!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia u mnie na szczescie juz okolo 2 tyg spokoju 😊
Sa dni kiedy czasem lekko zemdli.. a i co do jazdy autem to jedyny minus. Mam chorobe lokomocyjna, ale zawsze umiarkowana. Teraz jazda autem to katorga i konczy sie meczarnia i wymiotowaniem w trakcie kazdej jazdy.......Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jestem po prenatalnych. NT, Nb, zastawka, organy, fhr - wszystko ok. Crl 6,22 cm. Łożysko przednia ściana, więc nieco później poczuję ruchy. Lekarz upiera się, że to dziewczynka. Ja sceptycznie podchodzę do takich nowin na tym etapie, ale zrobił zdjęcie, gdzie w mordę jeża naprawdę widać prosty wyrostek (zaznaczyłam kółkiem).
Edit: zrezygnowałam z pappa i dobrze mi z tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 21:28
Monia91:), Ounai, Chmurka, darika, Annia, erre, Krokodylica, tym_janek, Natikka123, Pogoda, Totoro, Evva, Jaśmina, fasolka86, to_tylko_ja, joana, Asia000, maja2024, Dave87, Karla1987 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ounai wrote:Annia nic się nie stało. Z jednej strony dobrze. A z drugiej dziecko w brzuchu czasem idzie spać, Ty nie czujesz ruchów i już się martwisz. Ileż razy ja młodego budziłam bo się tak stresowałam.
Darika, pieluchy, masakra. Znowu będzie trzeba to przechodzićKrokodylica lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
darika wrote:Hahaha my nie znowu , a wciąż 😛. W wakacje mam plan odpieluchowac Amele. Jak się uda to we wrześniu znowu zaczniemy się bawić pieluchami 🤦.
I ja tak samo. W wakacje chciała bym odpieluchowac córkę bo od września idzie do przedszkola.darika lubi tę wiadomość
-
Gratuluję kolejnych udanych wizyt Ale rosną maleństwa
Mi ostatnio tak brzuch wypchnęło, że siostra się śmieje, że tylko kurtka zimowa jeszcze mnie ratuje, bo jak ktoś nas odwiedzi to już się nie wyprę swojego stanu
Kciuki za kolejne wizyty, czekamy na same wspaniałe wiadomości
-
Dziewczyny cudne dzidzie, cudownie ze u kazdej prenatalne wyszly dobrze 😊
Pap86 nie mozliwe zwbys w 9tc czula jakiekolwiek ruchy 😊 to jelita sa niestety. Jak poczujesz ruchy w 14tc to i tak bedzie baaaardzo wczesnie. Wiekszosc kobiet (oczywiscie nie wszystkie po 17-18tc zaczynaja dopiero cos czuc- i to jest doslownie mini laskotanie, ciezko nawet to okreslic). Ale spokojnie jak Cie bedzie pozniej dzidzia kopala po zebrach i pecherzu, to bedziesz milo wspominala ten czas kiedy nie bylo jeszcze czuc ruchow😃Jaśmina lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Dobra, niech Wam bedzie moze czulam bo chcialam 😂 ja tez mam ladne wyniki cukru na czczo i tsh i w ogole tylko to pierniczone cisnienie.. a w domu rano 127/80. I wez tu udowodnij lekarzowi jak u niego 150/90 😂Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Jeszcze dodam co do wyboru chusty ze na prawdenkiepskim wyborem jest kupowanie za dlugiej chusty tylko po to zwby maz w nia wiazal. W 90%to my nosimy dzieci a a dluga chusta moze tylko sprawic ze sie zniechecimy. Przy rozmiarze ubran M i 168cm wiaze w 4,2m nawet kieszonke, kangurka planuje w 3,6m ale to tez dlatego ze cienkie chusty mam na poczatek. Przy grubszej chuscie gdzie wiecej na wezel idzie to 4,2m na kangirka bym potrzebowala.
Jak maz chce nosic a jest duuuzo wyzszy i nosi spory rozmiar ubran to lepiej mu kupic dluzsza chuste 😊Totoro lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Pap86 to się nazywa syndrom białego fartucha 😁 w domu ciśnienie idealne, u lekarza wywalone w kosmos 😁 mój mąż tak ma 😁
Evva no ja właśnie też 168cm i ciuchy s/m, więc pewnie stanie na 4,2 dla pewności, ale spróbuję gdzieś pomierzyć wczesniej a mąż 180 niecałe, ale też nie ma jakiegoś dużego rozmiaru. W każdym razie jak będzie chciał to drugą kupimy 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:49
-
Co do ruchów to ja kopniaczki w pierwszej ciąży poczułam jakoś koło 23 tyg dopiero przez łożysko na przedniej ścianie. Wcześniej czułam tylko to pływanie, takie uczucie jakby się stało w wodzie i ryba koło nogi przepłynęła, tylko w brzuchu 😁 teraz miałam wrażenie ostatnio, że czuję już pływanie, ale nie jestem pewna czy to już to. Łożysko mam tym razem na tylnej, więc może wcześniej poczuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:53
-
A ja myślę, e w kwestii chust i motania naprawdę warto poczekać na spotkanie z doradcą. Nie wi3m czy warto kupować teraz cokolwiek jeżeli wcześniej ktoś nie próbował, bo noszenie nie jest dla każdego. A jeżeli kupować to warto też się odezwać to doradcy, oni mają często na sprzedaż chusty i z pewnością coś doradza albo przekieruja w miejsce w którym warto dokonać zakupu.
Ounai mój synek ogólnie chodzi mało chętnie do przedszkola. On chodził do zlobka i bardzo lubił tam chodzić, bym zadowolony. Od września poszedł do przedszkola jako 2,5 latek , jest najmłodszy z grupy i chyba trochę to przeżył, widzę że trochę go te starsze dzieci oniesmielaja, bo zupełnie inaczej zachowuje się niż w żłobku. Dlatego za rok zostawiam to w tej samej grupie wiekowej i będzie że swoimi rówieśnikami. Tym bardziej że dopiero rozkręca się z mówieniem A za dwa tygodnie trzy latka skończy. Chodzi mało chętnie, tzn jak tam j3st to nie ma tragedii, nie płacze ani nic. Ale odkąd jestem w domu to codziennie się budzi i mapie ze nie idzie do przedszkola. W poniedziałek mówi do mnie "mamo, brzuch chory, do przedszkola nie, Fifi chory ". Także znam twój ból. My po trzech dniach w przedszkolu dzisiaj i jutro robimy sobie wolne. Ja też muszę odpocząć, my zapisalismy już synka do przedszkola w miejscowości w której budujemy dom, więc rano wioze to 15km do przedszkola i po południu znowu jadę po niego te 15 km... To mi daje bardzo w kość. -
edka85, śliczne zdjęcia! Gratuluję dobrych wyników i (prawdopodobnie) córeczki!
ja przy córce nie używałam chusty, mój mąż czasem tak, ale mieliśmy jakąś z takich najtańszych, nic profesjonalnego. Nie mam cierpliwości do takich rzeczy, chociaż być może przy kolejnym dziecku spróbuję, bo sama idea wydaje mi się super.
Ja miałam dzisiaj sen, że zaczęłam krwawić, obudziłam się zlana potem i uznałam, że chyba piersi mnie przestały boleć... no i teraz weszłam w stan niepokoju, już wiem, że będzie mi się bardzo dłużyć do wizyty