!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baletnica takie cisnienie jest grozne. Na poczatek mierz sobie w domu 4razy dziennie po kilkuminutowym odpoczynku. Znaczy siadasz na kanape, 10-15min siedzisz i dopiero mierzysz. I zapisuj do zeszytu wyniki. Jesli bedzie Ci sie tak powtarzac to pokaz lekarzowi. W ciazy graniczne cisnienie to 140/90.wtedy wlacza sie leki. Ja mam 130/80 -135/85 i musze kontrolowac.jak mi skoczy wyzej (czego bym nie chciala) to leki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:51
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Moj lekarz mowil, ze bede brala dupka do 20 tyg 2×1, a pozniej do konca ciazy 1×1. Ale u mnie tak ma zrobic ze wzg na wczesniejsze poronienie.
Co do cisnienia to ja w domu mam jak np dzis 99/65 a u lekarza zawsze ponad 140.......
Przyszly mi sukienki i powiem tak. Mam 170 cm a siegaja mi kolana. Moim zdaniem na nizszej osobie dziwnie by wygladaly... co do jakosci to sa ladne na zywo ale jedyny minus. Teraz sa oki w rekawie i biuscie (ciut mam luzu wiadome) ale na brzuchu to namioty. Zostawiam je bo sa ladne i w ciazy bardziej zaawansowanej beda super.
Teraz fajnie juz na mnie wyglada ta zielona bo ona jest najmniejsza. Ale dwie tez fajnie no ale lepiej beda juz z wiekszym brzuchem. A narazie to same wiecie cos tam odstaje ale bez przesady.erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
KotkaPsotka3 wrote:Ja tez pierwsze probowalam sn. Meczylam sie ponad 20h plus dwie noce bez snu. Doatalam oxytocyne, dolargan i zzo ale i tak myslalam ze zejde z tego swiata. Trauma. Potem cc w pelnej narkozie. Dluuugo nie moglam sobie z tym poradzic, jeszcze 3 lata pozniej plakalam poloznej jak jej o tym opowiadalam. Ale bardzo chcialam uroszic sn i jest nawet taka strona naturalnie_po_cesarce. Sn jest mozliwe nawet po 3 cc:). Dla odmiany drugi porod wapominam przecudownie i magicznie mimo tych 1,5h parcia. Bez oxy, bez zzo, bez zadnego znieczulenia. Bardzo chcialabym przezyc to jeszcze raz!
Ja się boję nie że względu na ból choć poród miałam bardzo ciężki. Mój synek miał owinięta i zacisnieta pepowineve wokoło szyi. Jak sobie pomyślę co by byli gdybym jednak urodziła sn to jestem przerażona.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
joana wrote:Patutka jesli jeszcze zagldasz to daj znac co u Ciebie 😊
Dziękuję, u mnie jakoś leci.
Raz lepiej, raz gorzej.
Dalej dupek i luteina, kupiłam wczoraj detektor tętna i wyłapałam serduszko, cudny dźwięk.
Mam nadzieję, że u Ciebie wszytko ok? Trzymaj Się ciepło.
Pozdrawiam dziewczyny.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ptysio wrote:Ja się boję nie że względu na ból choć poród miałam bardzo ciężki. Mój synek miał owinięta i zacisnieta pepowineve wokoło szyi. Jak sobie pomyślę co by byli gdybym jednak urodziła sn to jestem przerażona.
No to sie niestety zdarza ale drugi raz nie musi, to chyba jest przypadek. Ale rozuniem obawy. -
Patuta super, ze wszystko dobrze 😘
U mnie tez oki tylko ostatnio te migrenowe bole glowy mecza.....
Jutro usg I trymestru 🥰
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i wpadaj czesciej napisac co u Ciebie 😊
Erre bardzo zle wygladalyby, ale mialabys je juz do polowy lydki. Ale jak one sa takie na dole namioty to chyba licho wygladaloby to..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
O Patutka, wczoraj o Tobie też myślałam, czy oby wszystko w porządku bo wcale się nie odzywasz. Który to tydzień?
Patutka lubi tę wiadomość
-
katwie27 wrote:O Patutka, wczoraj o Tobie też myślałam, czy oby wszystko w porządku bo wcale się nie odzywasz. Który to tydzień?
Ja mam usg dopiero 12.03 niby genetycznekochana, narazie odpukać wszystko jest okey. A Ty jak się trzymasz?
To miłe, że ktoś o mnie pamięta. Dziękuję.2016 🩷
2020 🩵
joana wrote:Patuta super, ze wszystko dobrze 😘
U mnie tez oki tylko ostatnio te migrenowe bole glowy mecza.....
Jutro usg I trymestru 🥰
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i wpadaj czesciej napisac co u Ciebie 😊
Nie mam już żadnych dolegliwości.
Wow, kochana, u Ciebie to już ładny czas!
Tez bym tak chciała! Ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze.
Ten detektor trochę mnie uspokoił wczoraj.
Co do usg, wiem że na pewno wszystko będzie u Ciebie dobrze. Trzymam kciuki2016 🩷
2020 🩵
Ciri jak u Ciebie? Jesteś w szpitalu czy będziesz czekać w domu aż samo się rozkręci?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dziewczyny które już maja dzieci takie pytanie sprawdziło wam się mówienie że jak duże mdłości w ciąży to dziewczyna a zero objawów na chłopaka. Mi ostatnio wróżą ze będzie syn bo nie mam żadnych uciążliwych objawów. Chociaż moja mama ani że mną ani z bratem nie miała objawów żadnych mdłości nic
-
Ja w ciąży z córką wymiotowałam gdzieś do 16tc. Albo nawet dłużej? Już nie pamiętam. Ale to nie były jakieś uciążliwe mdłości i wymioty. Tzn najgorzej było gdzieś koło 6tc. Teraz nie wymiotuje w ogóle (doobra, raz mi się zdarzyło) o mdłości to od święta. Płci jeszcze nie znam. Ogólnie ciąża jest zupełnie inna bo jak z córką miałam piękna cere, włosy i paznokcie , tak teraz jest zupełnie odwrotnie. No i smaki też zupełnie inne. Ale czy nastawiam się na synka? Nie, zupełnie nie 🙂. Uważam, że po prostu każda ciąża jest inna 🙂.
Poza tym siostra mojego męża ma dwóch synów i na oby dwóch wymiotowała strasznie do samego końca.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ło, nadrobiłam. Gratuluję udanych wizyt
Ja miałam dziś wizytę no i o ile z dzidziem wszystko w porządku, tak niestety mi skróciła się szyjka...Mam bezwzględny zakaz noszenia córki, schylania się, dźwigania ogólnie i dużo odpoczywać, polegiwać, magnez 3x1... Yh.
Ounai lubi tę wiadomość