X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, to na pewno rota. My po wyjściu ze szpitala mieliśmy to samo. Najpierw mały, potem ja i mąż. Na szczęście mały był szczepiony na rota, więc przeszedł go łagodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 22:12

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym koronawirusem to dla mnie już napraede jakieś szaleństwo... Właśnie mój tata się zapytał czy nie boję się wysyłać mojego synka do przedszkola, czy oby na pewno jestem pewna że ma jutro iść. No bez przesady, może mamy się w bunkrze pozamykac wszyscy? I to powiedział człowiek, który totalnie nie dba o swoje zdrowie i mimo że że sobą mieszkamy non stop jest przeziebiony bo na przykład jedzie w niedzielę na ryby przeziebiony i siedzi cały dzień na dworze.
    Powiem Wam że wróciły mi siły witalne. Dzisiaj odwozilam synka do przedszkola i cały czas spędziłam w kuchni. Zrobiłam burgery z dorsza i upiekłam grahamki. Załatwiłem kilka ważnych spraw z budową. Pochodzilismy z synkiem 2h po dworze. Ale na wieczór jak zwykle opadła z sił i jest mi strasznie niedobrze. Nie wiem czy Wy też tak macie ale nie mam też za bardzo siły jesc. Zjem małe śniadanie, lekki obiad a potem totalnie nie mam chęci i miejsca na jedzenie. Wazylam się dzisiaj i mam 1kg na plusie, w zasadzie to nie wiem czy to dużo czy mało przy takim apetycie A raczej braku apetytu. A jak u Was z wagą?

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Ounai ale masz "pomoc". To juz wole swoja tesxiowa 😄. Nie no zartuje moja jest naprawde super. Tylko moja ze sprzatani m przesadza. Jak do nich przyjezdzamy (b.czesto) to przeprasza, ze kocyk dla dzieci nie jest swierzo wyprany (schowany do szafki po ostatnim uzyciu jednorazowym), zeby nie klasc na dywanie bo przeciez brudny (czysciutki jest bo jasny i widac) itp. Ja sie czuje przy niej jak brudas i mam zawsze stresa jak nas odwiedzaja. Ale to stara aptekara i ona to klamki nawet dezynfekowala kiedys nieustannie 😄. No ale pozatym zlota kobieta.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    A mi udało się umówić na usg genetyczne prywatnie u super lekarki (byłam w pierwszej ciazy) już na czwartek na 19.20
    Mam nadzieję że to nie będzie za późno bo ponoć jest czas do 13+6.
    Place 250 zł A Wy?
    Także proszę o kciuki 😉
    Ja 590 zł..... :/

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o endometriozę. Ja mam . Mam za sobą też operacje i leki Visane . Ale w każdej ciąży zawsze mam spokój i jakiś czas po ciąży też...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A jeszcze wracając dokładne koronawirusa, mój mąż rozmawiał z ludźmi z naszej fabryki w Chinach (rejon Wuhan) i podobno już wracają do pracy bo sytuacja się stabilizuje, tak mu mówili

No bo teraz tam coraz mniej zgoniw. Teraz to Wlochy to taki drugie Chiny.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai nic nie przebije mojej teściowej. Siedzi od 20 lat w domu, bo była na rencie A teraz na emeryturze. Że śmierdzi tam papierosami to jedno (Ale ostatnio to j3st masakra jakaś, wczoraj od razu musiałam się kąpać po wizycie u niej), ale ona nie potrafi sprzątać. Do dzis pamietam jak syna dołożyliśmy na dywanie u niej i miał całe czarne body. Ja wracam z brudnym skarpetami z z każdym razem. Niedomyte szklanki to standard. W byłym pokoju męża kurz taki że nie da się patrzeć, nic tam nie robi A śpi tam. W życiu nie zapomnę jak teść dal dla syna jak był mały pilot do ręki, ten pilot nie byk brudny nawet, on wyglądał jakby ktoś to wrzucił do błota. To było obrzydliwe, nie wiedziała co mam zrobic naprawdę... Ten brud już nie ma skali. Calki3m niedawno me!A siost4a brała wszystkie szklanki do domu żeby domyc w zmywarce. Czajnik jest tak obrzydliwy że ostatnio się zastanawiałam czy pić herbatę. Naorawde nie wiem co ona robi cały dzień...

Kasia

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie popatrz na to z tej strony - moze dzieki temu twoje dzieci nie beda mialy alergii 😄

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Z tym koronawirusem to dla mnie już napraede jakieś szaleństwo... Właśnie mój tata się zapytał czy nie boję się wysyłać mojego synka do przedszkola, czy oby na pewno jestem pewna że ma jutro iść. No bez przesady, może mamy się w bunkrze pozamykac wszyscy? I to powiedział człowiek, który totalnie nie dba o swoje zdrowie i mimo że że sobą mieszkamy non stop jest przeziebiony bo na przykład jedzie w niedzielę na ryby przeziebiony i siedzi cały dzień na dworze.
    Powiem Wam że wróciły mi siły witalne. Dzisiaj odwozilam synka do przedszkola i cały czas spędziłam w kuchni. Zrobiłam burgery z dorsza i upiekłam grahamki. Załatwiłem kilka ważnych spraw z budową. Pochodzilismy z synkiem 2h po dworze. Ale na wieczór jak zwykle opadła z sił i jest mi strasznie niedobrze. Nie wiem czy Wy też tak macie ale nie mam też za bardzo siły jesc. Zjem małe śniadanie, lekki obiad a potem totalnie nie mam chęci i miejsca na jedzenie. Wazylam się dzisiaj i mam 1kg na plusie, w zasadzie to nie wiem czy to dużo czy mało przy takim apetycie A raczej braku apetytu. A jak u Was z wagą?

Ja przytyłam niecałe 0,5 kg, nie wiem jakim cudem jak mam już dosyć sporo wystający brzuch(jestem dość szczupła) i jem czasem jak opętana, wiadomo, nie do przesady, ale jakoś specjalnie sobie noe odmawiam od kiedy apetyt mi wrócił ☺️ Mi położna mówiła, ze do tego 4 miesiąca niektóre Panie nawet chudną wiec myśle, że to raczej indywidualna sprawa

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie ważę ale sądzę że raczej schudłam niż przytyłam przez te wymioty.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ciężko coś powiedzieć ale też mi się wydaje że mała jakiegoś wirusa ze szpitala przywlokła. Współczuję.

Patutka lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    A mi udało się umówić na usg genetyczne prywatnie u super lekarki (byłam w pierwszej ciazy) już na czwartek na 19.20
    Mam nadzieję że to nie będzie za późno bo ponoć jest czas do 13+6.
    Place 250 zł A Wy?
    Także proszę o kciuki 😉

Ja za wizyty prywatne płacę 220zł. I wyobrażcie sobie że wszyscy mi mówią, że drogo bo one płacą 150 zł. Niestety za jakość się płaci. Natomiast wiem, że w większych miastach ginekolog prywatnie zaczyna się od 300 zł.
    Domi1995 wrote:
    Ja przytyłam niecałe 0,5 kg, nie wiem jakim cudem jak mam już dosyć sporo wystający brzuch(jestem dość szczupła) i jem czasem jak opętana, wiadomo, nie do przesady, ale jakoś specjalnie sobie noe odmawiam od kiedy apetyt mi wrócił ☺️ Mi położna mówiła, ze do tego 4 miesiąca niektóre Panie nawet chudną wiec myśle, że to raczej indywidualna sprawa

Sprawa indywidualna. Moja znajoma do 4 miesiąca schudła 8kg (podobno bo nie widać), ja tam modliłam się byle nie przytyć bo i tak bmi 26,5. N aszczęście tylko przybyło 0,5kg chociaż brzuszek już jest spory i go widać. Moja mama mówi że bardzo mało bo ona w swoich ciążach na tym etapie minimum 5kg do przodu.

Ounai, znam to, moja teściowa też jak się za przeproszeniem wys** tak zostawi. Wkurza mnie to, że u niej wszystko na wierzchu leży, niż nie pochowane, a w szafach masa niepotrzebnych rzeczy. Jak przygotowywaliśmy się do wyburzania domu, to wywalaliśmy stare rzeczy, między innymi starą Franię "zostawcie to, ona się jeszcze przyda" - serio? Też nie doprawia mięsa, a nawet jak widzi jak ja doprawiam to woła że za dużo pieprzu. Jeszcze 2 miesiące muszę wytrzymać i migiem do siebie. Chociaż nie powiem bo jest pracowita. Za to moja mama to odwrotność teściowej.
    Mi się z kolei przykro trochę zrobiło jak przyjechaliśmy z poniedziałkowej wizyty to teściową gów** obchodzil jej wnuk, nie spytała się czy wszystko ok, czy serduszko ok, jaki duży itp. Ja nie potrzebuję jej uwagi ale myślałam, że wnukiem się zainteresuje. Tym bardziej że jej córka też jest w ciąży 8mc i tak się podnieca wszystkim, jaki on duży, ile waży itp. Myślę, że jak się wyprowadzimy i zostanie sama to dopiero przejrzy na oczy.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na badaniach prenatalych. Trochę się zdziwilam bo na opisie nie ma żadnych pomiarów. Coś tam podczas badania lekarz do mnie mówił że ok . Ogólnie rzecz biorąc badanie mialam na NFZ bez badania papa . Najpierw pobrali mi krew, później USG z poniższym opisem a na końcu rozmowa z genetykiem i za 2 tyg wynik z krwi odnośnie Downa itp.

2b7985ebf802.jpg

A kość nosowa była widoczna?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Mevr_A Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie prosze kciuki za mnie dzis! Za godzine idziemy sprawdzic przeziernosc karkowa pasazera (to nie jest test pappa) i juz mi sie rece z nerwow trzesa

Pogoda, Audrey, Akinom 59, Monia91:), darika, Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A trzymam kciuki!

Mevr_A lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr, powodzenia!

U nas przezierność 1,4, ale nawet gdzieś czytałam że jeśli przezierność jest za wysoka to i tak rzadko rodzą się chore dzieci. Gdzieś chyba u mamyginekolog.

Mevr_A lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak Was czytam i ja chyba najbardziej przytyłam:( ogólnie przed ciążą ważyłam 55 kg przy 165cm wzrostu a teraz już 57,5kg... Ale nie mam wymiotów i mam zalecenie lezenia i to dlatego

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Mevr_A lubi tę wiadomość

Kasia

• Ounai Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:15

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja mam 160cm i ważę 68kg, więc weź pod uwagę to, że Ty możesz sobie na to pozwolić żeby przytyć w 1 trymestrze 3kg ;)

A najlepsze jest to, że w styczniu powiedziałam sobie że schudnę 10kg, a potem zobaczyłam 2 kreski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 09:19

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ