X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te Wasze dzieciaki. <3

Ja właśnie czekam do pani dr, nie dość że mam to przeziębienie od piątku to jeszcze wczoraj wieczór zapalenie piersi, gorączka 38,5
    Czułam się jak by mnie ktoś przemielił.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko....ty juz chyba wyczerpalas limit chorob, zaciagasz kredyty? 😂😱🤪 przepraszam za smieszkowanie.. probuje Cie rozweselic biedaczyno.. zdrowka.trzymaj sie mocno. Prseczolga cie jeszcze z tym zapaleniem. Skad tyle infekcji u Was :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie wesolo.. 4gorne zeby napuchniete.. pierwsza bedzie wychodzic dwojka. Juz w nocy od jakiegos czas steka kolo 4tej ale teraz spodziewam sie armagedonu. Statszy naprawde slabo znosil zabkowanie. Zobaczymy jak Szymo. Weocilismy wcz w nocy z 3dni w Gdansku
    Ale bylo fajnie! :D pogode zapowiadali deszczowa i zimno a nic sie nie sprawdzilo! No nawet sie opalilismy na buziach łacznie z Szymem bo nie sadzilam,se filtr bedzie potrzebny :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko i jak zdrowie? Co Ci lekarka przepisała?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki przeurocze 🤩
    Darla udanego wypoczynku 😁
    Krokodylica co u Was?

A my już spacerujemy 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 03:57

edka85, Krokodylica, Pogoda, erre lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, erre dzięki.
    Dostałam antybiotyk na to zapalenie. Serio dziewczyny nie sądziłam że od cycka tak może babę zmieść. W poniedziałek koło 16 zrobiło mi się bardzo zimno, dreszcze, owinelam się kocem, nic to nie dało. Myślę grypa czy co? A od piątku miałam katar, myślę może poszla choroba bardziej. Ale za chwilę zaczęła mnie boleć pierś i temperatura 38.5
    W nocy spociłam się jak by ktoś na mnie wiadro wody wylał a jak wstałam z łóżka to zrobiło mi się niedobrze i mało nie zemdlałam. I wszystko to od piersi.

Pap moja dr twierdzi że załatwiło mnie to przeziębienie, bo organizm mam wycieńczony, dzieciaki były chore, Maks wisi całe noce na cycku no i poszło.

A odnośnie tego tematu to ja już serio chyba mu na noc flachę przygotuje, on non stop żre, a jak mu zapycham smoczek albo wodę zamiast piersi to tak się okrutnie drze że chyba sąsiedzi go słyszą. Gorzej jak noworodek. Nie mam już siły do tego spaślucha.

W poniedziałek Maks był na pierwszej wizycie u fryzjera bo już mu włosy do oczu wchodziły i miał długie kręcone loki koło uszu. :)

• joana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko bardzo Ci wspolczuje i tez ma Twoim miejscu zaczelabym myslec o mm 😘 masz jedno zdrowiei musisz o nim myslec 😘

Nie bylo mnie kilka dni ale caly czas cos.. glownie kolo chrzcin. Wreszcie mam sukienke. I postanowione, ze tort robie sama 🙈
    A następnego dnia po robimy u siebie grill na 30stke meze.

Co wiecej.. Chmurka rozumiem z tym cycem, ze nie da sie oszukac. U nas bylo tak samo. Pociesze Cie, ze teraz nagle np z miliona cyow w npcy przeszlismy na 2, maks 3. Wiec i u Ciebie napewno wkoncu bedzie poprawa 🥰

I wogole weszlam zyczyc Wam udanego naszego 1 swieta, Dnia Mamy 😘😘😘😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, dzięki, dajesz nadzieję. Bo ja już powoli wysiadam. Powtarzam sobie że tego potrzebuje itd ale na litość... W dzień co dwie godziny cyc, w nocy co dwie godziny cyc( albo częściej)... Wciąż wychodzi nam 12-15 karmień na dobę no kurcze. Na dodatek wciąż rozszerzanie diety to tak jakoś słabo idzie... Tzn pięknie próbuje wszystko. Super radzi sobie z kawałkami ale ilościowo to to są śmieszne ilości typu łyżka stołowa zupy czy kaszy...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka to u nas mimo, ze rozszerzanie idzie super to cyc byl w dzien co 1,5 - 2 a w nocy maks co 2. A czasem i co 40 min....
    Jako ze rozszerzanie idzie super to zrobilam w dzien przeplatanke. Np sniadanie, 2 h przerwy, o ile nie chce wcześniej czy później, cyc, 2 h przerwy i znow np podwieczorek.
    ale noce nadal byly co 1- 2 h karmienia. I nic ja nie probowalam zmienic. Sam Adas jakos to przestawil, ze przestal sie budzic..
    Jedyne co.. to dopoki maz nie spi. A nadal jest na wygnaniu w salonie, bo maly spi ze mna.. to dopoki sa nie spi w salonie to on chodzi i probuje go uspic bez cyca. Czyli 19 usypia najczesciej mi przy cycu. Jesli nie zasnie to usypia go po cycu maz. Pozniej jesli budzi sie to chodzi Pawel. Jesli nie udaje mu sie uspic tak 10 min to ide ja. Daje piers i zasypia. I znow probujemy. Maz zasypia tak okolo 23-24, wiec do tego czasu tak probujemy.
    I na poczatku nie dzialalo ale probowlaismy dalej, zebym ja tez wreszcie miala czas dla siebie wieczorem.
    Dzieki temu od 20 do 24 teraz Adas nie je. Ostatnio nawet przebudza sie ale Pawel go usypia. Od 23-24 spi twardo bo juz ze mna. A jesc chce tak dopiero 3. Czyli jest dluga przerwa.. i pozniej juz jest cyc o 5, więc ta normalna przerwa.

A i u nas tak noce wyglądają dopiero tak okolo 3 tyg... a my jesteśmy starsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 13:12

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja tez karmie miliard razy. Raz mniej raz więcej... w nocy pobudki co 1-1,5 h. W ciągu dnia zdarzają się dłuższe przerwy, ale dziś co 2h. U nas rozszerzanie idzie nawet Ok...
    Joana skoro mamy bliźniaków to liczę na to, ze on tez zacznie przesypiać chociaż 3h 🙏 My tez robimy tak, ze po cycu pokąpielowym się budzi, to maz idzie lulac. Jak mu się nie udaje to wtedy wkraczam ja i mój cyc. Skubaniec w nocy się kręci, przybiera pozycje czworacza i się buja 😆 i uwielbia spać z brzegu łóżka 😱 ja go obejmuje i mam przysuniete lozeczko, ale w końcu mi zleci z tego łóżka...
    Joana w ogóle śniło mi się, ze brałam Twojego Adasia na ręce 😆 miałyśmy się wtedy wszystkie z forum spotkać, ale sen był za krótki 🤣

Julsona skóra już wyglada zdecydowanie lepiej, już się tak nie drapie. Na ręce widze, ze znów zaczyna sie sączyć, ale lekarka ostrzegała, ze tak może być. W panelu pokarmowym nic nie wyszło. Jedynkę coś ruszyło przy orzechach ziemnych, soi, ziemniakach i życie. Obstawiam, ze ta skóra się zaognia przy ząbkach. Ma 4 na dole i 4 na gorze. Dziś wyczułam 2 dwójkę. Jest nimi bardzo zainteresowany i szuka ich językiem i zgrzyta zębami 😬

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy ❤️

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego i wytrwałości dla Was Mamuśki 😊

edka85, joana lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski no naprawde tak z dnia na dzien zamilklyscie 😱co tam u Was i dzieciaczkow!!
    U nas Szymo wreeeeszcie ma jakies tempo w pelzaniu choc na razie nie kuma,ze dzieki pelzaniu moze byc gdzie chce i przemieszcza sie tylko wtedy, gdy go cos bardzo zainteresuje albo chce cos dosiegnac, uwielbia pelzac do drzwi i nimi ruszac no i kable i kontakty juz go interesują..
    Na gorze widze 4zeby napuchniete ale chyba jeszcze nie wyjdą,jeszcze chwila.
    Najgorsze co musze skontrolowsc bo az nie wierze to na zwyklej wadze Szymo wychodzi na 7,5kg..przeciez to ku*** niemozliwe! On na koniec lutego wazyl 7kg a mamy koniec maja! Mi sie wydaje ciezszy, do tego przeciez juz mu body 80zakladam a spodenki 74 no to niemozliwe zeby 7,5kg wazyl.. musze zadzwonic do naszej przychodni i umowic sie na zwazenie na wadze niemowlecej..

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP, jeszcze chwila i ruszy z kopyta :) Moja też się ociągała aż w końcu się rozpędziła w pelzaniu. Śmiałam się, że powinna mieć zainstalowanego mopa na brzuchu, to by od razu podłogę umyła... Teraz już nie pełza, tylko raczkuje z prędkością światła. Także wszystko przed tobą ;)

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi nie przekroczył jeszcze 8 kg a też body na 80 i spodenki też 80. 😅 Z tym że on długi jest bardzo, ostatnio jak go mierzyli przed szczepieniem to miał 75 cm 🙈. Ja już przestałam się waga martwić bo mimo że przybiera w dolnej granicy to trzyma się centyla albo wskakuje jeden wyżej (obecnie jest na 15 z wagą, a że wzrostem na 95 🙈).
    Igi ostatnio miał gorszy czas. Kiepskie noce, marudne dni. Ewidentnie skok. Bo wszystko minęło w poniedziałek jak zaczął robić pierwsze kroczki i więcej gadać. Chociaż on ewidentnie skupia się na rozwoju ruchowym, jeśli chodzi o mówienie to na razie takie ba, by, y mu wychodzi. Ale nie martwię się, bo mimo, że Ami w jego wieku już mówiła meme, baba, tata, dada to po pierwsze każde dziecko inaczej a po drugie Amela mówić zaczęła ładniej po drugich urodzinach i teraz jej się buzia nie zamyka 😅. A ze jest na etapie zadawania miliona pytań, na które zazwyczaj muszę się grubo zastanowić co jej odpowiedzieć (dlaczego trawa jest zielona, dlaczego mucha tu lata, co to za pan, a gdzie jedzie, a po co jedzie, a po co to tu stoi, itp) , to zazwyczaj marze, żeby poszła spać bo tylko wtedy nie mówi 😅.
    Igi do tego ma nasilony lek separacyjny. Większy niż zawsze miał. Wystarczy że zniknę z pola widzenia i jest ryk jakby go ze skóry obdzierali. Generalnie muszę mu poświęcać 200% mojej uwagi 😅.
    1 czerwca wyjeżdżamy na tydzień w góry 🙂. Później 20 czerwca mamy chrzciny Igora więc zapowiada się intensywny czas przed nami 🙂.
    Pozdrawiamy bardzo serdecznie 🙂.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika ja tez nie bylam swiadoma,ze drugie dz8ecko moze byc tak inne od pierwszego :) Ty masz rozną plec ale ja dwoch chlopakow i jeden od drugiego inaczej sie rozwija. Starszy na 9miesiecy zaczal chodzic a Szymo nie wiem czy na 9usiadzie, trzeba czekac na wszystko :) co do gadania to u nas tylko babababa mamama memememe i tyle. No i jakies spiewy operowe ciezkie do okreslenia.
    Wage musze sprawdzic bo nie daje mi spokoju. Przeciez on je, robi kupki,siusia
    Jesli by rzeczywiscie nie przybieral to trzeba by badania krwi na anemie robic.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8,8kg na łazienkowej wadze i to od dłuższego czasu, ale się nie martwię, bo całymi dniami wyciera podłogi... Rozmiarowo wchodzimy w 80.
    Zębów nadal nic, aż jestem zdziwiona, bo ostatnio marudzenie osiągnęło apogeum i serio myślałam, że to już. Nawet miałam głupi sen, że poszłam do pediatry, mówię, że płacze i płacze przez te ząbki, a babka patrzy na mnie jak na idiotkę i mówi, że przecież ma cały komplet 20 zębów i że nawet w książeczce jest wpis, że już się urodził z tymi zębami :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle byłam święcie przekonana, że drugie dziecko szybciej się rozwija, bo ma dobry przykład, a tu ani siadu, ani brawo...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie erre hehe. Ale nawet jak do fizjo na kontrole chodze i marudze,ze starszy umial juz to czy tsmto to mnie spojrzeniem mrozi i mowi,ze kazde dziecko inne i,ze ma jeszcze rozwojowo czas (siad do 10miesiaca) i ze napewno to zrobi. Z 2str nie wiem do czego mi tak spieszno. Jak starszy zaczal chodzic/biegac to do tej pory nie usiadl spokojnie tylko lata jak szalony. To moze lepiej zeby drugi byl troszke wolniejszy :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas to się akurat sprawdziło- Igi szybciej od siostry wszystko robi i mam wrażenie, że właśnie dlatego bo chce ją dogonić. 🙂
    Ja zawsze myślałam, że z drugim to będzie łatwiej. Że po Ami to już mnie nic nie zaskoczy i że drugie na pewno nie da bardziej w kość niż ona. Ranyyy jak bardzo się myliłam 🙈. Myślałam, że Amela była wymagająca jako niemowlak ale Igor bije ją o głowę 🙈. Uwielbiam patrzeć jak taki mały szkrab się rozwija, osiąga nowe umiejętności ale szczerze to z utęsknieniem czekam aż skończy rok-poltora. Myślę, że wtedy będzie już ciut łatwiej. I naprawdę podziwiam moja córkę za to jaka jest wyrozumiała. Zero zazdrości, zero jakiegokolwiek bicia brata czy coś. A Igor naprawdę potrzebuje 200% mojej uwagi. Nic bez niego nie mogę zrobić. Nie zostawię go samego ani w krzesełku do karmienia (bo ryk) ani w łóżeczku (bo ryk) ani na podłodze (bo głowa będzie rozbita na milion procent poza tym i tak jak traci mnie z pola widzenia to z wielkim żalem płacząc mknie za mną na czterech). Więc staram się jak mogę, żeby poświęcić czas również córce. Ona też bardzo kocha brata i rozumie jak się bawimy to zazwyczaj z nim 🙈. A co do wypadków i rozbitej głowy to jakiś miesiąc temu Igi poleciał na twarz na panele i rozwalił sobie dziąsło przy jedynce górnej. Trochę strachu się najadłam, było trochę krwi ale na szczęście ząbek cały i w ciągu dwóch dni wszystko się zagoiło. Więc to taki mały szogun i dopóki nie zacznie pewnie chodzić to muszę być z nim non stop. On się nic nie boi że się uderzy czy coś. I z zabawką w ręku zrobi kilka kroczków (a jeszcze jak mu dam jedną rękę to śmiga pewnie). Najgorszej że on chce wszystko szybko więc zamiast uczyć się chodzić, uczy się od razu biegać więc upadek murowany 🙈. Oczywiście pozwalam mu upadać, nie trzymam go ale muszę kontrolować i delikatnie asekurować . Albo kupić mu kask 🤣.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze co do ząbków to u nas najgorzej jest jak ząb schodzi niżej w dziasle. Wtedy najbardziej marudzi, gryzie. Wydaje mi się, że samo przebijanie przez dziąsło go już tak nie boli i nie swędzi jak właśnie to schodzenie. Dwójka już pod dziąsłem samym, teraz kwestia przebicia. Ale już ruszyła pomału druga bo dziąsło czerwone. Znowu u Amelii najgorzej jak się przebijało. Do tego co miał jej się przebijać ząb to miała katar. Z tym, że u niej tylko jedynki dolne wyszły dwie a później to albo na raz cztery albo sześć zębów szło. Ale tak jak już kiedyś pisałam- rok i 9 miesiecy i po ząbkowaniu. Cały komplet a my mogliśmy trochę odetchnąć.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ