!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap86, ten Twój lekarz jest głupi jeśli bierze pod uwagę tylko ciśnienie mierzone w gabinecie
Miarodajne są wyniki ciśnienia mierzonego na spokojnie w domu, bez pośpiechu, bez stresu.
Ja daję młodego do żlobka od marca. Będzie mieć niecałe 2 latka. Dyrektorka mi proponowała, że jeśli do września się usamodzielni, to może iść do przedszkola w wieku 2,5 roku. Ale stwierdziłam, że nie będę niczego przyspieszać.
-
Każda, która miała tutaj taki sen wychodziła później z gabinetu uśmiechnięta. Ja w ciąży z synem też dorobiłam się takiego snu i okazał się nie być proroczy4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ja w ciąży z Amela też miałam wysokie ciśnienie raz w gabinecie. Gin kazała mi wtedy przez 2 tygodnie mierzyć ciśnienie w domu 3xdziennie, zapisywać i pokazać wyniki na kolejnej wizycie. Wszystko było w porządku więc nic z tym nie robiłyśmy 🙂29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dzień dobry
można jeszcze dołączyć? Podglądam Was od dawna, jednak bałam się dołączyć żeby nie zapeszyć, niestety tak już jest gdy jest się po przejściach. Teraz na szczęście jest wszystko dobrze i oby tak już zostało do samego końca ❤️
edka85, erre, darika, ciri, Monia91:), Pogoda, Asia000, Jaśmina, Krokodylica, Natikka123, maja2024, Ounai, Totoro, skała lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w czwartek. Tłusty czwartek.
Witamy się w rozpoczętym 13stym tygodniu!Jeju. Za chwilę drugi trymestr. Leci bardzo szybko.
Przed południem wybierzemy się na spacer z Synem po pączki.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, pięknych zdjęćTrzymam kciuki za kolejne wizyty I czekam na wieści.
Co do chust, to myślałam o tym. Będę uważnie czytać, co piszecie, zobaczymy czy się zdecyduje.
U nas Syn nie chodzi do przedszkola ponad miesiąc. Bardzo mało dzieci teraz chodzi przez ten sezon chorobowy, dlatego jest ze mną w domu, żeby nic nie złapał paskudnego. Ale myślę, że od marca wróci. Będzie ciężko po takiej przerwie.Jaśmina, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ja pączki sobie dziś daruje. Wczoraj jak widziałam w sklepie to na samą myśl było mi niedobrze.
Jeśli chodzi o chustę, to nam nadzieję, że tym razem się uda. Bardzo mi się do podoba, a przy pierwszym dziecku tak się do tego zabierałam, że nigdy nawet nie kupiłam -
nick nieaktualnyWitajcie mamusie.U nas już po wizycie. I po usg. Wszystko dobrze. Tylko położna mnie dziś zapytała czy 4.12 to ostatnia miesiączka bo brzuszek mam duży.Wizyty mam co 2,5 tygodnia.I kolejne badania do zrobienia.
edka85, joana, erre, darika, Monia91:), Pogoda, Asia000, Krokodylica, maja2024, Ounai, Totoro lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa, na kiedy masz tp? Dopisze cie do listy.
O matko, zapomniałam, że jest tłusty czwartek 😲 Zaraz migiem po paczki.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kupiłam sobie jednego pączka, ale zamierzam go zjeść popołudniu. Niestety coś mi cukry szaleją w tej ciąży, miałam wynik na czczo 90 mg/dl, więc pożyczyłam sobie glukometr i o ile po posiłkach jest w miarę spoko, to na czczo jakiś dramat, miałam kolejno: 92, 95, 99 i dziś 91 (tym razem dużo później zjadłam wczoraj kolację). Nie napawa mnie to optymistycznie, więc po pączku też sobie dzisiaj zmierzę (może pół zjem).
-
Ja miałam na krzywej też 90 na czczo i diabetolog powiedziała, że jest w porządku i mam za miesiąc znowu sprawdzić na czczo.
Miałam iść jutro na to badanie ale przez Tłusty Czwartek pójdę w przyszłym tygodniu żeby sobie sztucznie nie zawyżyć wyniku.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
90 jest jeszcze w porządku, ale mnie zaniepokoił, bo zawsze miałam cukier na czczo w granicach 70-75. Dlatego wzięłam sobie glukometr, żeby zobaczyć, czy się to będzie powtarzać - no i 95, czy 99 to już przekroczenia. Na razie nie panikuję, ale chcę trzymać rękę na pulsie, bo np. ostatnio urodziłam dziecko powyżej 4 kg i być może już wtedy coś było nie do końca w porządku, tylko tego nie wykryliśmy
-
Szczęśliwa wrote:Dzień dobry
można jeszcze dołączyć? Podglądam Was od dawna, jednak bałam się dołączyć żeby nie zapeszyć, niestety tak już jest gdy jest się po przejściach. Teraz na szczęście jest wszystko dobrze i oby tak już zostało do samego końca ❤️
Witaj -
nick nieaktualny
-
Aniołek84 wrote:Witajcie mamusie.U nas już po wizycie. I po usg. Wszystko dobrze. Tylko położna mnie dziś zapytała czy 4.12 to ostatnia miesiączka bo brzuszek mam duży.Wizyty mam co 2,5 tygodnia.I kolejne badania do zrobienia.
Super 😍Aniołek84 lubi tę wiadomość