!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju, dziewczyny...
Doradźcie mi, co mam robić bo oszaleje.😭
Tak więc w niedzielę pod wieczór wyszłyśmy z Julią ze szpitala.. Jest na antybiotyku w domu do 16.03
Wszystko było spoko do dziś rana,
Od rana znów 38.5
Nasz dzień wygląda tak, że wstała o 8.00,8.45 znów położyła się spać, 11. 15 wstała, 12.30 znów poszła spać do 15.00 i teraz od godziny znów śpi...
Co byście robiły? Jechały tam skąd wypis? Jechały do innego szpitala?
No definitywnie widzę, że znów się coś dzieje, jeszcze narzeka że boli ja brzuszek, każe masować i mówi, że źle się czuję2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja się też nie wstydzę. Ani męża ani lekarzy. Podczas porodu nikt nie da nam spódniczki. Rodzi się bez bielizny. Tak samo jak mąż chce być przy porodzie to takie USG przez pochwę po pikuś w porównaniu do porodu, serio 🙂.
Krokodylica lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Patutka wrote:Jeju, dziewczyny...
Doradźcie mi, co mam robić bo oszaleje.😭
Tak więc w niedzielę pod wieczór wyszłyśmy z Julią ze szpitala.. Jest na antybiotyku w domu do 16.03
Wszystko było spoko do dziś rana,
Od rana znów 38.5
Nasz dzień wygląda tak, że wstała o 8.00,8.45 znów położyła się spać, 11. 15 wstała, 12.30 znów poszła spać do 15.00 i teraz od godziny znów śpi...
Co byście robiły? Jechały tam skąd wypis? Jechały do innego szpitala?
No definitywnie widzę, że znów się coś dzieje, jeszcze narzeka że boli ja brzuszek, każe masować i mówi, że źle się czuję29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Ounai wrote:Dave, krew to pappa, czyli miałaś. Przeziernosc jest zmierzona, oznacza się ją jako NT i u Ciebie wynosi 1mm
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
darika wrote:Miała robione USG przed wypisem ze szpitala? Może to przeziębienie jakieś ? My jak wyszlysmy ze szpitala to okazało się,że Amela podpalała przeziębienie. Ja bym poszła do przychodni do pediatry córki z wypisem ze szpitala. Niech zbada, osłucha i doradzi
Z niego ostre zapalenie odmiedniczkowe nerek i Zapalenie układu moczowego.
Objawów przeziębienia brak...
Moja pediatra jest na bieżąco z wypisem itd, to ona wypisała nam skierowanie więc o wszystkim wie.
Problem w tym, że jutro przyjmuje dzieci zdrowe2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyPatutka, a masz możliwość wizyty prywatnwj u jakiegos poleconego pediatry? Np. na jakichs grupach mamowych na fb.
Ja na pewno poszlabym do lekarza jakiegokolwiek, ewentualnie jakas wizyta domowa? W ostatecznosci wrociłabym do szpitala. Byc może coś jest niedoleczone, albo bardziej prawdopodobne, ze mała podłapała cos nowego w szpitalu, ale nigdy nie wiadomo i lepiej żeby ktoś ją zobaczył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 18:39
-
nick nieaktualnyU mojego gina tez sa spodniczki i ja tam chętnie korzystam
chociaz jak raz mialam nieplanowaną wizytę i maz stwierdził, ze wchodzi, to paradowałam bez
wiadomo, po porodzie to juz tak nie przezywam tego, jak przy pierwszej ciąży, ale jakos wolę korzystac że spódniczka, uważam, ze powinny byc w każdym gabinecie.
Co do osobnego pokoju do przebierania to tez myślałam, ze to standard. Kurczę głupio by mi było rozbierac się przed lekarzem, bez przesady, zwlaszcza jak sie idzie prywatnie to mamy tez prawo wymagać, zeby gabinet był spoko wyposażony, w koncu tyle kasy na nas zarabiają -
Ból brzuszka może byc też od antybiotyku. W szpitalu dostawała dożylnie, w domu doustnie więc brzuszek jest bardziej narażony. A infekcja może zacząć się od gorączki i nie dawać innych objawów, dopiero za chwilę mogą dołączyć inne objawy. Myślę że jeśli dostała ten sam antybiotyk i gorączki już nie było to raczej wątpię że to nawrot zum ale mogę się mylić oczywiście.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
U mojego ginekologa też są spódniczki i nie korzystam. Drażnią mnie. Ja ginekologa akurat w ogóle się nie wstydzę. I zdarza nam się konwersować po badaniu ja bez majtek a on przy biurku, ten facet tyle gołych bab już widział, że myślę, że jemu to totalnie obojętne. Korzystam z papuci za to.
Ale wiadomo, każda jest inna, uważam że spódniczki powinny być jakby ktoś chciał, we wszystkich prywatnych gabinetach powinny być.
Co do coronavirusa to chciałam zaapelować, żebyście nie bagatelizowały, bo nie wiadomo do końca jak może infekcja przebiegać w ciąży. Wiadomo nie mówię, żeby popadać w panikę i paranoję, ale ja staram się uważać na siebie, unikam zbiorowisk, dezynfekuję ręce, staramy się nie korzystać z komunikacji zbiorowej (wiem, że nie każdy ma taką możliwość). Chodzi też o starszych członków naszej rodziny, może dla młodych to przeziębienie, ale dla osób starszych (rodzice, dziadkowie) może być to śmiertelne.Spójrzcie na Włochy - obecnie mają 6% śmiertelność (na wszystkie przypadki potwierdzone)...
Patutka a masz możliwość poprosić swojego pediatrę o telefoniczną poradę?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Patutka, mi to też wygląda na jakąś inną infekcję. Bardziej na wirusową jelitówę jeśli skarży się na ból brzucha. Jak pojedziesz do szpitala to raczej Was zostawia znowu. Nie możesz wezwać lekarza do domu skoro pediatra nie przyjmuje?
Chyba że z jakiejś pobliskiej przychodni, o tym mówisz?2016 🩷
2020 🩵
Natalii wrote:Patutka, a masz możliwość wizyty prywatnwj u jakiegos poleconego pediatry? Np. na jakichs grupach mamowych na fb.
Ja na pewno poszlabym do lekarza jakiegokolwiek, ewentualnie jakas wizyta domowa? W ostatecznosci wrociłabym do szpitala. Byc może coś jest niedoleczone, albo bardziej prawdopodobne, ze mała podłapała cos nowego w szpitalu, ale nigdy nie wiadomo i lepiej żeby ktoś ją zobaczył.
Wiesz, na ból brzuszka ona się skarżyła już jakiś czas, stąd miała usg brzuszka w szpitalu 😔2016 🩷
2020 🩵
darika wrote:Ból brzuszka może byc też od antybiotyku. W szpitalu dostawała dożylnie, w domu doustnie więc brzuszek jest bardziej narażony. A infekcja może zacząć się od gorączki i nie dawać innych objawów, dopiero za chwilę mogą dołączyć inne objawy. Myślę że jeśli dostała ten sam antybiotyk i gorączki już nie było to raczej wątpię że to nawrot zum ale mogę się mylić oczywiście.2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny wpadłam z dobrymi nowinami
podejrzenie macicy dwuroznej nie potwierdzone lekarz mówi ze wszystko ok ze poprostu dziecko leży po lewej stronie ale napewno niedlugo sie rozepchnie na środek. Dzidzia ma 4.12cm jest prześliczna fika macha skacze najpiękniejszy widok na świecie 🥰😍 lekarz na koniec powiedział ze wstępnie chlopak bo się ładnie wypinal-tak czulam 😁🥰 jestem taka szczęśliwa!!!
Chmurka, Annia, Ounai, Pogoda, Jaśmina, darika, Monia91:), edka85, erre, Ptysio, Dave87, joana, Asia000, Krokodylica, Audrey, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Annia wrote:Patutka a masz możliwość poprosić swojego pediatrę o telefoniczną poradę?
Jutro nie będzie pod telefonem, bo jest na dzieciach zdrowych, dopiero w czwartek 🤬2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Swoją drogą ja genetyczne mam 12.03, patrząc na Wasze teiny to dość wcześnie..
Ile wtedy będzie u Ciebie?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:
Co do coronavirusa to chciałam zaapelować, żebyście nie bagatelizowały, bo nie wiadomo do końca jak może infekcja przebiegać w ciąży. Wiadomo nie mówię, żeby popadać w panikę i paranoję, ale ja staram się uważać na siebie, unikam zbiorowisk, dezynfekuję ręce, staramy się nie korzystać z komunikacji zbiorowej (wiem, że nie każdy ma taką możliwość). Chodzi też o starszych członków naszej rodziny, może dla młodych to przeziębienie, ale dla osób starszych (rodzice, dziadkowie) może być to śmiertelne.Spójrzcie na Włochy - obecnie mają 6% śmiertelność (na wszystkie przypadki potwierdzone)...
Ja bym nawet powiedziala, ze wyzsza. Bo ci ktorzy do statyki zostali dodani dzisiaj jako zarazeni nie umra zazwyczaj w ten sam dzien wiec liczbe smiertelnych przypadkow nalezaloby podzielic przez liczbe zainfekowanych z przynajmniej dnia wczesniej a raczej jeszcze dalej. Do tego z polowa tych ktorzy sa w stanie krytycznym pewnie nie przezyje. Z tego robi sie jakies 15%...
-
"Niedobór respiratorów oraz łóżek dostosowanych do intensywnej terapii spowodował, że lekarze w najbardziej dotkniętych epidemią koronawirusa regionach Włoch muszą odmawiać pomocy starszym osobom, które mają gorsze rokowania niż młodsi pacjenci. "
Slyszalyscie o czyms takim podczas normalnej grypy?
W jeden dzien nie umiera na grype 170 osob, tyle to umiera w sezonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 19:28