X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam wyniki posiewu z szyjki, no i niestety wyszły bakterie :( pewnie mnie czeka kolejny antybiotyk. Nie miałam żadnych dolegliwości, lekarka mi pobrała tak na wszelki wypadek... Muszę do niej napisać sms, bo kolejna wizytę mam dopiero końcem marca, a tu chyba przydałoby się już zadziałać.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Wczoraj dostałam wyniki nifty: zdrowa dziewczynka!

Byłam tez u lekarki prowwadzaca ciazę, trochę niepokoju jeszcze jest, poradziła, żeby usg 2 trymestru zrobić od razu w 18 tc.

Aha, wg usg ciąża jest starsza o 3 dni, 2 niezależne lekarki (bo w sumie byłam dwa razy na usg 1 trymesru) wpisały TP wg usg 29.08.2020

Super!!!

ktosiowa lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa cieszymy sie razem z toba!

Wybaczcie ale nie moge nie powiedziec "a nie mowilam?". Przypuszcuam ze dla Ktosiowej byly to jedne z najgorszych dni w zyciu. Prawdopodobienstwo wad wyszlo bardzo duze. Widzicie jakie te metody sa beznadziejne. Moim zdaniem naprawdr nie warto ich robic bo wprowadzaja tylko zamieszanie i cierpienie (mowie tu tylko o pierwszych prenatalnych bo juz na polowkowych daje sie wykryc wady ktore mozna w trakcie ciazy lub po porodzie leczyc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 10:25

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka niezke jazdy 😄. Moj syn to mika takie jako 2-3latek. Taki klasyk to "zlamany banan".

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:

A z abonamentem jest tak. Chodzi o wersje premium, ze Wam sie konczy. Ja tez tak mialam okolo 2 tyg. I wtedy albo przedluzycie chyba 87 zl za 3 miesiace np, albo wszystkie funkcje dzialaja oprocz kalendarza ciazy. Ale na forum itp swobodnie możecie dalej pisac. Ja nie przedluzalam, bo i tak co do ciazy uzywam innej apki.

To luz bo ja i tak tego nie używam :D

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od wczoraj zbowu absolutny brak objawow.Brak boli,brak mdlosci i brak wymiotow.Tylko ciągle zdenerwowanie na wszystko dookola bo niektorzy ludzie w oracy podnosza ciśnienie.Zostalam wyprowadzona z rownowagi tym ze szefowa ciagle naciska "kiedy wszystkin powiesz?! No kiedy? Dlugo jeszcze! Bo juz mowia ze w ciazy jestes!".A co ja mam jakis obowiazek obcym kilkuset osobom trabic ze ciaza?! To tylko moja sprawa i powiedzialam szefowej i wystarczy.Nie potrzebuje fabfar i oklaskow od tlumu.To tylko i wylacznie moja sprawa zwlaszcza ze nie pracuje w zespole gdzie ktoa by ucierpial na mojej nieobecnosci...Naprawde nie poczuwam takiego obowiazku.To tak jakbym mowila sasiadom ze w ciazy jestem bo mieszkamy w jednym bloku.Pomijam juz ze ona pyta co juz kupilam i zaplanowalam i jaka plec i jak rodze.I te jej zlote rady...nawet nie bede tego pisac bo wam cisnienie podniose...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa takie wieści to można czytać codziennie :)
    cieszymy się razem z Tobą!

Audrey moja teściowa też jest ok i mam z nią dobre kontakty, pewnie dlatego że za często się nie widzimy ale właśnie o te różnice poglądowe mi chodziło.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Jejku , ale wy już jesteście spokojne dziewczyny :) zobaczcie o czym zaczynacie już rozmawiać ;) to dowód na to, że już najgorszy stres macie za sobą. Już rozmawiacie o dzieciach jak się urodzą, o porodzie itd :) A ja tak cały czas boję się uwierzyć, boję się cieszyć... może jak minie 14 tc to sobie już pozwolę na radość... A teraz tak bardzo jeszcze się boję :( już sobie obiecuje, że jeszcze tylko prenatalne, a później Nifty i jak wszystko będzie dobrze to zaczynam wierzyć, że się uda :)

To nie jest tak, że się nie boimy (przepraszam za uogólnienie) ale trzeba patrzeć pozytywnie i wierzyć, że będzie dobrze, żeby nie zwariować 😉 Jak mama jest spokojna, to maleństwo również.
    Mnie bardzo uspokaja przekroczenie 30 tygodnia ciąży, wtedy dzieciątko ma duże szanse na przeżycie w przypadku przedwczesnego porodu.

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    O dzięki! :) postaram się wyblagac jak będę robić żeby mi oznaczyli jako pilne w takim razie. A robiłaś Nifty pro czy plus ?
    Ja nie wiem do końca jak to działa, bo u mnie lekarka kazała załatwić przyspieszenie wyniku. No i pytanie czy wszyscy maja wtyki w tym labie nifty, ale próbuj, próbuj!

Robiłam niftypro

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie choroba mnie dopadła.Ból gardła i katar.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Sprawdziłam wyniki posiewu z szyjki, no i niestety wyszły bakterie :( pewnie mnie czeka kolejny antybiotyk. Nie miałam żadnych dolegliwości, lekarka mi pobrała tak na wszelki wypadek... Muszę do niej napisać sms, bo kolejna wizytę mam dopiero końcem marca, a tu chyba przydałoby się już zadziałać.
    Identycznie było u mnie. Na wizycie czysto, brak objawów, a w posiewie enterococcus. A jaka tobie bakteria wyszła?

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Identycznie było u mnie. Na wizycie czysto, brak objawów, a w posiewie enterococcus. A jaka tobie bakteria wyszła?
    No właśnie też to enterococcus

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, ze u mnie co ciaza to bardziej lajtowo podchodze. W pierwszej czakalismy z powiedzeniem rodzicom i znajomym do 12tc, w drugiej powiedzielismy po pierwszej wizycie (gdyzies w 7tc) a teraz powiedzialam w dzien zrobienia testu (2 dni po @) 😄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:09

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa wspaniałe wieści! 🥰

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, od razu wiedzieli moi rodzice, po pierwszej wizycie czyli w 8tc powiedzieliśmy mamie męża i rodzeństwu. No i oczywiście powiedziałam w pracy aby nie musieć nosić ciężkich rzeczy, i od razu zaznaczyłam jednemu koledze (mamy wspólnych znajomych w moim miasteczku)że nie chcę aby na razie nikomu mówił. Natomiast mój Szef od razu gadał że powinni już wszyscy wiedzieć itp Co komu do tego ja się pytam?
    A wkurzają mnie teksty: kiedy będziesz gruba? Jak będziesz gruba to pewnie już będziesz wiedzieć co to, co masz taką mine rzygać Ci się chce, kupie już? itp
    Na początku mnie to śmieszyło ale po codziennym słuchaniu tego zaczyna normalnie wkurzać.
    Po tym wszystkim stwierdzam że ludzie są strasznie wścibscy.

Wiecie, ja np nie chcę na razie rozgłaszać tego obcym udziom, bo potem nie chcę się rozczarować i widzieć tych wszystkich litościwych spojrzeń pod tytułem "parz, to ta co poroniła". Oczywiście powyższe odpukać :D

Mój brzuch moja sprawa, jak przyjdą ciepłe dni i ie będzie trzeba już w kurtce chodić to i tak wszyscy zauważą.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:24

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teściów fajnych. Przynajmniej tak zawsze myślałam. Do czasu aż żona brata męża urodziła dziecko ( jakie to powiązanie? Bratowa nie... Szwagierka?)
    W ciąży teściowa była dla niej do rany przyłóż ale po porodzie już były jazdy... A najgorzej jak zaczęli rozszerzać dietę... Cały czas biedna słyszała od teściowej że w cyckach ma już wodę tylko i powinna przestać karmić( mimo rozszerzania diety karmiła do skończenia przez dziecko 2,5 roku), albo że dziecko powinno jeść cukier bo cukier krzepi( do roku czasu nie dawali jej cukru w ogóle). To samo z solą... Że soljest potrzebna i musi jeść niunia.mimo protestów dawali wnuczce za plecami słodycze , jak była młodsza to ja nosili pionowo mimo że rodzice dziecka zwracali uwagę i prosili by nosić inaczej. Teściowa uważała że ' nie będzie gówniara mówiła jak ona ma wnuczkę nosić':/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:48

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana i chmurka o zgrozo z takimi teściowymi 😜😂🤣

• Audrey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, wszyscy od męża to szwagry :D

Moja to ogólnie ok, doceniamy to że możemy u niej mieszkać i się budować bo jednak czynszu płacić nie musimy a tylko dzielimy się rachunkami.
    Ale potrafi mieć naprawdę parszywy charakter, według mnie jest strasznie zgorzkniała. Jak nie pójdziesz do kościoła to foch, raz przyszliśmy z imprezy, mąż się napił i prze 2 tygodnie się do niego nie odzywała. Ona wszystko przeżyła i zawsze ma rację, a nawet jak jej nie ma to i tak ją ma ;) strasznie faworyzuje siostrę męża, nawet kiedyś w kłótni jej o wytknęłam podając przykład - wtedy to pamiętam 2 miechy się nie odzywała :D ma pretensje że ktoś gdzieś coś zostawi a sama ma wszędzie wszystko porozrzucane.
    Paranoja normalnie. Jak męża siostra się wyprowadziła na swoje to potrafiła ich obgadywać i nie odzywała się do nich przez 2 miesiące, a potem spijali sobie z dziubków i naprawdę - naprawdę komicznie to wyglądało.
    Tylko ja tłumaczę to sobie tak, że 15lat temu rozeszła się z mężem alkoholikiem, i została sama z dziećmi i domem, opałem itp i naprawdę kobita harowała.

Chmurka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego niestety na swoim to zawsze na swoim :D Odliczam dni normalnie :D Mąż siedzi na budowie do 21 bo też już ma dość.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ