X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri wrote:
    No niestety moje przeczucia były słuszne. Mam nadzieję, że jestem już ostatnią osobą, która opuszcza ten wątek. Życzę Wam wszystkim zdrowych, nudnych i bezproblemowych ciąż, a później ślicznych, śpiących w nocy bobasów!

a i jakbym mogła prosić o usunięcie z pierwszej strony... najlepiej całkiem

Ciri :( tak mi przykro :(

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai to współczuję :( mi na biegunkę często pomagała twarda gruszka albo jeszcze trochę zielony banan.
    joana wrote:
    Qunai dobre pozegnanie z cukrami 😁
    Co do wirusa to moze maz niech wezmie wolne zawiezie małego do przedszkola a Ciebie do lekarza?wspolczuje 😔

Choc ja ostatnio zauwazylam, ze mam bole glowy jak na migrene i tez nie jest ciekawie 😊
    I jeszcze te zaparcia.. wieczorem to od gazow mam wrazenie, ze peknie mi brzuch.....

Kotka kciuki ✊✊✊✊

Ja rano mam takie gazy, że też mam wrażenie że brzuch pęka, mąż się śmieje że aż nam kołdrę unosi :D U mnie na szczęście (odpukać) zaparć zero, codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie idę do łazienki. Ale jem miękkie jabłka i myślę, że dlatego nie mam tego problemu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A wrote:
    Kotka - wlasnie dlatego ja nie jestem zwolennikiem porownywania grypy do koronawirusa, czy zadnej innej "pandemii", ktorej doswiadczylismy w ostatnich latach.

Faktem jest, ze dopoki ta najwieksza fala zakazen sie nie skonczy, ciezko tu mowic o poprawnych statystykach.

Mnie przeraza to, w jak szybkim tempie wirus dostal sie do Europy i jak latwo sie rozprzestrzenia. Chociaz z racji swojej pracy mam kontakt ze specami od chorob ukladu oddechowego (czyli tez zapalenia pluc) i oni mnie bardzo uspokajaja w tej kwestii, wiec dopoki wirusa nie ma w Polsce albo u mnie w Holandii, staram sie nie panikowac :)

No i powodzenia na wizycie dzis :)

Mbie to przeraza ale nie dziwi bo widac to bylo juz w Chinach jak to sie szybko cholerstwo rozlazi. Czytalam nawet o niewyjasbionym przypadku gdzie zarazila sie kobieta w bloku gdzie byl tez jakis zarazony, ale ona nie wychodzila na zewnatrz. Ale winne jest wlasnie glownie to, ze ludzie nie wiedza dlugo, ze sa chorzy i roznosza zaraze.
    Ale, ze to dotrze do Europy to byla tylko kwestia czasu. W Chinach na lotniskach jest kontrola, na ulicach kontrole, dezynfekcje ulic itd a samolot z Pekinu laduje w Monachium i absolutnie nikt nie interesuje sie pasazerami, nie ma zadnej kontroli, zadnych ograniczen.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Dziewczyny ja z innej beczki. Pamietam, że Ounai kupowala ostat io termometr. Jaki to był i jaki ogólnie polecacie? Ja mam mikrolife taki b3zdotykowy na podczerwień, kupiłam w ciąży, Pani taki polecala, ale już nie mam nerwowo do niego bo jest duża rozbieżność pomiędzy temperaturami, poza tym moje dziecko reaguje płaczem na mierzenie temperatury w nocy, jak mu termometr daje po oczach światłem. Już pora to zmienić w końcu...

Też do tej pory używałam microlife, ostatnio po przeczytaniu opinii w Internecie odżałowałam 3 stówy i zamówiłam visiofocus, ten który wyświetla temperaturę na czole. Fajny jest.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Nie było mnie przez kilka dni, starałam się nadrobić.

Ciri, tak strasznie mi przykro. :(
    Serce pęka :(

Freja. Mam nadzieje, ze wszystko się poukłada. Trzymam mocno kciuki!

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czekam i stres siega zenitu...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trzymam kciuki żeby było dobrze.

Baletnica powodzenia.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg I trymestru.
    Wszystko jest w porządku. Maleństwo dzielnie rośnie :)
    Ma 6.7cm. Według lekarza jest starsze 4 dni, termin na 30.08, no ale zobaczymy.
    Oto nasza Fasolinka lub Fasolinek ❤
    976c2c87644c.jpg

ktosiowa, Lililove, Anika, Totoro, Mevr_A, Akinom 59, Ounai, Aniołek84, Jaśmina, katwie27, Natikka123, edka85, Annia, Krokodylica, Pogoda, Evva, joana, erre, darika, Monia91:), Ptysio, Asia000, Eska89 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Mało trochę tu bywam. Ale staram się was podczytywać. Clir bardzo mi przykro.Może jeszcze wrócisz do nas. I będziemy cieszyły się razem z tobą. Witam nową mamusię która do nas dołączyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości i uczucie wymiotów minęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA ślicza dzidzia.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyty, piękny dzidziuś:) Na zaparcia polecalam już sie nie lniane, ale powiem szczerze że wczoraj mnie dopadly, ale zjadłam właśnie dwie suszone śliwki bo synek jadł i ledwie dobieglam do łazienki, także zadzialaly od razu :D
    Ja znowu w stresie jestem czy wszystko w porządku. Czuje się dobrze, w zasadzie ani piersi nie bolą, nudności minęły no ale to już chyba czas na omijanie powoli, żadnych bólów brzucha i już czuje stres. Od jutra jeszcze tydzień...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica kciuki! Odezwij się szybko :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja mam za godzine wizyte u gina. Pierwszy raz. Trzymcie kciuki!

Dopiero pierwszy raz idziesz do gina? Trzymam kciuki :)

ata, duży mały człowieczek :) Już się nie mogę doczekać mojej wizyty i takiego obrazu. Bo ostatnio mój maluszek wyglądał jak fasola z głową :D

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    976c2c87644c.jpg

Super :-)

• Evva Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    976c2c87644c.jpg
    gratulacje :) to już kawał dzieciaczka :)

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok. Malenstwo ma 2cm. Ale przez moment myslalm, te zejde na tym fotelu bo doktor myslal ze widzi dwa! Termin 4.10 ale juz wapomnialam mu o cc wiec bedzie wczesiej.

A przy okazji rozj***m opone w aucie i jeszcze pojechalam tak 4km do lekarza 😄. Maz wlasnie zmienia. Mowi,ze mam szczescie ze w ciazy jestem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:43

Ounai, edka85, Ptysio, Pogoda, Asia000, joana, Krokodylica, Totoro lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata slodki maluch 😍

Baletnica kciuki ❤

Qunai to rzeczywiscie wirus w domku, oby szybko przeszlo..

Co do zaparc to jest troche lepiej, bo zsczelam pic siemnie lniane w ziarenkach. I od trzech dni regularnie rano jest wyproznianko.
    Ale gazy wieczorem dramat..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, gratki, genialne zdjęcie! <3

Baletnica, jakie wieści?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dopiero pierwszy raz idziesz do gina? Trzymam kciuki :)

Tak. Bo ta wizyte mialam juz od kilku miesiecy umowiona. Wczesniej nie bylo miejsca.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ