!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baletnica może tylko jakieś naczynko pękło przez napinanie się? Trudno powiedzieć
postaraj się nie załatwiać na siłę, pij siemię lniane, jedz śliwki suszone, może jogurt naturalny activia?
Ja w pierwszej ciąży przez zaparcia trafiłam na IP w 36 tc, bo po wszystkim zobaczyłam taki glutowaty fragment śluzu z niteczkami krwi i myślałam, że mi czop odchodzi 🙈 Ostatecznie okazało się, że wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 20:23
-
Baletnica będziesz spokojniejsza jak pójdziesz jutro do ginekologa . Dopóki nie czujemy ruchów to tak bardzo się martwimy... A to tylko źle działa na dziecko ... mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest dobrze.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
katwie27 wrote:Gdyby nie mój wielki brzuch to całkiem by myślała że nie jestem w ciąży:D już czasem to aż mi trochę wstyd że mam takie wielki brzuch, zwłaszcza że trochę się śmiałam z kuzynki jak była na takim etapie i miała też duży, no ta różnica że ona wstawała zdjęcia facebooku kilka razy w tygodniu i ludzie myśleli że zaraz rodzi:DV.2017r. -> 7 tc [*]
15.08.2020r. - Wojtuś ❤️ [*] 38tc -
Ounai rozważę L4 po prenatalnych, albo 2 tyg urlopu żeby dostać wczasy pod gruszą. 🤔 Zobaczę też jak dalej będę się czuć.
Pogoda ja mam to samo w brzuchu, myślę że to wzrost macicy, też trudno mi to uczucie opisać ani to ból, ani skurcz, takie coś jak ty opisujesz, jeden dzień mam, później 2 dni nie mam, więc myślę że spokojnie, nie martw się. 😘Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ounai rozważę L4 po prenatalnych, albo 2 tyg urlopu żeby dostać wczasy pod gruszą. 🤔 Zobaczę też jak dalej będę się czuć.
Pogoda ja mam to samo w brzuchu, myślę że to wzrost macicy, też trudno mi to uczucie opisać ani to ból, ani skurcz, takie coś jak ty opisujesz, jeden dzień mam, później 2 dni nie mam, więc myślę że spokojnie, nie martw się. 😘
Zażyłam sobie dodatkową dawkę magnezu i nospe i jest mi trochę lepiej
PS.
Idziemy łeb w łeb11 + 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:22
-
Baletnica idz lepiej jutro rano do lekarza.
KROKO - jejku dla mnie to taki niezwykly zbieg okolicznosci, ze my znowu na tym samym watku jestesmy.
A na fb ja nie zagladam bo zapomnialam hasla do fb i do poczty (nawet nie wiem jaki adres poczyt mialam).
Co do brzucha to ja w pierwszej ciazy tez bardzo szybko mialam widoczny. Niestety urosl do gigantycznych rozmiarow i tylko do przodu. Rezultat - rozstep miesnia prostego brzucha* plus mega rozstepy. Bardzo wam tego nie zycze.
*Temat jeszcze pare lat temu byl slabo znany w necie, malo specjalistow itd. Tak samo jak oapadanie narzadow rodnych....-temat zakopywany pod dywan a dotykajacy groma kobiet.
Tak wiec bardzo wam polecam cwiczyc miesien poprzeczny brzucha, w zadnym wypadku zwykle brzuszki! No i tak samo miesnie dna miednicy - nie zaniedbujcie tego bo wierzcie lub nie ale problemy z nim zwiazane dotykaja masy kobiet tylko nikt o tym nie mowi. -
Z tym martwieniem się to niestety tak jest jak jest się po przejściach. Moja bratowa jest w 6 tygodniu ciąży, to jest druga ciąża, pierwsza bez komplikacji, książkową. Ona już po zrobię iu testu czasowego mówiła o terminie porodu itd, zero negatywnych myśli. To zupełnie inne podejście niż moje. Ja do tej pory boję się uwierzyć w to wszystko... A to dlatego, że miałam dwa poronienia, potem ciąża z synem na lekach donoszona, potem kolejna ciaz ana lekach kiedy bylam oelna nadzieji , miałam plany odnośnie bliższej przyszłości, dziecka itd i nagle wizyta i ups... Po wszystkim. Jeszcze półtora tygodnia do prenatalnych , ale wiem że to znowu uspokoi mnie na chwilę. Trzeba poczekać co najmniej do połowy ciąży żeby jakoś tak poczuć się w miarę bezpiecznie... Ja tak miałam z synem.
-
Dobrze że z tym brzuchem to nie jestem sama...W pierwszej ciąży tak szybko mi nie wyszedł A teraz? Aż mi dziwnie taki duży i zaokrąglony.
Mam też do Was pytanie. Jestem po cc i zastanawiam się jak w takim przypadku wygląda kolejne cięcie. Słyszałam, że wycinaja pierwsza Blizne i dopiero zszywaja. Na koniec zostaje jedno cięcie. Wiecie coś na ten temat?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Proszę napiszcie (zwłaszcza te dziewczyny które wymiotujecie ile macie kg na minusie) u mnie nie jest tak źle bo mam -3 kg. A w poprzednich ciążach na 12 tc miałam - 7 kg.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja mam 2 kg na plusie ale nie wymiotuje, za to dużo jem i leżę. Z tym że teraz waze 60,5 kg przy wzroście 174 cm więc źle nie jest. W 1 ciąży przytulam prawie 30 kg...Ale też przez leżenie. Nie było jak kalorii zgubić plus woda się zatrzymała. Wychodząc zeszpitala miałam już -11 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 08:12
-
Ja też w nocy plamiłam. Niby na brązowo ale taki ten brąz jakiś w czerwień wpadający był, a do tego był spory ból brzucha i miałam wrażenie że cycki nie bolą juz więc byłam totalnie podłamana. Teraz już nie plamie. Za to przed chwilą pierwszy raz rzygałam...
Ale i tak dziś zadzwonię do ginekologa i może uda mi się wcisnąć na wizytę... Bo oszaleje jakbym miała tak tydzień jeszcze w niepewności żyć -
Ja wymiotow tak nie mialam, tylko glownie mocne mdlosci. Ale w zadnym momencie nie bylam na minusie. Teraz mam tylko niecaly 1 kg na plusie..
Kochane trzymam za Was kciuki ❤
Zamowilam sobie wczoraj na h&m 3 sukienki takie juz z kolekcji ciazowej. Mam nadzieje, ze do soboty paczka dotrze i ktoras okaze sie dobra..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.