X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściu w szpitalu, nie jest za dobrze :( oczywiście z pozytywnym wynikiem..
    Mi już chyba przeszło. Mąż i Amela dalej nic i oby tak zostało

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwilę ktoś chory! Masakra. Duzo zdrowka Dziewczyny

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny strasznie Wam współczuje tych chorób :(
    My na szczęście zdrowi, ale bujamy się z ta skóra. Reka już wyglądała dobrze, to oczywiście musiał się podrapać i znów jest słabo :/ może troszkę lepiej, ale znów się sączy, a antybiotyk wczoraj skończyliśmy.
    Do tego jeszcze te potowki czy nie wiem w końcu co. Na policzkach ma tyle krostek, ze wyglada jakby zaczął wchodzić w okres dojrzewania. Przez to oczywiście z rozszerzaniem diety zwalniamy z podawaniem nowych produktów.

Chmurka jak Twoje zdrowie?

Aina do u Ciebie? Córeczka zaczęła przybierać?

Ktoś wie co z Audrey? Dawno jej tu nie było

Katwie jak sobie radzisz sama z chłopakami?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś niektóre dziewczyny ucichły. Ja rozumiem bo sama mam urwanie d... ale dajvie znak życia.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i jeszcze Ancys. Jesteś?? Odezwij się..

Audrey czasami wpadnie na fb, bo ma jakiś problem z zalogowaniem się na konto belly.

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję chorób.

Pani dr powiedziała że u Maksa osłuchowo czysto, a kaszel krtaniowy. Dostał inhalacje z nebbudu. Ale szczeka okropnie.
    Wieczorem dostał ostatnią dawkę antybiotyku co mnie bardzo cieszy bo wcisnąć mu go to jest jakaś masakra.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko czy Ty widzisz moje zaproszenie? Pytam bo nie wiem czy dobrze to zrobilam. Ale nie spieszy mi sie

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko współczuję chorób:( utrapienie masz z nimi! Non stop komuś się u Was coś przyplatuje.

Pogoda, dziękuję że pytasz. Ja jeszcze słaba i pokasluje ale już jest ok. Ale dziś pozytywny test wyszedł mojemu tacie, a on jedyny z domu jeszcze się uhowal. Więc jeszcze on ma kwarantannę do końca tygodnia. Ale póki co ok. Nie ma tylko węchu i smaku. I oby tak zostalo

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dziękuję ze pytasz. Staram się Was podczytywac, ale brakuje mi ciągle czasu zeby cos wiecej odpisac, bo ja nie umiem tak krótko :) Żyjemy, ale ostatnio ciezkie noce i dnie. Wczoraj dluzej posiedzialwm wieczorem, a jaknsie położyłam to zaczęły sie pobudki, wiec spalam raptem godzinę. Dzien tez kiepski.
    Zycze Wam zdrowka i Waszym dzieciaczkom. Ja dzis dostalam tel z CZD ze w sobote Mimolaj ma rezonans kontrolny... Trzymajcie za nas kciuki. Juz sobie tka spokojnie zylam, a dzis jakos tak powróciły emocje i strach.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie. Mocno trzymam kciuki i wierze ze będzie dobrze.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane 😘😘😘
    Cztery razy próbowałam przysiąść i do Was napisać ale zawsze "coś" mi przerywało... w każdym razie obiecuję poprawę 😁
    Niestety nie odniosę się do wszystkich wpisów za co z góry przepraszam.

Chmurka ale klops z chrzcinami i covidem ale najważniejsze, że zdrowiejecie i przechodzicie wirusa w miarę dobrze - ściskam!!
    Leeila zmówiłyście się z Chmurką albo potajemnie spotykacie bez nas 🤔
    🙊🙈😂🤪
    Szybciutko zdrowiej i oby dalej bez objawowo u reszty rodzinki.
    Współczuję choroby teścia 😟 mam nadzieję, że mimo obecnego stanu zdrowia wróci szybko ze szpitala w zadawalającym stanie.
    Krokodylica ale Was te przeziębienia lubią, dużooooooo zdrowia!!
    A co do kaszlu Maksia....jak Paweł zaczął ząbkować to pojawił mu się okropny kaszel z którym borykaliśmy się dwa miesiące, raz w tygodniu chodziłam go osłuchać do lekarki, żeby mieć rękę na pulsie ale był to po prostu efekt nadmiaru śliny. Wcześniejsze dzieciaki tego nie miały a piszę bo wspomniałaś o ząbkach.

Ja miesiączkuje regularnie od 4 miesiąca po porodzie.

A teraz przyjemniejsze rzeczy!!!!!
    Wszystkim dzieciaczkom gratuluję skończonych kolejnych miesięcy, nowych osiągnięć i umiejętności rośniecie stanowczo za szybko 🙊 ciocia forumowa ściska i całuję 🤗😘🤗😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 07:29

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie co u nas 😁
    Pawełek siedzi 😍 oprócz tego próbuje wystartować z czworakami ale jak na razie jest przekonany, że bujanie na czterech załatwi sprawę 😂 choć od dwóch dni odrywa już jedną rękę. Czołganie za to perfekcyjne 👌

U nas ostatnio tępo straszne 🙈
    Jak była piękna pogoda to zaprowadzałam dzieciaki do szkoły i przedszkola i szłam z Pawełkiem na spacer. I tak koło 8 kilometrów dziennie robiliśmy 😁 dobrze, że lubimy się z wózkiem 🤭🤭
    Teraz pada więc ogarniam chałupę, wczoraj wyprasowałam stertę ubrań, posprzątałam łazienkę i takie tam....
    Poza tym wyprzedaję co niepotrzebne, zmobilizowałam się wreszcie 💪 dziś planuje wystawić gondolę i rowery.

Jak pogoda pozwoli to w maju zakończymy kolejny etap budowy- instalacje. Narazie projektujemy łazienki i kuchnie żeby wiedzieć gdzie zrobić podłączenia.
    No i mamy lokatorów na działce, rodzinkę wiewiórek i niestety chyba nornice, może któraś walczyła z tymi gryzonimi i podpowie jak się ich pozbyć.

Poszalałam na zakupach 🙊🙉🙈 czekam tylko kiedy chłop wystawi mi walizki za drzwi 😂😂
    Dostalam wiadomość z rosmanna o jakiejś przygotowanej dla mnie ofercie na pampers premium care 4 więc zerknijcie czy też czegoś nie macie na @ i dla miłośniczek książeczek.... Wyprzedaż czu czu w Rossmann.

Ptysio, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre po dłuższym użytkowaniu, z czystym sumieniem polecam mopa.
    Czy zdecydowałaś się na jakiś domek ogrodowy?? Po 20 maja będziemy mieć robioną oczyszczalnie i równaną działkę i zastanawiam się czy teraz warto kupować czy na kolejny sezon jak już będziemy wprowadzeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 08:13

• erre Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, dzięki za polecenie :D
    My domku nie kupiliśmy, bo jak mąż to usłyszał, to stwierdził, że sam zrobi. No i tak robi od marca...
    Czytałam opinie, że domki z Leroy czy Castoramy są wybrakowane, w paczce nie ma wszystkich elementów, więc trzeba uważać. Znajomy niedawno kupił wypasiony domek z firmy 4iq i był zadowolony, łatwy montaż, a dzieciaki w 7 niebie :D
    Ja bym kupiła już teraz, można zaimpregnować, a na zimę zabezpieczyć albo złożyć ;)

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to u mojej małej też chora krtań. "Tylko" katar zamienił jej się na zapalenie krtani. Wygląda na to, że ta wydzielina spływa jej po gardle i podrażnia krtań, bo jest normalnie zachrypnięta i czasami próbuje odkrztusić to. Załamka. Jedyne pocieszenie, że syn już wychodzi z tego dziadostwa. Kataru nie ma, ale mocny odrywający kaszel. Na szczęście w klubie malucha nie robią z tego problemu i może chodzić. Ale to prywatna placówka, więc wiadomo...

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez maz koniecznie sam musi zbudować domek. No i wiadomo trwa to bo z pogoda i czasem różnie...
    Nornic nie miałam ale wiewiórek wkoło to jest mnóstwo. Najpierw wolalalm starszaka to każdej zeby mu szybko pokazać i poobserwować bo to atrakcja po przeprowadzce z centrum miasta ale teraz? Juz nie jest to tak wyjątkowe...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio zatwierdziłam dawno :) napisz do mnoe na priv jak się nazywasz to podam Ci link do grupy.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się udało, ja mam dwie lewe do tego...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie maluchom na dzień dziecka?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planowałam ale widziałam takie śliczne wiec kupilam skarpetki z grzechotkami na paluszkach. A dla starszaka nowa książeczka i coś tam do barwienia wody

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ