X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze zakladam cos dluzszego, sukienke, spodnice czy tunike.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się niczym nie krępuję, ani mężem ani lekarzem :D

W Poznaniu od jutra zamknięte szkoły i przedszkola na 2 tygodnie. Ciekawe czy rząd ustanowi pełnopłatne zwolnienia dla rodziców, którzy muszą zostać w domu z dziećmi...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to, że chcieliśmy zrobić z mężem zwykłe cotygodniowe zakupy i klops :D Papier toaletowy nam się kończy, a jeszcze tydzień temu się śmialiśmy, że ludzie świrują i wykupują wszystko, no i teraz mamy :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja tam się niczym nie krępuję, ani mężem ani lekarzem :D

W Poznaniu od jutra zamknięte szkoły i przedszkola na 2 tygodnie. Ciekawe czy rząd ustanowi pełnopłatne zwolnienia dla rodziców, którzy muszą zostać w domu z dziećmi...

A dlaczego? W Poznaniu już to jest?

Baletnica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Działamy prewencyjnie, w celu zminimalizowania ryzyka wystąpienia kolejnych zarażeń koronawirusem" - takie tłumaczenie prezydenta miasta. W sumie to na razie rekomendacja, żeby zamknąć placówkę, a decyzja już ma należeć do dyrektora.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie, dzidziuś ma 51mm i fikał w najlepsze.
    Prenatalne w poniedziałek.
    Dostałam jakieś tabsy na wymioty,mam brać w ostateczności.

darika, Audrey, erre, Asia000, Chmurka, pap86, Jaśmina, Pogoda, joana, Dżoana12, Natalii, Monia91:), edka85, Ounai, katwie27 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej. Ja po wizycie, dzidziuś ma 51mm i fikał w najlepsze.
    Prenatalne w poniedziałek.
    Dostałam jakieś tabsy na wymioty,mam brać w ostateczności.

Super, same dobre wieści ostatnio :)

Krokodylica, Dżoana12 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica jak tam U Ciebie?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius zdrowy :) Wszystko.ok.Fikał na usg.

Co do badania mialam po raz pierwszy przez brzuch.

Co do wstydu to ja sie nie krepuje.Na wizyty chodze z mezem i na 1 byl zszokowany ze tak bez gadania rozkladam nogi na cytologie🤣.Zawsze ubieram tunike lub sukienkę.Dzis ubralam sukienke i leginnsy bo moglo byc dopicjwowo a bylo przez brzuch.Ja to moxe jakas dziwna jestem ale nigdy nie krepuje sie przy lekarzu.Mąż tez juz przyzwyczajony.A tylkiem nie świecę :)

Koronawirusa tez sie obawiam.Lekarza pytalam mowil ze w koncu sie to uspokoi i zeby myc rece czesto i unikac osob chorych,zwlaszcza zeby grypy nie zlapac .

Audrey, Chmurka, erre, ktosiowa, Jaśmina, Pogoda, darika, joana, Dżoana12, Monia91:), edka85, Ounai, Asia000, to_tylko_ja, katwie27, Krokodylica lubią tę wiadomość

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica wrote:
    Dzidzius zdrowy :) Wszystko.ok.Fikał na usg.

Co do badania mialam po raz pierwszy przez brzuch.

Co do wstydu to ja sie nie krepuje.Na wizyty chodze z mezem i na 1 byl zszokowany ze tak bez gadania rozkladam nogi na cytologie🤣.Zawsze ubieram tunike lub sukienkę.Dzis ubralam sukienke i leginnsy bo moglo byc dopicjwowo a bylo przez brzuch.Ja to moxe jakas dziwna jestem ale nigdy nie krepuje sie przy lekarzu.Mąż tez juz przyzwyczajony.A tylkiem nie świecę :)

Koronawirusa tez sie obawiam.Lekarza pytalam mowil ze w koncu sie to uspokoi i zeby myc rece czesto i unikac osob chorych,zwlaszcza zeby grypy nie zlapac .

Dokładnie, też uważam że nie ma co się krępować. To lekarz, widział już setki kroczy, nawet pewnie ladniejszych od mojego więc cóż. Dla niego to nic nowego. Mój mąż na pierwszej wizycie bardziej interesował się wziernikiem niż tym, ze obcy facet zagląda mi między nogi ;)

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie tego koronawirusa to uważam że każda ma po trochę racji. Jednak tak jak pisałam sytuacja na świecie nie pozwala być w pełni spokojnym. Nie wpadam w panikę i nie wykupuje sklepowych półek. Jednak zwracam uwagę żeby mieć lekki zapas potrzebnych rzeczy dla dziecka i oczywiście leki bo i bez wirusa bywają problemy. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy jak jedzenie to zawsze mam lekki zapas w spizarce bo tak lubię, nie mam sklepu na odległość krótkiego spaceru. No i może na higienę bardziej niż zwykle zwracam uwagę i nie pcham się w najgorsze tłumy jeśli nie ma takiej potrzeby. Myślę że to nic złego.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ginekologa to niby racja ale z naszej strony to wyglada inaczej. Gdybysmy ma sie juz setki razy przed kims rozbieraly to nie byloby wstydu ale tu jest na odwort😄. Pozatym sa wielbiciele poronosow co tez ciagle ogladaja gole piczki a nadal ich to rusza 😉

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to krepuje. Lekarz to lekarz, ale co innego robic to w towarzystwie meza itp. Uwsteczniona nie jestem, jednak kazdy jest inny. Ma inny charakter czy bariery.
    I tu nie chodzi o lekarza, ze pozniej sni o moich czesciach intymnych. Tak jak pisze to lekarz dlaniego to norma. Dla mnie rozkladanie nog przed kims tym bardziej w towarzystwie meza kogo widze 3 raz w zyciu do normy nie nalezy. I z tego wzg to jest krepujace. Pomimo, ze to lekarz. Zwyczajnie jakas bariera w glowie jest.
    Dla jednych sikanie przy mezu to standard czy puszczanie bakow a dla innych dziwactwo.
    Tak jak mowie kazdy ma inny charakter i cos go krepuje.
    Co do sukienki to tez mialam taki pomysł, ale kolezanki mowily, ze prenatalne to samo przez brzuch i, ze rozbierac sie nietrzeba. Tylko ze podnosily bluzki i opuszczaly ciut spodnie.
    Wiec mialam wizje siebie z sukienka podciagnieta pod biust w majtkach lub rajstopach.
    Stad zdziwilo mnie jak kazal mi sie rozebrac.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt 😘😘😘

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży badanie usg 1 trymestru miałam przez brzuch i od tego czasu już tak zostało.
    Natomiast teraz miałam 95% przezpochwowo, Anielka złe była ułożona, nie chciała sie obrócić plus wyszło mocne tylozgiecie macicy, które podobno jest częste jak sie miało cc.

Co do położnej, to raczej chodzi tu o połozna środowiskowa, a mie ta przy porodzie. Ja sie przy pierwszym porodzie przeprowadzałam. Podjechałam do przychodni spytać sie czy przyjmą mi dziecko po porodzie do przychodni i od razu zapytałam sie o połozna srodowiskowa. Akurat u nas nie ma, ale maja namiary do 2. Podały mi pielęgniarki nr telefonów. Trafiła mi sie bardzo fajna dziewczyna, wspierająca mnie i laktację, chociaż głownie była zainteresowana dzieckiem niż mną. Jak przeczytała moja kartę wypisowa, to co prawda chwyciła sie za głowę i stwierdziła, ze dawno takiej masakry nie widziała, ze mam głownie leżeć, nie przemęczać sie, nie chodzić po schodach itp. Szwy by mi zdjęła, gdybym miała zwykła cesarkę, a nie z takimi komplikacjami, wiec na zdjęcie szwów pojechałam do szpitala.

Jaśmina lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica super :) gratuluję ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) wiedziałam że to będzie dobry dzień :)

Ja miałam robione usg przez brzuch ale później też dopochwowo, bo mam tyłozgięcie macicy. Miałam wrażenie że przez dopochwowe było widać więcej szczegółów.
    A krępować się nie krępuje bo chodzę już dłuższy czas i zawsze są spódniczki jednorazowe. Już tyle usg co miałam to bardziej chyba się dentysty wstydzę :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koronowirusa to staram się unikać tłumów, dbać o higienę i to wszystko co mogę na razie zrobić.

O douli myślałam, ale po pierwsze jest to dość spory koszt finansowy, a po drugie będę rodzić w małym powiatowym miasteczku, a najbliższa doula jest 40 km stąd.

Co do usg dopochwowego prenatalnego mój mąż był uprzedzony, że takie może być i jak to wygląda, ale prawdę mówiąc był tak zafascynowany fikającym na ekranie telewizora maluszkiem, że nawet nie zwrócił uwagi co mam między nogami ;)

Dzisiaj czuję się fatalnie wróciły mdłości i wymioty ( wczoraj cały wieczór kłaniałam się sedesowi) a dzisiaj dodatkowo boli mnie bardzo brzuch ( boki brzucha) i krzyż. Ja nie wiem kto to mówił, że drugi trymestr jest taki cudowny :(

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i przede mną były dwie ciężarne do obciążenia glukozą. Ja myślałam, że tej glukozy jest z pół kubeczka, a one dostały pełną szklanice ( plastikową) wielkości chyba kufla do piwa i biedne to piły. Mam nadzieję, że mnie do tego czasu miną mdłości i wymioty bo w innym wypadku to ja nie ręczę, że to utrzymam.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:53

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ale skad ci wychodzi ze na grype umiera wiecej osob? Przytoczylam cytat o sezonie grypowym w tym roku. Milion zachorowan -13 zgonow. Grypy tez nikt nie testuje a przynajmniej w wiekszosci przypadkow nie tylko po objawach sie rozpoznaje.

I co z tego, ze unieraja glownie starsze osoby? A to ich nie szkoda? Ja bym chciala zeby moi rodzice zobaczyli jeszcze wnuka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ