!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Darika, Ty mówisz o dużym brzuchu? Ja musiałam gdzieś przy moim wzroście 160cm zmieścić 4,64kg 😂
Rodziłas CC?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Nadzieja wrote:Dziewczyny jestem ale się naczekalam dziś prawie 2 godziny opóźnienia
Ale do rzeczy dzidzia ma się świetnie tańczy macha rączkami i nóżkami serduszko bije 🥰♥️♥️ma już 2.97 cm jutro muszę się umówić na prenatalne.
A tak apropo prebatalnych czy któraś jest z okolic Żor? I robiła tam może prenatalne?
Czy chodzi Ci o Żory na Górnym Śląsku? -
My powiedzieliśmy rodzinie po wizycie serduszkowej ok.7 tygodnia. Za to u mnie w pracy jeszcze nic nie wiedzą. Jakoś tak się zbieram i się zebrać nie mogę... Muszę to załatwić na dniach.
Co do smarowania, to ktoś tu już o to pytał na dniach. Napisałam wtedy, że używam masła kakaowego z Palmersa. I jak dla mnie to cudoJa nie zauważyłam zmiany zapachu, pachnie dalej tak samo kakaowo... W każdym razie mam straszne skłonności do rozstępów, mam ich mnóstwo sprzed pierwszej ciąży, więc przykładałam się od początku do smarowania. I mimo, że przytyłam aż 17kg to nie pojawił mi się ani jeden nowy. Mam nadzieję, że teraz też uda się ich uniknąć no i że aż tyle nie przytyję
-
Monia91:) wrote:Nadzieja, ja jestem z Tychów 🙂
W tym roku jest jeszcze projekt z Unii europejskiej i niektóre placówki robią bezpłatne pierwsze i drugie badania prenatalne 🙂 poszukaj w okolicy 🙂
Nie chciałam tylko trafić do jastrzębia Zdrój bo tam podobno dziwni lekarze i na wstępie się wszystkiego czepiają ze waga nie taka itp. -
Nadzieja wrote:Ja mam bezpłatne ze względu na dwa poronienia i dostałam właśnie skierowanie do Żor l. Dziś dzwoniłam się umówić i mam wyznaczony termin na 3.03 to wychodzi na 12tydzien i 4 dzień. Pani podała mi nawet nazwisko lekarza i wyczytałam w internecie że bardzo dobry.
Nie chciałam tylko trafić do jastrzębia Zdrój bo tam podobno dziwni lekarze i na wstępie się wszystkiego czepiają ze waga nie taka itp.
Rozumiem Cię, jak lekarz ma dobre opinie to tego trzeba się trzymać 🙂 będzie dobrze 🙂
Ja mam jutro wizyte, nic tylko myślę czy wszystko jest dobrze z maleństwem. No nic trzeba jakoś do jutra wytrzymać 🙂 -
Ounai wrote:Ja też Tychy
Darika, no lekki poród to nie był, ale warto było dla braku blizny, zrostów itd
Ja powiem szczerze, że mimo to, że miałam poród kleszczowy (również bardzo ciezki) czyli zabiegowy to i tak szybko doszłam do siebie. Jak widziałam w szpitalu jak dziewczyny po CC cierpiały to naprawdę bardzo im współczułam i cieszyłam że że ja jednak urodziłam poprzez drogi rodne (bo w sumie nie wiem czy poród kleszczowy to poród SN 🙂).29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ounai tego się nie spodziewałam, że na grupie może być też ktoś z Tychów !! 😊
Rodzić będę w Katowicach w szpitalu Bonifratrów, rodziłam tam córkę i byłam bardzo zadowolona 🙂 a Ty gdzie się wybierasz?
Co do zajęć to wiem, że napewno są w fabryce formy w tej chwili galerii Gemini 🙂 -
nick nieaktualnyMonia ja też planuje W Bonifratrach rodzić. Towarzyszyłam w porodzie mojej kuzynki właśnie w tym szpitalu. Miała dwa ciężkie porody, ale opieka na świetnym poziomie. Mam tylko nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to zdążymy dojechać, bo jestem z Zawiercia. Więc jakieś 40 minut jazdy jest....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 18:16
Monia91:) lubi tę wiadomość
-
No ja wiem, ze mam tendencje, bo zawsze bylam szczupla ale jako nastolatka szybko rosla we wzroscie. I mimo jakichs kosmetykow kupowanych przez mame to mam roztepy np na posladkach czy lydkach..
To jutro ruszam do kosmetycznego i cos sobie kupie 😊
Co do magnezu to tez biore ten magneb6, z polecenia u panatabletki.
Gratki za wizyty ❤Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.