!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bede miala 12+4 prenatalne ale to dopiero 11marca 😂😂😂 jeszcze caly miesiac..na szxzescie za tydzien we srode ide do jakiejs ginki tak na sprawdzenie czy wszystko ok i potem tylko 2,5tyg czekania..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 10:07
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
To ja mam chyba późno bo 13t3d wg OM. Ale za tydzień idę też do innego lekarza na wizytę i zostaną dwa tygodnie czekania na wizytę u mojego ginekologa.
-
Lililove wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!
Baletnica a na którą idziesz? Trzymam kciuki 😊
Co do szpitala na polnej to leżałem tam 4x i nie mam dobrych odczuć. U córki po porodzie nie zdianozowali za krótkiego wedzidelka przez co nie mogła pić z piersi. Za pierwszym razem jak lezalam po operacji jajników i ruszyć się nie moglam, mama przyszła w odwiedziny i robi mi herbaty a tu nagle się salowa wtrąca że leniwa księżniczka leży i trzeba ja obsługiwać. Za drugim razem pigula przebiła mi zyle wenflonem i lek szedł pod skore, ryczalam z bólu, to było że histerię robię przy zastrzyku. A po poronieniu prof na oddziale podczas badania drutem wyciągał mi jakieś resztki z szyjki, na żywca...po czym stwierdził że i tak trzeba lyzeczkowac. Koszmar tam przeżyłam.
Dziś za to zadzwonilam do recepcji mojego gina i mówię że kończy mi się duphaston a Pani mi na to że u nich wystawienie recepty poza wizyta to 50 zł...Normalnie szok.
Dziewczyny z Poznania, u kogo prowadzicie ciążę?
Hej hej ☺ nie jestem z Poznania ale jeżdżę tam na wizyty do Panj dr Joanny Buks. Przyjmuje na ul. Śmigielskiej 13. Po prostu cudowna kobieta. Na każdą wizytę zapisuje wszystkie pacjentki w odstępach pół godzinnych. Jak jest potrzeba to poświęca więcej czasu i nie patrzy na zegarek nigdy nie poczułam się zbywana. Raz z mężem spędziliśmy u niej godzinę czasu. Zawsze miła, życzliwa i uśmiechnięta. W razie problemów zawsze mi odpowiada na sms-y. Polecam z całego serca. Ja mam do niej 100 km ale przynajmniej wiem, że jestem pod dobrą opieką. Duphaston mi przepisuje w takich ilościach żeby bez problemu starczyło na następna wizytę i na prenatalne wysłała mnie na NFZ chociaż mam 26 lat.Lililove lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Hej Dziewczyny.
Ja na prenatalne idę 12+4. W pierwszej ciąży pamiętam poszłam za późno, maluszek był już za duży... ale się wtedy nastresowalam pamiętam...
Do spania mam z poprzedniej ciąży poduche C, coś takiego http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7589925640
Teraz jeszcze jej nie Wyciągnęłam, ale fakt, że już może by się przydała.
I równiez tak jak Wy. Wieczorami brzuch mam duży i napięty i wzdęcia ogromne. -
Kropka4 wrote:Hej hej ☺ nie jestem z Poznania ale jeżdżę tam na wizyty do Panj dr Joanny Buks. Przyjmuje na ul. Śmigielskiej 13. Po prostu cudowna kobieta. Na każdą wizytę zapisuje wszystkie pacjentki w odstępach pół godzinnych. Jak jest potrzeba to poświęca więcej czasu i nie patrzy na zegarek nigdy nie poczułam się zbywana. Raz z mężem spędziliśmy u niej godzinę czasu. Zawsze miła, życzliwa i uśmiechnięta. W razie problemów zawsze mi odpowiada na sms-y. Polecam z całego serca. Ja mam do niej 100 km ale przynajmniej wiem, że jestem pod dobrą opieką. Duphaston mi przepisuje w takich ilościach żeby bez problemu starczyło na następna wizytę i na prenatalne wysłała mnie na NFZ chociaż mam 26 lat.
Dziękuję Ci bardzo za namiar na lekarza 😊
-
A ja się właśnie załamalam.... wstałam rano i dosłownie chlusnęła brunatna krew . I tak kilka razy. Leżę cały czas, a jak tylko wstanę np do toalety to od razu leci
,Ale taki brunatny kolor. Udało mi się wypłacać o wizytę na 16 w mojej klinice niepłodności i mam przyjechać ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:A ja się właśnie załamalam.... wstałam rano i dosłownie chlusnęła brunatna krew . I tak kilka razy. Leżę cały czas, a jak tylko wstanę np do toalety to od razu leci
,Ale taki brunatny kolor. Udało mi się wypłacać o wizytę na 16 w mojej klinice niepłodności i mam przyjechać ...
A czy to naturalna ciąża czy po ivf? Dużo dziewczyn teraz z wątku ivf luty walczy z krwiakami. Jakis pechowy miesiąc. Nie martw się to nie musi oznaczać nic złego dobrze że się umówiłaś na wizytę. ✊Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Lililove wrote:Dziękuję Ci bardzo za namiar na lekarza 😊
Nie ma za co ☺ naprawdę jest świetna. Mieliśmy też problemy z zajściem w ciążę i właśnie z polecenia trafiłam do Pani Doktor i nie żałuję.Lililove lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Ciąża bez ivf. Miałam małego krwiaka, ale bardzo małego. A poważnie leci bardzo dużo krwi (tyle że brunatnej). Też pomyślałam o tym krwiaku... Ale nie wiem czy to aż tyle powinno lecieć... Jeszcze 4 h do wizyty ... chyba osiwieje.... Jak byłam w tej ciąży którą straciłam w 14 tygodniu to cały czas non stop plamiłam na kolor brunatny , ale plamiłam...A teraz dosłownie chlusnęło
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mialam juz kilka USG i do tej pory wyglądało wszystko dobrze. Jeśli chodzi o ciążę straconą w 14 tygodniu to mogło być wszystko od złego ułożenia, przez cytomegalię i ogromnego krwiaka, a kończąc na trombofili i mutacjach tam było dużo czynników, które mogły mieć wpływ.
Freja000 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Blanka, trzymam kciuki! Oby to tylko jakis krwiak-straszydlo.
Daj znac, jak bedziesz wiedziala cos wiecej -
Blanka ściskam i trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku!