!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie mam ochotę na ryż z warzywami chińskimi i pytanie czy warzywa chińskie ( gotowa mieszanka ) można jeść w ciąży ?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Dave, przecież to warzywa. Czemu miałabyś nie moc ich jeść?
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Czytacie/czytalyscie jakies ksiazki o ciazy i pierwszych miesiacach macierzystwa?
Ja jestem kompletnym laikiem w tym temacie i nie mam w ogole z kim o tym pogadac - zadna z moich najblizszych kolezanek/przyjaciolek nie ma jeszcze dzieci, a rady mojej mamy bede traktowac raczej wybiorczoJedynie moja szwagierka ma dzieciaczka malego, ale jej podejscie do ciazy i wychowania jest skrajnie rozne od mojego, wiec jej nie chce nawet zagadywac o rady
-
Jeśli chodzi o książki polecam Ciężarówka przez 9 miesięcy. Świetnie napisana, z humorem 🙂. A o pielęgnacji polecam Pawła Zawitkowskiego . Ja z jego książek i filmów bardzo wiele się nauczyłam na początek, a też byłam kompletnym laikiem- zero dzieci małych dookoła.
A swoją drogą jak Amela miała 2 tygodnie przyjechała do nas prywatna położna. Najpierw z nami usiadła, porozmawiała, odpowiedziała na pytania, a potem jak Amela wstała pokazała wszystko jak zmieniać pieluchy, jak nosic, jak pielęgnować, jak ubierać takiego malucha. Jak macie takiego kogoś z polecenia to polecam taka wizytę 🙂.
Ja dzisiaj miałam wizytę. Dzidzia na USG starsza o tydzień- 5,75 cm. Serduszko 175. Ruszało się jak szalone 😁( dziecko się ruszało, nie serce 😂).Generalnie wszystko w porządku, szyjka długa zamknięta tylko na cytologii wyszła jakaś infekcja więc dostałam leki. No i mam sobie glukometrem cukier mierzyć na czczo przez jakiś czas i będziemy decydować czy robimy krzywa. No i gin powiedziała że wygląda na chłopaka ale nie jest pewna więc mam wziąć poprawkę. I ze na pewno dowiem się na prenatalnych 19 marca u doktora jeśli okoliczności będą sprzyjające 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 17:04
Asia000, erre, Krokodylica, katwie27, Jaśmina, joana, Anika, Pogoda, edka85 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika - ciezarowke juz mam, faktycznie czyta sie lekko, bardzo fajna ksiazka
Ale chce byc moze cos troche bardziej hmm.. powaznego? Chociaz watpie, ze ksiazki z np. naukowymi zrodlami w ogole istnieja w takiej ogolnej sprzedazy
Dzieki za polecenie Pawla Zawitkowskiego, na pewno go wygooglam -
Co do książek to ja też polecam Ciężarówką przez 9 miesięcy
mam też drugą część Dzieciozmagania. Bardzo przyjemnie się je czytało.
A ja dziś w końcu zebrałam się i zadzwoniłam do mojej kierowniczki z informacją o ciąży. Jakoś tak to ciągle odkładałam "na jutro" i tak zleciałoale w końcu mam to z głowy
-
Mevr_A wrote:Darika - ciezarowke juz mam, faktycznie czyta sie lekko, bardzo fajna ksiazka
Ale chce byc moze cos troche bardziej hmm.. powaznego? Chociaz watpie, ze ksiazki z np. naukowymi zrodlami w ogole istnieja w takiej ogolnej sprzedazy
Dzieki za polecenie Pawla Zawitkowskiego, na pewno go wygooglam
Jeśli poważniejsza to w oczekiwaniu na dziecko. Pisana Językiem dosyć medycznym
Napisana przez Heidi MurkoffMevr_A lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Co do książek tez wlasnie jakas chcialam kupic.. jakas o pielegnacji.. o porodzie itp.. zeby wiedzieć jak sie przygotowac i opiekować dzieckiem.
W moim otoczeniu nie ma tak dzieci.
Moja przyjaciolka ma dwojke dzieci ale ona ma inne podejscie niz ja. No i moja siostra, ale ona mieszka we Francji i tam jest do wszystkiego inne podejscie.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Oj tak, ciężarówkę bardzo trudno dostać.
Widziałam chyba jakieś uzywane na allegro -
Poszukajcie na olx. Ja kupowałam na olx, stan idealny. Zresztą do tej pory mam ją ale muszę wystawić bo w sumie to nie jest mi już potrzebna 🙂29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualnyMevr_A wrote:Czytacie/czytalyscie jakies ksiazki o ciazy i pierwszych miesiacach macierzystwa?
Ja jestem kompletnym laikiem w tym temacie i nie mam w ogole z kim o tym pogadac - zadna z moich najblizszych kolezanek/przyjaciolek nie ma jeszcze dzieci, a rady mojej mamy bede traktowac raczej wybiorczoJedynie moja szwagierka ma dzieciaczka malego, ale jej podejscie do ciazy i wychowania jest skrajnie rozne od mojego, wiec jej nie chce nawet zagadywac o rady
1. W oczekiwabiu na dziecko - grube kompedium wiedzy o ciąży i z tej samej serii:
2. Pierwszy rok z zycia dziecka (tu juz trochę rzadziej zaglądałam przy synku, bo brakło czasu),
3. Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy
4. Najszczęśliwsze dziecko w okolicy -te dwie uratowały mnie, zwlaszcza pierwsza, nauczyłam się, jak wyciszać synka i jak go usypiac, kiedy juz naprawdę nic nie działało 🙂😀Mevr_A, joana lubią tę wiadomość
-
Ounai ja lubię swoją pracę, w pierwszej ciąży pracowałam do końca 7 miesiąca, na żadnym zwolnieniu nie byłam. Teraz poszłam od razu i nie żałuję naprawdę. Warto pomyśleć o sobie i swoim samopoczuciu.
-
Aaa i mega polecam jeszcze książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy. U nas metoda 5S sprawdziła się rewelacyjnie w pierwszych miesiącach życia.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Ouinai a ja Ci powiem tak- teraz sobie przedluz jeszcze L4 i jak bedziesz miala ochote to potem wrocisz. Ja z kolei w ciazy z synem musialam lezec od 13tc
jestem nauczycielka i myslalam,ze fajnie sobie odpoczac w domu. A to sie okazalo bardzo zla decyzją i teraz nie chce isc na zwolnienie do czerwca (jesli zdrowko pozwoli). Siedzialam sama w domu, ogladalam tylko tv, nigdzie nie moglam pojsc bo to byla zagrozona ciaza, nie bylo z kim pogadac.. masakra
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnydarika wrote:Aaa i mega polecam jeszcze książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy. U nas metoda 5S sprawdziła się rewelacyjnie w pierwszych miesiącach życia.