!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila, powodzenia
Freja, ja chyba też mam tą samą wersję co Ty. Jak wchodzę w ustawenia to pokazuje mi się info że "korzystasz z wersji testowej... która kończy się za 22 dni" tzn że potem zablokują mi konto czy będę musiała wykupić abonament?jestem teraz na foletowej stronie i pokazuje mi kalendarz ciąży.
Co do objawów ciążowych to, z początku mdłości, szalony ból piersi, wzdęcia, gazy. Teraz jakby piersi mnie bolały trochę mniej ale brodawki strasznie wrażliwe.
Mąż przyszedł z choróbskiem do domu i już mnie migdał boli
Kupiłam leginsy cążowe z Lidla, rozmiar M, są fajne i wygodne, w końcu mnie nic nie ciśnie, ale dokupiłam S bo jednak te są trochę za luźne w nogawkach.
Co do pracy, to ja chciałabym pracować do końca czerwca jak dzidzia i lekarz pozwolą. Zanudziłabym się w domu. Po pierwsze dlatego że jeszcze 3 miesiące mieszkam z teściową i nie wyobrażam sobie siedzieć z nią cały dzień, tym bardziej, że pogoda jest jaka jest i nie sprzyja spacerom więc nawet na dwór się ruszyć nie można. Jak już będziemy na swoim to pewnie już zostanę w domu i zacznę ogarniać kącik dla malucha i okołodomowe rzeczy -
Powodzenia na badaniach.
Na L4 nie jest tak źle o ile nie jest ciąża zagrożona i można chodzić, można wówczas nadrobić domowe zaległości.
...ale siedzenia z moją teściową w domu, nawet nie chce sobie wyobrażać 😂🤣
U nas znów zapowiada się deszczowy dzień.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja mam L4 przedłużone do 30.03. z powodu plamień, które miałam, mam się oszczędzać i raczej nie przepracowywać ale ginekolog powiedziała że nie muszę leżeć non stop. Więc generalnie leze i odpoczywam dużo ale jakieś obowiązki domowe wykonuje tylko rozkładam je sobie maksymalnie w czasie i przerywam jak tylko się gorzej poczuje. Ogólnie obiad zrobię, pranie wstawie i coś tam ogarnę ale za odkurzanie i inne cięższe prace się nie biorę.
Ogólnie miałam plany że będę pracować jak najdłużej,( do końca lipca wstępnie planowałam) tym bardziej że mam umowę na czas określony, ale jak widać życie weryfikuje plany. Ale jestem dobrej myśli, może uda się wrócić do pracy od kwietnia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 08:28
-
Rada do dziewczyn które nie mają jeszcze dzieci:
- wiecie kiedy otwierają się bramy piekła i wychodzi "ZŁO" ?
- gdy "przez przypadek" zmyjecie dziecku pieczątkę, tatuaż czy inne ustrojstwo z dnia poprzedniego ...
Później było jeszcze gorzej.... do mleka zamiast czekoladowych płatek w kształcie literek dodałam czekoladowe płatki w kształcie kulek .... A herbata była w niebieskim kubeczku, a przecież on miał akurat ochotę wypić w zielonym ...
.... A więc witam się dziś ja... z tak pięknie rozpoczętym dniem ...katwie27 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Wczoraj dostałam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
Byłam tez u lekarki prowwadzaca ciazę, trochę niepokoju jeszcze jest, poradziła, żeby usg 2 trymestru zrobić od razu w 18 tc.
Aha, wg usg ciąża jest starsza o 3 dni, 2 niezależne lekarki (bo w sumie byłam dwa razy na usg 1 trymesru) wpisały TP wg usg 29.08.2020Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 08:37
Anika, Akinom 59, Chmurka, erre, Monia91:), darika, Natikka123, edka85, joana, Mevr_A, Ounai, Asia000, Krokodylica, Natalii, pap86, Domi1995, Lola., Eska89, Evva, Totoro, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Blanka na którą masz dziś wizytę?
( dziś jeszcze ma przyjechać łóżeczko synka. Kupiliśmy piętrowe... od dawna o takim marzył (już rok temu miałam takie wybierać, ale straciłam ciążę z Julką i jakoś nie miałam siły żeby wtedy kupić nowe łóżeczko- piętrowe) i tak minął rok i dziś już ma ono przyjechać tylko nie wiem czy się z tym nie pospieszylam
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
ktosiowa wrote:Wczoraj dostałam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
Byłam tez u lekarki prowwadzaca ciazę, trochę niepokoju jeszcze jest, poradziła, żeby usg 2 trymestru zrobić od razu w 18 tc.
Aha, wg usg ciąża jest starsza o 3 dni, 2 niezależne lekarki (bo w sumie byłam dwa razy na usg 1 trymesru) wpisały TP wg usg 29.08.2020ktosiowa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
ktosiowa, widzisz? Mówiłyśmy że będzie dobrze
Blanka, moi bratankowie mają to samoCo do łóżeczka, nie ma co się przejmować na zapas (ha ha, sama się do tego nie stosuję), co ma być to będzie, najważniejsze że jest dobrze.
ancys, moja teściowa nie jest złą kobietą, jest ok, ale dłuższe siedzenie razem to jestem na nie. I tak odkąd mieszkamy razem (będzie w lato 4 lata) nasze relacje nieco się ochłodziły, wiadomo, różnica pokoleń i te sprawy
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa łezka aż mi poleciała! Super wieści! Ale się cieszę
Blanka znam to... Dzieci są takie śmieszne. To tak jak weźmiesz coś A nagle się okazuje że dziecko chciało to podać i musisz to odłożyć jeszcze raz na miejsce, że y o o to podało bo inaczej się nie uspokoi
To U mnie rano jest afera o mleko. Nie daj boże jak brakuje 1 cm mleka to nie wypije bo "dużo nie ma", no trzeba dolać hehe. Czasami się we mnie gotuje ale potem się śmieje z tych sytuacji, bo od wiadomo ki3dy zrobisz coś źle:DBlanka85, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
ktosiowa wrote:Wczoraj dostałam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!
Aha, wg usg ciąża jest starsza o 3 dni, 2 niezależne lekarki (bo w sumie byłam dwa razy na usg 1 trymesru) wpisały TP wg usg 29.08.2020
Cudownie!!! ❤️ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Aaaaaaaaa nie mówiłam??!!!
🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾
Ktosiowa masz zdrowe dziecko! Do licha z tą pappa. I nie rób już amnio, bo szkoda ryzykować przy takim wyniku nifty.
Krokodylica, ktosiowa lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
czekalam równy tydzień, ale jakby od razu przy pobraniu było oznaczone jako pilne, wynik mógłby byc już w czwartek. To miejsce gdzie robiłam nifty ma jakieś wtyków laboratorium i przyspieszyli mi wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 09:03
-
O dzięki!
postaram się wyblagac jak będę robić żeby mi oznaczyli jako pilne w takim razie. A robiłaś Nifty pro czy plus ?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Ktosiowa tak sie ciesze z Toba 🥰😘❤
Co do strachu to mysle, ze w kazdej z nas jest... przynajmnidj u mnie ogromny. Ale zlymi mydlami dziecku nie pomagam, bo jakbym w nie nie wierzyla. A co ma byc to bedzie. I nic tego nie zmieni.. moglam byc w 31tc a jestem w 14. Niczego sie nie przewidzi, ale trzeba sie cieszyc tym co jest.
Dlatego ogladam rzeczy dla dziecka, planuje pokoik, kupuje ubrania ciazowe i tak samo zamowie dzis ksiazki na ten szczegolny czas.
Moze to glupota ale mi pomaga mysl, ze sciagam tym dobre fliudy i odganiam te zle.
Książka Ciezarowka.. jest ale wlasnie uzywana. Lubie ksiazki z biblioteki(nie przeszkadza mi ze sa uzywane), ale akurat te chce miec swoje nowe 😊 wiec kupie te inne ktore polecacie 🥰
A z abonamentem jest tak. Chodzi o wersje premium, ze Wam sie konczy. Ja tez tak mialam okolo 2 tyg. I wtedy albo przedluzycie chyba 87 zl za 3 miesiace np, albo wszystkie funkcje dzialaja oprocz kalendarza ciazy. Ale na forum itp swobodnie możecie dalej pisac. Ja nie przedluzalam, bo i tak co do ciazy uzywam innej apki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 09:25
Chmurka, Krokodylica, ktosiowa lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.