!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio wrote:Od tych waszych wpisów zaczęłam się zastanawiać nad usg genetycznym. Dlaczego powinno się je robić akurat między 11 a 14 tygodniem?
Bo dziecko musi być odpowiednich rozmiarów . Ani za male ani za dużePtysio lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ounai wrote:W ramach pożegnania ze słodyczami skoczyliśmy po drodze na McFlurry. Dzidzia dzisiaj podobno 7,5cm, ale nie chce mi się wierzyć, że w 3 dni urosła 1cm. TP zostaje 29 września.[/QUOTE
Chyba sierpniaMikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Dziewczyny ja z innej beczki. Pamietam, że Ounai kupowala ostat io termometr. Jaki to był i jaki ogólnie polecacie? Ja mam mikrolife taki b3zdotykowy na podczerwień, kupiłam w ciąży, Pani taki polecala, ale już nie mam nerwowo do niego bo jest duża rozbieżność pomiędzy temperaturami, poza tym moje dziecko reaguje płaczem na mierzenie temperatury w nocy, jak mu termometr daje po oczach światłem. Już pora to zmienić w końcu...
-
Mevr_A wrote:Chyba to troche ciezko porownywac, mimo wszystko.
Smiertelnosc spowodowana bezposrednio koronawirusem to kolo 2%, czyli tyle samo ile przy grypie, z tym, ze na grype rocznie umiera okolo 390 tysiecy ludzi. Wiec zupelnie inna skala.
Jakby ktos chcial, to tutaj artykul z grudnia 2019 o smiertelnosci zwiazanej z grypa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6815659/
No tylko, ze na grype rocznie choruje pare milionow ludzi.
Smiertelnosc koronawirusa to nie jest 2%. Nie mozna tego liczyc dzielac zmarlych przez chorych gdy "sezon" jeszcze sie nie skonczyl i nie znamy czasu od wykrycia do smierci. Poza tym liczba zarazonych rosnie w zupelnie innym tempie (jeden czlowiek zaraza paru nowych). Ci ktorzy zmarli wczoraj zarazili sie jakies dwa tygodnie wczesniej. To bylo dobrze widac na poczatku gdy nie bylo jeszcze tylu zarazonych. Np. do 30.02 zmarlo ok. 200 osob. W tym dniu zainfekowanych bylo ponad 9000. 200/9000 - 2%. Ale ci zmarli to ludzie u ktorych infekcje wykryto wczesniej, powiedzmy ze tydzien wczesniej: liczba zarazonych 23.02: 850....czyli ponad 20%.
Ale to nie smiertelnosc jest tu wazna a rozprzestrzenianie sie. Ebola ma smiertelnosc do 80% wiec tam sie pali wioske i ucieka. Niemniej nie jest az tak niebezpieczna bo daje sie to opanowac. Koronawirusa juz nie.
Ja akurat mam inna teorie na ten temat skad on sie wzial. Nie sadze ze wypuscili go chinczycy. Chyba ktos im pozazdroscil rozwoju gosp.
A jesli to chodzi o szczepionke to nie ma to znaczenia. Fakt jest taki ze to syf.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 00:23
-
Audrey wrote:Cześć dziewczyny
Czy można jeszcze dołączyć?
U mnie 10tc+6dzieńMoja pierwsza ciąża, więc jestem świeżynką, a widzę, że tutaj są już mamusie
Także jeśli napiszę coś głupiego - to przepraszam bo to z braku wiedzy i doświadczenia
Witaj -
Ounai wrote:Kupiłam ten co ma erre.
Mąż poszedł do pracy a ja nie wiem jak mam odprowadzic małego do przedszkola bo ciągle wymiotuję. Kiepski poranek
Próbowałaś zwykłej wody z cytryną? Ja jak jestem do 15 w pracy to tylko woda z cytryną, wtedy mdłości jest mniej zdecydowanie. Bo zwykłą wodę ciężko mi przełknąć, a co ciekawe po obiedzie już wchodzi normalnie
Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa, trochę sie już zaczynam stresować, ostatni raz byłam 4 tygodnie temu i było wszystko książkowo, no ale wiadomo, że jakaś niepewość ciągle jest
Tak jak czytam jakie macie dziewczyny problemy to aż mi głupio, że narzekam na zwykłe gazy -
Qunai dobre pozegnanie z cukrami 😁
Co do wirusa to moze maz niech wezmie wolne zawiezie małego do przedszkola a Ciebie do lekarza?wspolczuje 😔
Choc ja ostatnio zauwazylam, ze mam bole glowy jak na migrene i tez nie jest ciekawie 😊
I jeszcze te zaparcia.. wieczorem to od gazow mam wrazenie, ze peknie mi brzuch.....
Kotka kciuki ✊✊✊✊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Annia wrote:Ja właśnie po mojej zwykłej wizycie. Dzieć ma 54 mm i jest większy niż wynika z OM, serduszko bije dobrze i wygląda wszystko w porządku. 😁 W czwartek USG genetyczne, mam już pewność że dzidzia jest dobrych wymiarów na to USG.
Wspaniale 😍Annia lubi tę wiadomość
-
Kotka - wlasnie dlatego ja nie jestem zwolennikiem porownywania grypy do koronawirusa, czy zadnej innej "pandemii", ktorej doswiadczylismy w ostatnich latach.
Faktem jest, ze dopoki ta najwieksza fala zakazen sie nie skonczy, ciezko tu mowic o poprawnych statystykach.
Mnie przeraza to, w jak szybkim tempie wirus dostal sie do Europy i jak latwo sie rozprzestrzenia. Chociaz z racji swojej pracy mam kontakt ze specami od chorob ukladu oddechowego (czyli tez zapalenia pluc) i oni mnie bardzo uspokajaja w tej kwestii, wiec dopoki wirusa nie ma w Polsce albo u mnie w Holandii, staram sie nie panikowac
No i powodzenia na wizycie dzis