X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie zasmuciliscie:( no nic. Już potwierdzone to trzeba jechać. Aniela nie akceptuje butelki a budzi się w nocy czasem co godzinę więc nie wzięcie jej odpada...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    To mnie zasmuciliscie:( no nic. Już potwierdzone to trzeba jechać. Aniela nie akceptuje butelki a budzi się w nocy czasem co godzinę więc nie wzięcie jej odpada...
    Wypożycz sobie słuchawki wygłuszające i weź jakaś chustę. Koleżanka która nie miała z kim zostawić dziecka tak robiła. Ja jak z synem byłam to było o tyle dobrze, że sala do tańczenia była osobno. Więc młody nie był narażony na hałas. Zwłaszcza że uszy takiego malucha są podatne na uszkodzenia przy głośnej muzyce. Albo po prostu od razu małą oddeleguj do hotelu. Niech śpi z babcią a Wy idźcie się bawić. Bo uwierz mi, to naprawdę męczarnia dla dziecka. Ja ogólnie uważam, że imprezy typu wesele nie są miejscem dla dzieci, nawet takich starszych. I rozumiem dorosłych, którzy zapraszają na wesela bez dzieci.

edka85 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka. A Kiedy macie to wesele ?
    My idziemy na początku lipca. Dzieci zostają z moimi rodzicami.
    Nie wiem jeszcze jak to będzie. Mała nie bardzo akceptuje butle.. ale do tego czasu może uda się ogarnąć niekapek czy inne cudo i z tego wypije mleko. Mam nadzieję, że porządna porcja kaszki na kolację też uratuje sytuację...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 12:53

Ounai lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata za tydzień. To bliscy znajomi. Aniela nie akceptuje butli a pokarmów stałych zjada tyle co nic. Je np łyżkę stołowa zupy albo kaszy. A w nocy potrafi się budzić co półtorej godziny na karmienie więc innej opcji nie ma jak to żeby była w hotelowym pokoju. No zobaczymy jak to nam wyjdzie

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ja myślę że ona nie budzi się z głodu tylko z potrzeby bliskości i jeśli mama będzie ją tulić i lulać to 3h wytrzyma. Tylko pytanie, czy Twoja mama jest gotowa nie spać całą noc. Moja jak z nami była na weselu to właśnie mówiła, że całą noc nie spala bo mały z nadmiaru wrażeń i z hałasu (goście weselni ciągle chodzili po coś do pokojów i albo głośno gadali albo tłukli się drzwiami) budził się co godzinę. Spróbujcie podać jej mleko z kubeczka

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy za 2 tygodnie na wesele i dzieci zostaja z dziadkami a idziemy do znajomych. Na naszym weselu były dzieci. Tak kilkuletnie się fajnie bawiły i rodzice tez. Natomiast było również jedno chyba 10-11 miesięcy to zabawy nie było i dla dziecka i dla rodziców... No niestety. Ale chmurka! Glowa do góry jak się dobrze zorganizujecie to może trochę wyciśniecie zeby się pobawić. Faktycznie jakieś słuchawki mogłyby pomóc zeby nie przebodcowac

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wesele może w ogóle nie będę jej brała. Pójdzie z nami na ślub a potem na spacer z mamą. Potem ją pójdę uspac. Zobaczymy jak będzie. A Qunai nasza jak się obudzi to mogę ją tulić i lulac w nieskończoność. Pokicyca nie dostanie to się drze. Nie pomaga to że mnie nie ma. Mężowi się nawet dotknąć nie da. Z kubeczka czasem wypije . Ale to w ciągu dnia i nie wiele. Np 40 ml.... No cóż. Jak nie pójdziemy to się nie dowiemy;P będziemy bogatsi o nowe doświadczenia;P bo 16.07 mamy kolejne wesele;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy w wolnej mogłybyście w wolnej chwili wypełnić ankietę, do mojej pracy licencjackiej?
    https://forms.gle/gKZsVrp1shnEqAXe8

Z góry dziękuję

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie proszę jakiś balsam i żel pod prysznic do suchej i swędzacej skóry. Łokcie i kolana mam tak suche że aż robią mi się krostki i rany... W ogóle któraś z Was wie czy można przy kp brać jakieś leki od alergi?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 9 miesięcy kończy we wtorek ale dziś więcej czasu więc zdjęcia już są

Chmurka, polecam emolienty, a po kąpieli nawilżyć całe ciało jakimś balsamem. Ja od jakiegoś czasu używam codziennie suchej szczotki na całe ciało, potem prysznic i balsam i mam super nawilżona skórę, mam azs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 20:43

erre, edka85, Pogoda, Chmurka, Asia000, Leeila26, DarlAa, Krokodylica, Ptysio, ancys85 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, świetne te Twoje dzieciaki 😊

Znów się jakiś czas nie odzywałam. Bardzo męczący tydzień za nami. Postanowiliśmy odpieluchowac córę. Pierwsze dni to była jedna wielka katastrofa, ale dzisiejszy dzień już zdecydowanie lepszy 😊

A Stas zaczął nam siadać i wstawać przy meblach. Czasami zrobi 2-3 kroki na czworakach. Woli pełzanie, a robi to tak szybko ze ciężko go dogonić 😜

2a5fa443362b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 23:17

DarlAa, erre, Pogoda, Leeila26, Chmurka, edka85, Ptysio, Ounai, Krokodylica, ancys85, joana lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Asia jak pięknie stoją Wasze dzieciaki 🤩 a dopiero były w brzuchu

Ounai, Asia000 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai, Asia, gratulacje;* piękne te Wasze maluchy;*
    Moja dziś 8 miesięcy ;) z tej okazji dziś od rana nawija "mamamama" :D

edka85, Ptysio, Leeila26, Ounai, Pogoda, pap86, DarlAa, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Chmurka! A tak się martwiłaś niepotrzebnie :)

Chmurka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy trzeciego ząbka- górna jedynka;)

Ptysio, Ounai, Leeila26, DarlAa, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Ale śliczne rodzeństwo 🤩
    Cudowni!
    A jaka piękna sukieneczka w kratkę. Skąd? Uwielbiam motyw karteczki 😊
    Ostatnio byłam u moich rodziców i moja mama dała mi moje sukienki z dzieciństwa, które zachowała.. I tam właśnie jest jedną w krateczke 🤩

Asia, ale Staś ma fryzurę. Niedługo będzie trzeba odwiedzić chyba do fryzjera 😊

Asia000 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie "dorosłe" dzieci 😍

Dziewczyny, jak Was łapie infekcja, to co bierzecie przy kp?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Ounai. Ale śliczne rodzeństwo 🤩
    Cudowni!
    A jaka piękna sukieneczka w kratkę. Skąd? Uwielbiam motyw karteczki 😊
    Ostatnio byłam u moich rodziców i moja mama dała mi moje sukienki z dzieciństwa, które zachowała.. I tam właśnie jest jedną w krateczke 🤩

Asia, ale Staś ma fryzurę. Niedługo będzie trzeba odwiedzić chyba do fryzjera 😊
    Kupiłam jakiś czas temu na wyprzedażach w 51015. Co najlepsze, to jest sukienkobody więc super wygodne bo podszyta jest bawełna. Lubię tam kupować sukienki bo często właśnie na wyprzedażach można złapać w niskiej cenie jakieś fajne z wbudowanymi bodziakami. Ale ta była już chyba dobre 2 miesiące temu więc nie wiem czy jeszcze jest. I tylko w rozmiarze 80 więc wzięłam sobie na "zaś" ;)

Asia, Staś jest prześlicznym chłopcem! Nie mogę się napatrzeć!

Asia000 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i na wstawiam moja gwiazdę bo dawno jej nie pokazywałam;)

038e8081e6d6.jpg

erre, Pogoda, DarlAa, Krokodylica, Leeila26, Ptysio, edka85, pap86, ancys85, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, śliczna jest
    😍

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ