!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tam tez zaczelo sie od 1 osoby. To dziadowstwo sie megaszybko rozprzestrzenia i zostaje do 9 dni na przedmiotach a czas inkubacji nawet do miesiaca (w tym jest najwiekszy problem bo nie wiesz ze jestes chora i zarazasz). A Polska to nie Chiny, tutaj nikt nie otoczy miast wojskiem i nie postawi szpitala w 8dni..
Ja tylko mam nadzieje ze azjaci sa bardziej na niego podatni ale chyba moja teoria powoli pada (wlochy) -
Byla gadka o wadze to ha! Ja wygrywam! Zapuscilam sie przez swięta i dobilam do 75kg przy 170! Mialam sie odchudzac na powaznie w nowym roku a tu ciunza! Moge przytyc tylko 10kg.. w pierwszej ciazy przytylam z 14kg a na koncowce zlapalam jeszcze 2kg wody(doslownie z dnia na dzien woda mi soe zatrzymywala!). Teraz mam bmi 26
nadwaga.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kurczę dziewczyny...A mój szwagier pracuje na lotnisku w straży granicznej i moja mama kilka razy w tyg jeździ do siory do dzieci a że mieszka w moim bloku to też się często widzimy. Mam nadzieję że nic się nie dowlecze. Ja zasadniczo nie boję się takich rzeczy, bo uważam że zwykle grypa zabija więcej ludzi ale teraz mnie nastraszylyscie.
Co do zmęczenia do ja od 6 tyg głównie leżę ale od pt wizyty trochę się ruszyłam. Byliśmy w parku i potem w kawiarni. Czułam się jak bym pojechała na jakieś wakacje 😂 a dziś sama się zapuscilam do sklepu bo kotom się saszetki skończyły i ledwo doszłam a jak wróciłam to 2h spałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 16:18
-
Ja właśnie po mojej zwykłej wizycie. Dzieć ma 54 mm i jest większy niż wynika z OM, serduszko bije dobrze i wygląda wszystko w porządku. 😁 W czwartek USG genetyczne, mam już pewność że dzidzia jest dobrych wymiarów na to USG.
Lililove, erre, joana, Jaśmina, darika, Pogoda, Natikka123, edka85, Monia91:), Krokodylica lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KotkaPsotka3 wrote:Smiertelnosc grypy nie jest wieksza. To jest klamstwo powielane przez prase i tv.
Chyba to troche ciezko porownywac, mimo wszystko.
Smiertelnosc spowodowana bezposrednio koronawirusem to kolo 2%, czyli tyle samo ile przy grypie, z tym, ze na grype rocznie umiera okolo 390 tysiecy ludzi. Wiec zupelnie inna skala.
Jakby ktos chcial, to tutaj artykul z grudnia 2019 o smiertelnosci zwiazanej z grypa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6815659/ -
Odnośnie wagi to ja też bmi 26 🙁 Byłam w szoku bo (może to głupio zabrzmi) ale nie wyglądam na tyle 🙁 na razie waga stoi w miejscu, za 2 tygodnie mam genetyczne to zobaczymy. A w Nowym Roku miałam się odchudzac 😀
Koronawirus tociezki temat. Z jednej strony myślę że temat jest sztucznie podsycany. Z drugiej świadomość że to nowy wirus na którego nie ma (chyba?) jeszcze lekarstwa mnie przeraża. Według mnie granice i loty powinny być wstrzymane od samego początku, a tak to doprowadziło do rozprzestrzenienia się wirusa.
Myślę że co ma być to będzie, tak naprawdę możemy się zarazić wszędzie i od każdego.
No i wszędzie sieją zamęt ile to ludzi zarażonych, a nigdzie nie ma informacji o tych którzy przeżyli. Przecież wirus zaraża od grudnia, minęły prawie 3 miesiące, co z resztą ludzi którzy się wtedy zarazili? O tym nie piszą nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 16:58
-
Odnośnie korona polecam śledzić KIKŚ, tam są najbardziej rzetelne informacje. W sumie to aż dziwne, że w Polsce jeszcze żadnego przypadku nie wykryli, bo skoro wirus może być utajony 27 dni nawet to przecież ktoś zdrowy, w pełni sił mógł wrócić zarażony i już zarażać dalej.
Mnie już nasza zwykła grypa przeraża, zwłaszcza, że często daje poważne powikłania, myślałam nawet o szczepieniu, ale.. Podobno często po szczepieniu ludzie mają jakieś grypopodobne objawy, więc nie chcę sama ściągać na nas "choroby". Zresztą córka już chora jest, kaszle i ma gorączkę, więc jakby nie ma tematu
-
Annia gratki za udaną wizyte ❤
Co do wagi to ja przebije wszystkie 😊 mam 170 i juz waze 86kg.
Efekt leczenia i zalamania po poronieniu.
Od grudnia byla dieta. Ginekolog powiedzial, zebym teraz starala sie jak najmniej przytyc. I tyle. Dlatego bardzo pilnuje co jem, do slodyczy nie ciagnie. I mam zamiar zaczac cwiczyc.Ounai, Annia lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Myślę że możecie być spokojnie na razie jeżeli chodzi o koronawirusa. Chyba ja mam najwięcej zmartwień bo statek mojego męża idzie na stocznie w Chinach na 2 miesiące A on razem z nim prawdopodobnie.
-
No niestety moje przeczucia były słuszne. Mam nadzieję, że jestem już ostatnią osobą, która opuszcza ten wątek. Życzę Wam wszystkim zdrowych, nudnych i bezproblemowych ciąż, a później ślicznych, śpiących w nocy bobasów!
a i jakbym mogła prosić o usunięcie z pierwszej strony... najlepiej całkiem -
ciri wrote:No niestety moje przeczucia były słuszne. Mam nadzieję, że jestem już ostatnią osobą, która opuszcza ten wątek. Życzę Wam wszystkim zdrowych, nudnych i bezproblemowych ciąż, a później ślicznych, śpiących w nocy bobasów!
a i jakbym mogła prosić o usunięcie z pierwszej strony... najlepiej całkiem
-
Annia wrote:Ja właśnie po mojej zwykłej wizycie. Dzieć ma 54 mm i jest większy niż wynika z OM, serduszko bije dobrze i wygląda wszystko w porządku. 😁 W czwartek USG genetyczne, mam już pewność że dzidzia jest dobrych wymiarów na to USG.
Annia lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
ktosiowa wrote:Byłam na pobraniu krwi na nifty, teraz 10 dni oczekiwania.
W środę mam konsultacje i usg genetyczne u jakiejś mega specjalistki, mam nadzieje, ze wyjdę podbudowana.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza