X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    Dziewczyny które już maja dzieci takie pytanie sprawdziło wam się mówienie że jak duże mdłości w ciąży to dziewczyna a zero objawów na chłopaka. Mi ostatnio wróżą ze będzie syn bo nie mam żadnych uciążliwych objawów. Chociaż moja mama ani że mną ani z bratem nie miała objawów żadnych mdłości nic

Spotkałam się z takim zabobonem.
    U mnie to chyba dziedziczne to rzyganie, bo moja mama wymiotowała tak samo i przy moim bracie i przy mnie.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sądzę, że to geny. Przy córeczce miałam lekkie mdłości, nigdy nie zwymiotowalam, teraz miałam gorsze, ale też bez tragedii i żadnych wymiotów i niby ma być dziewczynka wg prenatalnych, ale gin dziś powiedział, żebym się nie przyzwyczajała, więc.. 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma reguły 🙈

• ciri Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, w sumie to trochę się samo rozkręca, bo coraz mocniej krwawię, ale i tak mam się jutro na czczo zgłosić na oddział i będą decydować, co dalej. Mam nadzieję, że się obejdzie bez zabiegu.

Gratuluję szczęśliwych wizyt!

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai na razie nie. Lekarz powiedział, że nie jest na tyle źle, żeby panikowac, że mam się oszczędzać i powinno się poprawić. Za 2 tyg kolejna wizyta, zobaczymy co dalej. W pierwszej ciąży też miałam szyjkę do bani. Cały czas była krótka i miękka, no ale nie skracała się. Tylko, że w pierwszej ciąży to miałam guzik do roboty, a teraz mając 2-letnią przylepę w domu, to nie jest łatwo :/ No ale cóż.. Z cycusiem się pożegnała bez problemu to i noszenie musimy jakoś przeboleć :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, a czemu powiedział żeby się nie przyzwyczajać? No albo jest ryzyko i podejmuje jakieś działania np. szew (passer często to powoduje infekcje) albo niech nie straszy. Ile ma teraz Twoja szyjka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 19:01

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:50

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja bym powiedziała że czysta genetyka. Jeśli mama albo siostra nie miały mdłości to duże prawdopodobieństwo że ja też nie będę mieć. Podobnie jak z rozstępami

W moim przypadku się to nie zgadza. Moja mama nie miała żadnych mdłości ani wymiotów i urodziła mnie czyli dziewczynkę. Też miałam nadzieję, że zadziała genetyka i mnie to ominie, ale niestety od 5 tygodnia, 24 godzinne mdłości i wymioty, a prawdopodobnie spodziewam się chłopca.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Totoro, a czemu powiedział żeby się nie przyzwyczajać? No albo jest ryzyko i podejmuje jakieś działania np. szew (passer często to powoduje infekcje) albo niech nie straszy. Ile ma teraz Twoja szyjka?

Ojej, chyba nieprecyzyjnie się wyraziłam 🙈 Nie przyzwyczajać do myśli, że to dziewczynka :D Co do szyjki, to mam się nie stresować, oszczędzać i będzie dobrze :) A ile ma szyjka mi nie powiedział, a ja nie zapytałam z tego wszystkiego 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 19:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem nie mialam mdlosci i mialam piekna cere a z corka troche mnie mdlilo i nialam pelno syfow (ponoc corki odbieraja urode😄).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to jestem strasznie zadowolona z mojego gina. Wczesniej chodzilam gdzie indziej i musialam czekac czasem nawet do 2h! Natomiast tutaj jedynie 30min opoznienia. Do tego facet super kompetentny, odpowiada wyczerpujaco na wszystkie pytania, poswieca czas i do tego jest b.mily. A w ogole to trafilam do niego po porodzie bo szukalam dobrego specjalisty od problemow z dolem. I na pierwszej wizycie sie okazalo ze ten koles mnie szyl po porodzie 😄

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś się z Wami żegnam. Rzadko się udzielałam tu na forum ale cały czas czytałam. Byłam dziś na wizycie. 12+3 I niestety ciąża obumarla. Jutro mam zabieg. To była moja pierwsza ciąża. Niesamowicie upragniona. Teraz muszę dojść do siebie. Jedyne co trzyma mnie przy życiu to to że jeśli udało mi się raz zajść w ciążę to musi udać się raz jeszcze.
    Trzymam za Was i za Wasze dzidzie mocno kciuki. Dbajcie o siebie.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki czas i ciężkie noce za m na i przede mną. Przeziębienie u syna dzisiaj na całego. Z nosa się leje, kaszel. Właśnie zasnal. Jutro to poobswrwuje i w razie czego w czwartek do lekarza. Na razie się nie wybieram bo nasza Pani doktor nigdy od razu nie daje i tak antybiotyków. Pewnie mnie też dopadnie chorobsko.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla przykro mi bardzo... Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Trzymaj się...

Kasia

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla przepraszam, że zapytam, ale miałaś jakieś objawy? Kiedy byłaś ostatnio u lekarza i na jakim etapie zatrzymała się ciąża? Bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Przeszłam przez to 3 razy :(

Kasia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Karla! Oby spełniło się Twoje marzenie o maluszku

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Katwie nie miałam żadnych objawów. Dwa tygodnie temu miałam usg i wszystko było ok. Dzidzius podskakiwal i tętno było 167. Dziś poszłam na wizytę na NFZ. Zrobiono mi usg i płód był obrzeknięty i brak tętna. Pani doktor powiedziała że prawdopodobnie w powodu wady genetycznej. Ale stwierdzić to może jedynie badanie probki z poronienia. I mam pytanie. Czy znacie może cenę tego badania?

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla bardzo mi przykro. Wierzę, że następnym razem się uda i zostaniesz mamą

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, Karla przykro mi 😔

Katwie, nade mną też krąży widmo choroby. Od wczoraj mały gorączka (bez żadnych innych symptomów). Paracetamol i nurofen naprzemiennie nie pomógł. Dopiero dziś po 18 puściło i małemu wrócił humor. Zobaczymy co przyniesie noc. No i czy się nie zarażę. Kij wie co to za wirus.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:55

age.png

age.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ