!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda powodzenia!
-
Pogoda wrote:Poproszę o kciuki o 11.20 mam prenatalne 🙏
Trzymam
No ja wcześniej chodziłam do ginekolog która miała 2 jakieś aparaty i myślałam że to wypas. Ale jak poszłam do mojego prowadzącego ginekologa to szczęka mi opadła tyle sprzętu. A najlepsze jak mi pobierał wymaz do cytologii to się pyta czy widziałam się już od tej strony. A ja że no nie tak głęboko, w takich kolorach i na pewno nie tak dokładnie
Czy któraś z was doświadcza już ciążowych zabobonów? Moja mama ostatnio mówi żeby na linkę prania nie wieszać bo się dziecko owinie pępowiną.
A szwagierka ostatnio jak mnie na krześle zobaczyła to mówi że mam tak nie robić bo mi się ciąża zatrzyma albo poronię, na moją prośbę aby to wytłumaczyła (oprócz oczywiście wiadomego czyli możliwości spadnięcia) nie powiedziała nic. To ja jej na to, żeby po schodach nie chodziła bo wtedy też ziemi nie dotyka. Albo racjonalny powód dlaczego nie umyć jednego okna, bo ja np wiem dlaczego i w jakich sytuacjach tego faktycznie nie robić.
A najlepsze co usłyszałam to to że ona nie będzie 3D robić bo w normalnym usg są duże dawki promieniowania a po 3D to tgaka masakra że dziecko na pewno po nim chore będzie.
I to wszysto mówił jej lekarz -
nick nieaktualnyAudrey Wow, szwagierka mloda i takie rzeczy opowiada?
Ja w ciąży z synem szybko ukrocilam te zabobony, wtedy moja mama i teściowa odpowiadały właśnie rozne dziwne rzeczy, ale powiedziałam, ze nie chce tego słuchać i dały w koncu spokoj. Teraz jeszcze nic nie słyszałam, ale z tym usg 3d i to od lekarza to jakis kosmos.
-
nick nieaktualny
-
No młoda bo 30lat. Może to dlatego, że rok temu straciła jedną ciążę, zmienła lekarza na właśnie tego, udało się jej znowu zajść i wierzy w niego jak w Boga. A on tym 3d mówi do niej "chce Pani mieć ładne zdjęcie czy chore dziecko?". Aż byłam w szoku, że lekarz, w tych czasach takie głupoty opowiada. Na nic się zdało, że mówiłam jej, że przecież 3d nawet niekiedy jest zalecane aby dokładniej obejrzeć dziecko, bo moja znajoma tak miała. Pierwsza córka jej się urodziła bez paluszków u jednej rączki, a w drugiej ciąży miała robione 3d żeby właśnie zobaczyć czy to się nie powtórzyło.
pap, nie ma nawet aparatury do 3D, powiedział jej że żadnego nawet skierowania na to badanie od niego nie dostanie i jeśli to zrobi to na własną odpowiedzialność.
Ja to w zabobony kompletnie nie wierzę, natomiast powiem tą ciekawostkę mojemu ginekologowi co inni lekarze wygadują. -
nick nieaktualny
-
Pogoda koniecznie daj znać po badaniu co u Ciebie i dzidzi. Powodzenia.
Wszystkie przesądy wywołują u mnie śmiech... czy to te dla kobiet w ciąży, czy piątek 13 i czarny kot przebiegł mi drogę ale czasem są przydatne 😜 Mój tata twierdzi, że kobiecie w ciąży się nie odmawia więc pamiętam jak w ciąży z synem na co miałam ochotę to gotował 😂 jak na czereśnie to kupował mi kilogram, hahaha. -
Jaśmina wrote:To będzie mój pierwszy poród i mam dokładnie takie same podejście jak Leeila.
Niedziela u mnie pod względem kiepskiego samopoczucia, od jutra będzie lecieć 14 plus, a tu nudności i wymioty wróciły, więc niedzielę spędzam kłaniając się muszli i mając nadzieję, że to pojedynczy epizod.
Już wcześniej chciałam zmienić temat i zadałam pytanie, czy naprawdę żadna z Was nie pamięta, kiedy poczuła pierwsze ruchy?
Mi sie wydaje ze w 1 ciazy zaczelam czuć kolo 18-18tc ale nie wiedziałam że to to i takie mocniejsze to gdzieś 22tc.
Teraz czasem mi sie zdaje że coś czuję, ale dalej nie wiem czy to w jelitach mi sie przelew czy to moja córeczka grasuje 😊Jaśmina lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Audrey wrote:
Dziewczyny, sorki za głupie pytanie ale jak wygląda to bąbelkowanie w brzuchu?
W sumie nie wiem jak to sprecyzować; ja to odczuwam jak leże na plecach, jakby w brzuchu pływała mała rybka, jak się rusza to jest czucie bąbelków.
Audrey lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak wasze plamienia ? Ja półtora tygodnia biorę już te zastrzyki: prolutex i od tego czasu prawie mam spokój z plamieniami ...
Ounai, Krokodylica lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Jestem po wizycie. Wszystko super, żadnych widocznych wad. Dziecko szalało więc płci nie dało nam poznać
ulga niesamowita. Teraz tylko muszę znaleźć lekarza prowadzącego
Ounai, Chmurka, erre, Annia, Audrey, Evva, Anika, Monia91:), edka85, Jaśmina, Dave87, Krokodylica, Natalii, to_tylko_ja, Asia000, darika, skała lubią tę wiadomość