknie. -
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Ancys sałatka arbuzowa z tego przepisu
https://www.poezja-smaku.pl/salatka-z-arbuzem-i-feta/
Kilka osób zastanawiało się czy to arbuz, czy takie słodkie malinowe pomidory Robiłam już kilka razy, jest super. Zamiast miski jako naczynia używam skóry od arbuza i raz wycinałam arbuzowe kulki taką łyżką do melona z dziurką - jest jeszcze bardziej efektownie
I jeszcze apropo arbuza, miałam w zakładkach takie cudo
https://www.youtube.com/watch?v=-XtF3tqa4zs
Kto jeszcze prócz Amelki nie ma zębów? 🙈 -
Brawa dla Amelki 🙂
Joana każde dziecko w swoim tempie się rozwija i Adaś ma jeszcze czas, ale myślę, że jeśli macie jakiegoś fizjo fajnego to na pewno nie zaszkodzi sprawdzić 🙂. My byliśmy z Igorem dwa razy i trzeci raz była u nas w domu. Z tym, że u nas był problem w drugą stronę- Igi rozwijał się bardzo szybko i dla mnie to było za szybko 🙈 więc wolałam sprawdzić czy robi poprawnie. Ja się uspokoiłam, do tego fizjo pokazała nam kilka fajnych ćwiczeń i zabaw z Igorem więc wyniosłam sporo z wizyty 🙂.
Igor już mało ulewa. A przyznam szczerze, że podejrzewałam u niego refluks i chciałam wybrać się do lekarza. Bo potrafiło mu się odbijać i ulac nawet godzinę, półtorej po posiłku. Zauważyłam, że odkąd zaczął mniej czasu spędzać na brzuszku i stał się mobilny to ulewanie jeszcze się zdarzy ale naprawdę sporadycznie i małe ilości.
U nas chyba lek separacyjny. Jak tylko Igi straci mnie z pola widzenia a jest np z ciocia albo tatą to jest ryk dopóki nie wezmę go na ręce 🙈. Z córką nie miałam takich problemów, bo Ami zawsze została z każdym, byle by ją nakarmił, ponosił, pozbawiał i położył spać jak była zmęczona. Trochę lęk był odczuwalny jak miała około 9ciu miesięcy, jak byliśmy w górach akurat, ale też nie jakoś bardzo, po prostu musiała mieć mnie w polu widzenia. A Igi znowu tylko mama i koniec 🙈. Ostatnio uśpiłam dzieciaki po południu , załatwiłam teściowa i pojechalam na zakupy. Igi obudził się jakieś 40 min przed moim powrotem i całe 40 min przeplakal. A jak mnie zobaczył to łzy jak grochy mu leciały i dopiero jak wzięłam go na ręce , a teściowa wyszła to od razu uśmiech, gadał i zupełnie inne dziecko 😅. Mąż tylko skomentował, że do 18nastki nie wyjdziemy z domu sami 🙈.Leeila26 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dzięki Leeila 😘
Zastanawiałam się właśnie czy to będzie coś na słodko 🤭 ja kiedyś robiłam sałatkę w kształcie ananasa.
https://smakinatalerzu.pl/2019/04/15/salatka-ananas/
Krokodylica najlepsze życzenia dla Was na kolejne lata.
Jak już pisałam wcześniej - ciocia jest pod wrażeniem Maksiowych wyczynów 😁
p.s. Pokazałam synowi tą sałatkę w kształcie arbuza i zaklepał do swojego urodzinowego menu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 08:09
Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
U nas też ząbków brak. Michałek przygotowuje się do raczkowania ale pełzanie ma opanowane do perfekcji. Ziemie z kwiatów wyciaga i odrywa liście. Musze odgracic kojec po starszaku bo aż ciężko do toalety się wyrwać.
Ja tez mam imprezkę w sob. Maz ma 31 urodziny ale staram się mu wynagrodzić to ze 30 nie wyprawialiśmy... będzie tort niespodzianka, babka gotowana bo ja uwielbia, 3 bit, daktylowe kulki może. Jakas sałatka, jajka faszerowane, cukinia faszerowana, biala kielbaska, caprese nie wiem czy cos jeszcze
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. W styczniu się z Wami tylko przywitałam jeszcze z bladą kreską na teście,a potem zniknęłam z nadmiaru obowiązków :)Czasem Was podczytywałam w wannie..
W moją ciążą wszystko dobrze, wczoraj miałam kolejną wizytę kontrolną, termin na 18.09 wg usg, synek duży, bo już ma 300 g. Ciekawe czy tak mu zostanie, córka (obecnie prawie 5 latka) też do pewnego momentu była duża a potem jej się odwidziało i tak dziś waży ledwo 15 kg
Od poniedziałku przechodzę na l4, więc mam nadzieję częściej móc do Was zaglądać.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Benus jak miło czytać takie pozytywne wiadomości z wizyty bo dawno tu takich nie bylo 🙈🤣
Chyba miałaś w planie napisać na wrześniówkach 2021, ale to wspaniałe, że wszystko jest ok wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania!
Ancys fajna ta sałatka. Dodałam do zakładek. 🤭😉
Ja podobno na rok jeszcze nie miałam zębów moja siostra też, dopiero w 13 mż.. mam nadzieję, że u nas nie będzie to tyle trwało.. 🤦ancys85, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Benus super wieści mimo że nie do nas kierowane 🙊🙈 jak dla mnie możesz zaglądać tutaj i składać sprawozdanie ze swojego przebiegu ciąży, jak pisze Leeila miło się czyta takie pozytywne wiadomości, których jesteśmy spragnione 😁
Swoją drogą, Leeila ja czekam z niecierpliwością na takie wpisy 🤭😉 ciekawe która z Was pierwsza pochwali się dwoma kreskami 🤪 chyba Edka pierwsza planuje 😁 -
Julsonowi wychodzą jakoś dziwnie te zeby 🥴 najpierw ładnie 2 jedynki na dole. 2 na dole tez się przebiła, a druga idzie i idzie. Na gorze czuje, ze idzie 2, ale zaglądnąć nie ma szans. Zawsze myślałam ze jakoś w miarę pokolei idą te zeby, a tu widać ze będzie kasownik 😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalii wrote:Wrocę do pytania, czy któraś z Was wozi juz dziecko w spacerowce przodem do świata, a tylem do Was?
Ja wożę 😁
Z racji, że mam wózek z taką superową funkcją, tj. ze zmianą kierunku jazdy (Leeila musiałam 😂🤪😂) czasem wożę Pawełka przodem do świata a czasem przodem do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 15:47
Leeila26, Natalii lubią tę wiadomość