X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tez tak trzaska pietami, ze az czasem dziwimy sie, ze go to nie boli 😊 i na noc kładę ostatnio bez kocyka ale i gole stopy...

U nas to wogole juz standard pobudka o 2.i nie spanie do 4-5... masakra jakas.. lezy i sobie pogaduje niezadowolony. Dopiero jak go bujam to usmiech i lezy cicho.. wiec bujam go tam w nocy czasem 2 h na rekach 🙈

Pap to rzeczywiście 🤣 u nas Adas mocno zwolnil z przybieraniem, za to idzie ostro nadal w dlugosc. Więc czekam do konca maja i wtedy cos zamowie. Od razu kilka kompletow i bede wybierala, a reszte odesle...
    Wczoraj umowilam sobie fryzjera. Boze pierwszy raz od slubu wreszcie ktos mi ogarnie włosy. Jeszcze zostanie mi tylko umowic sie na podciecie i malowanie ale to juz w moim rodzinnym miescie.

Wogole mam pytanie. Ile Wasze dzieciaki pija wody? U nas czy upal czy nie to Adas wypija MINIMUM 500 ml.. i nie ze mu wmuszam. On sam chce. Np podczas zabawy ma bbox na macie i sam pelza do niego i pije kiedy chce. To samo z kubeczka doidy wypija super ilosc do posiłków.
    Kupuje mu Zywiec i tak caly czas zastanawiam sie czy to nie bedzie za duza ilosc jakichs mineralow itp?
    Dajecie zywiec czy np filtrujecie "kranowe"? 500 ml to duzo czy jest oki? Bo ostatnio moja znajoma mowila, ze jej roczna corka pije tylko 100-200ml..
    Moze dlatego Adas slabo zaczal przybierac bo zajmuje mu picie miejsce w brzuszku? Ale w sumie on sam decyduje ile chce zjesc. I jak marudzi to daje mu pierś kkedy chce. Czasem chce ale glownie miedzy posilkami stalymi czy tym mleczkiem o stalej porze to nie chce wiecej. Czy pije 2 min i do widzenia..
    Takie moje rozkminy 🙂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio noce też są tragiczne.. dni jeszcze jako tako lecą, ale dzisiaj np. Amela obudzila się o 2:30 i zasnęła dopiero przed 5, żeby o 7 wstac znowu 🤷 jestem półprzytomna, zważając na to, że ciągle czuję się jeszcze słabo choć jest już o wiele lepiej. Strasznie daje mi się we znaki ból kręgosłupa i chyba będę się rozglądać za jakimś fizjo bo ostatnio ledwo łażę 🤦

Wody Amela pije niewiele.. bboxa traktuje jak zabawkę, gryzie go i pije właściwie tylko wtedy jak wezmę ją na kolana i przystawie jej tą rurkę do buzi. Nie wiem.. ze 100ml dziennie może wypije. Także Joana wydaje mi się, że powinnaś się cieszyć, że Adaś tak lubi wodę :). A to, że zwolnił z przybieraniem to na tym etapie normalne - kiedyś trzeba 😅

Łapanie cyca też faktycznie gorzej, myślałam, że tylko u nas taki problem. Technika to chyba żadna nie jest zachowana, byle jak, byleby poleciało.. 😅

Ja miesiączkuje regularnie od listopada.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce tez średnie. Tej nocy był ryk co chwile, ale nie ma tak zeby gadał. Ululany na rękach śpi, ale weź go odłoż 🤦‍♀️
    Joana myśle, ze dobrze ze Adaś tyle pije. Julus jak wypije cały bbox to jest święto. Ale przez to ma zaparcia. Ja mu podaje przefiltrowana i przegotowana wodę. Z doidy już nie pamietam kiedy podawałam 🤦‍♀️ Muszę to zmienić, bo musi się kiedyś nauczyć pic z kubka.
    Julus zaczyna się wspinać, wiec zaczyna się robić wesoło 😆 raczkowanie już jest nudne

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podczytuje ale nie mam siły pisać. Czuje się fatalnie. Wczoraj cały dzień spałam. Boli mnie klatka piersiowa i generalnie jest słabo. Biorę antybiotyk...
    Aniela pije sporo i chętnie ale w sumie nie wiem ile...
    Anielcia dalej je mikro ilości. Tzn chętnie je ale to są np 3 łyżeczki albo pół słupka marchewki i dość. Ma kilka ulubionych smaków. Zupki z mięskiem lubi, pulpety, pomidorka, jogurt naturalny. Owoce trochę poskubie ale widzę że woli wytrawne. Żadnego musu owocowego nie zje, ma odruch wymiotny. Mam wrażenie że one są dla niej za słodkie...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda. Dajemy Rano Zyrtec. Na wieczór Ketotifen. Do tego probiotyk Latopic, który jest polecany przy alergiach pokarmowych, ale efekt widoczny po 3 miesiącach brania, a my jesteśmy dopiero w trakcie pierwszego opakowania.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie 🤭 bo balam sie, ze moze za duzo.. właśnie tez mysle nad woda przefiltrowana dla niego. Tutaju nas na wsi jest super woda.

A i zapomnialam.. Pap u nas tez jest teraz etap, ze piers jest najlepsza. Jak juz byl etap, ze rzadko pil z piersi to teraz znow milion razy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie niezmiennie tylko 3 karmienia na dobę.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymo dzis nauczyl sie wreszcie pelzac :D musiala byc dobra motywacja w postaci malej pileczki na podlodze i gole stopy (choc jakis czas temu jak podobnie go zachecalam to sie nie udawalo) no i sprobowal :) mysle,ze z kazdym dniem bedzie lepiej.

edka85, Ptysio, joana, Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta lubi pić wodę ale jeszcze nie ogarnia i to są małe ilości. Ma niekapek nuk, doidy cup i bbox. Bboxa jeszcze nie ogarnia. Bardzo lubi też żeby jej dawać z butelki z dziubkiem, a konkretniej brity. Ale woli dostać cyca, bo szybciej wypija. Mam nadzieję, że do lata typowego ogarnie niekapek albo bbox.

Odebrałam wyniki krzywej i niestety kiepsko stan przedcukrzycowy. Muszę ogarnąć jakiegoś lekarza i zmienić dietę na taką o niskim ig. Usiłuję męża zmusić do zrobienia badań ale kiepsko mi idzie.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, myślę że piersi sobie poradzą z taką przerwa. To taka sama sytuacja jak wtedy kiedy dziecko zaczyna przesypiać noce i wtedy też masz 7h przerwy w karmieniu a jednak cycki dają radę. Moje ogarniają. W dzień młoda je co 2,5h z zegarkiem w ręku a w nocy śpi.

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata dzięki że pytasz. Sytuacja taka sobie. Antybiotyki pomagają ale do zdrowia dzieciakom jeszcze sporo brakuje. Maks wczoraj i przedwczoraj nic nie chciał jeść, co ja się nagimnastykowałam żeby dać mu antybiotyk. Poprzednim razem jak brał to mieszałam mu z tubką owocową i zajadał a że teraz w ogóle nie miał apetytu to wcuskałam mu tą tubkę z lekiem przedwczoraj 1,5 godziny, wczoraj godzinę. Miał ten owoc wszędzie, na buzi, szyi i na bluzce, ale mam nadzieję że jednak zjadł na tyle dużo żeby mu pomogło. Miałam taką sytuację z młodszą córką gdy miała 1,5 roku że pluła antybiotykiem no i zapalenie oskrzeli i zastrzyki 7 dni rano i wieczorem. To była masakra, dlatego teraz tak walczę żeby Maks zjadł lekarstwo. Dzisiaj rano już zjadł trochę kaszki więc mam nadzieję że apetyt mu wraca i wieczorem zje antybiotyk.
    Dziewczyny kaszlą jeszcze bardzo ale już mokro, odrywa im się. Młodsza ma jeszcze gila i w ogóle jest dzisiaj cała nieszczęśliwa. Wczoraj była lepsza.
    A ja mam za sobą trzy totalnie nieprzespane noce a poza tym od tygodnia trójka dzieci na mnie kaszle i kicha i dzisiaj czuję się kiepskawo. Mam nadzieję że uda mi się zdrzemnąć w dzień i że będę zdrowa.

Maks nie pije wody w ogóle, jedyne picie jakie przyjmuje to z cyca. Mam nadzieję że jak zrobi się cieplej nauczy się pić.
    Poza tym nie wiem czy pisałam ale od jakiegoś czasu staje przy sofie.

Miłej niedzieli Wam życzę, trzymajcie się.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai tez mam stan przedcukrzycowy czyli cukrzyca ciazowa to byla zapowiedz :/ ja to czuje,ze najgorzej moj organizm reaguje na biala mąkę.. :/ zeganajcie kopytka,pierozki.. :/
    Kroko tylko spokoju i zdrowka mozna Wam zyczyc.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko duzo zdrowia i siły!

Moje wyniki krzywej na ten moment są dobre ale zobaczymy co będzie w przyszłości

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ounai tez mam stan przedcukrzycowy czyli cukrzyca ciazowa to byla zapowiedz :/ ja to czuje,ze najgorzej moj organizm reaguje na biala mąkę.. :/ zeganajcie kopytka,pierozki.. :/
    Kroko tylko spokoju i zdrowka mozna Wam zyczyc.
    U mnie jak w ciąży, problem tylko z cukrami na czczo

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, silna babka z ciebie. U mnie ostatnio też masakra z chorobą. Syn cały w gilach, kaszlący 24h na dobę. Ulżyło mu dopiero jak kaszel zaczął się odrywać. Oczywiście, za dwa dni córka chora. Noc nieprzespana, bo nie mogła oddychać przez nos. Na okrągło robiłam im inhalacje, czyszczenie nosa, leki, syropy itp. W końcu i mnie zarazili. Pierwsze dwa dni choroby były ciężkie. I jeszcze musiałam się nimi sama zajmować w piątek, bez żadnej pomocy. Tak bardzo marzyłam, żeby się położyć choć chwilę, ale przy nich nie było takiej opcji. Tak naprawdę, to dopiero dziś wróciły mi siły i choroba nieco odpuściła.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to się robi zeby dołączyć do fb? Bo ni hu hu nie wiem

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio dodaj Kroko do przyjaciółek i napisz do niej prywatną wiadomość wtedy ze swoimi danymi do znalezienia na fb 🙂

A przy okazji Kroko mozesz mnie znow dodac do grupy?chyba mamy sie znajomych już..

U nas wreszcie przebija sie pierwszy zabek 🥳

Audrey odezwij sie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 09:46

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka współczuję.

Ja dzisiaj idę po południu znowu z Maksem do lekarza, strasznie go od rana męczy kaszel szczekający, mam nadzieję że nie poszło na oskrzela bo to by znaczyło że antybiotyk nie zadziałał. 😭😭😭

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ptysio dodaj Kroko do przyjaciółek i napisz do niej prywatną wiadomość wtedy ze swoimi danymi do znalezienia na fb 🙂

A przy okazji Kroko mozesz mnie znow dodac do grupy?chyba mamy sie znajomych już..

U nas wreszcie przebija sie pierwszy zabek 🥳

Audrey odezwij sie 😊

Gratuluje zabka 😉

Wiem ze trzeba zaprosić ale jak?

Juz chyba ogarnęłam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 11:51

joana lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, zdrówka, daj znać co lekarz wymyślił.

U starszaka katar od czwartku, teraz spływa do gardła, więc jest kaszel. No klasyka, tylko doszła nowa rzecz: gorączka, która się trzyma już 1,5 dnia :/
    Oczywiście przeszło na mnie, zaraz mi nos odpadnie od ciągłego wycierania i mam stan podgorączkowy. Myślałam, że to nop po moim sobotnim szczepieniu, ale skoro starszak ma gorączkę, to pewnie cały pakiet mi sprzedał. Mały na razie tylko katar, ale aż się dusi przy kp, a odciągnąć sobie nie da...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ