!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja mam dzisiaj przeokropny dzień... mam wrażenie, że od kiedy moja szefowa dowiedziała się o mojej ciąży to cały czas na mnie wjeżdża, dzisiaj czepiała się dosłownie o wszystko, że aż wróciłam do domu i nie mogłam uspokoić płaczu, bo oczywiście nie powie na żywo tylko pisze na messengerze. Ona sama chciałaby mieć dzidziusia tylko ma problemy z jajnikami i odnoszę takie wrażenie jakby się zwyczajnie wyżywała, masakra. Zastanawiam się czy jak mam pracować w takiej atmosferze i tak się stresować to czy nie lepiej iść od razu na zwolnienie i być spokojna.
-
Kiedyś pracowałam w takiej firmie, gdzie dyrektorka była bezdzietna, miała jakieś problemy z posiadaniem potomstwa i bardzo drażniło ją to, że ktoś mógłby mieć dziecko. No i były w firmie dwie dziewczyny w ciąży. Gdy ona się o tym dowiedziała, to nie dawała im żyć, musiały pójść na l4, żeby nie zwariować. A ta małpa im zapowiedziała, że po macierzyńskim nie mają po co wracać. Miały umowy na czas określony, także ten tego...
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Te dziewczyny mają dziś dzieciaczki i znalazły inną pracę. A ta lafirynda podobno i tak wyleciała z posady dyrektora i zapewne dalej nie ma dzieci i pije swoją gorycz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 18:21
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualny
-
A ja ciążę z synem wspominam świetnie. Żadnych dolegliwości, nie miałam problemu z bólem brzucha, samodzielnie się mogłam ubrać, bez problemu buty czy skarpety, energia mnie rozpierala prawie do samego końca. Pamiętam jak się klpcilam z mężem i rodzicami bo nie pozwolili mi już autem jeździć tydzień przed porodem ale ja nie widziałam w tym problemu. Także dziewczyny nie bójcie się, każda ciąża jest inna Teraz gorzej znoszę ciążę. Tzn .złości, brak energii, senność, w zasadzie od środy energia wróciła, dzisiaj zrobiłam super obiad, dokładnie posprzątałam łazienkę, Ale miałam ochotę wymiotować kiedy zrobiłam się głodna przed śniadaniem, trochę po śniadaniu, A potem już super.
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Sylwia Sylwia wrote:Hej Dziewczyny, będę Was podczytywać ( jeśli pozwolicie), na razie czekam na rozwój sytuacji i chyba wątek październikowy 😉
Ile tu znajomych twarzy 😃🥰
Możesz być na wątku wrzesień i październik
Nigdy nie wiadomo może urodzisz troszkę wcześniej heSylwia Sylwia lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Lola. wrote:Zobaczymy jak to się będzie miało do płci dziecka ja to w sumie żyje na kanapkach z almette czosnkowym i pomidorze 🤣
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Lola. wrote:Zobaczymy jak to się będzie miało do płci dziecka ja to w sumie żyje na kanapkach z almette czosnkowym i pomidorze 🤣
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
A co to za poduszka?? 😁
Co do zachcianek to zawsze bylam mega na słodkie . Codziennie musialo cos byc. A teraz? Zero checi... az mnie nawet odpycha..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 21:19
Annia lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:A co to za poduszka?? 😁
Co do zachcianek to zawsze bylam mega na słodkie . Codziennie musialo cos byc. A teraz? Zero checi... az mnie nawet odpycha..
Dziewczyny czyli warto kupić taka ciążowa poduszkę? Jaki kształt polecacie?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja kupiłam cebuszke w poprzedniej ciąży. Teraz też jej używam. Naprawdę warto. Na obecnym etapie może jeszcze tego nie odczuwacie, ale już niedługo same sobie podziękujecie za ten zakup. Niech tylko wam bardziej brzuchy wyjdą na wierzch, to same się przekonacie, dlaczego warto ją kupić.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ja tez w poprzedniej ciazy kupilam puducie w duze C. Kupilam w 5mies i bez niej nie wyobrazalam sobie spania. Potem przydala sie do karmienia blizniaczek bo w tych zgieciach je kladlam i karmilam. Teraz pożyczyłam siostrze ktora ma już 5mies dziecko wiec zaraz musze ja odebrać
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
No dla mnie do karmienia ta poduszka była za duża. Wolałam mały rogalik.
Sałatka wieczorem to nie grzech. Ja jestem właśnie po dwóch kawałkach pizzy.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Żyć mi ten jod nie dawał. Przekopałam pół internetu, badań na temat jodu jest mnóstwo i sprowadzają się do tego, że jego niedobory prowadzą do zaburzeń pracy tarczycy, u dzieci do zaburzeń rozwoju neuronalnego i obniżonego IQ, w przypadku nadmiaru mogą prowadzić do wrodzonej nadczynności lub uszkodzenia tarczycy.
Co się dalej dowiedziałam to niedobory jodu są problemem ogólnoświatowym, dlatego w ramach profilaktyki w niektórych krajach wprowadzono np. jodowanie soli (np. w Polsce). Finał finałów, wg. statystyki z 2013 roku wychodzi na to, że niedobór jodu w USA dotyczy 10-20% populacji, a w Polsce 50-60% (z resztą jak w ponad połowie Europy, o Afryce i Azji nie mówiąc).
W USA jod zalecają suplementować ogólnopopulacyjnie tylko w przypadku zagrożeń radioaktywnych, w Polsce stanowisko jest, że uzupełniać w diecie powinii zasadniczo wszyscy, a suplementować osoby w okresie większego zapotrzebowania, np. ciężarne. Do czego zmieżam... Kategoryzacja leków w ciąży ABCDX to kategoryzacja FDA czyli Amerykańska. W Ameryce zwarzywszy, że uznaje się ich za kraj bez problemu z deficytem jodu jest zdecydowanie większe prawdopodobieństwo, że ktoś po prostu niedoborów nie ma i może przedawkować. Tak więc z tego tytułu przypuszczam, że dostał kategorię D. Niemniej jednak WHO zaleca suplementację jodu w ciąży na wszystkich kontynentach poza - Ameryką Północną i Południową.
Tutaj jeszcze znalazłam taką fajną mapkę gdzie widać, że Polska jest w grupie ze średnim poziomem niedoboru jodu, podczas gdy USA jest w grupie ryzyka wywołania nadczynności tarczycy nadmiarem jodu: https://www.hunger-undernutrition.org/.a/6a01156f72691f970c01bb08ef15d2970d-piPtysio lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Żyć mi ten jod nie dawał. Przekopałam pół internetu, badań na temat jodu jest mnóstwo i sprowadzają się do tego, że jego niedobory prowadzą do zaburzeń pracy tarczycy, u dzieci do zaburzeń rozwoju neuronalnego i obniżonego IQ, w przypadku nadmiaru mogą prowadzić do wrodzonej nadczynności lub uszkodzenia tarczycy.
Co się dalej dowiedziałam to niedobory jodu są problemem ogólnoświatowym, dlatego w ramach profilaktyki w niektórych krajach wprowadzono np. jodowanie soli (np. w Polsce). Finał finałów, wg. statystyki z 2013 roku wychodzi na to, że niedobór jodu w USA dotyczy 10-20% populacji, a w Polsce 50-60% (z resztą jak w ponad połowie Europy, o Afryce i Azji nie mówiąc).
W USA jod zalecają suplementować ogólnopopulacyjnie tylko w przypadku zagrożeń radioaktywnych, w Polsce stanowisko jest, że uzupełniać w diecie powinii zasadniczo wszyscy, a suplementować osoby w okresie większego zapotrzebowania, np. ciężarne. Do czego zmieżam... Kategoryzacja leków w ciąży ABCDX to kategoryzacja FDA czyli Amerykańska. W Ameryce zwarzywszy, że uznaje się ich za kraj bez problemu z deficytem jodu jest zdecydowanie większe prawdopodobieństwo, że ktoś po prostu niedoborów nie ma i może przedawkować. Tak więc z tego tytułu przypuszczam, że dostał kategorię D. Niemniej jednak WHO zaleca suplementację jodu w ciąży na wszystkich kontynentach poza - Ameryką Północną i Południową.
Tutaj jeszcze znalazłam taką fajną mapkę gdzie widać, że Polska jest w grupie ze średnim poziomem niedoboru jodu, podczas gdy USA jest w grupie ryzyka wywołania nadczynności tarczycy nadmiarem jodu: https://www.hunger-undernutrition.org/.a/6a01156f72691f970c01bb08ef15d2970d-pi
Wow, obszerne informacje. Baaardzo Ci dziękuję. Brzmi to bardzo sensownie.
Co do poduchy też mam z pierwszej ciąży i uważam to za super zakup. Długo po porodzie nie mogłam się z nią rozstać tak mi było wygodnie. Tylko mąż był trochę zazdrosny że się do poduszki tule zamiast do niego. Haha no i została schowana. Myślę że niedługo się do niej dorwetym_janek lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017